cum sa procedez?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moruna spune:

am decis impreuna cu sotul ca aceasta cununie la starea civila sa o facem asa si cand vom face cununia religioasa vom face petrecerea aceea specifica unei nunti.lui nu i-au placut niciodata chestiile astea si de aceea a evitat de cele mai multe ori sa mearga la nunti si botezuri.asa e el...de invitat,am pe cine invita;dar noi asa am stabilit pentru cununia civila.ne-am trezit acum ca va fi multa lume.toate rudele si cunostintele mele sunt la tulcea si e mai greu sa urnesc treburile...de aceea nu aveam nevoie de o surpriza de genul asta.
ai dreptate.sunt ce-i drept un pic orgolioasa,dar pana acum chiar nu mi-am scos orgoliul la interval.oricum...multumesc aprilie pentru parerea ta!si tie noideea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Cu placere!!

Stii, ma gandeam... nu datzi cu parul. Ma pun in locul soacrei. Doar putzin. