dependentza de tigari - pls. sfaturi

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otim spune:

eu sunt happy , nu mai fumez de 9 luni 2 saptamani si 1 zi . De unde stiu asa de exact ??? pai in aceea zi la ora 6 s-a nascut fiul meu . De atunci nu am mai avut timp sa fumez , cum ??? nu mai merg la job ( deci lipsa anturaj - mai tati fumeaza acum in bucatarie la hota din cand in cand ) , lipsa tigari complect ( am si grija sa nu le uite nimeni pe langa mine ) si cel mai important schimbati obiceiurile . Lasa-le incolo de slimsuri si alte cele , schimbale cu morcovi (pe bune taiate lunguiet ) . Se zice ca punctul critic pe care trebuie sa-l invingem este aceea secunda in care intinzi mana dupa tigara ( apoi restul vine de la sine ) - incearca sa pacalesti acest moment .

Sa nu crezi ca mi-a trecut , NU deloc , si acum uneori visez ca fumez si sunt atat de fericitaaaa . Stii cat am fumat ??? vreo 3 ani asa 1 pachet pe zi , apoi vreo 2 ani trei pachete pe zi , iar apoi am redus la 1 pachet si jumatate (aici mi-am schimbat jobul) . Cat am fost gravida am ajuns si la cele 5 tigari pe zi - de rusine (dar totul era cronometrat si impartit la secunda sa nu cumva sa sar peste o tigara ) .

Deci concluzia mea : este un viciu care o sa ma pandeasca toata viata (exact ca la alcoolici ) dar sper sa fiu nefumatoare inca multi ani de acum incolo ; te lasi asa deodata ( ca altfel doar te amagesti ) ; sustinere din partea celor din jur ( fara fum in jurul tau cat se poate sau chiar tu ocoleste ) ; fara nici o tigara la indemana ( ca altfel totul s-a dus de rapa ) si foarte multa ambitie din partea ta ca in primul rand o faci pentru tine .

Otilia lui Laurentiu Ovidiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Am incercat si eu sa ma las cu slim-uri, pe langa sntimentul ca fumam paie si plecand de la ideea ca voi fuma mai putin si poate ma voi lasa, ncepusem sa fumez la 2 pachete de slim-uri pe zi. Asa ca cea mai buna ideea e ceaiul si altele cand vine pofta, (stiu ca e greu, dar) bafta!

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Elise, eu am fumat cam 20 ani, gravida, negravida, cu copilul mic, cu copilul marisor, in masina, in casa..... cam peste tot. Nu am incercat sa ma las niciodata pentru ca imi facea placere. De ce sa renunt de buna voie la o placere. Numai ca am realizat la un moment dat ca ajunsesem intr-un cerc vicios. Fumam, simteam un gol in stomac, mancam, simteam ca fara o tigara nu pot digera, iar mancam, iar fumam..... si uite asa cam toata viata mea se invartea in cerc.
Intr-o buna zi, intr-o iarna m-am pricopsit cu un virus rezistent. Cum nu-mi place sa iau medicamente, ma las sa ma autoimunizez, l-am tarat dupa mine cam o luna jumate. Tuseam pana cand simteam ca ma scap pe mine. Numai ideea unei tigari imi dadea cosmaruri, ca doar fumam de placere... Asa ca, dupa ce virusul meu m-a parasit (s-a dus la altul, sau la alta :-) ) am zis ca da, acum este momentul sa profit de luna si jumatate de abstinenta fortzata. Nu am mai fumat DE LOC. Si au trecut 9 ani. Ba mai mult, imi facea placere (si inca imi face) sa fumeze lumea in jurul meu, in casa mea. Imi place mirosul.
Asa ca..... trage concluzille singura... :-) Este foarte important sa vrei, si sa faci ceea ce vrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Am ajuns de la 1 pachet, 1 jumate, doua de tigari tari (Dunhill) - la 3-5 slimuri pe zi. De lasat, nu m-am lasat de tot, da'pufai scobitorile astea cam pina pe la jumate si dupa aia ma plictisesc si le arunc. E intr-adevar dependentza de gest, pentru ca gustul astora nu-mi place si nici fum nu scot. Am incercat diverse tipuri de slim (Parliament, Vogue...etc) dar sint toate cam la fel, dupa parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

quote:
Originally posted by Elise

Am ajuns de la 1 pachet, 1 jumate, doua de tigari tari (Dunhill) - la 3-5 slimuri pe zi. De lasat, nu m-am lasat de tot, da'pufai scobitorile astea cam pina pe la jumate si dupa aia ma plictisesc si le arunc. E intr-adevar dependentza de gest, pentru ca gustul astora nu-mi place si nici fum nu scot. Am incercat diverse tipuri de slim (Parliament, Vogue...etc) dar sint toate cam la fel, dupa parerea mea.

"There's no vice as advice!"
Elise & BBLisa

daca ti se pare ca-i dependenta de gest este fantastic deja. serios, du-te la farmacie si ia-ti un pachet de NTB. si cind simti ca nu mai poti tragi tacticos una dinaia, musai intreaga, adica s-o fumezi pina la capat. in timp, se va duce naibii automatismul cu fumatul e o placere (cam dupa o saptamana la mine) caci alea sunt absolut oribile. ajunsesem sa fumez cam 3 pe zi si la un moment dat ma intrebam la ce naiba le mai aprind ca-s oricum groaznice. si am plecat din oras, le-am uitat int-un hotel (imi era jena sa le aprind in restaurante, ca-s ca petardele) si asta a fost.
chiar ma distrez ca mai visez ca fumez si ma trezesc si-mi amintesc ca m-am lasat si ma simt usurata. pe bune.

Anda, mami de Ed

Viata
Pasiunea
Blog DC de Timisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Elise, ai reusit sa te lasi de tigari???
sau....inca te lupti???

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_clara spune:

Sieu am avut o perioada de 9 luni cand nu am pus tigare in gura,dar acum fumez si un pachet si ceva de multe ori ajung si la doua. Totul e sa ai ambitie.

Mergi la inceput