viitorii bobocei din clasa intai?

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ziua buna,dragi mamici!

S-a terminat si a doua zi de scoala.
Aseara,copila mea s-a culcat fara proteste,chiar la 19.30 desi programul e de la 20.Dimineata s-a sculat inainte de 7,taaare nerabdatoare sa iesim pe usa.Noi plecam la 7.35,la 7.45 trebuie sa fim acolo,pina se schimba cu papuceii de casa,pina isi pun hainutele la vestiar,etc.Azi am dus rechizitele,doamna le-a asezat frumos pe un dulap special in spatele clasei si elevii le vor folosi curind.
Astazi au facut 2 ore jumatate,pina la 10.30.Au strigat din nou catalogul,au povestit fiecare ce a fost in Schultütte si au desenat ce cadouri au primit.Au folosit cu spor culorile din penar,defapt sunt nedezlipiti de ghiozdane,fiecare crede ca al lui e cel mai frumos .
Au primit si mincare:o caserola cu o chifla de piine neagra cu brinza si ridichi.La compartimentul legume,au gasit felii de rosii,ardei,morcovi si castraveti.
Peste tot e doamna cu ei,ii ajuta sa-si urce ghiozdanelul in spate iar in pauze merg impreuna afara si povestesc.De miine Marie merge la afterschool,doamnele de-acolo ii iau chiar din clasa la sf orelor.
Astazi au ca tema pt miine de desenat autoportretul cu ghiozdanul si Schultütte ...adica prima zi de scoala.
Am pus aici citeva poze de ieri.Le las vreo 2-3 zile,apoi le pun pe privat.

Revin mai tirziu,am ceva de lucru rapid.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Am citit ce ati scris si...

Am ras cu lacrimi la faza cu cornul si laptele lui Vlad si mi-am amintit de fisa aceea mare de aluminiu de 5 lei de pe vremuri pe care o primeam sa-mi cumpar corn sau baton in clasa I. Sara m-a intrebat de ce rad si i-am citit. A intrebat dece nu primesc si copiii de aici asa ceva, ce ei nu au nevoie de "proteine si calciu"? Simali, povestesti "bestial".

Citindu-va, mi-am dat seama ca sara si chiar si noi, parintii ei, am pierdut acele momente emotionante pe care le-ati trait voi. Le-am trait si noi... dar numai pana la poarta scolii. Aici numai sara si inca o fetita au adus flori invatatoarelor. Aerul acela de sarbatoare a lipsit in mare parte. Cred ca directorul scolii era mai emotionat decat parintii. Parinti care erau grabiti sa-si lase copilimea si sa plece la serviciu. Invatatoarea este foarte amabila, draguta si competenta, dar lipseste ceva. Parca nu e asa... nu e "mama" aceea care o vor avea 4 ani de acum in colo, cum scria Anina n. Pentru sara e mai bine asa, destul o "cocolosesc" eu. Dar nu am putut sa nu remarc diferenta. Nu le poti avea pe toate, rezultatul sa fie bun.

Povestile voastre au fost extrem de frumoase si vor ramane niste amintiri deosebite. Acum ca toata lumea, indiferent de tara, "a intrat in paine", spor la treaba si numai note de 10, foarte bine si "fetze vesele".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Uitati, fetelor, manualele Cristinei !
Manualele din care vor lucra cei mici sunt de la editura Aramis, editia 2004, www.edituraaramis.ro/product.php?productid=292&cat=267&page=3" target="_blank">ABECEDAR-ul si www.edituraaramis.ro/product.php?productid=347&cat=267&page=8" target="_blank">MATEMATICA, iar de la editura Didactica si Pedagocica, www.edituradp.ro/carte/cunoasterea-mediului-clasa-i--i329" target="_blank">Cunoasterea mediului. Pentru fiecare din cele 3 materii, se vor comanda si caietele speciale pe care vor lucra anul acesta. Cum sosesc, pun link cu ele, ca sa vedeti care sunt, ca am vazut ca sunt mai multe caiete speciale.
Difera doar manualul de matematica, dupa autori, fata de cel notat de danamiha.
Alina, foarte buna ideea cu invatarea despre o alimentatie sanatoasa, atat teoretic cat si practic, dupa cate ai scris.
Devoska, acolo, cati ani merge cu aceasta invatatoare, Sara ?
Poate conteaza si asta si faptul daca e mamica sau nu, invatatoarea.
Cum am mai scris, invatatoarea Cristinei, chiar are o fetita de cl a II-a. Stie cum sa se poarte cu micutii bobocei.
Cristina mi-a spus la telefon ca are de facut 2 desene pt. maine. Sa vedem despre ce e vorba cand ajung acasa, ca nu avea rabdare sa stea la tel.
O seara cat mai faina, va pup !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Seara buna mamicutelor!
Avem si noi un baietel care pe 15 septembrie a inceput clasa 1. Se numeste David si a implinit 7 ani pe 26 iulie anul acesta. Dat find vremea, deschiderea a decurs ca la voi, pe holul scolii. Dupa primele 3 zile este incantat de ce se intampla acolo, iar din a doua zi are si teme deja. Ieri a avut de terminat un desen inceput in clasa, au avut de desenat pe o coala alba rechizite (creion, stilou, acuarele..)
Tema de astazi a constat in niste randuri de punctulete la matematica, iar la abecedar in 2 randuri de liniute "/". Similar, au lucrat si-n clasa.
Si ei au 8 ore de abecedar si 4 de matematica. Manualele nu sunt cele prezentate de voi, difera editurilela unele sau autorii la altele...avem asa: Abecedar, ed. Ana 2000 autoare Marcela Penes, Matematica, ed. Aramis 2004 autori Stefan Pecearca si Maria Mogos, Cunoasterea Mediului, ed. Sigma si Religia Ef. Sf. Mina-cultul ortodox.
Fiecare este bine-nteles si cu caietele suplimentare, plus Caietul de Educatie plastica si cel de Abilitari practice.
David e foarte incantat si de teme si de scoala. Sa speram ca-l va tine!
Va pup si le doresc multa bafta micutilor in acest an!

