Gradinite GERMANE (lista si opinii)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
kid2003 spune:
Va urmaresc cu interes si va multumesc pentru toate recomandarile utile!
Sunt si eu intr-o dilema destul de mare, fetita mea de aproape 3 ani (ii face in octombrie) merge de un an la gradi Junior, langa Herastrau. Sunt ok, multumita, mi-as dori insa sa o inscriu la gradi germana.
Am una extrem, dar extrem de aproape de casa noastra, Hansel und Gretel, pe Av Sanatescu (in spatele Pietei Domenii). Nu am gasit deloc (sau aproape deloc) recomandari si referinte despre aceasta gradi. O vad si pe lista voastra, dar nu am citit parerile voastre, daca are cineva copilul inscris acolo si cum e.
repet, eu sunt multumita de gradinita fetitei dar mi-as dori sa invete germana. Nici eu nici sotul nu suntem vorbitori de germana, doar engleza, nu imi dau seama prea bine daca educatoarele de acolo au accentul potrivit si daca totul e ok.
Se lauda si ei cu un procent de 100% de reusita la Colegiul Goethe, dar vad ca asta nu e nici o chestie, si altii se lauda la fel...
V-as ramane recunoscatoare daca mi-ati povesti despre ea, bineinteles in masura in care stiti sau ati vizitat-o.
bb2
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
madadum spune:
quote:
Originally posted by kid2003
Se lauda si ei cu un procent de 100% de reusita la Colegiul Goethe, dar vad ca asta nu e nici o chestie, si altii se lauda la fel...
ba este o "chestie", cand la goethe sint aproape 2 pe loc si cand 25 din cei 100 de admisi vin din aceeasi gradinita.
dar de importanta "chestiei" nu iti poi da seama decat cand astepti sa iasa copilul de la test.
martie spune:
quote:
Originally posted by loryi1974
Ma gandesc ca ar trebui sa lase un pic in jos tariful si sa angajeze o educatoare.1250 lei pentru o gradinita la inceput fara educatoare calificata este mult.Nu poti sa te calicesti la un salariu de educatoare dupa ce ai investit atata in dotari si sa pierzi astfel copii.
Iti spun eu care e chestia, ca iti dai seama ca am intrebat, apropos ca cineva ma acuza pe net ca sunt foarte directa, insa, in realitate, sunt si mai directa, daca ceva nu mi se pare ok, merg pe firul ala pana ori ma lamuresc, ori ma da afara... cam ca la Kreative Erziehung.
Deci, in Romania exista o singura scoala pedagogica, la Sibiu, care pregateste educatoare vorbitoare de limba germana, alta nu mai exista. Cele care termina acolo, cunoscand foarte bine germana, se pot angaja oriunde pe salarii foarte mari sau, majoritatea pleaca in strainatate. Stiu din proprie experienta, am lucrat la o firma cu capital integral austriac, nu au gasit nici in ziua de azi (de 2 ani incoace) o secretara care sa vorbeasca germana. Cine stia germana fluent, chiar daca era femeie de serviciu, solicita un salariu fabulos.
Pe de alta parte educatoarele de la gradinita germana de stat nu pot fi "deturnate" catre gradinitele particulare, intrucat ele la grupa - din cauza nr. mare de copii nu fac nici o germana cu ei - ci ii iau la un fel de "after school" solicitand de la fiecare parinte 300 euro pe luna, fara taxe, impozite etc. deci va dati seama ca nu vin ele pe salariu.
Apoi ar fi fost varianta de a aduce educatoare direct din Germania. La salariul pe care l-ar fi pretins o educatoare din Germania, s-ar fi adaugat cheltuielile legate de cazarea ei (min. 500 euro pe luna pt. o garsoniera jegoasa), astfel incat, ca sa le mai ramana si lor ceva, ar trebuie sa perceapa de la parinti cam 1000 euro pe luna.
Deci ei chiar nu au de unde sa scoata Educatoarea. Asa ca o au pe Tante "X". Iar daca mai scad din tariful de 1250 lei, iarasi nu mai are sens "afacerea", macar nu pretind ca cei de la Kreative Erziehung ca fac acte caritabile.
