Cancer uterin
buna la toate fetele
am un mare amar in suflet, si m-am gandit sa imi descarc sufletul la voi, poate mai sunteti dintre voi in asemenea situatii sau ati auzit pe cineva
ieri sora mea a primit diagnosticul de cancer uterin, in faza incipienta, si nu imi pot reveni din soc..am senzatia ca traiesc un cosmar, ca nu i se intampla asha ceva unuia din ai mei
incercam si eu si familia din romania si sora, sa vedem 'vestea' buna, dupa cum s-a exprimat doctora si anume ca ''bine ca e la inceput si daca facem repede histerctomie nu mai ai nimik'...sora are 35 de ani si e cel mai apropiat om din viata mea, deshi locuim la 3000 km distanta..
stiu ca tre sa o incurajez, dar tot ce fac momentan este sa ma uit in gol si sa inghit in sec..
mai este cineva cu acest diagnostic, si daca da cum a decurs evolutia...
va multumesc
Gabitza, mama lui Dennis , 9 iunie 2004 si DPN 25.11.2008
Raspunsuri
miki68 spune:
Relax! Nu-i asa de negru. E bine ca a fost diagnosticata in stadiul incipient al bolii. Si eu am suferit recent (acum 3 saptamani) o operatie de histerectomie totala (mi-au fost lasate doar ovarele), pentru ca aveam un fibrom uterin marisor (15 cm.), iar testul papanicolau indica nivel 3 (stadiu incipient). Am trecut extrem de usor peste operatie si acum ma simt foarte bine. E drept ca acum nu mai pot face un copil, desi mi-am dorit f.mult, insa consider ca mai important e sa fiu sanatoasa.
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
alycia spune:
asa e..e f. greu cu o asemenea veste, dar trebuie apucat taurul de coarne cum s-ar spune si incearca sa vezi partea plina a paharului...important e sa nu existe metastaze...asa ca operatia e cat se poate de urgenta!!!(asta daca diagnosticul e 100% corect)
Alycia si cei doi flacaiasi!
DianaR spune:
Gabitza, imi pare f rau pentru sora ta!
Daca spui ca este stadiu incipient si e cancer de endometru atunci este perfect tratabil si cu prognostic excelent! Trebuie doar sa va miscati repede, si chiar sa ceara o a doua parere fara ca asta sa-i amane insa inutil momentul interventiei.
Si pentru ca vrei sa auzi de cazuri fericite, da soacra cumnatului meu a fost diagnosticata acum 8 ani, s-a facut histerectonmie si e bine merci si acum!
Mult succes si numnai bine surorii tale! (Are deja copii?)
S-a reluat votarea de la zero... Va plac? Merita un vot?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank">Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 (Vlad alergand)
XIO spune:
Sunta tulburator diagnosticul, dar partea buna este ca e in stare incipienta , ca este tratabil.
Tine-i moralul ridicat, ajut-o sa inteleaga ca nu e un capat de lume pt. ca a fost descoperit la timp si pt. ca histerectomia impreuna cu un tratament adecvat postoperator dau rezultate foarte bune.
Multa sanatate si ....moralul sus!
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Butterfly1 spune:
Si mama mea a suferit o astfel de interventie tot din cauza unui fibrom uterin. Acum este foarte bine insa trebuie sa se menjeze un pic, sa nu care greutati , lucruri din astea...situatia nu este asa de grava.
Vreaumeu !