Cu Jedi in spinare, la plimbare

Cu Jedi in spinare, la plimbare | Autor: dyonise

Link direct la acest mesaj

Citeam acum cativa ani povestea unui cuplu indragostit de drumetii, care a decis sa faca un tur prin Scotia impreuna cu copilul lor in varsta de 2-3 luni (sau poate un pic mai mult). Daca s-ar fi urcat cu micut si bagaje intr-o masina, nu m-ar fi mirat. Dar femeia aceea "nebuna" a incarcat totul pe cai, inclusiv copilul si au luat-o singuri pe coclauri (in paranteza fie spus era indragostita si de calarie). Dar ce vina o fi avut copilul, m-am intrebat atunci, pe masura ce citeam cum s-au chinuit pana i-au fixat cosuletul pe spinarea calului si cum i-a prins o ploaie torentiala si... ma rog, nu le-a fost chiar usor. Acum, parca, parca incep sa o inteleg.
Cand am ramas insarcinata toata lumea ne-a spus: distrati-va si plimbati-va cat mai puteti. Ca dupa ce se naste copilul nu o sa mai iesiti din casa. Asa, in prima faza, nu prea m-a deranjat ideea. Dar a trecut timpul, se apropie vara si am inceput sa ma foiesc prin casa: unde am putea merge cu un copil atat de mic (11 luni)? Si cand spun sa mergem nu ma refer la o plimbare pana la Cernica. Drumetiile pe munte, atat de dragi, ne sunt inca inaccesibile. Si totusi! Voi pe unde ati mers cu prichindeii vostri? Ce locuri frumoase ati vazut? Cum v-ati organizat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Si noi am fost undeva in Scotia, ca si cuplul din povestirea ta, dar nu am mers calare, am folosit masina din dotare. A fost foarte frumos. Ne-am oprit mai des decit de obicei (drumul a durat jumate de zi dus, jumate intors), ne dadeam jos din masina, ne aeriseam putin, apoi iar la drum. Nu am avut nici o problema si nici nu am facut nici un fel de pregatiri speciale pentru ca aveam copilul cu noi (pe atunci avea 1 an si 2 luni). A fost primul nostru concediu cu copilul. Ajunsi la destinatie, am facut drumetii, copilul in carut, noi pe jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

noi cand avea Laura 4 luni am mers cu masina in Luxemburg (300km) si ne-am plimbat pe acolo prin oras si prin imprejurimi.

cand avea 8 luni am plecat 2 saptamani in franta, una in normandia si alta in valea loirei. in ambele saptamani am vizitat masiv, cand am venit acasa facusem 3000km in total, in conditiile in care normandia e la 400km de noi. am pus in masina juma de casa: 2 carute, cadita, etc

asta vara, cand avea 17 luni am fost o saptamana la strasbourg - 500km de aici, tot cu masina

smecheria noastra e ca inchiriem apartamente sau case de la particulari cu masina de spalat, 1-2 dormitoare, bucatarie utilata. chiar daca nu gatesti o bucatarie nu strica deloc pentru mic dejun, ceai, cafea, pentru copil.
eu nu ma vad stand toti 3 intr-o camera de hotel, madam a noastra doarme ca iepurele si ar trebui sa ne culcam si noi devreme odata cu ea. asa o punem la nani la ea in camera, inchidem usa si ne vedem de ale noastre.
cu mancarea - borcanele cand era mai mica, dupa 1 an borcanele + mancare de la noi.

acuma planuiesc o vacanta un pic mai indrazneata - italia, 1000km de aici. vrem sa ii facem intr-o zi. tot la munte vrem si noi. sunt multe drumuri forestiere sau asfaltate pe care poti merge cu carutul. daca tati e puternic sunt rucsaci speciali unde poti pune copil de 1 an

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

De la 2 luni am mers cu baietii la munte. Pana acolo cu masina si pe munte in marsupiu. Mai stiam si niste drumuri forestiere si am avansat caruciorul la "4x4" .
La 11 luni am fost cu avionul in Turcia la un all inclusive.
In iarna am fost in Germania cu masina (vre-o 3000 km dus intors) si prietenii nostrii erau cu fetita de 11 luni. Ai mei erau deja mari 5 si 2.5 ani.
Vara, cand nu suntem la munte/mare suntem la padure.
Copiii mei cand se apropie weekend-ul intreaba: unde mergem .

Asa ca nu stati acasa. Pentru deplasarile in tara, cumparati un patut pliant pt bb. Cand mergeti peste hotare nu mai e nici-o problema. Hotelurile au patuturi speciale, scaune de masa pt copii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyonise spune:

Letitia, trebuie sa fi fost superb in Scotia! Imi doresc de mult timp sa ajungem acolo.
Alra, uite o idee foarte utila, cea cu inchiriatul la particulari. Intr-adevar, nu prea gasesti masini de spalat la hotel. Si ai si mai multa libertate intr-un apartament, nu esti conditionat de orarul hotelului (noi am pierdut aproape toate mesele cand am fost in Creta pt ca nu reuseam sa ne incadram in orarul lor. Si pe vremea aceea eram doar eu si sotul).
Cat despre drumetiile pe munte, pe drumuri forestiere, in Romania sunt destule astfel de trasee. Din pacate, nu am reusit sa gasim nicaieri un marsupiu din acela cu cadru, special pentru astfel de situatii. Se pare ca la noi inca nu se importa asa ceva. Vacanta placuta in Italia si va asteptam cu detalii la intoarcere!
Anya, sa stii ca o sa iesim! Bucurestiul a devenit un infern de caldura si praf. Si nu e decat luna aprilie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mersi de urari, deja am pus ochii pe un apartament si discut cu proprietara

daca te bate gandul la mai departe, uite site-ul cu care am inchiriat eu anul trecut: www.homelidays.com

si noi tot pat pliant avem pentru deplasari. daca plecati sa nu uitati sa luati copilului animalul cu care doarme, noi daca plecam fara tiny si vaca am bagat-o pe maneca

multa bafta!!

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyonise spune:

Vazut, placut, notat.

Mergi la inceput