Cum bine ai zis, nici eu nu sunt dispusa sa-mi sacrific copilul, cu speranta ca va fi bine (pe banii astia), cred ca in felul asta nu vor avea clienti deloc, ori isi vor gasi educatoare romance si limbi straine sa ramana optionalele, ori Gradinita germana - la modul asta, vor da faliment.
martie spune:
quote:
Originally posted by madadumquote:
Originally posted by kid2003
ba este o "chestie", cand la goethe sint aproape 2 pe loc si cand 25 din cei 100 de admisi vin din aceeasi gradinita.
dar de importanta "chestiei" nu iti poi da seama decat cand astepti sa iasa copilul de la test.
Ba chiar nu e nici o chestie, decat daca de dragul germanei esti in stare sa-ti dai copilul pe mana oricui, in orice spatiu, chiar daca acel spatiu e impropriu si locuitului, chiar daca se imbolnaveste de la mancarea stricata etc.
Plus ca asta zic ei, deja vad ca nu exista gradinita sa nu se laude cu procentul de 100%, eu cred ca au prins un filon si merg pe ideea asta, au vazut ca sensibilizeaza parintii cu chestia asta, ca oricum altceva - vizibil, palpabil, nu au de oferit.
Maine imi fac si eu site pe net si scriu: "aho- aho, copii si frati, nu avem de nici unele, "studiem" intr-o cocioaba, avem 7 taxe, nu scoatem copii afara, nu le dam mancare, ca studiile stiintifice dovedesc ca nu au nevoie, de paturi iar nu au nevoie, DAR, ei TOTI intra la Scoala germana". Ca sa vezi, si eu ca parinte cum controlez chestia asta. Daca imi arata, sa vad eu ca asa este, poate cred, dar ca asa scriu ei pe net, chiar nu cred.
Sa-mi arate, cu documente... si atunci cred. Eu, ca gradinita germana, daca as afirma asa ceva, as si dovedi asta! Cand ar veni un parinte la mine, primul lucru i-as baga sub nas asa ceva. cred ca daca-i ceream ceva concret "individului" de la KE, cred ca ma arunca pe geam afara.
Kid2003, culmea, chiar despre hansel si Gretel ma gandeam eu sa intreb, am vazut pozele pe site si mi-a placut foarte mult prezentarea (mai ales curtea aia mare si cu iarba, am si eu o idee, dar fixa). Ma gandeam s-o vizitez, din pura curiozitate, dar nu oo voi face, pt. ca este mult prea departe de mine, iar ei nu asigura nici transport. oricum, mi se pare demna de luat in seama, adica macar o vizita sa faca cineva si sa ne spuna si noua.
martie spune:
Inaioana, te rog sa pui pe prima pagina, in dreptul Gradinitei Ingerasul meu, cea mai neagra bila din dotare. Pentru edificare, cei interesati pot citi topicul separat, numai despre Gradinita Ingerasul Meu. Sa vedeti cam ce mo(N)stra de "educatie" este directoarea acestei gradinite. Avertisment: limbaj socant! atitudine de birjareasa.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120690, pusei si link-ul
Martie & Bebica & maimuta Sara
inaioana spune:
quote:
Originally posted by nasan
Si ma gandesc ca poate ar trebui sa le povestesc si doamnelor directoare de la gradinita sa se poata apara si ele ca vad cu nu au ripostat in nici un fel.
Roxana
Roxana, nu cred ca e nevoie.Una dintre ele este userul DC mamabuna si eu zic ca a participat destul de consistent la subiectul asta. As zice ca e la curent si ca a reusit sa "riposteze" intrucatva!
![](icon_smile_big.gif)
(Nu e cu atat mai funny ca se vorbeste despre faptul ca EU am scris aici "sub protectia anonimatului"?
![](alcool.gif)
Ioana cu
![](copilas.gif)
![](zana.gif)
kid2003 spune:
Da, la asta m-am referit cand am zis ca nu e o chestie...ca nu e neaparat adevarata. Ca si alte gradinite germane se lauda la fel, cu procent de reusita de 100%.
M-ati motivat sa ma duc sa ii fac o vizita. Pana acum am doar parerile unei mamici a unei colege de-a fetitei mele, i-am mentionat in treacat de Hansel und Gretel la serbarea de sfarsit de an de gradinita, ea fiind nemultumita de gradinita la care mergea fetita ei (si fetita mea). S-a dus glont la gradinita asta apoi m-a sunat si mi-a facut atata reclama ca am zis ca e ceva necurat la mijloc Pare prea frumos sa fie adevarat. Asa ca ii voi face o vizita cat de curand si va anunt.
bb2
loryi1974 spune:
Ce bine ar fi sa existe pe pagina de la "Goethe" si o listuta daca nu cu copiii macar cu gradinitele la care au studiat.
