FIV 175

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns huski spune:

FELICITARI FETELOR CARE AU REUSIT !

BAFTA CELOR CARE SUNT IN FOCURI!

LA MULTI ANI TUTUROR FLORILOR!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAVINUTZA spune:

Dragelor - bine v-am regasit! Ma bucur enorm ca sunt atatea vesti bune- felicitari tuturor!
Am revenit si eu dupa laparo facuta joi - surpriza - nu am avut nici hidrosalpinx si nici o trompa infundata!!!???!! doar niste aderente pe cea stanga . Asa ca, acum sunt intr-o mare dilema - ambii dr. Moisa si Ion Ionut mi-au recomandat sa mai astepta pana la FIv - sa incercam eventual inseminare dupa ce facem spermograma sa vedem ce si cum. Nu stiu ce sa mai cred - ma mut acum sa citesc despre inseminari dar sunt cu ochii pe voi!
Va pup si va imbratisesz.
Lavinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

FELICITARI MIRELA1 SI MADUTZ!!!!Ce surprize frumoase!!!!Sa aveti parte de 9 luni minunate si apoi de bebelasi sanatosi!!!!

Fetelor eu sunt bine acum,am avut pana ieri parte de o raceala manifestata prin tuse cumplita,simteam ca zdruncin uterul cu puisorii,m-am tratat cum am putut,babeste,cu ceai de ceapa,miere etc.In fine,a fost ginion,dar acum sunt bine si daca DD vrea va fi totul bine pana la capat.Deocamdata am senzatii de cm prin burtica,pe la ovare,uneori mai vagi,alteori mai pronuntate si cam atat.Sanii nu sunt nici tensionati,nici durerorsi,nimic,dar eu nu am treaba cu ei nici cand vine cm,niciodata nu ma deranjeaza,sunt cuminti.
Am s mai intru zilele urmatoare....stau cat pot de mult in pat.Va pup si multumesc tuturor celor care va ganditi la mine!
Doamne ajuta-ne pe noi toate!!!!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Evy28 spune:

Buna .
Felicitari feteler !!!!!!! si mult noroc celor care urmeaza !!!

LA MULTI ANI TUTUROR FLORILOR !!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

Buna fetelor ! scuze daca deranjez :)) , este prima oara cand intru la forumul acesta , despre FIV . Mai mult stau la "paciente optimiste..." , inseminare..etc.
Sa va zic cate ceva despre mine ..
Am aproape 40 de ani . In ultimele 6 luni , am facut laparo , histero , si 3 inseminari ! Acum sunt in faza de "asteptare" . Cam pe 28 o sa am un rezultat...
Daca nici acum nu se prinde bb , mi-a spus dr sa trecem la FIV , dar nu stiu cat de incantata sunt de idee.... si nu este vorba neaparat de costuri ...
Ma gandesc ca mai sunt si alte proceduri , pana sa ajungem la FIV , ...bineinteles....in functie si de situatie , de complicatiile fiecareia . Vreau sa va intreb daca la vreuna dintre voi a fost recomandat GIFT , care are cu mult mai multe sanse decat FIV-ul , insa conditia este ca trompele sa fie ok , macar una ! si procedura se face laparoscopic , ca sa bage "cockteilul" direct pe trompe . Dr a spus ca putem incerca si asa . Inca n-am stat cu el ca lumea de vorba despre asta , sunt optimista , si ma gandesc ca poate reusesc acum , dupa a 3 a IA !
La mine rezultatul laparo -ok , la histero - am un uter "ciudat" , nu stiu daca se poate numi septat.... Oricum , are o forma mai ciudata , insa dl dr al meu ( T!) , mi-a spus ca n-ar fi o problema , ca nu are ce sa opereze de fapt la el . Ca s-ar putea prinde bb si asa...
Primele 2 IA- uri , nereusite deci . Acum sper ca la sfarsitul lunii.....sa vad si eu dublu pe test :)) .

http://ana_conda.pho.to/albums/untitled_gallery/index.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy79 spune:

fetelor va doresc tuturor mult mult noroc in cea ce va doriti sa vise indeplineasca .....apoi va rog sami scrieti si mie unde ajung subiectele care dispar ca o zi le vezi apoi nu mar interesa unde pot gasi fiv cu donator unde il pot gasi

la multi ani tuturor fetelor cu nume de floare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goggy spune:

Carmanuia bine ai venit!
Anaconda2 sincer, nu am auzit de GIFT pana acum. Nu stiu exact la ce te referi cand spui ca iti baga cocktail-ul direct pe trompe...Ce contine cocktail-ul? Embrioni? Daca da, de ce pe trompe? Si de ce are rata de reusita mai mare?
Scuze ca te bombardez cu intrebari dar sunt chiar curioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goggy spune:

