Grup de suport pentru mame surmenate

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Mindy si fetelor surmenatelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

roxanal ... eu zic ca ti se trage si de la faptul ca vrei sa le faci pe toate. si perfect!!! ia recunoaste tu sincer, da sincer!!! daca a fost vreo trebusoara pe care sa o fi sarit cu usoara vinovatie si sa fi zis "stii ceva? imi bag picioarele, eu de asta chiar n-am chef acum si n-o sa moara nimeni". aud???

mindy eu nu prea sunt de acord cu comparatia cu parintii nostri care intr-adevar cresteau cate 5 copiii, cu scutece spalate de mana, mergand si la servici sau chiar la munca campului. nu stiu dar ... pe vremea aceea era intr-adevar mai multa munca fizica dar mult mai putin stres. ritmul vietii era pur si simplu altul ... unul care nu iti facea creierii prastie incat sa nu mai ai timp sa realizezi cine esti.

acum totul este mult mai alert, lucrurile se intampla in secunde, deciziile trebuiesc luate in clipe. viata este cu totul alta ... pur si simplu un balaur a inghitit TIMPUL.

gandeste-te la un job de la 8 la 4 pe vremea aceea. de unde telefoane mobile, fixe care suna tot timpul, faxul care intra, mailul care plesneste si eventual cu meeting request-uri ... target, deadline, etc etc. soacra-mea nici acuma nu pricepe cum e aia sa fii in sedinte toata ziua si sa nu poti raspunde la tel sau sa nu poti suna atunci cand da ea beep ... sau sa fii prea tensionat ca sa asculti ce a facut vecina si alte astea. si a fost femeie cu scoala si post de raspundere la metroul Bucuresti ... pe vremea cand inca se mai construia la metrou.

taica-miu care a fost "mai jos" ca functie si raspundere nici atata nu pricepe cum e sa nu poti pleca de la job cand ai chef ca sa-ti mai faci si tu o treaba - 2.

sau gandeste-te la copiii care eram noi ... cuminti, jucand elasticul si uitandu-ne la Mihaela sau la Gala Desenului Animat. si la copiii din ziua de azi.

asa ca eu nu sunt de acord ca lor le era mai greu. unele lucruri erau mai grele. per total ACUM este mai greu. parerea mea.

27S cu bb Vlad

http://bd.lilypie.com/STIcp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Fetelor, limitele vi le puneti singure, la fel si standardul prea ridicat, care va duce in timp la surmenare maxima!!

Luati-va constient timp si pentru voi, renuntati la perfectionism, traiti-va si voi viata proprie si incercati sa-l integrati pe bebe in ea, nu faceti din copil centrul universului vostru, renuntand la tot ce va face placere, fiindca e o strada cu sens unic care duce la nefericire!

Cu toate sacrificiile posibile, dar incercati sa mai faceti un concediu acolo unde vreti voi, mai ales daca bebe e mic se va adapta de urgenta la stilul VOSTRU de viata si nu invers, dar trebuie sa fiti consecvente si sa va ocupati voi insiva de propriul vostru echilibru sufletesc, caci altcineva n-o va face!!

Eu una asa mi-am propus si intentionez sa ma tin de acest plan. In fond, eu sunt de mai multa vreme in familia asta, bebe va fi un nou-venit si va trebui sa adopte regulile deja existente... si evident ca aici nu ma refer la nevoile lui de baza (biologice, emotionale etc.), ci pur si simplu vreau sa spun ca mi-am propus sa nu-mi schimb foarte radical stilul si ritmul de viata, adica nu in asa masura incat sa ajung la prabusire...

si aveti mai multa grija de voi!! Si nu uitati concediile, astea fac minuni!!

Felicia 31+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Apoi Felicia, nimeni nu vrea de la inceput sa se intample asta, si eu am fost la fel de hotarata sa-mi pastrez ritmul de viata...da nu-ti da nimeni la pachet si instructiuni de folosinta la sosirea lui bebe, si incet incet, am alunecat pe panta nebuna a grijilor zilnice...si taman cand itisem capul, in sfarsit, cand bebe deja e d-ra, implinea 5 ani, bang, ne-am "trezit" cu inca un bebe..so..din acel moment totul a inceput s-o ia rau de tot la vale..si nu s-a mai oprit nici in ziua de azi...insa incep sa ma trezesc si eu ..si sa vreau sa traiesc EU, nu ca mama, sora, fiica, etc...constat ca in momentul in care toti s-au obisnuit cu ceva, tare greu mai schimbi macazul
Ileanna, crede-ma ca am renuntat de ceva vreme sa le mai fac pe toate perfect..insa nici asa nu-mi iese inca..tb sa mai reduc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Am obosit si eu...si mi-i somn . Detaliez mai tarziu, ca urla pitica.

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

Mergi la inceput

eu una sunt la pamant..insa am senzatia ca nu sunt foarte multe ca mine, avand in vedere cate scriu la subiect..cred ca ar trebui sa-l inchidem ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Roxana, eu cred ca mai sunt si alte mami ca tine. eu una am ajuns la capatul puterilor. de 3 ani acasa cu crescut copiii (mai tot timpul bolnavi), casa, sot... fara timp pentru mine, fara prea mult ajutor din afara. mi-e greu sa ma ridic. mai ales ca aseara am vazut ca nici in haine nu mai intru.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

BIZARII'S WORLD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Eu cred ca am luat-o razna de-a binelea. Am doar un copil, inca nu am reinceput serviciul si deja ma simt extenuata. Bebe doarme foarte prost si este extrem de activa iar eu nu mi-am revenit deloc (cu somnul) de la nastere si nici nu sunt sperante prea curand. Desi ma ajuta si sotul, eu tot simt ca nu fac fata :(
Voi sunteti super pe langa mine (ca reusiti sa supravietuiti cu serviciu si mai multi copii).

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

ok, si totusi, in afara de a ne oferii suport una alteia...bun..da cam ineficinet, ce putem face una ptr alta sau haideti sa scriem aici idei pe care le aveti ptr a "fura" putin timp si ptr noi..
eu de exemplu, il mai las pe sot cu fetele, seara si ma fac o baie cu bulburuci..in care citesc, beau un pahar de vin sau altceva...
edit: ca am uitat, intentionez sa-mi iau o zi libera de la job, in care s anu fac absolut nika decat sa am plimb prin magazine, sa merg la un film la cinema, sa mananc undeva...aaa? ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Ma inscriu si eu in club mai ales ca in ultima luna am avut o viata nebuna;am zugravit ca sa punem casa la vinzare asa ca nici week end-uri nu am mai avut.
Solutii de ralaxare:
-am luat femeie la curatenie deja de 1 an jumate
-in fiecare seara fac baie(dureaza circa 10 minute)dar e relaxarea mea zilnica
-sint superorganizata si fac 5 lucruri deodata
-vinerea nu lucrez si uneori trimit copilul la gradi ca sa rasuflu si eu si nu mi-e rusine de asta.

Mergi la inceput