Americancele gatesc :))

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Hilde, ce marime are oala in care ai facut piinea?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

si ce fel de oala ai folosit ca eu am incercat-o intr-o oala de inox si s-a prins. am mancat-o asa din oala, f gustoasa.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

ramona, pai am mancat prime rib si piure, eu zic ca era ok, numai c-am bagat cam mult. apoi nici nu puteam sarbatori ziua mamei cu legume fierte, deh, zi si tu :)dar ai dreptate, ar trebui sa o las mai moale.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Andreea, reteta zice ca trebuie cast iron de 6 sau 8 qts. Eu sint curioasa ce marime de oala a folosit Hilde, cit a crescut piinea.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Fetelor, am folosit un vas de sticla termorezistenta, cred ca avea 2.4 qt.
L-am gasit pe net. Asta e forma:

http://shopping.yahoo.com/p:World%20Kitchen%201070112%202.4%20qt.%20Visions%20Versapot%20With%20Pyrex%20Glass%20Lid%20-%20Amber:2003240613;_ylt=Ah647lrQUWM4WeipQrRP8wfiqMUu;_ylu=X3oDMTA4ZXVyOWdvBHNlYwNyZWNv

Ca sa nu se lipeasca am pus putin ulei, pe care l-am intins cu un servetel. Fie inainte sa o puneti la cuptor ca sa se incalzeaza, fie dupa. Neaparat vasul sa fie fierbinte cand puneti aluatul la copt. Si chiar inainte sa pun aluatul am presarat putina faina.
Ieri am pus 1 cana si 3/4 de apa la whole grain si parca a iesit mai bine. Cred ca trebuie un pic mai mult apa la tipul asta de faina. Mai incerc. Data viitoare o sa-i fac si poze. :)

Cred ca am marit pagina cu linkul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Eu nu am avut o forma mai mare disponibila. Daca aveti mai mare, incercati cu ceva mai mare.

Ramona, la mine nu a crescut mai mult dar eu fac o paine mica, din numai 3 cani de faina.
Ce-am mai facut eu: am tendinta sa o las mai mult in cuptor si se cam intareste coaja. Ca sa fie coaja moale, periez painea cu putina apa cand o scot din cuptor. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

quote:
Originally posted by philip

eu stiu ca parca mama cand facea iaurt fierbea laptele dupa care il punea in paharele si cand era inca asa caldut adauga cate o lingura de smantana. sepr sa nu zic prostii. apoi il lasa pe marginea plitei de la soba care era calduta. mey ce bun mai era.



Philip,

Merci mult, o sa incerc cu smantana. Am incercat sa folosesc ca starter cateva lingurite dintr-un iaurt cumparat dar nu a mers foarte bine, nu s-a intarit cum trebuie.
Daca nu iese o sa cumpar starter de la magazin, cu toate ca nu am incredere in pudrele lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc. O sa incerc in oala cast iron de 5 qts. Ma temeam ca o fi prea mica.
Eu si la piinea facuta la masina pun mai multa apa decit zice reteta.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Am mincat si eu de citeva ori piine din aia facut dupa reteta dn NY Times la niste prieteni, dar era coaja foarte tare... Eu tot pe aia facuta de mine la breadmaker o iubesc. Ba am si slabit 2 kile jumate in cam o luna-o luna si jumatate... Cred ca de la piinea facuta in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Simina, eu fac piine la masina de vreo doi ani si de atunci ma tot ingras.
Problema cu coaja tare se rezolva daca o stropesti imediat cu apa, sau pui un prosop umed imediat dupa ce scoti piinea de la cuptor. Tin si eu minte cum facea bunica, ea facea piine de casa destul de des.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput