Cainii fara stapan
Raspunsuri - Pagina 8
loryi1974 spune:
quote:
Originally posted by sinzi_anaquote:
Originally posted by loryi1974
,dar nu sa-i adopte doar pentru a le da drumul 500 m mai incolo.
Aici cand adopti, in primul rand platesti $100, semnezi acte de adoptie, cainele primeste un chip cu numele tau si in cazul in care este gasit din nou pe strada, primesti o amenda usturatoare...
[
Corect ,asta sustin si eu.Fara amenzi usturatoare nu se poate.Nu il adopti ca sa il duci 500 m ami incolo si sa zici ca ai facut o fata buna,ai salvat un animal,bla bla bla.
Apropo de Cta,acum autoritatile joaca ping-pong cu statutul terenului pe care s-a intamplat nenorocirea.Cand este vorba de intereselor lor,nimic nu este incalcit,totul are un statut clar.Cum se intampla o nenorocire,toti gasesc o scuza:terenul este in adm celuilalt,copilul e de vina,ba parintii,ba satenii etc.In tara asta,nimeni nu-si asuma o responsabilitate cand e vorba de o nenorocire.Ati auzit pe cineva propunand ceva ca solutie pentru toata aceasta situatie?O sa ne intoarcem undeva intr-un ev intunecat facand ordine singuri,fara autoritati.Desi cred ca persoana care atenteaza la un caine maidanez risca ani buni de puscarie.
loryi1974 spune:
quote:
Originally posted by Fomalhauti
De ce vad eu solutia in adaposturi decente? Pentru ca atunci iubitorii de animale ar colabora la strangerea cainilor. In loc sa ii ascunda atunci cand vin hingherii, ar colabora la strangerea lor. Ar duce ei cainii in adaposturi. Povesti? Minciuni? Numai gura e de iubitorii de animale...Ba nu. Eu am cinci caini de pe strada. Ai mei, la mine in curte, vaccinati, deparazitati. Eu am dus un caine la un adapost particular fiindca a fost primit. Ulterior, cand am vrut sa mai duc mi s-a spus ca s-a umplut adapostul. Da, eu as lua din cand in cand un caine (sau mai multi pui de caine) si i-as duce intr-un adapost daca as avea garantia ca vor trai decent. Si nu sunt singura, suntem sute si da, am duce la un adapost decent fiecare cativa caini in fiecare luna. Da, sunt marii iubitori de animale care ar duce zilnic. Fiindca unii dintre ei (da, am o prietena)merg de mai multe ori pe saptamana la un adapost pentru a duce mancare.
Atat timp cat aceste adaposturi nu exista, ne vom invarti ca si pana acum. Acum nu se omoara cainii. Sunt mai multe haite. Se fac presiuni sa se omoare din nou. Unul care doreste sa fie ales va cere o lege in acest sens. Se va da o lege. Cainii vor fi din nou omorati. Prinsi si omorati. Nu toti fiindca cei care iubesc cainii ii vor ascunde. Si vor face presiuni, vor trimite poze cum sunt prinsi si omorati cainii. Si va fi unul care vrea sa fie ales si va face presiuni si iar se va schimba legea... Si tot asa, pe banii nostri, ai tuturor.
Bun,adaposturi ,dar de unde atata teren pentru tot ce misuna in Bucuresti?
Sute care fac un lucru normal intr-o situatie care nu este normala,este o situatie de criza.500 de oameni iau 5 caini,rezulta 2500 caini,adica in jur de 8%.Restul pana la 30000?
Ii respect pe cei care iau cainii si chiar au grija de ei,ii vaccineaza etc,dar ce te faci cu cei care se cred la curte si ii tin pe langa bloc?
Asa ar fi normal,sa-i adopti si sa-i ingrijesti,dar noi suntem intr-o situatie de criza.Intai trebuie o solutie de criza,apoi revenirea la normal:sterilizare,adoptie etc.
Lali spune:
Eu una nu inteleg si buna: la subiectul asta exista probabil 20 de postari care abunda in empatie pentru caini si doar vreo doua- trei care plang faptul ca O FETITA A MURIT MUSCATA DE CAINI. Incercati sa va imaginati ultimele ei clipe si apoi mai ganditi-va la ce ati scris ! Ca nu a fost supravegheata indeajuns e adevarat, dar, Dumnezeule a murit in chinuri incredibile !
Eu zic ca trebuie sa existe o solutie decenta, care sa ne-o permitem, adica sa se incadreze in banii platiti de cetateni ca impozite si directionati in acest loc si care sa rezolve problema.
