O asistenta loveste un copil in spital

O asistenta loveste un copil in spital | Autor: ellej

Link direct la acest mesaj

http://www.realitatea.net/175696_Parintii-unui-copil-acuza-o-asistenta-ca-l-a-lovit-pe-baiatul-lor-in-spital.html

Iar medicii o apara, pe motiv ca e competenta profesional!

In ce tara traim?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

"Medicii spun c#259; asistenta în cauz#259; este cea mai bun#259; din sec#355;ie, #351;i c#259; nu a mai fost reclamat#259; pân#259; acum. "

Din pacate nu multi sunt aceea care au "curajul"sa reclame un cadru medical,ca vorbim de spaga ori de comportament neadecvat...
Eu tind sa cred stirea,anul trecut am fost internata cu fetita mea in spital,si am vazut multi copii tratati foarte urat.Copii ce erau internati singuri.Nu am vazut sa fie loviti,insa felul in care li se vorbeau,si felul in care erau schimbati si dusi la masa.....foarte trist.Primeau mancarea intr-un coltisor din sala de mese,si erau certati indelung daca varsau ceva pe masa ori pe jos...si nu aveau mai mult de 3-4 ani.

Nu generalizez,am vazut si medici si asistente care aveau compasiune pentru cei mici,necesara zic eu in meseria aceasta.Pacat ca nu pot fi testati inainte de a ajunge sa ne trateze copiii daca detin asa ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

In primul rand eu nu pot sti 100% ca e adevarat acest lucru, sunt prea putine date deocamdata. Un copil isi poate sparge buza de la o cazatura sau o lovitura fara ca cineva sa o fi provocat.
Eu cred ca problema e alta: ce ne facem cu atatea mame care-si lovesc/bat copiii fiind chiar si aici pe forum? Nu diminuez importanta gestului asistentei -daca e adevarat- dar totusi foarte multi copii in Romania traiesc in familii violente. Pe acelea le ancheteaza cineva? Nu. Consideram ca sunt normale palmele, trasul de par, de urechi etc. Bleah.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by Amethyst

In primul rand eu nu pot sti 100% ca e adevarat acest lucru, sunt prea putine date deocamdata. Un copil isi poate sparge buza de la o cazatura sau o lovitura fara ca cineva sa o fi provocat.
Eu cred ca problema e alta: ce ne facem cu atatea mame care-si lovesc/bat copiii fiind chiar si aici pe forum? Nu diminuez importanta gestului asistentei -daca e adevarat- dar totusi foarte multi copii in Romania traiesc in familii violente. Pe acelea le ancheteaza cineva? Nu. Consideram ca sunt normale palmele, trasul de par, de urechi etc. Bleah.

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

In concluzie ori copilul minte, ori parintii lui mint, ori mai bine hai sa n-o anchetam ca oricum exista parinti care isi bat copii? N-am inteles prea bine care e parerea ta (ma refer strict la subiectul de fata).

"Bleah" pentru ce?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by Amethyst

Amethyst, ce am observat eu in general pe forumuri: cand vine o mama si incepe sa se planga ca e obosita, plictisita, nervoasa si din greseala si-a lovit copilul/bebele, asa, putin, peste pampers, sau peste cap, sau de urechi..., majoritatea incep sa scrie ca o inteleg, o compatimesc, ca li se intampla si lor..ca e nomal
dar daca mai scriu mamici (carora le trimit virtual o imbratisare) ca pentru ele asa ceva nu e normal, ca nervii lor sau ai altcuiva nu sunt o scuza pt agresiune, sau ca ele inca mai au resurse sa fie senine, vesele si calme cu copiii, sunt de multe ori caracterizate drept increzute, prefacute si cu nasul pe sus
Din pacate, multe din ele nu mai scriu deloc.

Si la subiect: daca ancheta interna va dovedi ca asistenta este de vina, ea trebuie pedepsita, fara indoiala. Insa ma indoiesc ca va fi vreo pedeapsa serioasa, din moment ce, va amintiti, bona filmata cum il batea pe bebele acela a primit, daca nu ma insel, 3 luni cu suspendare. Deci nix.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

fara nici o suparare, dar pe mine de cate ori ma apuca amocul faptului ca am plecat din tara si toata familia imi e la 2500km departare compar conditiile de aici din spitale cu cele din Romania si imi trece.

Si eu am auzit povesti foarte urate de la prietene internate cu copiii la sectiile de pediatrie. Ca adult macar ai gura sa te aperi daca ti se fac nedreptati insa copiii singuri nu pot face nimic.
E foarte urat sa tratezi rau un om bolnav si lipsit de ajutor!

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Am vazut copil in spital batut de propria lui mama (Iasi). Ii dadea pumni si palme pe unde apuca, de fiecare data cand era "obraznic". 2,5 ani avea, ca si al meu pe atunci.Discutia n-avea nici un rost, era ferm convinsa ca sa il educa.
In cazul asistentei, sa speram ca ancheta o sa scoata adevarul la lumina. Si eu inclin sa cred ca l-a lovit. N-ar fi de mirare, la cat de putina rabdare au unii adulti cu copiii - fie parinti, bunici, educatori, invatatori, etc.

Concursul "Clipe de viata 2007" www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">desenand si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">crocodil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Hai mai Alra! Nici un pic de compasiune pt. asistenta?
Cica e la prima abatere. Ce daca pacientul era mic si lipsit de aparare? Poate era suparata, poate era nervoasa, poate sta prost cu nervii, poate asa o pocnea si mama ei, cand era copil...
Sa o luam pe doamna asistenta de manuta, sa o ducem la psiholog, sa-i facem oleaca de catharsis, nu s-o reclamam la politie.
Daca o reclamam, o infuriem si cine stie cate ace o sa rupa 'accidental' in funduletele viitorilor pacienti...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

ellej ai inteles doar ce ai vrut din mesajul meu. Mai citeste o data daca nu ai vazut 'nu diminuez importanta gestului asistentei' dar in momentul de fata eu nu pot baga mana in foc ca asa e! daca tu poti, foarte bine. Sigur ca trebuie anchetata tocmai pentru a se stabili ce si cum.

bleah fata de toate mamele si persoanele care sunt violente si agresive fata de copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

denizel, n-am nici un pic de compasiune, pe cuvantu meu!

si daca unei mame care isi bate copilu incerc sa ii explic calm (si pe multe pagini ) ca asa ceva nu duce nicaieri si ce poate face ca sa se inteleaga cu copilul fara violenta, cand vine vorba de "tratamentele" din spitalele de Romania ma supar ingrozitor ca oi fi plecat eu da' mama si tata tot acolo sunt si tot in spitalele alea se duc!

Parerea mea e ca s-a impamantenit cumva ideea de "instanta superioara" - profesorii, doctorii, sefii - adica de oameni pe care ii respectam neconditionat si in fata carora ne scoatem caciula si plecam capul. Innebunesc cand vad constructii de genul "doamna doctor cutare", sau "doamna asistenta". pai nu ajunge numai "doamna" sau functia, trebuie amandoua ca sa ne aratam respectul si stima!

Aici relativ la doctori parerea este urmatoarea "eu te platesc pe tine, tu esti in serviciul meu. daca nu imi place de tine aleg altul. daca gresesti te dau in judecata"

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Alra, tot nu inteleg!

Victima este aceeasi: un copil fara aparare.
Agresorul este diferit.
Intr-un caz, agresorul = parintele.
In cazul de fata, agresorul = un strain (asistenta medicala, pe care copilasul, cica, ar fi scuipat-o).

Care este motivul pentru care rabdarea ta nu cunoaste limite in cazul agresorului-parinte?
De ce nu ar beneficia si asistenta de explicatii rabdatoare, referitoare la inutilitatea violentei fata de un copil?

Nu ti se pare de un milion de ori mai grav ca un parinte isi pocneste copilul, decat ca un oarecare strain pocneste copilul altuia?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput