Mamici norocoase de septembrie-octombrie 2008 (40)
Raspunsuri - Pagina 11
anca81 spune:
Maria, mie pe testul facut riscul standard (valoarea mediana) la trisomia 18 este <1:100 iar la trisomia 21 <1:384. Rezultatul tau este OK, nu poate fi riscul standard 1:3000, mi se pare enorm.
19+ cu Carla Alexandra
alinushca spune:
Musette pai nu stiu ce sa iti spun sigur nu sunt 2, desi mi-ar fi placut varianta. Poate distensia matzelor s-a produs la mine mai repede pentru ca am mai multe sau poate pentru ca am mai dus o "sarcina" pana la 10 saptamani anu' trecut... io stiu? Cert e ca si eu incercam din rasputeri sa "sug" burta mai ales cand treceam pe langa anumite persoane saptamanile trecute si nu reuseam deloc... de la bun inceput nu am suportat nimic pe burta... de la 5 saptamani cand eram normala la capitolul burta. Vedem ce mai creste lunile urmatoare Si totusi la kg nu am luat... ceea ce e ciudat. Eh. Gata despre burta mea.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
Bebe reloaded
12+
ilia_99 spune:
vad ca intrebarea mea n-a fost importanta pt voi. ma duc sa-mi vad de treaba. mai vb
12+
anca81 spune:
ilia_99, mama draga, de ce te-ai suparat? Despre ce intrebare era vorba? Vezi ca noi suntem cu capul in nori (eu sigur sunt), nu trebuie sa te superi. Uite sa treaca supararea.
M-am uitat in spate si am vazut ca erai ingrijorata de greutatea puiutului tau. Pana mai tarziu prin trimestrul II, varsta ecografica a fatului se stabileste in functie de CRL, adica distanta de la cap la fundulet. Greutatea nu reprezinta un standard. Pliul nucal a iesit foarte bine, trebuie sa fie <3 cm masurat intre saptamanile 12 si 15. Eu cred ca totul este in regula, uita-te pe buletinul eco si vezi ce-ti scrie in dreptul CRL. Oricum sunt sigura ca daca ar fi fost vreo problema, medicul v-ar fi spus.
19+ cu Carla Alexandra
Piersicutza spune:
Buna burticutzelor dragi
Am fost putin racita, am lipsit 4 zile si muuult am avut de citit.
Am vazut ca se tot cerea si multumea pentru parola in capitolul trecut si actual. Imi spuneti si mie despre ce e vorba, de ceva poze?
Pai pentru asta daca nu sunt pe public si eu m-as incumeta.
Ma ajuta cineva si pe mine va roooooog cu parola si instructiuni!
Multumesc si va pe toate
14+
Piersicutza
maria2004 spune:
Ancutaeu am facut TT la Sanador si pe buletin valoare standard trecuta este 1:3000...culmea este ca am facut si Dublu test care a iesit 1:4865, in conditiile in care valoare standard este 1:390..deci un DT f.f. bun; toate ecografiile facute pana acum perfecte si totusi ei spun TT pozitiv din cauza acestei trisonomii 18. Sunt toatl confuza!!!!si deprimata
+17+puiutul Maria (23.12.2004)
tzitziri spune:
Maria,
uite ce am gasit pe site-ul dr Tutunaru:
Calcul Risc genetic
Tip risc Risc calculat Risc standard
Risc Varsta 1/618
Risc Triplu Test 1/924 1/385
Risc Tub Neural
Defect 1/10000 1/10000
Risc Trisomie 18 1/482 1/10000
Comentarii:
Rezultatul testului triplu este pozitiv. Valorile riscului estimat sunt interpretari statistice. Medianele sunt calculate pe baza valorilor extrase dintr-o baza de date a carei dimensiune asigura un rezultat corect pozitiv in proportie de 95 %. Valorile factorilor serici indica un risc crescut de trisomie 18.
Nota: Testul Triplu nu are valoare de diagnostic
Raspuns: inseamna ca aveti un RISC de 1 la 482 sa aveti un copil cu trisomie 18. asta nu inseamna ca o sa aveti un copil cu aceasta tulburare. echografia transeaza rezultatul: nici o trisomie 18 nu scapa diagnosticului echografic. deci, desi aveti acest risc (mic) nu aveti copil cu trisomie 18.
15+
ilia_99 spune:
pai eu va pun o intrebare serioasa despre greutatea lui bb la virsta asta ca am auzit azi 3 valori diferite si dupa ce treci prin ce-am trecut eu la sarcina anterioara nu prea mai ai chef de glume neaparat si raspunsuri...ioc, in afara de unul.
e ok, nu m-am suparat doar ca ma duc sa-mi vad de treaba, o sa vb cu dr, ca echo mi-am facut la altcineva... asta e!
12+
anca81 spune:
Maria, rezultatele astea vad ca difera in functie de laborator. Poate ar trebui sa repeti daca la DT a iesit bine. Si neaparat, du-te si discuta cu medicul tau. Hai, curaj, te pup
Ilia, am editat mesajul anterior si ti-am raspuns. E ceea ce stiu, daca esti in continuare ingrijorata ar trebui sa-ti suni medicul, cred ca e cel mai in masura sa-ti raspunda. Asa cum am spus in mesajul anteior greutatea fatului nu reprezinta un standard in trimestrul I.
19+ cu Carla Alexandra
alinushca spune:
quote:
Originally posted by Piersicutza
Buna burticutzelor dragi
Am fost putin racita, am lipsit 4 zile si muuult am avut de citit.
Am vazut ca se tot cerea si multumea pentru parola in capitolul trecut si actual. Imi spuneti si mie despre ce e vorba, de ceva poze?
Pai pentru asta daca nu sunt pe public si eu m-as incumeta.
Ma ajuta cineva si pe mine va roooooog cu parola si instructiuni!
Multumesc si va pe toate
14+
Piersicutza
Pai nu ai PM activat ca sa iti trimitem parola.
Contul este pe www.Webshots.com Userul: mamici2008.
pe privat (cred)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
Bebe reloaded
12+