Ca altfel si eu visez sa imi iau iaht si Ferrari, da' daca nu am bani, degeaba.
Iar daca asta presupune ca trebuie sa alegem daca chinuim/omoram cateva animale si scapam cativa oameni (mai ales copii, care nu se pot apara ca un om mare) sau invers chinuim si omoram cativa oameni si scapam cateva animale, sa aleaga fiecare...
Pentru mine e clar, aleg intotdeauna o viata de om in locul uneia de animal.
Putina solidaritate cu specia careia ii apartinem cred ca nu e rea !
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Rufusquote:
Originally posted by anky
E un subiect foarte controversat ,e extrem de trist ce s-a intimplat cu fetita,japonezul sau alte cazuri.Eu zic ca toti aveti dreptate in felul vostru, inclusiv Xio.Adevarul este ca aici in west nu vezi ciini vagabonzi dar nici copii mici care sa se joace singuri pe afara.Deci,e si un subiect delicat pina la urma,parerea mea.
Anca,mami de doi nazdravani
Da, este un subiect controversat.
Nu asta ma mira pe mine, ci controversa privitoare la normalitate. E normal sau nu sa existe victime ale cainilor salbatici de pe strada...
Poate cineva sa spuna ca e normal?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
asta ma surprinde si pe mine, imi da senzatia ca normalitatea s-a intors cu susu'n jos in Romania..cel putin in conceptia unora;daunazi citeam despre fata omorita in accident care a murit singura pe marginea drumului, fara ca cineva sa-i acorde o minima omeneasca atentie; acum cind a murit un copil, cineva face polologhia ciinilor nevinovati si a oamenilor vinovati, si altcineva ii ofera flori pentru asta
aici a fost de curind un accident a unor pescari din nord, au murit vreo patru oameni; cineva(o persoana publica) a declarat in presa ca ii este mai mila de bietele animale (foci, balene vinate in nordul canadian)decit de victimele accidentului respectiv (in genul unor comentarii de aici, despre care nu pot decit sa ma minunez:)); ulterior a trebuit sa-si ceara scuze publice, cum este si firesc.
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
karmenutza spune:
Faza asta cu adaposturile, cu sterilizarea (pe bani publici) s-a dovedit de-a lungul anilor ca nu tine si de-asta s-a ajuns la situatia actuala. Poate in alte parti a functionat dar in Romania nu. Atata timp cat nu exista pedepse severe pentru cei care semneaza pentru ei...ca ii iau acasa si apoi le dau drumul pe strazi...nu va merge. Situatia a scapat de sub control. Oricum, viata copiilor mei, a mea si a familiei mele este mai importanta decat a unui caine, indiferent care ar fi el.
Catalina
Andrada spune:
Adica Romania n-are adaposturi pentru copiii strazii sau pentru batrini si ar fi prima tara din lume care ar avea adaposturi indefinite pentru ciini (in toate tarile civilizate animalele se omoara dupa cel mult o luna daca nu sint adoptate, iar cei neadoptabili cum sint ciinii din haite sint eutanasiati de la inceput),
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
anky spune:
Rufus,nu e normal din capul locului ca exista ciini vagabonzi.
Anca,mami de doi nazdravani
Andrada spune:
La ea in tara ca doar n-o fi proasta sa stea in Romania sa fie muscata de fundul ei de activista,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Letitia1 spune:
In legatura cu faptul ca fetita a fost lasata nesupravegheata la joaca. Eu m-am jucat in spatele blocului de la 6 ani, complet nesupravegheata, si toata generatia mea si generatia dinaintea mea si cea de dupa mine etc. Cum puteti spune, unii dintre voi, ca defapt parintii sint vinovati. Sint convinsa ca fetele care au spus asta, chiar si ele s-au jucat cind aveau 6 ani nesupravegheate in jurul blocului. Exista lege in Romania care sa spuna ca nu ai voie sa lasi copilul sa se joace afara fara sa il urmaresti pas cu pas? Si nici in UK nu exista o asemenea lege, copilul meu cind avea 6 ani se juca in fata casei cu altii ca el. Asta apropo de ce spunea cineva ca in tarile dezvoltate exista legi care nu-ti permit sa lasi copilul afara.
Cit despre cei care apara cauza ciinilor vagabonzi, eu consider ca este o cauza pierduta. Mai devreme sau mai tirziu acestia vor disparea total, asta binenteles daca vrem ca Romania sa fie vreodata luata in serios ca o tara civilizata, demna sa stea alaturi de alte tari precum Germania, Franta, UK etc.