Va rog recomandati-mi designer de interior serios
Am casa in constructie si am ajuns la disperare cu designer-ul pe care l-am angajat. E artist, face lucrari frumoase dar e fosrte neserios si nu cred ca voi reusi sa continui cu el. Asa ca apelez la voi, mai ales daca ati fost in postura de beneficiari si ati colaborat bine cu vreun designer, sa mi-l recomandati si mie. Am mai gasit designeri in reviste, la constructori dar vreau o recomandare de la cineva din postura de client multumit.
Casa e in Voluntari.
Edit: am schimbat putin titlul
Raspunsuri
rory76 spune:
Lali, ce anume nu a mers in relatia cu designerul? De ce spui ca era neserios? Ce nu facea?
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
Lali spune:
Incercam sa colaboram din iunie anul trecut. Am stabilit un pret pentru design exterior, interior si gard. Trebuia sa ii achit un avans de 1/3 ceea ce am facut inainte de orice, apoi 1/3 in momentul in care imi prezenta o varianta electronica sau cu schite cat mai aproape de varianta finala a design-ului. 1/3 trebuia achitat la sfarsit, in fazele finale, dupa ce imi facea si urmarirea de santier. Pana in momentul actual nu am de la el decat o varianta de care eu nu sunt multumita a exteriorului, cu acoperisul nedefinitivat, fara detalii referitoare la design-ul de exterior ( gen placari, culori de tamplarie si acoperis) si discutii verbale cu privire la ce am de facut la interior fara nici macar o schita. I-am platit jumatate din suma totala pentru ca in diferite momente ne-a cerut ajutorul financiar in diverse situatii personale. Il gasim greu la telefon, nu raspunde cu zilele sau chiar saptamanile, iar santierul avanseaza mai repede decat da el indicatii si schite.
Singurele lui atuuri sunt cateva lucrari executate de el care imi plac foarte mult si faptul ca e arhitect, chiar preda in domeniul design-ului si de asemenea faptul ca mi-a dat cateva idei bune in momente de impas deci sunt convinsa ca poate, ... DAR...
De ce intrebi, ai ceva idei sa imi dai ? Esti in domeniu ?
ileana spune:
quote:
Originally posted by Lali
Incercam sa colaboram din iunie anul trecut. Am stabilit un pret pentru design exterior, interior si gard. Trebuia sa ii achit un avans de 1/3 ceea ce am facut inainte de orice, apoi 1/3 in momentul in care imi prezenta o varianta electronica sau cu schite cat mai aproape de varianta finala a design-ului. 1/3 trebuia achitat la sfarsit, in fazele finale, dupa ce imi facea si urmarirea de santier. Pana in momentul actual nu am de la el decat o varianta de care eu nu sunt multumita a exteriorului, cu acoperisul nedefinitivat, fara detalii referitoare la design-ul de exterior ( gen placari, culori de tamplarie si acoperis) si discutii verbale cu privire la ce am de facut la interior fara nici macar o schita. I-am platit jumatate din suma totala pentru ca in diferite momente ne-a cerut ajutorul financiar in diverse situatii personale. Il gasim greu la telefon, nu raspunde cu zilele sau chiar saptamanile, iar santierul avanseaza mai repede decat da el indicatii si schite.
Singurele lui atuuri sunt cateva lucrari executate de el care imi plac foarte mult si faptul ca e arhitect, chiar preda in domeniul design-ului si de asemenea faptul ca mi-a dat cateva idei bune in momente de impas deci sunt convinsa ca poate, ... DAR...
De ce intrebi, ai ceva idei sa imi dai ? Esti in domeniu ?
Cu tot riscul de -ti "pierde mintile", inarmeaza-te cu rabdare, si insista la el.
1. Designul acoperisului nu-l poate face decat un arhitect cu un inginer de rezistenta.( nu poate un designer, ca nu cunoaste tehnic) Asta-i si arhitect, asa ca-i bun.
2. I-ai dat jumatate din BANI!
3.TI-au placut lucrarile lui!
4 si cel mai important: TOTI SUNT LA FEL! Asa se "agata" cat mai multe lucrari! Macar cu asta te-ai obisnuit!
