Cainii fara stapan
Raspunsuri - Pagina 45
Chantal spune:
Maidanezii, dupa parerea mea, ar trebui eutanasiati cu totii. Proasta legea care interzice treaba asta. Pana in primavara asta la noi in oras nu a mai fost picior de maidanez. Acum au aparut haite de ti-e frica sa mai iesi pe strada.
Natasa spune:
Eu una cred ca discutia a deviat aiurea spre ce mincam si ce nu mincam, cine iubeste si cine nu iubeste animalele. Generalizarile nu au niciun sens, nu au noima afirmatii de genul "vegetarienii iubesc animalele, omnivorii ba". Problema e ca asa cum nici gainile nu zburda libere prin oras si nici porcii nu rima prin parcuri, asa nici ciinii nu au ce sa caute printre noi. Niciun ciine, indiferent cit de dragut si datator din coada e! Vorba lui Rufus, nici unul nu face caca parfumat, cine ii vrea ii ia acasa, restul trebuie eutanasiati (sau luati de cei cu multi bani si dusi pe mosiile lor!)
linasobolina spune:
Eu mai cred ceva:
sunt animale care se mananca si care NU se mananca
Sotul meu vroia sa ne mutam la tara, sa ne facem ferma, spunand: doar tie iti plac animalele!!"
Raspunsul meu a fost:" DA, imi plac, INSA doar alea care NU se mananca!
Nu imi place sa am grija de vitei si apoi sa ii duc la abator sau de purcei si apoi sa ii fac sorici!
Este foarte adevarat ca imi plac si soricii si muschiuletii, insa nu pot creste pui si apoi sa ii tai si sa ii mananac, asta e!
speed spune:
quote:
Originally posted by Natasa
Eu una cred ca discutia a deviat aiurea spre ce mincam si ce nu mincam, cine iubeste si cine nu iubeste animalele. Generalizarile nu au niciun sens, nu au noima afirmatii de genul "vegetarienii iubesc animalele, omnivorii ba". Problema e ca asa cum nici gainile nu zburda libere prin oras si nici porcii nu rima prin parcuri, asa nici ciinii nu au ce sa caute printre noi. Niciun ciine, indiferent cit de dragut si datator din coada e! Vorba lui Rufus, nici unul nu face caca parfumat, cine ii vrea ii ia acasa, restul trebuie eutanasiati (sau luati de cei cu multi bani si dusi pe mosiile lor!)
natasa,pai a deviat raaau de tot,fiindca sunt persoane care pun cainii si oamenii pe acelasi plan (sau chiar cainii mai presus) dar cind e vorba sa asemeni cainii cu alte animale nu le mai convine.adica cainele = omul dar gaina nu mai e egala cu cainele (sau cu omul) fiindca raminem in pana de vitamine si de coq au vin
pisigri spune:
nu cred ca a afirmat cineva ca, ciinele e pe pozitie de egalitate cu omul, dar net superior gainii (desi cartile de biologie au tupeul sa sustina si asta).
imi place insa ca argumentul suprem a devenit "maninci carne deci nu iubesti animalele". si dati cu asta in cap oricui a avut tupeul sa nu urle in gura mare "ucideti toti ciinii, imprastiati otrava"...
dupa cum am spus, imi pasa daca un ciine moare in chinuri sau daca i se face o injectie letala (mi se pare insa un fel de a ne minti pe noi insine sa folosim englezismul "adormit" in locul cuvintului mai transant "omorit" sau "eutanasiat"), dar nu am pretentia sa le pese tuturor...da, mi-e mila de ciinii otraviti, pentru ca am vazut si moartea in urma otravirii si pentru ca cea mai buna prietena a mea si-a pierdut ciinele dus in lesa mereu din cauza unui imbecil care a imprastiat otrava la bloc ca sa omoare maidanezii (culmea e ca au murit maidanezii blinzi si 4 ciini cu stapin, in timp ce maidanezii agresivi nu au avut nici pe dracu). am spus insa ca otrava nu face diferenta intre un ciine si un copil, si ca asta ar trebui sa va puna pe ginduri, ca am tot citit pe-aici cit de greu sint de supravegheat copiii sa nu bage diverse chestii de pe jos in gura
in plus, dati-mi voie sa va mai spun ceva. nu sint singura nebuna cu ciine in casa, pentru care acesta este ca un membru al familiei. eu, si mai sint si altii ca mine, as da cu siguranta in judecata pe inconstientul care nu a gasit alta metoda mai buna de a "eutanasia" ciinii fara stapin decit otrava, daca doamne fereste ciinele meu ar pati ceva. si da, as lupta pina in pinzele albe, chiar daca otrava ar fi modul de actiune al primariilor, daca al meu ciine ar pati ceva. pina una alta traim in societate, societatea este bazata pe niste reguli, am depasit un pic stadiul in care "fiecare face ce vrea pe tarlaua lui"...
da, eutanasia este singura solutie viabila IN ACEST MOMENT, dar dupa cum am spus, ea este NULA daca nu se va incerca educarea populatiei si pedepsirea drastica a celor care abandoneaza animale pe strada, care arunca puii pe care i-a fatat cateaua din INDOLENTA si NESIMTIREA lor. si as indrazni (acum ceva timp nu as fi indraznit) sa solicit impunerea legala a obligativitatii de a steriliza toti ciinii care nu au pedigree, si a celor cu pedigree dar care nu au obtinut drept de monta. daca un ciine ar costa ca in vest, raportat la veniturile romanului, romanul s-ar gindi de doua ori inainte de a cumpara un ciine, si de 100 de ori inainte de a-l arunca in strada...
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by pisigri
nu cred ca a afirmat cineva ca, ciinele e pe pozitie de egalitate cu omul, dar net superior gainii (desi cartile de biologie au tupeul sa sustina si asta).
Cartile de biologie au chiar mai mult tupeu: sustin ca in unele chestiuni cognitive porcul este superior cainelui.
pisigri spune:
nu numai ca porcul este superior cognitiv ciinelui, dar se pare ca din multe puncte de vedere este foarte asemanator (fiziologic) omului
si pentru ca m-am exprimat neclar in postul anterior, si nu as vrea sa sesizeze cineva si sa imi sara in cap...cartile de biologie sustin doar faptul ca gaina este inferioara ciinelui, nu ca, ciinele ar fi egal omului....
Guestus spune:
cum pisigri...vezi tu in aeroport om in lesa sa caute droguri in genti...sau vezi 1 ciine sa faca asta? daca tu esti rapita tot pe ciini se bazeaza sa te caute....nu? deci cine e superior aici?
adelaki spune:
quote:
Originally posted by pisigri
da, eutanasia este singura solutie viabila IN ACEST MOMENT, dar dupa cum am spus, ea este NULA daca nu se va incerca educarea populatiei si pedepsirea drastica a celor care abandoneaza animale pe strada, care arunca puii pe care i-a fatat cateaua din INDOLENTA si NESIMTIREA lor.
asta este si parerea mea. din pacate insa, nu cred ca se va face ceva in viitorul apropiat. si degeaba ar fi legi si amenzi stabilite daca nu se si aplica. vezi amenzile stablite de lege pentru lasarea rahatului pe strada, cum nu le aplica nimeni, sunt pline trotuarele de rahat.
Adela si bebe Darius (7.11.2007)