Anticorpi antispermatici

Anticorpi antispermatici | Autor: runadi

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!De curand am fost diagnosticata cu prezenta anticorpi antispermatici.Ma intereseaza daca stiti pe cineva care s-a tratat de asa ceva.Am inteles ca nu prea exista un tratament si ca sg posibilitate ar fi inseminarea intrauterina.Dar am semne de intrebare si vis-a-vis de reusita inseminarii.Nu stiu ce sa zic,sunt fffff ingrijorata

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Uite un articol care te poate ajuta:

Cauze imunologice

Anticorpi antispermatozoizi

O mica parte dintre femeile cu infertilitate si avort spontan recurent prezinta anticorpi impotriva spermatozoizilor. In mod surprinzator si barbatii pot prezenta anticorpi antisperma, in special dupa vasectomie, leziuni sau infectii testiculare.

Acesti anticorpi sunt molecule proteice din familia imunoglobulinelor ce au tropism pentru o anumita parte a spermatozoidului. In momentul atasarii in zona specifica pot sa interfere cu activitatea spermei in diferite moduri: imobilizarea spermatozoizilor, aglutinarea lor, limitarea capacitatii acestora de a traversa mucusul cervical sau impiedicarea acestora de a penetra ovulul.

In general, cand se vorbeste despre anticorpi antisperma, se aminteste atat clasa de imunoglobuline din care fac parte (IgG, IgM sau IgA) cat si locul specific de legare (capul spermatozoidului, gat sau coada acestuia). IgG sunt gasiti mai ales la barbati pe cand IgA se gasesc in mucusul cervical si in fluidul folicular la femei.

Sindromul acesta trebuie suspectat atunci cand exista un test postcoital anormal (spermatozoizi imobili in mucusul cervical), cand exista anticorpi antifosfolipidici (sindromul antifosfolipidic se asociaza deseori cu prezenta anticorpilor antisperma) sau cand sotul are o spermograma alterata. Testarea pentru anticorpi antisperma la femei se face prin analiza a sangelui.

De obicei o femeie cu anticorpi antisperma nu va putea ramane insarcinata cu nici un alt partener (sot sau donor de sperma), solutia in acest caz fiind o tehnica de reproducere asistata denumita ICSI (intra-cytoplasmatic sperm injection), adica femeii i se extrage un ovul in care se injecteaza doar pronucleul continut in capul spermatozoidului si embrionul rezultat se introduce in cavitatea uterina a acesteia. Totusi, datorita asocierii cu alte probleme imune (sindrom antifosfolipidic si populatie uterina de celule B si NK agresiva) si aceasta solutie terapeutica poate fi sortita esecului cu aparitia avortului spontan.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

runadi - au mai fost fete care,avand acelasi diagnostic, au ramas gravide...dar nu mai stiu cum
Va trebui sa cauti in urma din pacate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkko spune:

Buna,

Ma confrunt si eu cu aceeasi problema,la mine i-am descoperit in sange, sotul meu nu are (rezultatul a iesit echivoc). Din luna august, "luptam" cu ei.

Mai intai am facut sex protejat timp de 3 luni- nu a dat roade, deci timp pierdut inutil. Apoi am facut tratament cu prednison (20mg/zi,adica 4 pastile), timp de alte 3 luni. Dupa primele 2 luni, au scazut considerabil (de la 60 la 22), dar dupa a 3-a luna, au stagnat, se pare k organismul s-a obisnuit. Oricum, tratmentul cu prednison a fost destul de greu, mai ales k mi-a dat insomnii, stari de deprimare, n-am mai rezistat inca o luna.

M-am documentat, am mers la specialisti si se pare k solutii exista- pt inceput inseminare artificiala. Eu am facut deja una in bucuresti, cu dr. laura dracea, nereusita, din pacate (s-a facut in ziua a 13-a si nu ovulasem inca...). Nu-i nimic, luna viitoare incercam din nou. Asa k fii optimista! Ce alte analize ai mai facut?

Sper k ti-am fost de folos! Toate cele bune, Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Strumfiyi spune:

Servus
Am fost si eu diagnosticata cu anticorpi antispermatici iar recomandarea doctorului a fost:''folosirea prezervativului 1 an pt ca corpul sa nu recunoasca sperma''.Nu am fost prea multumita de recomandare deoarece timp de 9 ani am folosit aproape numai prezervativul, am ramas ff repede insarcinata, dar la 7 sapt am pierdut sarcina.As dori sa stiu daca nu exista alte tratamente pt sustinerea sarcinii in cazul ca as mai ramane iarasi insarcinata.Nu as vrea sa astept 1 an ca apoi sa pierd iarasi.
Astept parerile voastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimica36 spune:

Buna fetelor

Cu aceeasi problema ma confrunt si eu.
Se pare ca voi incerca cu inseminare. Cred ca tratament nu exista. Am cautat pe forum si nu am gasit nimic. Daca aveti noutati sa discutam aici. Poate trecem mai usor peste probleme.

