Fetele din America (106)
Raspunsuri - Pagina 10
Ramona J spune:
Adriana, s-a dat sfoara in tara ca e ziua lui Codrin. Zic si eu Happy Birthday, cu intirziere...
Despre preturile la cosmelii... ce sa zic? Am vrut sa pun niste listings din Dallas si chiar din NY pentru comparatie. M-am gindit... who cares?
Cenia, eu sint cel mai aspru critic in ceea ce ma priveste. Asa ca nu ma atinge ce spun unii si altii. Deci sint antitalent.
Fugi si fa-ti bagajul, pe al doilea cica poti sa-l nasti si instantaneu.
Sinzi, good luck cu vinzarea. Pe banii aia va luati palat la Houston. He, he! (ca sa nu mai pun emoticonul ala...)
Eva, nu stiu nici eu de Virginia. Sa fiti cit mai aproape de locul de munca si sint importante scolile, daca e cazul. Afla ce scoli sint in fiecare din locurile care te intereseaza si studiaza-le pe www.greatschools.net Succes cu mutatul, sa fie intr-un ceas bun!
Eu tot oftez ca nu poci vedea pozele, cele din concurs nu le-am vazut deloc. My loss!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Sneeuwklokje spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Despre preturile la cosmelii... ce sa zic? Am vrut sa pun niste listings din Dallas si chiar din NY pentru comparatie. M-am gindit... who cares?
Eu... nu ca m-as muta in Dallas, dar chiar sunt curioasa cat ma costa in plus sa stau p-aici.
Cert e ca tot gandindu-ma la bucatarit, mi-am facut cadoul de ziua mea (care nu-i acum) dar facui rezervarea la Metropolitan cu fatuca la opera. Las barbatii acasa ca sa am liniste. Unul critica mereu orchestra s-altul nu m-ar lasa nici sa vad nici sa ascult ceva.
Ramona J spune:
Nice! Eu cu opera nu prea... imi pun acasa selectiuni gen "best of" si ma gindesc ca daca merg acolo nu pot da pe "mute" in caz ca nu-mi place. Mergeam si eu la Met... dar la balet!
Noi ne-am mutat aici de la NY. Ce sa zic? Cheltuim la fel, avem mai mult confort. Dar se poate trai foarte bine si cu mai putini bani. Diferenta majora e la locuinte. Distractia e mai ieftina. Mincarea cred ca e ceva mai scumpa aici. Daca n-ai magazine ieftine in apropiere dai banii pe benzina. Aici se duc mai multi bani: distantele sint mari, benzina tot mai scumpa. Noi sintem OK in privinta asta, dar ii vad pe altii si pot sa cred ca ii costa citeva sute bune numai benzina in fiecare luna.
Edit sa adaug ca mi se par FOARTE ieftine casele. Daca in orase cum ar fi Cleveland si Detroit se explica prin faptul ca economia e la pamint, aici rata somajului e mai mica decit media pe tara. Una peste alta mi se pare un "deal" bun.
Dar NY e NY. Mi-e dor de NY si il voi iubi mereu.
Ramona J spune:
Hai c-am facut o paralela intre Jamaica (din NY) si str. Luica. Pai in Jamaica o locuinta cu $300.000 arata mult mai bine decit listingul din Bucuresti si cartierele sint comparabile.
Sneeuwklokje spune:
Ramona stiam ca v-ati mutat din NY, de aceea am si intrebat. Noi nu putem suntem legati de bursa din NY de manute si piciorute. Si cum ea nu se muta, nici noi. Daaaar... curiozitatea ma manca.
Eu sunt in LI pe Northshore spre capat ... in padure. Aici cu 300 000 iei o casa din 60-70 destul de aproape de vreun parkway si cu max 3 bedrooms asta in district scolar ok. Si districte bune nu-s multe
. Ma-ntreb daca nu-i mai bine sa mergi cap coada cu scoala privata. La naiba am vreo 12k taxe locale si 8 sunt numai scolile.
