Pronatie dureroasa de cot

Pronatie dureroasa de cot | Autor: strumfi2004

Link direct la acest mesaj

Fetita mea - 3,10 ani- a facut pronatie dureroasa la cotul drept saptamana trecuta. La urgente dr i l-a redus (fixat bratul la loc in cot), atunci fata spunea ca nu o mai doare, il misca usor, insa acasa au reinceput durerile, iarasi nu-l mai misca - de fapt atunci cred ca a recunoscut, nemaifiind in prez dr. Radiografiile au iesit bine dupa spusele dr, insa tot el ne-a explicat ca traumatismul a fost puternic, ligamentele sunt intinse, cartilajul incheieturii s-a deplasat si asa se explica durerea. ne-a chemat a doua zi dimineata sa-i puna o atela gipsata pt 5 zile. Astazi trebuia scoasa, insa tot o durea mana si nu o misca, drept urmare, mai sta cu ea inca 4 zile! Sunt ingrijorata, ce se intampla? In cat timp se recupereaza? Va sunt recunoscatoare pt orice informatie puteti sa-mi dati despre acest subiect! Si de asemena, daca stie cineva un medic bun in acest domeniu in Pitesti (am fost la dr Petcov, si as mai cere si parerea altui dr). Multumesc!

Gratiela, Maria si Stefan

Crede in ochii copilului tau!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Uite si fetita mea de aproape 3 ani acum vreo o luna a cazut pe mana si i s a miscat cotul de la loc.Cand am ajuns cu ea la urgenta in baza radiografiilor facute dr. ne-a spus ca,cotul ii revenise la loc dar va avea dureri in continuare.... Asa a si fost, refuza copilul sa si umble pentru ca in subconstientul ei era durerea. A tinut cam zece zile pana a inceput sa-si miste manuta normal( de fapt sa constientizeze ca nu o mai doare si poate sa faca orice). Acum nu stiu daca te am ajutat cu ce am scris deoarece vad ca totusi la voi o fi fost un picut mai grav din moment ce i la pus in gips.
La noi dr. mi a spus sa i ridic eu manuta cu un tifon daca ma lasa si sa stea cu ea asa atarnat o zi macar.
Sa ai rabdare cu ea si joaca te cu ea cumva sa i orientezi gandurile in alta parte si sa si foloseasca incet manuta. Vei observa ca atunci cand doarme la un moment dat va dormi pe acea manuta fara sa schiteze vreun gest.
Succes si sa mi spui cum merge in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Multumesc mult, Mercedes, da, ma gandeam eu ca recuperarea dureaza, mai ales dupa sperietura. Sper sa fie bine luni si sa nu mai fie nevoie de atela iar durerile mici sau deloc. O sa mai scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Si baietelul meu(2 ani) a avut vreo 2 episoade,cand in urma unor smuciri a ramas cu cotul blocat (noi credeam ca e de la umar). Dupa vreo jumatate de ora isi revenea de la sine. Am cautat un ortoped bun (in bucuresti)dr. jianu, pe care ti-l recomand si tie, ca nu stai departe. La spitalul Grigore Alexandrescu si la policlinica Dorobanti. Mi+a explicat ca este un sindrom care inceteaya odata cu varsta de patru ani, nu este nimic grav, 2 ligamente apasa pe un nerv si ne+a invatat o miscare prin care sa ii punem mana la loc cand se va mai intampla.Si chiar a functionat. Vreau sa yic ca este un dr de milioane. Chiar ai putea sa te duci sa il veyi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Octopusu, multumesc, probabil ca voi incerca, ca tot avem drum la Grigore Alexandrescu cu cel mic. Dar despre recuperare ce poti sa-mi spui? Cat timp mai are dureri? caci sunt convinsa ca o va mai durea putin si dupa scoaterea atelei.

Am vazut si eu tehnicile lor de reducere, mi-a si spus, practic bratul trebuie adus in pozitia inversa celei de luxatie, dar mi-ar fi frica, cel putin la cum o durea atunci, nu ma lasa nici s-o ating..

Mergi la inceput