O asistenta loveste un copil in spital
Raspunsuri - Pagina 2
denizel spune:
quote:
Originally posted by alra
cand vine vorba de "tratamentele" din spitalele de Romania ma supar ingrozitor, ca oi fi plecat eu da' mama si tata tot acolo sunt si tot in spitalele alea se duc!
Vacanta cu Laura in Romania
Gata, acum am inteles! .
alra spune:
denizel, nu inteleg de ce ma iei la misto.
nu am zis niciodata ca nu e grav ca un parinte sa isi lovesca copilul, mai mult am incercat sa explic ca nu e bine si ca nu duce nicaieri si ce poate face sa nu ajunga acolo. si parerea mea e ca astfel ajut mai mult decat zicand vai ce fapta grava. mie mi se pare mult mai dificil sa incerci sa faci asta cu calm decat sa iti arati dezaprobarea si atat.
diferenta e ca o mama care isi bate copilul tot mama copilului ala va ramane caci daca nu e intr-o extrema nu ii va fi luat copilul, pe cand o asistenta care face asa ceva poate fi pur si simplu data afara.
si am mai discutat, parintii care isi bat copiii sunt din nefericire in numar foarte mare in Romania. nu ai cum sa ii decazi pe toti din drepturi ci doar sa incerci sa ii convingi ca nu e bine ceea ce fac, cu rabdare ca altfel iti inchid usa si tot copii aia sufera.
denizel spune:
A, nu, Alra! Nici vorba sa te iau la misto!!!
Vazand cat esti de revoltata ca un copil mic si lipsit de aparare a fost tratat prost, nu am putut sa nu fac legatura cu celalalt caz, in care ai avut calm si intelegere fata de agresor (agresor agresiv rau de tot, ca-sa-zic-asa).
Pur si simplu nu inteleg care e diferenta dintre cazuri.
Adica, ba da, inteleg! Cazul mai vechi e muuult mai grav!
Vorba lui Noe: nu ne revoltam cand parintii isi bat copiii (ca deh, sunt parinti pana la urma), da' ne revoltam cand un strain o face.
alra spune:
simplu - in cazul parintelui din punct de vedere legal nu ai ce face daca nu il baga in spital in mod repetat. decat sa ii explici cu binisoru.
in cazul asistentei o poti da afara si gata.
petra spune:
Este clar ! Asiatenta aia nu poate fi considerata ce-a mai buna atata timp cat nu a fost in stare sa-i puna o perfuzie copilului si tot l-a chinuit acolo. Daca era cea mai buna stia cum sa se poarte cu un copil bolnav si mai ales ca este stiut de toti ca in general copii se tem de seringi, ace si injectii. Trebuie sa fii cel putin redus mintal sa-ti masori fortele cu un copil. Chair daca a scuipat-o, acea asistenta esta un om adult care trebuia altfel sa actioneze.
Eu cred ca nu scuipatul copilului a enervat-o ci probabil acea mamica nu a sarit cu ceva in buzunarul ei ! Ca asa se poarta in spitalele romanesti.
Nimic, nici un gest al copilului (de 4 ani!) nu poate scuza gestul incalificabil pentru un matur cu atat mai mult cand este vorba de un cadru medical care ar trebui sa aiba grija de bolnavi. Pai ce se intampla daca aceasta asistenta ajunge undeva la o sectie de boli pshihice?? Merge cu cutitul prin saloane?
Dupa parerea mea aceste cazuri ar trebui corect sanctionate as spune exemplar sanctionate pentru a fi de invatatura de minte si altor cadre medicale cu asemenea apucaturi. DAca nu stiu sa-si faca treaba din pasiune si respect pentru bolnavi atunci macar din frica !
pisigri spune:
eu NU iau apararea nimanui.
dar daca un parinte nervos, al unui singur copil, are voie sa "nu mai poata" si sa-i dea la fund, doamna asistenta, intr-un moment de oboseala, ca are grija de atitia copii, nu are voie?
glumim glumim da mai si platim. asa este, nu e normal ca cineva angajat sa presteze niste servicii sa iti loveasca, copilul. si aici nu discutam despre cazurile de violenta in familie, ci despre violenta intr-un spital. dar.....din nou ne facem fani stirile de la ora 5?
