18 ani-iubesc o femeie matura!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Levantzoi uite nu reusesc sa te inteleg acum. Unul din punctele bune (am evitat termenul "forte") a celui care doreste sa isi exprime o opinie chiar si de natura psihologica ar fi tocmai puterea de a asculta si puterea de a accepta (se poate inlocui cuvantul putere cu termenul de capacitate). Vad ca te involburezi. Nu detinem adevarul nici unul dintre noi. Pentru cei care sub o forma sau alta in afara de capacitatile (native) personale dispun de un anumit nivel de cunostinte specifice, cu atat mai mult devine un castig imbinarea acestora. Cel putin aceasta este opinia mea. Ca sa ma exprim mai plastic (nu te grabi cu raspunsul) Stii care este cel mai scurt drum intre doua puncte?

PS.
Moderarea oricarei sectiuni nu are nimic in comun cu subiectele cuprinse in sectiunea respectiva.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Levantzoi,uite eu fac parte din cele care te-au citit cu atentie la alte subiecte,ti-am apreciat sinceritatea si sfaturile,le spun fara ironie,savante.E numai decizia ta ,desigur,dar poate unele din noi citesc si invata multe din ceea ce scrii.Nu uita ca e un forum public,o mare comunitate,unde e firesc sa avem pareri diferite unii de altii.

Scuze de off-topic

Aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaluchian spune:

quote:

mama lui e innebunita, el este in ultimul an la liceu, il asteapta examene de bac si apoi la facultate, dar de cand cu relatia asta...

am ramas si eu muta, nu stiam ce sa-i spun... ce sfat sa-i dau... ce sa-i spun unei mame care si-a crescut bine copii, (ca are trei, s-a implicat mult in educatia lor, toti sunt copii foarte buni...) cum pot sa o incurajez?

Esti sigura ca mama lui de incurajare are nevoie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by marius

Levantzoi uite nu reusesc sa te inteleg acum. Unul din punctele bune (am evitat termenul "forte") a celui care doreste sa isi exprime o opinie chiar si de natura psihologica ar fi tocmai puterea de a asculta si puterea de a accepta (se poate inlocui cuvantul putere cu termenul de capacitate). Vad ca te involburezi.

Fara suparare, eu vad altceva. Eu vad ca levantzoi si-a expus foarte decent si civilizat si obiectiv parerile, bine argumentate, intr-un limbaj foarte (prea?) elevat, si a fost luat peste picior ca prea vine cu chestii din carti, invatate pe dinafara, cu care enerveaza (!). Eu zic sa mai recitesti si postarile care l-au determinat pe levantzoi sa se retraga.

@levantzoi

Teoria ta este foarte bine argumentata si mi se pare pertinenta (eu nu as fi mers atat de departe ca tine, dar directia ar fi fost aceeasi), numai ca de cele mai multe ori analizele pe caz nu sunt foarte dorite pe acest forum, deoarece ating de prea multe ori puncte nevralgice care implicatilor le sunt inaccesibile (si in consecinta neplacute)... si atunci se recurge la atacuri personale, de genul "ete, a venit si musiu asta sa ne psihanalizeze pe toti" sau "hai, dom'le, ca prea le bagi din carti, fara sa cunosti toate datele problemei"... E greu de acceptat ca unii oameni VAD pur si simplu mai in profunzime decat altii.

Approach-ul tau e interesant, pentru ca sustine ca trebuie mai intai sa intelegem motivele inconstiente pentru care un om actioneaza cum actioneaza, insa cred ca aici se doresc sfaturi mai simple, imediate, concrete, de genul "Sa-i spuna asa si pe dincolo" sau "Sa-l indemne sa faca aia si ailalta".

Eu totusi sper sa nu dispari de pe forum.

Felicia 30+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

P.S. Am editat doar fiindca uitasem ca azi am intrat in a 30-a saptamana, AMR ca. 10 saptamani pana la sosirea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Miss Parker
Marius no ofence dar Levanzoi nu a fost primul care s a inflamat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pai aici e "spilul" ma asteptam sa nu se inflamezede aceea am scris ca este si acesta un element personal sa ai capacitatea de a accepta fara sa te inflamezi si alte opinii.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

In defintiv, nu s-a cerut analiza cauzei ci pareri despre cum ar trebui sa reactioneze parintii ca sa-l faca pe baiat sa iasa din relatie. Nici eu nu stiu ce ar putea face....

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Pai tocmai aici e buba: ca sa poti combate un simptom trebuie sa cunosti cauza...

Felicia 30+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

Levantzoi, unele dintre mesajele tale (cele de la inceput) mi s-au parut mai greu de urmarit din cauza exprimarii si am avut nevoie de un pic de efort ca sa nu pierd sirul ideilor. Insa imi plac mult ideile si opiniile tale.

Si pe mine m-au enervat unele dintre postarile de la acest subiect, asa ca renuntasem sa mai citesc pana acum.

Cu toate acestea, exista un numar de persoane pe acest forum, cu care dezbaterile sunt o placere, si cred ca si tu ai considera la fel. Sper sa ramai alaturi de noi.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Sa va spun ce-as face eu daca as fi mama in cauza.
As trata relatia cu persoana matura ca pe relatia cu o simpla colega. Nu ma-s isteriza, n-as plange, n-as face reprosuri. As face TOTUL pentru a scoate relatia la lumina - invitatii la masa de Pasti, picnicuri in familie, petreceri cu prietenii baiatului, etc. Daca ea l-ar suna acasa i-as raspunde politicos. As incerca sa fim prietene. Toti cei ce-l iubesc pe copilul meu merita iubirea mea. As cauta in ea acel diamnat care i-a facut copilului meu inima sa tresara...

Cred - bazat pe o experienta similara a sotului meu, la 16 ani - ca cel mai mare pericol este izolarea de colegii de generatie si de familie. Baiatul care are o relatie cu o femeie matura se simte SUPERIOR colegilor lui de generatie. El STIE multe si tace; colegii lui, inca imaturi, se uita pe poze sau se lauda pe la toate colturile cu ispravile lor ... inexistente. Intre ei se casca o prapastie de netrecut, toti par niste papagali. Sotul meu nu are nici un prieten din liceu.

De regula, intr-o astfel de relatie, femeia insista asupra discretiei. Conditioneaza chiar discretia de continuarea relatiei. Nici ei nu-i convine sa fie judecata de propriul anturaj.
Singurul motiv pentru care baiatul ar putea sa vrea sa tina relatia in umbra ar fi teama de judecata parintilor. Daca ea nu exista el va insista pentru scoaterea relatiei la lumina dupa principilul "daca ma iubesti nu-ti este rusine cu mine si vei accepta sa-mi cunosti parintii".
Mie una mi-ar fi mai teama de rezultatele "discretiei" decat de cele ale unei relatii "nepotrivite".

alice

Mergi la inceput