Americancele gatesc :))

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Retete de piine cu coaja tare (hearty) stiti? pe mine piinea sta americana moale pe care o fac cocoloase ma indispune. mai bine maninc fara piine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

quote:
Originally posted by monabella

Retete de piine cu coaja tare (hearty) stiti? pe mine piinea sta americana moale pe care o fac cocoloase ma indispune. mai bine maninc fara piine.

Mona, daca urmaresti reteta aia din NY Times obtii exact ce doresti. :)

Acum daca aveti o ora libera:

Sos de spaghete:

2 felii rotunde de vinata - taiate cubulete
o jum de dovlecel mic taiat cubulete
o jum de ceapa, taiata mai mare
2 usturoi mici( catei?)
1 ardei rosu
2-3 ciuperci
3 linguri de pasta de rosii, putina apa ca sa subtiati sosul.
sare, piper, basil leaves

Puneti ceapa + usturoiul in putin ulei pt 2 min, adaugati toate celelalte legume si lasati-le pt alte 2-3 min sa se inmoaie putin( cu capac, la foc mic). Adaugati pasta de rosii si lasati la foc mic pentru 15 min sau pana legumele sunt moi dar sa nu se faca pasta, eu le prefer sa fie mai crispy.

Eu pun pastele fierte, o lingurita de unt, sosul, cateva linguri de parmezan intr-un bol si dau putin la cuptor ca sa se combine toate gusturile, mirosurile : )si sa se topeasca putin parmezanul deasupra. Noua ne plac pastele simple sau cu salmon langa.

Salmonul il fac pe gratar in cuptor: gratarul este acoperit cu un capac de sticla, sub gratar am un bol care are putina apa ca sa faca putin abur. Asta e inventia mea. : )Stiu ca exista vase speciale pt asta, nu imi vine numele in cap acum, dar nu am cumparat inca. Inainte sa-l pun in cuptor il dau prin putin ulei de masline+ paprica+ ardei iute rosu+piper alb+ cateva picaturi de lamaie + sare. Il las cam 20 minute la 400 F.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Dar nu dureaza vreo 10-12 ore crescutul piinii? Ca la noi nu e timp de asa ceva. Tocmai din acest motiv o facem la masina de piine, ca intr-o ora e gata.

Ramona, stii cum e, fiecare cu organismul/metabolismul lui. Eu am avut totdeauna un catabolism vorace (era sa zic feroce ), indiferent ce mincam eram tot ca... scindurica... . Numai dupa a doua sarcina, care a fost si cu complicatii, am ramas mai mare. Dar vad ca incet-incet organismul isi reaminteste de cum era inainte. Sper! De unde o viata m-am rugat sa nu mai fiu asa scinduribila, acum ma rog invers. Deja am scazut la aproape 76 de kile. Recunosc, eu tot in kilograme cintaresc totul, ca altfel nu pot sa-mi fac o idee de ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ce masina e aia de face piinea intr-o ora? La mine dureaza aproape patru ore.
Esti norocoasa cu metabolismul ala, al meu nu mai face treaba deloc. Ma ingras si cind ma uit la mincare! Cred ca ma si uit prea des...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Breadman. Fac piinea la programul rapid pt. ca asa iese si repede si bine. La programul prelungit de 3 ore jumate nu mi-a placut cum iesea. Am bintuit mult pe culinar . ro si de acolo am aflat mai multe "trucuri". Tare de treaba fetele de acolo. Bun si forumul de altfel.
Cu uitatul, nu stiu ce sa zic, am o perioada cam obosita si nici sa ma uit nu-mi vine, nici pofta de mincare nu prea am acum, decit de prostioare. Adica le fac la copii sa pape si mie nu-mi vine deloc. In schimb pap pufuleti, prostii din astea.

Mergi la inceput

Fain. Eu am Sunbeam si nu are program rapid pentru piine. De fapt am si o Williams-Sonoma, care teoretic o fi mai buna. Dar am apucat sa ma obisnuiesc cu Sunbeam si pe cealalta n-am folosit-o deloc inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

ramona, pai si sunbeamu' are menu scurt pt paine, dureaza o ora jumate, am sa ma uit azi acasa sa vad care optiune e.

philip&andreea

Mergi la inceput

Vezi daca nu citesc instructiunile? Cred ca ar trebui sa le caut, dar eu tin minte ca numai niste cozonaci se puteau face la program scurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

ramona, optiunile 6 si 7 sunt express bake, una (6) face paine de 1.5 lbs si cealalta de 2 lbs. parca o ora- ora si ceva dureaza 6, eu am facut si a iesit ok numai ca-i buna numai atunci proaspata.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Dar nu dureaza vreo 10-12 ore crescutul piinii? Ca la noi nu e timp de asa ceva. Tocmai din acest motiv o facem la masina de piine, ca intr-o ora e gata.

Ca sa nu ti se mai para timpul de asteptare lung, mixezi ingredientele de seara. Eu le pun seara la dospit si fac painea cand vin acasa a doua zi seara, pe la 6-7. Le las cam 18 ore.

Painea pe care o fac eu la masina de facut paine se faramiteaza incepand cu a doua zi, nu pot s-o mai feliez cum trebuie. Pe asta o pastrez trei zile in frigider si nu am nici o problema cu felierea. :)

Mergi la inceput