LauraNicole spune:
Daca acea asistenta mi-ar fi lovit mie copilul,i-as fi umflat si eu buzele cu pumnii,sa se sature sa mai bata alti copii .
Eu nu mi-am batut absolut NICIODATA copiii,nice pe cea nascuta de mine si nici pe cea doar crescuta si iubita de mine.De multe ori eram epuizata psihic si fizic,de multe ori eram cu nervii la pamant dupa ce ma chinuiam ore sa le fac sa manance sau cand imi varsau ceva pe jos sau pur si simplu simteam ca "nu mai pot" dar copiii nu mi i-am lovit asa ca imbecila aia de asistenta nu are absolut nici o scuza .
.............................
Oh once in your life you find someone
Who will turn your world around
Bring you up when you're feeling down!
Brian Adams-Heaven
Oliv75 spune:
Daca pentru un adult ideea de a petrece cateva zile intr-un spital e chinuitoare, pentru un copil e de neinteles, cu atat mai mult cu cat cei care misuna in jurul lui n-au nici fetze vesele, nici nu-ti vorbesc cu calm, ci doar isi fac treaba cu "mult profesionalism". S-a intors lumea pe dos, cei suferinzi trebuie sa fie docili, cuminti, sa stea la rand sa-si ia doza de profesionalism...
AVoogt spune:
alra, ai dreptate ... sistemul sanitar in Ro este dupa parerea mea ca in timpul unui razboi. In ce fel arata spitalele, cum sunt tratati pacientii ... se fac niste liste aiurea pt asteptare si cand crezi ca ti-a venit randul afli ca lista nu exista de cat in mintea unora sau a fost schimbata. Pe doctori ii intereseaza dor ce la bagi in halatel si nimic mai mult ... iar daca n-ai te
Sa zicem ca am revenit cu vest noi ... ca asa e in romania nu te plictisesti niciodata : o fata operata de apendicita, arsa cu apa fierbinte de o asistenta...ranile de pe picioare nu se vor vindeca niciodata,o asistenta din constanta i-a injectat intravenos unei paciente xilina fara sa stie ca substanta nu se introduce in vena.. o sa ma uit la stiri si maine sa vad ce mai e nou
AVoogt
malla spune:
copilul meu a fost internat la pediatrie, Deva, si am stat doua saptamani cu febra 39 cu 5, ... asa ca nu sunt profesionisti cum se lauda... Am plecat pe proprie raspundere la Timisoara si intr-o saptamana, m-am intors cu copilul vindecat... Ce-am vrut sa zic? Ca asistentele sunt stresante si stresate, nu toate!!! Unele, insa te agita numai cum le vezi... de parca numai ele ar lucra cu copii... si ar fi "date peste cap". Erau unele care ridicau tonul si la mine, ca parinte, insa le raspundeam frumos, ca mi-era teama sa nu fie neglijat copilul...(tratamente, etc). Una din ele, mni-a zis ca nu sunt normala, ... deci habar nu au cum sa vorbeasca... Asta care mi-a zis asa era atat de agitata, de felul ei... se enerva din orice, sunt tare curioasa daca nu cumva ea a fost cea care l-a lovit pe copilul in cauza.
Erau alte metode de a disciplina un copil in incinta spitalului, ma rog, pana la expulzare daca nu te intelegi nicicum cu el si nu accepta tratamentul, etc... sunt atatea solutii, insa de la astea pana la al bate... ar fi cale luuuuuunga. Nu sunt de acord si sunt convinsa ca as fi denuntat-o si eu... Plus as fi pus pro-tv pe ea si toata presa sa se invete minte altadata sa mai de-a in copii.
Andrei si Adriana