mustrari de constiinta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

http://www.americanpregnancy.org/pregnancyhealth/caffeine.html

http://www.energyfiend.com/the-caffeine-database

pe timpul sarcinii se recomanda sa nu se depaseasca 150-300mg cofeina pura. cred ca inainte ziceau 300 insa studii noi zic 150.

o ceasca de cafea de 237ml (asta e cana, nu ceasca!) are 107.5mg cofeina
o cola are 34.5mg cofeina pe 355ml (o cutie de cola)

deci 3 cafele mici pe zi sunt sub limita de 150mg care e cea mai stricta si socotiti si voi cate cutii de cola (4??).

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Nici io nu beau cola de obicei considerand ca este foarte nociva.Eeeee cand am ramas gravida o adoram,era tot ce as fi baut!nu stiu sa zic de unde pofta asta pentru o bautura pe care nu o ageam pana atunci.Si asa am tinut-o pana la 4-5 luni cand nu am mai simtit nevoia sa beau.
Oricum io nu cred sa aiba ceva!Stai linistita nu te mai gandi si bucura-te de copilul tau!Este un dar pe care DUMNEZEU nu-l da la toata lumea!

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanamami_16 spune:

vad ca nimeni nu a zis nimic de tigari, asa ca voi zice eu. cu multa mustrare de constiinta recunosc ca sunt fumatoare.
inainte de a ramane insarcinata fumam cam 10-12 tigari pe zi. acum ma rezum la 5-7.

i-am zis doctoritei ca fumez, ca am momente cand nu ma pot abtine, dar nu mi-a tras nici un semnal de alarma. mi-a zis doar ca in curand, din cauza greturilor, nu voi mai suporta tutunul.
mi-e teama sa nu se intample ceva cu bebe din cauza fumatului meu.

voi ati fumat in timpul sarcinii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

si eu sunt dependenta de cola, si am baut cu alex destul de multa, mai ales cand am fost in romania, eram insarcinata in luna a 4-a si aveam si liceenta.Apoi am incercat sa reduc la o doza pe zi sau la 2 zile.Spre luna a7-a m-a apucat macatu de ciocolata, mie nu prea imi place dulce,dar nu am avut nici o problema cu Alex pana acum.
Eu cred ca nu trebuie sa exagerezi, dar daca iti cade bine poti sa bei, zic eu.

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns windwild spune:

ioanamami_16 - salut
vreau sa iti spun ca te inteleg. si eu sunt fumatoare. nu reusesc sa ma las nicicum. nu am o sarcina programata si nu am putut sa ma las inainte. acum simt ca innebunesc cand ma gandesc ce pot sa-i fac copilul;ui meu. dar nu pot sa ma las de fumat. am 8 saptamani, voi naste la inceputul lui decembrie 2008. incerc sa ma las, dar efectiv nu pot. am reusit sa trec de la tigari tari la cele mai slabe de pe piata si reduc consumul la jumatate.
cumnata mea a fumat toata sarcina si nepotelul meu e perfect sanatos. la fel si mama, si soacra.
nu stiu ce sa zic.
azi ma voi duce la dr sa discut despre acest subiect.
eu ma bazez si pe varsta mea, 23 (de ieri ) si sper sa fie ok.
iti sriu deseara ce am aflat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Cafea n-am baut ca-mi facea greata, dar cola... Cam un litru pe zi! Imi era o pofta... Si asa ma abtineam ce la tigari, vin si bere cu alcool, dar la cola n-am mai rezistat. Am baut si cand am alaptat, mai putin dar no...

S-a reluat votarea de la zero... Va plac? Merita un vot?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank">Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 (Vlad alergand)

Mergi la inceput

windwild buna si tie

suntem vicioase si asta e un mare adevar.la fel ca si tine, si eu am trecut la cele mai slabe tigari, desi sunt constienta ca tutunul tot tutun ramane.
sa imi spui te rog ce ti-a zis si doctorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns windwild spune:

Salut din nou. Am o veste partial buna.... Fumatul dauneaza sarcinii. Ceea ce totusi ma incurajeaza este modul in care dauneaza si anume:
Mi-a zis "nenea" dr. ca cele mai des intalnite afectiuni sunt:
1. greutatea mai mica a fatului la nastere (recuperabila cu administrarea de elevit),
2. proasta oxigenare in timpul evolutiei, care duce la acelasi efect - inatarziere in dezvoltare.
3. risc de placenta praevia (implice de obicei cezariana, dar nu e ceva grav si apare si la nefumatoare)
4. intoxicatie severa cu nicotina si implicit moarte fatului, dar numai in cazul in care ii dai suficient de mult incat sa se intoxice (cazuri foarte rare, la consum abuziv si major de tutun)
5. maturarea intrauterina a ficatului (nu mai face bb icter in spital)
Alte afectiuni, precum malformatii, chestii mai grave, nu s-au dovedit a fi cauzate de fumat. M-am uitat si pe cercetarile gender de la faculta si nu exista o incidenta mai mare de malformatii ale fatului la mamele fumatoare.
Cert este ca oricum nu ii facem bine, dar macar suntem mai linistite. Cel putin nu mai fumam si suntem si stesate, ca doar fumam. Stresul oricum e un factor daunator in flus.
Eu acum am trecut pe Kent silver slim. Da-mi o idee de tigari si mai slabe.
Ma intreb daca plasturii aceia cu nicotina sunt ok. Oare sunt contraindicati in sarcina?
Ma bucur ca am auzit de tine.
Sper sa fie bine

Mergi la inceput

windwild, buna din nou
oricum am da-o tot nu e bine.
tot ce pot sa-ti zic e ca acei plasturi introduc in corp aceeasi cantitate de nicotina pe care ti-ar introduce-o 10 tigari. mie asa mi-a zis doctorita. eu am incercat inainte de sarcina sa ma las de fumat cu plasturii dar nu am reusit. din contra, fumam mai rau.
sotul meu si acum incearca (are vointa) dar degeaba. asa ca nu cred ca e o afacere prea buna.
cel mai bun antidot impotriva acestui viciu este vointa in combinatie cu abstinenta.
iar la mine lipsesc ambele cu desavarsire. de asta ma si omoara remuscarile.

Mergi la inceput