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani)
si 33+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Amalia ,bine ai venit!

Danamiha si Anina ,multumesc pt carti,exact abecedarul de la Aramis mi l-a adus acum mama.Anul trecut am mai primit un abecedar,cel de Marcela Penes(e cel de care scria Amalia)pe care l-am parcurs deja.
Aseara a fosr sedinta cu parintii si sotul meu a venit ff incintat.Sincer am avut emotii pt ca el este f critic cu sistemul de invatamint dar de data asta a zis ca e multumit,invatatoarea e profesionista,f angajata si cu experienta.A avut niste generatii bune si a predat niste ani la scolile Montessori si va lucra oarecum diferit cu ei.Bineinteles ca am primit manuale,pina luni trebuie sa le punem coperti .Invatoarea e f deschisa dialogului si o putem aborda oricind,in plus,elevii au in ghiozdan un caiet cu care putem comunica zilnic in caz ca copilul merge singur la scoala.Miercurea are si o ora speciala pt dialogul cu parintii.
Orarul e deja pe birou la Marie,astazi au "General Unterricht",fac si ceva citire si cifre,adunari,scaderi,de toate .
Miercurea dimineata au ora de religie sau etica,noi am ales etica.

Sotul meu zice ca clasa 1 pare usurica,adevarata diferentiere dintre copii facindu-se aici serios dupa clasa a 3.

In rest,toate bune,fiica-mea nici nu prea s-a jucat ieri,avea chef numai de desen si citit .M-am rugat eu de ea sa ne "prostim"putin asa ca am sarit coarda amindoua .

Succes tuturor elevilor!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Alina, f.f.f. frumoase pozele cu Marie!
Nu credeam ca e asa de mare Schultütele
Oare si in Germania se invata de pe manuale diferite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Am avut ieri sedinta cu parintii. Vestea buna e ca avem o doamna super. Are o calitate esentiala, adica, dupa cum zicea bunicul meu: "e deschisa la cap".
- ne-a spus ca n-o deranjeaza sa scrie copiii cu pix cu gel sau cu pix cu cerneala. Deci nu trebuie obligatoriu stilou cu penita.
- n-o deranjeaza daca, in clasa I-a, mai intarziem uneori;
- ne-a dat numarul de telefon de acasa si pe cel de mobil si ne-a spus s-o sunam orice-ar fi, orice problema avem, etc.
- este prietenoasa, vesela, deschisa, o iubesc deja copiii.
- a spus ca pentru ea este esential sa-i vada ca ajung un colectiv unit; ca la clasele ei niciodata un baietel nu a lovit o fetita si nici baietii nu s-au batut intre ei.
- la educatie fizica se imbraca in traning si face sport pe bune cu ei - ii alearga de le ies fulgii;
- iese cu copiii in pauze si organizeaza cu ei diferite jocuri in curtea scolii; nu-i lasa sa alerge de bezmetici.
- este mama - are un copil in clasa a-IV-a si unul intr-a VII-a la aceeasi scoala; eu credeam ca e mai tinerica...

Ce sa mai, mi-a dat incredere si mi-a dat puterea sa-i spun lui Vlad, fara sa ma tem ca mint si se prinde, ca la scoala are in doamna un prieten gata sa-l ajute orice problema ar avea.

Astazi a fost deja mai bine. S-a dus singur pana in clasa. A facut liniute la Abecedar si au modelat cu plastilina un peisaj de toamna. A venit cu el 3D pe planseta si a insistat sa-l ia asa acasa. Abia l-a convins saraca mama sa accepte sa puna figurinele intr-un servetel. Acasa a "refacut" peisajul special pentru mine.

alice

Mergi la inceput

Buna, dragi mamici de bobocei !
Bine ati venit, Amalia si David !
Vad ca numai bobocei dornici de scoala avem !
La Cristina, inca se deseneaza... Nu au scris nimic, inca. De aceea e asa de usor, ca la gradi, cum spune ea.
Maine va avea prima ora de engleza(optionalul). Sunt curioasa daca vor primi manuale.
Alina si aici, in clasa a IV-a devine mai serioasa treaba, cand incepe analiza gramaticala si exercitii cu mai multe necunoscute si chiar si ceva fractii, plus ca se introduc materii noi(Istoria, Geografia si Educatia pentru sanatate).
O zi cat mai faina in continuare !
Pe curand !

PS - La capitolul urmator vom trece la subforumul "Scoli, gradinite, crese", caci acolo sunt subiectele despre scoala. Am sa vin cu link-ul.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Alina, f.f.f. frumoase pozele cu Marie!
Nu credeam ca e asa de mare Schultütele
Oare si in Germania se invata de pe manuale diferite?

Da, Cristina! Manualele difera chiar si in cardul aceluiasi oras, de la scoala la scoala.

Alina, f. frumoase pozele! Mult succes! Intr-adevar, clasa 1-a e "usurica":-)))

Mergi la inceput

Andreia, la Bianca am vazut eu prima data cel cornet, cand a inceput ea cl. I. Dar de atunci, se pare ca a mai crescut.
Succes Biancai !

Mergi la inceput