Acusi mamici de mai-iunie 2008 (55)
Raspunsuri - Pagina 14
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Adidana13
Bun gasit (inca) burticoaselor!
Nu v-am scris de foarte multa vreme, pentru ca am fost plecati din orasul asta plin de praf, zgomot si oameni agitati. Noi am stat linistiti (mami, tati si bebel) la munte cca 2 luni si acum parca am fi extraterestrii... Alergam (o parte dintre noi) dupa diverse (carucior, patut etc) si altii stau cuminti, ptr. ca s-a scurtat colul, de la 45mm a ajuns la 29 mmm, iar iepurasul, care ar trebui sa vina o data cu bebel, s-ar putea sa-l gaseasca deja acasa. Asa ca mami sta mai mult in pat si isi face planuri de viitor. In afara de 3 camasi de noapte si 5 perechi de chiloti-parasute nu am cumparat mai nimic pentru spital. Maine pleaca tati cu nasii dupa cumparaturi si scapam si de grija asta, totul e sa avem incredere in gusturile barbatilor :-)
Noi sa fim sanatoase!
In alta ordine de idei, au cam inceput contractiile, dar dau repede cu un no-spa si ma trantesc urgent in pat.De la o vreme am inceput sa dorm mai bine noaptea, nu mai fac 10 ture pana la toaleta, ci maxim 2...Exceptand contractiile, totul e bine!
DAca a fost cineva la baby expo, as ruga sa-mi spuna si mie daca exista ceva promotii la carucioare si paturi.
Plus ca as ruga o mamica ce a mai nascut, sa imi faca si mie un rezumat la ceea ce si-a luat la spital si ce ar mai avea nevoie.
Adidana 37+
http://bd.lilypie.com/frYQp3.png
Sa invatam sa fim mai buni in fiecare zi!
welcome beck!!! Surpriza este...ca nu suntem numai burticoase!! Uite, avem deja un bb mic printre noi, sau o mamica!
De shopping, trimite pe tati la Babyexpo, acolo sunt toate firmele adunate, si poa sa compare gamele + preturile. La unele am vazut reduceri substantiale. Tu mai stai linistita in pat, daca vrei 'iepurashul'de Pashti.
37+
soarele din viatsa noastra si o burticutsa AMR 3 sapt
monik16 spune:
INA78 felicitari!!! Ce frumos!!!! A venit primul bb!!!!! Sa-ti traiasca, sa fiti sanatosi amandoi!
YLARI si eu am gr. 0 iar sotul A si am facut de 3 ori pana acum anticorpii anti A la CMU si o sa-i mai fac din cate am inteles. E important sa stie daca face bb icter fiziologic la nastere. Pana acum mie mi-au iesit absenti deci e ok.
gabitzam mi-ai facut pofta de inghetata...eu nu am mancat toata sarcina pt. ca stiam ca e in lista de interzise ca si maioneza cu ou crud si icrele...si as manca din toate! Si ficatei la gratar si ciuperci... of!
Dar oare inghetata nu o fi pasteurizata? Asa ar trebui....Ca vine vara si as manca si eu...
Adidana13 pari suparici... un pup de la mine si ai grija de tine si de bb!
32+
Sara-Maria
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by alexuta75
Buna seara tuturor burticilor!
Revin si eu dupa o lunga pauza….., insa motivata. In primul rand am fost fff racita. A II-a oara in 2 saptamani :( Si nici acasa nu am putut sta, asa ca va imaginati ce placere…. De citit am reusit sa va mai citesc printre picaturi, insa nu am avut timp de scris.
Cate ceva despre mine: am fost la dr si am colul scurtat, adica 2,4 cm. Inca merg la serviciu i sunt super aglomerata, ca mai am de terminat lucrari si din pacate nu are cine sa ma inlocuiasca sau sa ma ajute. Sper sa imi ajute Dumnezeu si sa ma duc la serviciu pana de Paste, si apoi gata, stau si eu acasa (daca nu nasc pana atunci….) Fetita mea are 2,200 kg. Mie mi se pare f micuta. Mai ales ca dr. mi-a spus ca nu reusesc sa duc sarcina 40 saptamani, ma gandesc ca o sa fie mica rau. Asta e, adevarul e ca nici nu am stat la pat……….
