Parintii naturali vor cunoaste familia adoptatoare

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Asa e asi! Oricum eu m-am obisnuit cu gandul ca ar fi posibil sa ne punem adresa si datele la vedere, dar odata cu statutul de MAMA am devenit si LEOAICA. Si la nevoie, desi ar fi un efort maae, as schimba locuinta. Gasesc eu solutii, nu-mi ia mie legea romaneasca bucuria de a fi mamica si nici linistea unei vieti frumoase langa Meri a mea.! Na, ca m-am inflacarat!

Tzuni mic si drag si scump si pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Asa e Tzuni nici o lege nu are dreptul sa ne ia copii si sunt sigura ca nu o va face.
E o vorba "nu e draku' asa de negru"

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

http://www.adoptiiromania.ro/documente_interes.aspx

Cica asa va arata ordonanta de modificare a legii adoptiilor.Se pare ca la procesul de incuviintare va fi citata si familia biologica.

Mergi la inceput

Adoptarea proiectului de ordonan#355;#259; de urgen#355;#259; va conferi calitate procesual#259; pasiv#259; p#259;rin#355;ilor fire#351;ti ai copilului adoptabil īn faza de īncuviin#355;are a adop#355;iei. P#259;rin#355;ii fire#351;ti vor avea īn acest fel posibilitatea de a-#351;i exprima consim#355;#259;māntul la adop#355;ie īn situa#355;ia īn care nu au putut realiza acest lucru la momentul deschiderii procedurii adop#355;iei interne. Totodat#259;, p#259;rin#355;ii fire#351;ti care au consim#355;it la adop#355;ie cu ocazia deschiderii procedurii adop#355;iei interne vor avea posibilitatea, īn cazuri temeinic motivate #351;i apreciate ca atare de instan#355;a judec#259;toreasc#259; de a solicita acesteia respingerea cererii prin care s-a solicitat īncuviin#355;area adop#355;iei. Īn aceast#259; situa#355;ie hot#259;rārea instan#355;ei judec#259;tore#351;ti privind admiterea sau respingerea cererii de īncuviin#355;are a adop#355;iei va avea īn vedere respectarea interesul superior al copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criadi spune:

Sa inteleg ca in cazul meu daca tatal este linie si mama nu a fost gasita la adresa parintilor, copilul fiind declarat adoptabil prin decizie judecatoreasca, exista posibilitatea sa apara acum mama la proces si sa spuna ca nu vrea? Asta acum dupa 7 luni de cand ne cunoastem si 5 luni de cand am adus-o acasa? Este legal oare pentru cei care am luat in incredintare copilul in vederea adoptiei pentru 90 de zile si nu ni s-a spus ca exista posibilitatea ca acel copil sa nu devina al nostru? Si cum i se va explica unui copil ca de fapt trebuie sa se intoarca din nou la asistentul maternal sau in centru de plasament...Nu vreau sa ma gandesc la ce probleme vor apare...ma rog doar sa fie bine si pentru mine si pentru ceilalti!

Mergi la inceput

Daca copilul a fost odata declarat adoptabil si mama si-a dat acordul se pare ca nu va mai putea sa se opuna decat daca nu a putut sa-si dea acordul la momentul cand a fost declarat adoptabil copilul.
Eu cel putin asa am inteles noul proiect de lege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

Deci daca am inteles eu bine schimbarea asta de lege, parintii biologici vor fi citati numai la incuviintarea adoptiei, nu si la incredintarea in vederea adoptiei pe o perioada de 90 de zile. Este bine totusi ca au bagat la art. 35 ca acte necesare pt incredintarea in vederea adoptiei si hotararea judecatoreasca prin care s-a deschis procedura adoptiei pt copilul respectiv. Aici insa se lasa loc de interpretat, si anume: daca deja parintii firesti sunt decazuti din drepturi si exista o sentinta definitiva si irevocabila in acest sens, atunci se prea poate ca la incuviintarea adoptiei sa nu mai fie citati parintii biologici. Daca este asa, chestia asta este super buna si apara parintii care au copii deja declarati adoptabili.
Cand uemeaza sa se publice in Mo aceasta modificare? Mai avem timp pana pe 10 mai sa mai facem ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

ASI, daca va fi asa cum zici tu eu am dat de dracu. Scuzati expresia. Mama biologica a fetitei mele nu a aparut la nici un termen in procesul in care copila a devenit adoptabila. A fost citata de la multe ori, insa nu a vrut sa vina, Ea mai are inca 4 copii acasa, de care nu are grija 2 fiind la bunici si 2 la fostul concubin, si instanta a decazut-o din drepturi pe motiv ca nu face dovada ca poate creste un al cincelea copil. Frate eu imi iau campii, credeti-ma. Bine macar ca instanta poate decide inca asupra "interesului superior al copilului".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

catty, de exemplu judecatorul poate sa decida ca biologica da dovada de "rea credinta", prin faptul ca nu s'a prezentat cand a fost citata anterior, si sa hotarasca ca nu e necesar consimtamantul ei...
deci... judecatorul va fi (poate si mai mult decat pana acum) factorul decisiv...
de'asta era bine daca se rezolva ceva mai concret cu "tribunalele pentru copii", ca ar fi fost sanse mai mari sa fie cazurile judecate de oameni carora le pasa intr'adevar de soarta copiilor...

va tin pumnii !!!

mami de brotac roacker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Mie mi se pare ca prea mult nu s-a schimbat ...sau cel putin nu asa rau cum ne asteptam.
Deci doar daca unul dintre "parintii" biologici s-au aflat in imposibilitate de a-si da consimtamantul la deschiderea procedurii ...vor fi chemati la incuvintare.
Riscuri ne-am asumat toate....si o sa ne asumam in continuare.
Daca dpc-urile isi fac datoria....nici n-ar trebui sa existe cazuri de genul acesta.

Mergi la inceput