sta cu capul doar intr-o parte

sta cu capul doar intr-o parte | Autor: crissandrada

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 3 luni are o preferinta clara de a sta cu capul intors spre stanga. Orice incercare de a o face sa stea spre dreapta esueaza dupa cateza secunde. I-am tot pus la spate o pernuta sa nu mai poata sa se intoarca dar se foieste si tot cum vrea ea sta.

Cum sa o fac sa stea si invers? Dr. a zis ca nu e bine ca sta numai pe o parte ca face nu stiu ce ( imi scapa denumirea). Oare dupa ce va sta in fundulet nu se remediaza problema?

Criss de Alessia si Andrada

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Ma gandesc ca a si vazut-o doctorita si se exclude un torticolis congenital. Bebelusii au tendinta de a prefera o anumita parte. Asta dispare in timp. Stand doar pe o parte risca sa-si deformeze craniul, dar cu la ei oasele si siturile sunt moi inca multa vreme deformarile minore se corecteaza in timp.

S-a reluat votarea de la zero... Va plac? Merita un vot?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank">Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 (Vlad alergand)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alimaxi spune:

Buna.
Partea spre care sta cu caputul este cumva spre geam(sursa de lumina).
Asa se intampla de obicei....
Daca da...intoarce-i patutul...sau aseaz-o in asa fel incat sursa de lumina sa fie in cealalta parte!
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voinea spune:

Si fetita mea a patit la fel. Dormea cu capul spre stanga si cand era treaza si o ridicam in pozitie verticala parca statea cu urechea stanga pe umar. Pana la urma am ajuns cu ea la ortoped la Marie Curie si dupa ce a controlat-o a spus ca are atitudine de corticolis, nu e corticolis si ca o sa se corecteze de la sine. Muschiul gatului de pe acea parte e tensionat si are nevoie de masaj, ceea ce i-am si facut seara dupa baita. Si m-a mai intrebat daca o iau din cada tinand-o doar de cap. I-am spus ca nu (si mi-am facut cruce) si a zis ca ar fi bine din cand in cand. Dar peste partea asta am sarit pentru ca mi-e frica. El o tinea efectiv doar de cap si ea nu zicea nimic.
A mai zis sa ii schimb pozitia in patut asa incat sa fie nevoita sa isi intoarca capul in partea cealalta (in cazul nostru dreapta) atunci cand aude voci sau se uita la lumina.

Oricum pana la 6 luni cand a inceput sa stea in fundulet si sa o intereseze mai multe deja nu mai avea nimic.

Mamica de Alex 02.04.2003 si Iris 17.08.2007

-> Album foto <- Iris Eva - Dragoste la prima vedere iris, prima zi acasa 19 aug 2007
iris la baita - prima luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

A mea de cand s-a nascut numai pe dreapta statea si toti m-au zapacit ca o sa isi turteasca capul aiurea pe partea aia! O puneam si pe partea stanga dar tot se intorcea. Pediatra a spus ca se duce dupa lumina, dar ea tot pe drepata se intorcea cu spatele la lumina deci nu era asta. Pana la urma am lasat fata sa faca asa cum a vrut ea si capul nu s-a turtit, acum doarme pe toate partile. Asta o sa se corecteze in timp si la tine cu cat creste si incepe sa stea in fundulet si pe burtica.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz

www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Fetitei mele i se deformase si caputu, il avea mai turtit pe o parte si o ureche mai sus...Medicul de familie mi-a zis sa-i schimb pozitia si, dupa ce adoarme, sa o intorc pe spate si sa-i pun ceva sa-i fixeze capul in asa fel incat sa nu-l mai poata cobora pe umar sau intoarce pe partea afectata. Ii inveleam o punga de zahar tos, aia paralelipipedica, intr-un prosopel, si dupa ce adormea o postam pe umar, in asa fel incat capul sa stea drept
Mai intorcea ea mititica prin somn capul, dar in partea cealalta, ca nu avea incotro.S-a rotunjit frumos cam in doua luni de dormit asa, noi ii ziceam"zaharisita".Acum e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Si baietelului meu i s-a turtit capul pe o parte si din pacate a ramas asa ... asta ca desi eu spuneam medicului ca tine capul intr-o parte, el imi spunea ca e pt ca se uita spre lumina. Nici la san nu putea suge decat dintr-unul singur bine, din celalat nu ... aproape de 4 luni au descoperit ca avea un torticolis care s-a rezolvat prin 2 sedinte la osteopat. Nu stiu daca se rezolva de la sine, dar eu zic sa nu lasi sa treaca prea mult timp.

Daca nu exista osteopat in Ro, mergi rapid la un kinetoterapeut, oate va poate ajuta. Dar te rog nu o lasa asa, trebuie rezolvata problema.

Sibylle saptamana 30

Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Nu cred ca e torticolis ca atunci cand o iau in brate nu tine capul aplecat pe o parte, il tine drept dar intors spre stanga.
Am mutat-o in patut cu fata spre lumina dar tot intoarce capul in partea opusa.
Daca ma joc cu ea si ii captez atentia sta cu capul spre dreapta dar cand isi pierde interesul revine spre stanga. Sau cand doarme il pun eu spre dreapta si sta o bucata de timp pana se foieste si sta tot cum vrea ea. Deci poate sa-l intoarca nu? La torticolis ar putea? Nu ar dureau-o?

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

buna, si fata mea prefera partea dreapta si acum ca citesc ce zic celelalte fete, da, era spre geam.
noi am rezolvat problema punand o jucarie colorata in partea opusa si atunci intorcea capul sa se uite la jucarie.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu79 spune:

Si baietelul meu a preferat in primele 2-3 luni partea stanga si mi-era frica sa nu se turteasca partea aceea.Oricum il puneam sa doarma sau sa se joace tot pe partea aia ajungea.
Pana la urma, tot punandu-l in toate pozitiile, a inceput sa o schimbe, iar dupa 4 luni, dormea cu capul si pe stanga si pe dreapta si pe spate.
Pune-i si tu ceva in partea opusa cand il asezi sa doarma ca sa nu mai poata intoarce capul iar cand va jucati, pune-i jucariile in partea dreapta ca sa o obligi sa se intoarca.

Crisu si Alex22.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susur spune:

O jucarie cu oglinda sau bilutze din staniol, ceva argintiu stralucitor ar atrage atentia cu siguranta spre partea opusa.Culca bebele la ambele capete de pat\patut o zi la stanga , o zi la dreapta.

Mergi la inceput