Cainii fara stapan

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Imi pare rau cand vad atata rautate..impotriva unor fiinte..e cutremurator ce s-a intamplat cu fetita omorata de caini (desi inca nu se stie 100% cauza) dar asta nu inseamna sa se ajunga la ura fata de iubitorii de animale si ura fata de toti cainii. Sunt foarte multi caini maidanezi, asa e, nimeni nu e obligat sa-i iubeasca, dar totusi sa ceri cu atata nonsalanta moartea lor in masa!!
Si e foarte usor sa spui sa se ocupe iubitorii de animale de problema asta, sa ia fiecare acasa cati catei poate, sa duca la sterilizat toti cateii intalniti, nu, e o problema comuna, poate chiar mai mult a celor care nu ii suporta. Si ca orice problema de interes national, trebuie rezolvata de catre stat, civilizat si fara cruzime. Chiar daca acum pare imposibil sa asiguri adaposturi pentru toti cainii fara stapan, in cativa ani, daca s-ar incepe sterilizarea lor, ar scadea si nr. lor si s-ar putea face noi adaposturi pentru cei ramasi. Va fi si selectia naturala si poate eutanasia doar daca sunt cazuri de boala avansata, pentru a scuti animalul de chin.
Dar nu asta e solutia, sa fie omorati in masa, sunt niste fiinte care au si ele dreptul de a trai pe pamantul asta, ca si noi.
Si daca am contribui fiecare dintre noi cu o suma pentru problema asta, nu vad de ce vi se pare asa mare lucru. Problema este a tuturor, deci fiecare ar trebui sa cotizam. Insa imi imaginez ce scandal ar iesi daca s-ar propune asa ceva de cineva sus -pus. Sa nu ceri romanului sa dea ceva in plus, mai ales pentru o cauza din asta.

Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Nu ciini sint abandonati si supusi cruzimii in Romania. Ci copiii.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Cu tot respectul fata de adevaratii iubitori de animale, s-a ajuns la situatia asta tocmai din cauda "de prea multa iubire"...chiar asta e calitatea vietii unui maidanez? Citeva oase aruncate din an in paste si 2 macaroane simbata? Bagati temporar in casa scarii iar apoi azvirliti iar afara? Traiti in friguri si zapezi? Slalom printre otravuri? Plini de boli si paraziti? La discretia shuturilor fiecarui golan?

Eu chiar cred ca este aberant sa te crezi iubitor de animale si le oferi in continuare aceasta viata...si sa-i mai si inmultesti pe deasupra. Aia e mai mare cruzimea decit cei care spera sa-i eutanasieze.

Asta e situatie care da bine la stima de sine...iaca iubesc animalele...dar adevarul este cam ca gunoiul sub presh.
Gospodina machiata aranjata si lacuita dar rufele mucegaite, vasele cu gindaci si baia acoperita de 3 straturi de jeg.

Anamaria

"I used to be Snow White, but I drifted."

Mergi la inceput

Da, din pacate foarte multi copii sunt abandonati in Romania..asa e, cainii nu sunt abandonati, eu cred ca prea putina lume si-ar abandona cainii (pentru ca iubitorii de animale sunt un pic altfel, poate mai sufletisti), spre deosebire de foarte multele cazuri de abandon al copiilor(dar asta deja e un alt subiect pe marginea caruia se poate discuta la nesfarsit)
Cainii s-au inmultit din cauza lipsei unei politici adecvate de prevenire a inmultirii lor, prin sterilizare, dar nu trebuie supusi unei cruzimi in masa cum ar fi eutanasierea.

Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ioana_p76

Da, din pacate foarte multi copii sunt abandonati in Romania..asa e, cainii nu sunt abandonati, eu cred ca prea putina lume si-ar abandona cainii (pentru ca iubitorii de animale sunt un pic altfel, poate mai sufletisti), spre deosebire de foarte multele cazuri de abandon al copiilor(dar asta deja e un alt subiect pe marginea caruia se poate discuta la nesfarsit)
Cainii s-au inmultit din cauza lipsei unei politici adecvate de prevenire a inmultirii lor, prin sterilizare, dar nu trebuie supusi unei cruzimi in masa cum ar fi eutanasierea.

Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

Ciini s-au inmultit din totala lipsa de responsabilitate fata de animale tocmai din partea multor acesti "iubitori" de animale. Pentru ca te costa sa sterilizezi, deparazitezi si sa vaccinezi. Mai bine le dai drumul pe strada ca deh, "ti-e mila de ei"...si uite asa i-ai condamnat pe catei si pe oameni la o situatie insuportabila si complet necivilizata (ca sa nu mai zic periculoasa, etc).

Bravo!!!

Anamaria

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ocebine

Cu tot respectul fata de adevaratii iubitori de animale, s-a ajuns la situatia asta tocmai din cauda "de prea multa iubire"...chiar asta e calitatea vietii unui maidanez? Citeva oase aruncate din an in paste si 2 macaroane simbata? Bagati temporar in casa scarii iar apoi azvirliti iar afara? Traiti in friguri si zapezi? Slalom printre otravuri? Plini de boli si paraziti? La discretia shuturilor fiecarui golan?
Eu chiar cred ca este aberant sa te crezi iubitor de animale si le oferi in continuare aceasta viata...si sa-i mai si inmultesti pe deasupra. Aia e mai mare cruzimea decit cei care spera sa-i eutanasieze
Asta e situatie care da bine la stima de sine...iaca iubesc animalele...dar adevarul este cam ca gunoiul sub presh.
Gospodina machiata aranjata si lacuita dar rufele mucegaite, vasele cu gindaci si baia acoperita de 3 straturi de jeg

Imi pare rau ca jignesti iubitorii de animale chiar asa, nu noi inmultim cainii maidanezi, dar nu-i putem lasa sa moara de foame, ei se bucura chiar si la oase sau paine, unii chiar primesc mancare pt catei, unii mai bolnavi sunt dusi la doctor(ca un exemplu -la noi la servici am facut cheta sa ducem o catelusa la doctor)
Acum daca viata lor nu e cea mai buna, ca a unui catel de rasa tinut in puf, inseamna sa ii lasam sa moara de foame?! Asta ar fi mai rau decat eutanasierea..

Si, referitor la faptul ca unii isi abandoneaza animalele ca n-au bani de intretinerea lor, nu cred, toti care dintr-un motiv sau altul nu mai pot tine animalul, incearca sa ii gaseasca o noua casa. Mai degraba statul nu are resurse pentru sterilizarea lor si adunarea lor in adaposturi! Si atunci cei care vor sa dea de mancare cateilor se vor duce la adaposturile respective, ajutand si ei cu ceva.

Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Nu mor de foame, mai mananca si ei cate un copil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:

,...pentru ca iubitorii de animale sunt un pic altfel, poate mai sufletisti

Ciudat suflet daca un copil nu poate merge in siguranta nici in propria casa nici pe strada de frica unor animale salbatice pe care parintii ii tin aproape.
Fie la ei acolo!!!

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Acelasi dispret fata de viata(la alta scara desigur) face sa fie abandonati, neglijati, sau maltrati si copiii si cainii. Locul nimanui nu e pe strada si totusi, la fel cum avem copii cersetori pe strada (pe care de ce oare nu-i adoptam ?)avem, si vom avea si caini, atata timp cat cei care-i lasa pe strada nu patesc nimic.Copiii sunt adunati si revin periodic sau apar altii iar la 18 ani statul tot pe strada-i trimite. Putem sa adunam si toti cainii si sa-i omoram la nesfarsit si tot vom avea aceasta problema fiindca nu dispare sursa.
In schimb avem politie si comunitara si de proximitate (una tine de primarii si alta de minister), avem protectia copilului, iar pe hartie avem cam tot ce ne cere UE probabil, cerem si fonduri si rezolvam ZERO.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Andrada

quote:

,...pentru ca iubitorii de animale sunt un pic altfel, poate mai sufletisti

Ciudat suflet daca un copil nu poate merge in suguranta nici in prorpia casa nici pe strada de frica unor animale salbatice pe care parintii ii tin aproape.
Fie la ei acolo!!!

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Andrado, cine nu te lasa sa mori, nu te lasa sa traiesti...

Anamaria

Mergi la inceput