Fetele, acum am vazut ca ati deschis capitol nou. Nu-mi vine sa cred ca e deja un bebein odiseea noastra.
Citesc din urma si revin repede si eu.
Va pup pe toate.35 sapt
si mami lui Alexia (4 ani)
hielow!! welcome beck si tie!!! Pe tine imi vine sa te urechesc... e posibil si raceala sa fi afectat, dar....colul scurtat la varsta asta a sarcinii poate fi cauzat si de faptul ca inca mergi la munca.
Asha ca... discuta si cu medicul, si cere-i parerea. 9 ore pe scaun nu sunt cel mai bun remediu pt col, din contra.
Pe de alta parte, ai deja 35 sapt de sarcina... in 2 sapt esti la termen, fiind si la a 2a sarcina...mi-e frica sa nu vrei sa ne-o iei inainte!!!
37+
soarele din viatsa noastra si o burticutsa AMR 3 sapt
cleo78 spune:
mai fetelor, nu imi vine sa cred!!! Prima nastere? Incerc sa ma adun, sa ma linistesc de emotii si sa nu lacrimez, si sa constientizez... ca pana aici ne-a fost!!!
Deci..ghiatza a fo sparta, barza s-a dus mai repede decat ne asteptam la Constanta, la Ina. Sa dea Dumnezeu sanatate ei, si puiului Gabriel, si sa decurga totul bine!!!
Citesc din urma, si vad ca :
Ina78 - Dr. Daduianu, Constanta
DN 27.04.1978,UM 05.08.2007, DPN 12.05.2008
Deci..s-a nascut cu 1 luna inainte. De aceea e bb un pic mai mic, de 2.4kg. Nici macar nu stiu daca e prima sarcina... sa ne rugam toate sa fie bine si ei, si puiului!
Si cu ocazia asta, atrag atentia fetelor care stiu ca deja au col micsorat, sa stea acasa in pat pana in sapt 37. Sa fie bb la termen, si peste 3 kile... sa aiba alt start si sa nu ne dea emotii si noua, celorlalte!!!
Vad ca Ina e la primul bb (ma mai uit pe unde a mai postat, la grupul de mamici de Constantsa). YANIA, , te rog sa ne mai tii la curent cu ce se intampla!!! Esti linia noastra fierrbinte!!
37+
soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 3 sapt
ancaurn spune:
In primul rand FELICITARI INA si a ai parte de un bebe sanatos si papacios sa creasca repede mare si puternic. Iar tu sa-ti revii cat mai repede si sa ne povestesti si noua cum a fost.
Ylari noi avem atat incopatibilitate de grupa cat si de Rh. Eu am 0I cu RH negativ, iar sotul are B3 cu RH pozitiv. Atat sarcina trecuta cat si acum mi-am monitorizat anticorpii in fiecare luna si crede-ma ca am citit tot ce am gasit referitor la asta. Nu sunt probleme decat la incompatibilitatea de Rhsi aia doar la a doua, a tria sarcina, etc in cazul in care nu ti s-a facut la prima nastere vaccinul de imunizare. Cezara a mostenit grupa tatalui ei, B3 si RH-ul meu-negativ. De accca nu au aparut anticorpi in organismul meu si tot ce s-a intamplat a fost ca a facut un icter fiziologic putin mai pronuntat decat in mod normal si au tinut-o cu cateva ore mai mult la lampa, plus ca i-am dat vre-o saptamana un complex de B-uri-siropel. Atat. Nimic deosebit. Si dupa cum spunea si pediatra, absolut normal. Asa ca nu te speria ca unii doctori au un stil de a pune problema ca te fac sa ai cosmaruri. Uite, ca sa-ti dau un exemplu, cand a imlinit Cezara doua luni, la o discutie cu un medic i-am spus ca in a doua luna fetita luase doar vre-o 300 de grame in greutate. Mi-a raspuns speriat ca e foarte putin, ca ar fi trebuit sa ia vre-o 750 de gr si ca ar putea sa aiba probleme de absorbtie intestinala si analizele pt asa ceva se fac doar in Bucuresti, etc. Iti dai seama ca am fost varza cand am auzit. Am sunat-o plangand pe pediatra care a venit la mine. Primul lucru pe care l-a facut a fost sa-mi ceara agenda in care eu imi notam tot referitor la Cezara. De la dimensiuni, greutate, intrebari pt dr, etc. Mi-a aratat foarte calma ca fetita mea luase in prima luna in greutate cam 1,5 kg, dublu fata de carte si mi-a explicat ca pur si simplu acum se regleaza greutatea ei si ca asta e absolut normal in primele luni. Cele 750 gr/luna in primele luni sunt doar o medie cu o marja de normalitate foarte larga. Cezara nu avea nimic, mai ales ca era foarte cuminte si dormea toata noaptea, de la 10 seara pana la 6 dimineata. Asta insemna ca se satura. Iti dai seama unde ajungeam daca nu o aveam pe dr noastra pediatra care ne e foarte draga si ne luam dupa acel medic? Asa ca stai linistita ca totul va fi bine. 
32+
Dragos si mami de
Cezara (19.07.2003)
alina_anto spune:
Fetelor, eu azi am condus cam mult si m-am balanganat asa de rau pe piatra cubica...de am zis ca o sa nasc acolo, in trafic. Asa ca am decis: gata cu sofatul !!!
Mai ales ca a venit caldura, iar soferii parca au innebunit; sunt mult mai agresivi, mai nerabdatori, asa ca nu are rost sa mai risc aiurea...
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
AMR: 4 saptamani!
Alina
34+
SARA-MARIA
alina_anto spune:
Vad ca ati amutit.. V-a pus pe ganduri nasterea Inei, nu? Si pe mine m-a luat prin surprindere, mai ales ca am DPN-ul pe 9 mai (cu 3 zile inaintea Inei !!!)
E clar ca vor mai veni bebei asa, pe neasteptate, dar sa speram ca vor fi toti sanatosi, voiosi, mancaciosi si frumosi! 

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
AMR: 4 saptamani!
Alina
34+
SARA-MARIA
Andree27 spune:
CA bine zici Alina!!!Eu chiar ca sunt putin speriata!Noroc ca mi-am spalat si ultima tura de haine la bebe sa nu ma prinda cu treaba nefacuta!!Ioii ca asa emotii am,dar ma bucur mult pt Ina,si ce bine de ea ca a scapat!!
Poze
Andreea
32+in asteptare de un ingeras:
Eric
AMR: 8 saptamani!!!
Alysh spune:
HAi ca mi-am mai revenit dupa emotiile cu Ina...inca o data sa-ti traiasca bebele si sa fiti sanatosi! Asteptam povestea.....
PAi ce facusi, Alexuta, ca eu bateam recordul la col scurtat....eu de acum doua luni il aveam de , 1,50 cm si datorita faptului ca am stat linistita mai mult in pat si n-am mai facut mare lucru (decat asa cate o mancarica din cand in cand) timp de doua luni colul s-a mentinut la aceeasi lungime, chiar a crescut 2 mm. Sfatul meu e sa renunti la servici, nu merita nimic in lume sa risti pt bebe....oricum nu mai sunt riscuri prea mari de la varsta asta a sarcinii dar e bine sa luam toate masurile de precautie.
Leeloo, Dana, parca am fi surori si eu am oroare de caciulitele alea de bumbac care se leaga in fatza..... totusi Vladutz are deja doua costumase cu manusi si caciulite pt perioada cat vom sta in spital. MA gandesc totusi ca e prea mic si trebuie protejat: dar de cum ne vom intoarce acasa trecem la sepci smecheresti![]()
Alina
36+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
SilviaPop spune:
Ina, felicitari!!!!!!!!!!! Sanatate si mult noroc pt bb si toti cei care il vor iubi de acum incolo!

Andre27, zi merci ca nu dor hemoroizii si nu te stressa de aspect, medicii sunt obisnuiti.
Fetelor, ce e moda cu dozarea pt grupe? Eu am fost de 2 ori la Insitut pt ca eram suspecta de talasemie si de fiecare data m-a intrebat grupa si rh-ul si a zis ca nu e nevoie de dozare( eu am 0 si sotul A).
Simonacip, dar cum ai luat tu bluzele pt dupa? cum le-ai probat?
Sa le porti cu placere!

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

in odiseea noastra.