Anaconda2 am citit acum despre GIFT pe net. Din cate am inteles, inseamna introducerea unui amestec de gameti, feminini si masculini, in trompe. De ce zici tu ca ar avea mai multe sanse de reusita decat FIV, unde sunt introdusi direct embrioni? Mi se pare loterie, la GIFT nu stii nici macar daca a avut loc fertilizarea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

GIFT SAU ZIFT
Ambele metode reprezinta de fapt tehnci si variante ale fertilizarii in vitro. Indicatiile lor sunt in special in cazurile de infertilitate feminina de cauza inexplicabila precum si in situatiile moderate de infertilitate masculina. Rata de succes pentru acestea este similara fertilizarii in vitro clasice, insa conditia este ca femeia sa aiba minim o tuba fallopiana (uterina) functionala.

GIFT (gamete intrafallopian transfer) - este o tehnica ce consta in mai multe etape: recoltarea ovulelor (exact ca in cazul fertilizarii in vitro clasice), combinarea lor cu spermatozoizii (fara a fi fertilizate efectiv) si apoi introducerea lor in una din trompele uterine. Pentru facilitarea acestei etape a GIFT, dar si pentru a asigura corecta plasare a ovulului si spermatozoizilor se utilizeaza laparoscopia (ce foloseste un mini instrument optic pentru a vizualiza mai bine calea de abord a trompelor fallopiene si pentru a directiona corespunzator, printr-un cateter lung si foarte fin, ovulul la destinatie). Avantajul acestei tehnici este ca doar combinarea gametilor are loc in exterior, fertilizarea propriu-zisa desfasurandu-se in organismul femeii. Un ciclu complet si cu rezultate bune dureaza aproximativ 4- 6 saptamani.
GIFT este indicat in special cazurilor in care problemele de fertilitate sunt datorate unor disfunctii spermatice sau daca exista o cauza idiopatica (neprecizata) de fertilitate. Exista si cupluri care apeleaza la GIFT (si o prefera clasicei fertilizari in vitro!) din motive etice (deoarece considera ca fertilizarea si formarea embrionului se desfasoara in organismul viitoarei mame). Rata de succes a acestei proceduri de fertilizare depinde in general de varsta cuplului si de calitatea ovulelor. Se estimeaza ca aproximativ 25-30% din GIFT au rezultatul dorit (sarcina).

ZIFT (transfer zygotic intrafallopian) - reprezinta o metoda de tratament de fertilizare cand exista un blocaj la nivelul trompelor uterine (iar acesta reprezinta cauza infertilitatii). Procedura consta in recoltarea ovulelor si fertilizarea lor in vitro. Apoi, prin laparoscopie, zigotul din procesul de fertilizare este plasat in trompele uterine. Avantajul acestei proceduri (comparative cu GIFT ) este ca atat medicul cat si cuplul de viitori parinti sunt siguri ca fertilizarea a avut loc. Inainte de implantare se pot cauta eventualele defecte genetice si alte anomalii pe care zigotul le poate prezenta.
In general sunt necesare aproximativ 5 saptamani pentru a finaliza un ciclu complet de ZIFT (aceasta perioada incluzand si timpul cat femeia trebuie sa urmeze tratament hormonal si fertilizant specific).
ZIFT este o metoda mai controversata de fertilizare in vitro deoarece face posibil diagnosticul genetic preimplantare, si astfel viitorii parinti au posibilitatea de a selectiona bagajul genetic al copilului inainte ca zigotul sa fie chiar implantat.

Deci ....ce parere ai ?

http://ana_conda.pho.to/albums/untitled_gallery/index.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristal1995 spune:

Anaconda: eu am mai citit postarile tale la tutunici , si eu am facut a treia laparo cu el. In legatura cu ce spuneai mai devreme, eu, una, nu inteleg de ce te deranjeaza ideea de fiv. In definitiv, tot faci stimulare, sotul tot presteaza , punctie tot ai de facut.... De ce sa te mai traumatizezi cu inca o laparo????? Tocmai in momentul in care trebuie sa stai relaxata, tu sa ai 2-3 gaurele in burta?! Trecand peste faptul ca la laparo se face in general anetezie totala, care nu iese chiar instantaneu din organism, deci cred ca afecteaza cumva si bebeul... Eu cam asa vad problema. Daca gresesc pe undeva, te rog sa ma corectezi. Pupici si bafta multa sa-ti iasa testul pozitiv de luna asta si sa nu mai ai motive sa te ingrijorezi.

Andrada, Mirela: Va prind eu din urma. Doar sa-mi fac curaj sa reincep si sa-mi gasesc si o clinica asa cum imi doresc eu...
Kora: daca mai spui ceva de simptome de CM ne certam RAU!!!!
Zouzou: pupici. Esti un munte de optimism.

Va pupic pe toate!

Aly-"Inca mai sper..."

Mergi la inceput