5. Scapi de scuza: N-A IESIT CUM DOREATI, CA AM FOST NEVOIT SALUCREZ DUPA DESIGNERUL/ARHITECTUL X!
Gandeste-te bine...tot ce ti-am spus, este din crunta experienta.
rory76 spune:
Draga Lali, si eu cred ca trebuie sa continui tot cu designerul cu care ai inceput. Nu ai facut un contract cu el, nimic? Trebuie sa il poti obliga cumva sa isi termine treaba pentru care inteleg ca si-a luat deja banii. Nu stiu cum le ies frate la astia tepele astea, mie nu imi ies deloc! Eu ma gandesc la cum ar fi daca cineva mi-ar face mie asa, cred ca as da cu el de pamant! Succes!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
Lali spune:
Offff Ileana, s-ar putea sa ai dreptare. Si tu rory, dar e crunt ca eu stau de dimineata pana seara la munca, castig cu greu banii, nu am negociat la sange tocmai ca sa fie multumit si uneori imi ies din minti. Din ce in ce mai des in ultimul timp. Din pacate nu am facut un contract scris pentru ca eu cred ca un arhitect sau designer in faza asta de creatie nu poate sa fie constrans de acte sa isi faca treaba si chiar am crezut ca putem altfel colabora. Oi fi eu prea visatoare, nu stiu... Eram dispusa sa "inghit" unele neseriozitati, datorita faptului ca e si artist si cu studii si eu vreau un anume stil, curat. Dar cateodata efectiv ma enervez, stiind cat de mult ne agitam noi ca firma sa ne tinem de termene si de promisiuni (suntem tot in domeniul constructiilor) si cand vad atata nepasare la altii... si pe banii si pe nervii mei. In fine, daca am o recomandare serioasa de la client multumit sunt oricum interesata de alte oferte. Inca nu e tarziu pentru interioare, nu cred ca se poate crampona cineva de design-ul exteriorului si arhitectura e oricum gata.
Ileana, hai sa deschidem un topic cu experiente vorba ta "crunte". Asa ne mai descarcam si noi si invata si altii sa nu faca aceleasi greseli...
ileana spune:
quote:
Originally posted by Lali
Ileana, hai sa deschidem un topic cu experiente vorba ta "crunte". Asa ne mai descarcam si noi si invata si altii sa nu faca aceleasi greseli...
Tot ce ti-am spus, din pacate cunosc din experienta...si eu atunci eram pe acel santier toata ziua ( ca sa-l suplinesc, in parte)...
Macar cu asta, stii cum stai..inclusiv de cate ori trebuie sa suni, ca sa-ti raspunda o data....
Nu deschid un asemenea topic ( si nu-ti recomand nici tie) ca eu sunt patimasa ...si de cate ori as scrie ceva, as retrai momentele si mi-ar urca iar tensiunea...mi-ar albii vopseaua de pe par instantaneu ( ca parul mi-a albit in perioada aia)..
Lali spune:
Da, Ileana, nu e bun un asemenea topic, dar cand am propus eram, vorba ta cu tensiunea sus de tot...
Oricum astept recomandari.
ileanna spune:
Ufff .... la arhitecti si la doctori sa nu ajungi niciodata ...
Indiferent cata caruta de bani decartezi ... tot neputiincios esti, nu poti influenta nimic si esti la mila lor.
26S cu bb Vlad
http://bd.lilypie.com/STIcp2.png
AnaBella spune:
Nu prea inteleg cum vine treaba ca voi sunteti in constructie si nu e definitivat design-ul acoperisului ! Pai acoperisul face parte din proiectul casei, care il face un arhitect impreuna cu un proiectant si fara de care nu se incepe munca. Plus ca acest proiect face parte dintr-un dosar care trebuie aprobat la primarie.
Lali spune:
Anabela, eu nu am deschis topicul ca sa ma explic ci ca sa cer niste sfaturi, niste recomandari.
Oricum iti satisfac curiozitatea: avem evident proiectul de la arhitect, cu calculele de rezistenta, aprobari, diriginte de santier autorizat, inginer de rezistenta care verifica fazele determinante, etc, tot tacamul legal. Insa designer-ul care nu e acelasi cu arhitectul a facut cateva modificari la fatada care au determinat mici modificari ale acoperisului ( o lucarna si doua iesiri in consola la ultima placa) fata de proiectul initial. Evident ca orice constructor are nevoie de schitele cu modificarile, asa ca de aceea spun ca nu mi-a terminat acoperisul, pentru ca nu se poate lucra dupa proiectul vechi.