Altfel mey toata lumea buna mi-a laudat La Fille Du Regiment si pe Florez. Daca l-o bisat Scala nu l-oi fluiera eu... eh si daca o avea o seara proasta ma uit si eu la un barbat frumos pe scena... nah..
Ramona J spune:
Pai zi asa, ca ma duc si eu la opera!
Frumos pe unde sinteti voi, dezavantajul e ca-i mai departe de Manhattan. Noi am stat in Forest Hills la un pas de metrou (20 min. cu expresul) si citeodata parca tot era prea mult!
Distractie placuta la Met, eu nu stiu cum de l-am lamurit pe sot sa mearga cu mine intr-un rind. Nu cred sa mai reusesc vreodata... Macar de alegeam si eu The Nutcracker, ceva - l-am dus la Romeo si Julieta. Acum e lecuit pe vecie.
Ramona J spune:
Snee, mai bine dai 400 pe o casa unde-s scoli de care sa fii multumita. In LI sint multe scoli bune, ai de unde sa alegi. Daca dai mai mult pe casa, o vinzi cind merg copiii la facultate si le-o platesti atunci. Daca-i dai la scoala privata, pe linga taxele de scolarizare tot platesti impozite - in rind cu cei care-si trimit copiii la scoli publice.
Daca banii sint "no object" nu conteaza, dar prea putini dintre noi sintem in situatia asta. Apoi chiar sint scoli bune in zona.
Hilde spune:
quote:
Originally posted by Sneeuwklokjequote:
Originally posted by Ramona J
Cert e ca tot gandindu-ma la bucatarit, mi-am facut cadoul de ziua mea (care nu-i acum) dar facui rezervarea la Metropolitan cu fatuca la opera. Las barbatii acasa ca sa am liniste. Unul critica mereu orchestra s-altul nu m-ar lasa nici sa vad nici sa ascult ceva.
--------------
"You know what despair is; then winter should have meaning for you."
Esti fericita ca ai o prietena care sa mearga cu tine. Nu ma primesti si pe mine in cartierul tau? :)
Eu am fost ultima data cu patru barbati sa vad Swan Lake. :)) De fapt poti sa zici ca am fost singura ca ei erau perechi. I-am cumparat bilet si sotului in speranta ca vine si doarme macar acolo dar nici varianta asta n-a acceptat pana la urma. De ce nu le-o place barbatilor straight baletul? :)
Ramona J spune:
Nu stiu, pina la urma nici n-am mai incercat sa-l lamuresc. Am mers cu colegele de la job, ca el si daca merge are entuziasm zero si-mi strica buna dispozitie.
Am o prietena care-l duce mereu pe sot la opera, trebuie s-o intreb care e secretul.
Eu fug la nani ca am recitit ultima postare si nu inteleg nici eu ce-am vrut sa spun.
Sneeuwklokje spune:
Ramona doar e cadou de ziua mea, nu? .. Da bine zici cu finantele. Ufff cand trebuiesc platite taxele locale si in curand e scadenta partii a doua... ma apuca asa un dor de ducaaaa. Somn dulce. Eu pazesc fatuca care-i mai bolnavioara.
quote:
Originally posted by Hilde
Esti fericita ca ai o prietena care sa mearga cu tine. Nu ma primesti si pe mine in cartierul tau? :)
Haidi mey macar doi ii puteai considera "prietene " :)).
Ntzzz, fatuca e fetita mea, careia la aprox. 5 ani ii plac si baletul si opera. A fost cu mama de cateva ori. Mama pregatita sa stea un act cel mult a luat bilete la balcon ca sa o poata sterge englezeste... si a trebuit sa-i ia numai ceva de mancat si sa o tina sa nu pice atarnta peste balcon... Asa ca mi-am creat partenera:). Dar daca esti prin zona te luam cu draga inima.
De fapt noi am merge si cu al meu sot care-i doar vesnic nemultumit (sta cu best of in cap :)) precum Ramona ) dar pruncul ii prea mic si c-un babysitter si eu la zeci de kilometri n-am stare.