Va pupic pe toate.
Si poate avem noroc sa ne vedem cat mai curand cu burtici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

eu am alt tip de anticorpi:anti-tiroida.oricum dau si astia infertiliate, avort spontan.tratam este metylprednison si wobenzim(ceva nat, imunoregulator).il incep de maine, asa ce nu-i stiu efectele inca.incercati la un medic homeopat sau naturist.stiu ca prenisonul e destul de contestat.


mami de Amira, medaliata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Buna
Fetelor aveti idee daca in cazul barbatilor diagnosticati cu anticorpi antispermatici exista tratament.
Niste prieteni se confrunta cu problema asta. Au facut si ei inseminari dar fara succes.

Bafta multa va doresc si bebelusul mult dorit sa vina cat mai repede

elena +22
Burtica mea la 20 sapt la
Cosulete bebelusi


***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemaad spune:

Buna ziua !

Si eu ma confrunt cu problema anticorpilor antispermatozoizi.
Va rog sa-mi mai spuneti si mie ce tratament ati mai facut si daca a dat rezultate.
Am inteles ca nici FIV nu are rezultate.
Nikko,te rog ,spune-ne si noua la ce specialisti ai fost si care ar fi solutiile propuse. Multumesc mult!
O zi plauta,va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinuta78 spune:

Buna tuturor,

Vad ca acest subiect nu prezinta interes ptr multi medici. Daca nu sunt fete care sa vb despre el, inseamna ca multe nici nu stiu ca pot avea asa ceva in sange sau glera. Eu am fost indrumata sa faca aceasta analiza de primul medic la care am fost( rezultatul asa cum va imaginati a fost pozitin 146unitati fata de 60 cat era maxim). Am repetat analiza la synevo unde a iesir 29,5, max 14, <20 rezultat echivoc, >20 pozitiv. Asta se intampla in octombrie 2008. Doctora respectiva mi-a zis in fata ca singura solutie este FIV cu ICSI, dar cum ea nu face asa ceva sa caut un medic specializat. am simtit ca inebunesc. am mers la dr T, recomandat de bioloaga cu care lucrasem ptr depistarea nenorocitilor de anticorpi.

Am constatat ca dr T nu pune pret asa mare pe asta. Mi-a recomandat monitorizare, laparo, inseminari si daca este cazul FIV. L-am tot intrebat daca a avut cazuri care au reusit. Nu stiu daca doar m-a incurajat sau chiar mi-a zis adevarul ca exista ( atat natural (motivul ptr care am facut monitorizari) cat si prin inseminare).
am repetat din proprie initiativa in martie analiza la synevo si rezultatul a fost 24,5. Scazusera 5 unitati.Mentionez ca nu am facut nici un tratament( doar in perioada imediat urmatoare menstruatiei am folosit prezervativul). Am citit ca aparitia lor poate fi datorata in perioada cm.

Ca si celelalte fete care au mai scris asi vrea sa stiu daca exist cazuri concrete care au reusit sa invinga imunitatea( "aberatia imunologica " asa cum i-a zis dr T)

Va multumesc si sper din suflet sa am si raspunsuri ptr ca ma speri f tare : "De obicei o femeie cu anticorpi antisperma nu va putea ramane insarcinata cu nici un alt partener (sot sau donor de sperma), solutia in acest caz fiind o tehnica de reproducere asistata denumita ICSI (intra-cytoplasmatic sperm injection), adica femeii i se extrage un ovul in care se injecteaza doar pronucleul continut in capul spermatozoidului si embrionul rezultat se introduce in cavitatea uterina a acesteia. Totusi, datorita asocierii cu alte probleme imune (sindrom antifosfolipidic si po****tie uterina de celule B si NK agresiva) si aceasta solutie terapeutica poate fi sortita esecului cu aparitia avortului spontan."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Strumfiyi spune:

Buna,

Va scriam cu cateva luni in urma ca am fost diagnosticata cu anticorpi antispermatici, dar dupa ce am scris si unor medici pe internet care m-au incurajat, dupa ce am schimbat si ginecologul, am reusit sa raman (11 sapt),fac tratament dar pana acum e totul ok. Pt anticorpi am luat doar Aspenter si se pare ca a dat roade.

Sper sa aveti toate cat mai curand norocul meu

Mergi la inceput