Nu de alta,dar cunosc un copil care studiaza la una dintre gradinitele de stat,una cu 40 de copii in grupa,care,dupa doi ani intelegea mai putin decat fiica-mea care face doar 1 ora pe saptamana.
kid2003 spune:
Asa cum am spus, am fost ieri cu fetita sa vizitam gradinita Hansel und Gretel. Locatia este superba, o vila impunatoare cu camere inalte, ferestre multe, parchet lemn masiv pe jos, frumos zugravita, ordine si curatenie.
Dar...sunt educatoarele in vacanta, in gradi erau cam 10 pitici (toti pana in 4 ani) care se jucau fiecare cu ceva, lego, trenulete, desenau. Toti erau in camera de la parter (de fapt doua camere spatioase ce comunica, e si un pian acolo) care am inteles ca in timpul anului e al grupei mici (3-4 ani).
La etaj nu era nimeni, sunt 2 clase maricele pentru grupa mijlocie si pregatitoare. La etajul doi, un fel de mansarda mai mult, nu mi-a placut scara, e abrupta, se afla biroul directorului, un cabinet medical si dormitorul copiilor (15 paturi dintre care vre 6 suprapuse), nu neaparat inghesuit, e lumina naturala, pare aerisit, dar totusi ma gandesc daca dorm 15 oare nu e prea mult? ei ma asigura ca nu au chiar 15 copii la program lung...
Curtea e superba. 400 m patrati, gazon bine intretinut, masa mare cu scaune si umbrela, intr-o parte groapa cu nisip si leagane, tobogan. Pe mijloc doar iarba. Acum construiesc o piscina (destul de maricica, pacat de curte, bine ca totusi e mare) pe care au de gand sa o acopere pentru cursuri de inot si iarna si vara. M-a asigurat ca pana va fi acoperita piscina va fi un gard de protectie in jurul ei. Cursurile de inot vor incepe chiar de la 1 august.
De fapt in august inchid gradinita pentru zugravire si curatenie si au deschis doar pentru cursurile de inot.
Ma intorc la sfarsitul lui august sa cunosc educatoarea de la grupa mica (m-au asigurat ca educatoarele sunt vorbitoare de germana native, cea de la grupa mica (3-4 ani) va pune bazele si ea va vorbi cu copii in germana. La grupa e si o ingrijitoare (pe care am cunoscut-o) care le va vorbi in romana.
Puncte in minus: baia de la parter mica si cam nearanjata (mi-a zis ca in august schimba faianta, gresie si pune wc-uri mici pentru copii- acum erau mari plus multe olite), bucatarie mica, dar acolo nu se gateste, masa in sistem de catering (meniul zilei de ieri- pranz supa de morcovi, musaca cu carne de vitel si desert- napolitane ceea ce nu mi-a placut).
In fine, nu pot sa spun de rau de locatie, este ingrijit, luminos, cochet. Despre ce se intampla acolo nu pot sa vorbesc pentru ca era program de vacanta (am uitat sa intreb daca se taxeaza mai putin doar pentru serviciul de babysitting ca educatie clar nu se facea), copiii pareau veseli, Alexandra s-a integrat bine (in grupa e si o fosta colega de gradi de-a ei plus baietelul unor cunostinte). Ambele perechi de parinti (ai acestor doi copii) se declara f multumiti de ce fac piticii acolo.
Ca taxa: era 750 pana la 12, 850 pana la 14.00 si 1150 pana la 18.00. Incepe la 9 fix programul, adica orele, cica nu admit intarzieri.
Domnul director mi-a placut...ce sa zic, PR personal la greu, azi m-a sunat sa ma intrebe ce face Alexandra si daca s-a rezolvat cu constipatia (ii spusesem eu ieri ca are o problema, pentru ca s-a plans si cand eram la gradinita ca o doare tare burtica)...
bb2
ruxandra_sb spune:
quote:
citat din mesajul lui kid2003
Ca taxa: era 750 pana la 12, 850 pana la 14.00 si 1150 pana la 18.00. Incepe la 9 fix programul, adica orele, cica nu admit intarzieri.
Programul scurt este de fapt 8-13 (fara masa)/8-14 (cu masa), copiii fiind adusi pan la maxim ora 9.
Iar acu vara este program lejer de vacanta, gradinita cea "adevarata" este din septembrie pana la sfarsitul lui iunie.
Are mama doi flacai..
![](batman.gif)
![](amoras.gif)