Buna ziua va rog explicati-mi si mie cum e cu aceste limfocite marite copilului meu in varsta de 3 ani i-au iesit limfocitele 67.70.M-am uitat pe mai multe saituri dar pe nici unul nu arata cam ce ar fi .Sant speriata. Va rog ajutati-ma cu un raspuns.Va multumesc.
limfocitele sunt o categorie a globulelor albe (leucocite). fac parte din sistemul imun si protejeaza organismul de infectii. ele sunt cele care recunosc un antigen ca fiind strain de organism si sintetizeaza anticorpi. exista mai multe tipuri de limfocite.
doar acel numar 67.7 (care prsupun ca e defapt un procent) este insuficient pt a putea spune ce se intampla. pe buletinul de analize aveti si un numar total de globule albe (WBC), si procentele pt celelalte componente ale lor: monocite, neutrofile, eozinofile, probabil undeva scrie si segmentate, nesegmentate, exista si un grafic......
un numar doar asa singur nu poate fi interpretat.
mai conteaza si varsta copilului, si simptomele pe care le are. leucocitele cresc in mod normal in orice tip de infectie. pt copii sub 6 ani e normal ca leucocitele sa fie intre 30-60%, in timp ce pt adulti ele sunt intre 25-30%
cel mai bine ar fi sa mergeti la un medic care sa le interpreteze in context clinic.
si procentul leucocitelor lui darius depasea cu mult limita din buletin ( nu mai retin exact cat) dar medicul ne-a asigurat k pana la 10 ani e normal sa fie asa iar reperele din buletine sunt ale adultilor ...deci nu tb sa le raportezi la ele
Madalina34
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )