Azoospermie - cap 18 -
Raspunsuri - Pagina 17
Iyoana spune:
Neata fetele! 
Moni si sotul meu mi-a spus acelasi lucru cand am aflat de rezultatul spermogramei: sa fac cu donator ca, cica, macar unul dintre noi sa fie parintele natural!
Dar eu sunt la fel de incapatanata ca si tine
si prefer sa ma lupt cu morile de vant. Si eu cred ca, cuplurile care recurg la donator feminin sau masculin, au dreptul de a face alegerea dorita dupa atata chin si suferinta. Sa ne ajute Dumnezeu ca aceasta alegere sa fie cea potrivita, eu atata imi doresc!
Pisik HSG -ul este analiza aia cu trompele? Succes maxim!
Va pup pe toate si mai vorbim! 
iyoana
Anul asta se intampla ceva!
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU PETITIA PENTRU LEGEA MAMELOR!
dalailana spune:
Eu nu imi fac deloc sperante ca raman natural: cum sa raman daca are 0 mobilitate? asa ca in fiecare luna ma pregatesc frumos de ciclu abundent si gata. In plus luna asta am luat si niste medicamente cu multe efecte secundare si nu m-am protejat la ovulatie pentru ca erau 0 sanse sa raman.
Sotul a facut ieri operatia de varicocel. Cand mi l-au adus la salon anesteziat, palid, cu mainile, picioarele si buzele de gheata m-am simtit atat de vinovata ca am insistat sa faca operatia.....m-am gandit ca poate mai erau variante care l-ar fi scutit de chinurile astea. Doctorul mi-a spus ca era un varicocel foarte vechi inceput inca din adolescenta.
Pisik06 spune:
Dalailana, ce dimensiunea avea varicocelul sotului? Unde s-a operat si cu ce dr.? Ce recomandari v-a facut, in cat timp v-a spus ca se vad rezultate? Scuze ca te intreb atatea, dar eu sunt tare indoita, desi dr Cocei nu recomanda operatia de varicocel, eu am fixul meu ca asta poate imbunatati spermograma, tare ma bate gandul sa il operez si eu pe sot. Te rog sa imi dai mai multe detalii, daca poti, si sa ma tii la curent cu evolutia voastra.
Mercic!
dalailana spune:
Pisik06 ce sa zic s-a operat la Centrul Medical Unirea la doctorul VICTOR CAUNI pe care ni l-a recomandat tot o prietena al carei sot s-a operat de varicocel si ea e acum gravida. Doctorul asta opereaza la CMU si consulta la Sanador si si-a dat doctoratul pe problemele legate de varicocel. E un tip foarte de treaba si calm. Noi am fost la consult la sanador, i-a facut o ecografie si l-a si programat la operatie. Ne-a costat 550 eur dar nu am alergat dupa trimitere de la medic de familie, bilet de internare,nu am stat la coada in spitale mizere. La CMU asistentele au fost super dragutze si atente, curatenia exemplara, mare grija fata de pacient.
Cocei s-ar putea sa fie reticenta pentru ca, asa cum mi-a spus si Cauni, dupa 35 de ani operatia nu prea mai are sens, nu isi mai revine functia spermatica...... Acuma eu inca sper pentru ca al meu avea ceva spermatozoizi dar nu aveau mobilitate si avea si analizele de hormoni foarte bune.
Doctorul doar mi-a spus ca era varicocel avansat cu 2 vene incarligate si umflate, probabil varicocel inceput inca din adolescenta. poti sa dai search pe net la imagini si gasesti si filmuletze cu operatii de varicocel. Operatia e super simpla, taietura are doar 3 cm dar anestezia e nasoala.........
dalailana spune:
aaaaaaaaaaa inca ceva: doctorul era optimist si ne-a zis sa repetam spermograma peste 2 luni si intre timp vitamine si sport la propriu ( nu sex) .Ce chestie si sotul meu e in evidenta la Cocei: ea ne-a trimis la analizele hormonale si intre timp eu l-am programat la Cauni. Cand ne-a zis Cauni ca are varicocel nici nu am mai informat-o pe Cocei!
pisix spune:
Pisik- bafta maxima, sper sa poti si vorbi cu el sa stii ce te asteapta.
Sincer eu nu inteleg pt ce iti trebuie HSG la FIV dar cred ca e ceva ce nu stiu eu ...
Iyoana - toti sotii cred ca pana la urma accepta (mai mult sau mai putin impacati) chestia asta dar e important totusi sa incercam sa le oferim cel mai frumos miracol al vietii, nu ?
dalailana - si eu cand a facut sotul meu prima biopsie si l-am vazut exact asa cum descrii tu m-am intrebat daca merita toate astea. Insa cand mi-a spus ca nu-l doare nimic si cand dupa doua ore l-am luat acasa parca mi-a mai trecut starea aia
Eu zic sa-i dai sotului tau cat mai multe sucuri de fructe proaspete (fructoza ajuta si la mobilitate) si poate nu ar strica sa-i dai niste Seleniu + Zinc (sunt combinate) si Acid Folic de la Doppler (cel care are si B12)
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Moniland spune:
Pisix, imi e frica de donator. In Rom nu li se fac analize amanuntite. Si nu as vrea sa ma trezesc cand are copilul vreo 3 ani ca sufera de nu stiu ce genetic. Daca li s-ar face si lor toate analizele nu as sta pe ganduri.
Dailalana, cum s-a descoperit varicocelul?
Iyoana spune:
Pisule, mai tu ma confuzezi
de tot: ba esti din Papua Noua Guinee, ba din Wonderland, ba din Island nu stiu care...
ne zici si noua cum e pe acolo, in lumea ta? 
Sa stii ca eu sunt destul de categorica in ceea ce priveste donatorul, iar sotul meu o stie: nu-mi doresc acest lucru, daca nu vom reusi sa avem copiii nostri biologici, atunci inseamna ca Dumnezeu stie el ce face si de fapt rostul nostru in lumea asta este sa adoptam copilasi. Si pentru ca tot imi doresc cel putin 3 copii (chiar nu glumesc, nici nu bravez, asta mi-am dorit dintotdeauna!), atunci vom adopta copii, imi doresc eu, din medii diferite.
Inca o data, am mai spus-o eu pe forum: asta este strict parerea mea si sper sa iau decizia potrivita si corecta. Respect cu tot sufletul cuplurile care iau alte decizii, eu ma bucur pentru fiecare familie in parte. 
dalailana de unde stii tu asta cu, dupa 35 de ani nu se mai reface functia spermatica? ti-a zis vreun medic sau ai citit tu? mi s-a facut frica...
iyoana
Anul asta se intampla ceva!
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU PETITIA PENTRU LEGEA MAMELOR!
bytzi spune:
Mai Pisix as avea si eu cateva antrebari daca esti draguta
la Ginera au anestezist?au banca pt embrioni? si ce analize se fac (ma intereseaza pt sot) sa vada daca e an regula sa ai faca anestezia generala mi-e un pic cam frica pt sot caci el mai are cateodata si tensiune.....bine eu ma gandesc la toate anainte
nici nu stiu daca ne va face biopsie ,dar as vrea sa stiu.acolo poti sa congelezi si sperma?multi pupici
Marush spune:
Buna fetelor!!
Suntem cu ochii pe voi!!
Am intrat vazand discutiile despre varicocel !!!
Vreau sa va amintesc,celor mai vechi, si probabil sa ofer pentru prima data informatii celor mai noi!
Noi am avut AZOOSPERMIE, am facut 2 analize la 2 laboratoare diferite+la Matei de la Sabyc!!Toate au iesit 0! Am descoperit apoi VARICOCELUL de gradul II, unii medici spuneau ca e prea mic sa dea asa rezultate dezastruase! Am fost la Dr Soare, cred ca vre-o 6 luni am urmat tratamen pentu a creste nr, si pentru varicocel-nu stiu ce tonice venoase!Ce-i drept Dr. Soare ne-a gasit cativa spermatozoizi ametiti...dar nu se putea estima cati sunt-erau fff putini, adica pe o lama daca prindeam 2-3 ametiti era bine!
Apoi ne-am hotarat sa luam taurul de coarne, l-am cautat pe Dr Damian, care e in echipa la Gynera cu Dracea! El ne-a facut operatia de varicocel si dupa 3 luni, aveam 10.000 sperm/ml. Apoi peste inca 2 luni 100.000 sp/ml! Si valorile au ramas constante !
Tot a fost ceva...decat sa fi facut biopsie inainte de operatie, sau sa nu facem deloc operatia!!
Cea mai mare valoare am avut-o la Szeged 8 milioane apoi 3 milioane...am fost uimiti de rezultat dar dr ne-a explicat ca ei au un analizor automat, probabil ca de aici vine diferenta asa mare!
Cert e ca am avut suficienti pentru FIV+ICSI, si am reusit la Szeged sa ne incepem frumosul vis!!!
Va sarut pe toate ..sper ca v-am mai incurajat!
Daca aveti intrebari, cu drag va raspund!
!
Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2