ouale de Pasti

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Eu anul trecut am vopsit oua albe si au iesit niste culori pastelate de toata frumusetea.
Eu inainte de fierbere, le spal cu apa cu detergent si le clatesc bine si dupa ce s-au fiert, asa fierbinti le bag in apa cu vopsea la care se adauga si o lingura de otet.
Anul asta mama o sa fie cu vopsitul ca eu nu cred ca mai apuc si-a zis ca le face in coji de ceapa ca mai nou au coaja foarte subtire ouale si toata vopseaua intra in ele si pateaza albusul si nu e tocmai sanatos si nici estetic.

38+ cu Diana

AMR max 2 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Gia...ai fost

Nici eu n-am vopsit oua pana anul asta pt ca am stat cu ai mei sa vopsea mama(saraca mama...) Dar anul asta am luat vopsea pt oua de vre-o doua saptamani.Abea asteptsa le vopsesc. Numai ca pe cutie scrie ca nu se fierb in vopseaua asta.Se pun niste manusi,sunt incluse,se pune din vopsea careeste in pliculet si se vopseste oul care a fost fiert inainte.Si de preferat sunt ouale albe.Asa scrie la instructiuni. E Carmin Sidefat si are mai multe culori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Fetelor, oare colorantii wilton sau alti coloranti alimentari n-or fi buni? M-am uitat pe pliculetul de vopsea de oua...tot chimicale sub forma de praf. Eu am niste coloranti alimentari pentru produse de patiserie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

LYLY809: poti proba cu un ou si sa vezi ce rezulta.
Rosu frumos din colorant natural(asa cum a spus si Papadie) il obtii cu sucul de sfecla rosie. Am facut anul trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

SI sucul de sfecla cum il faceti cu sfecla fiarta in prealabil sau asa cruda ?...va rog detaliati cum este procedeul cu sucul de sfecla.

anul acesta am sa incerc mai multe procedee..

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Daca iei vopsea de oua de la supermarket din Canada, de aia iti ies ouale roz si bleu. Din cauza colorantilor de aici. Sunt f.f. prosti. Cauta la magazinele romanesti/grecesti sau fa rost din Romania de coloranti. Noi asa facem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

quote:
Originally posted by Darria

Rosu frumos din colorant natural(asa cum a spus si Papadie) il obtii cu sucul de sfecla rosie. Am facut anul trecut.

multumesc de pont,
Asa am sa vopsesc si eu ouale.

"Fotografia este arta de a fura timpului o firimitura de clipa": www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">Cercul vietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michela09 spune:

Mi se pare f. interesanta metoda de vopsire cu hartie creponata. Anul asta o incerc si eu, bineinteles cu Andreea ,o sa-i placa la nebunie! Pupici pt. fetele care au descris in detaliu cum se procedeaza!
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns servetel spune:

Cand eram mica mama inainte sa bage ouale in vopsea cauta frunze mici in forme frumoase, le aseza pe ou si le infasura in ciorap de dama (taia ciorapul in forme patrata, punea oul cu frunza pe el si apoi aduna colturile si le lega cu o ata),dupa ce le scotea din vopsea taia ciorapul si curata oul de frunza fierbinte sa nu se lipeasca de ou dupa care le dadea cu untura,partea unde a fost frunza ramanea necolorata, le facea in diverse culori si ieseau foarte frumoase.

Gabriela de Ana Maria(18.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Servetel , eu de fiecare data fac asa, citeva cu frunze si invelite in ciorap cum ai explicat tu, ies intr'adevar superbe.

Mergi la inceput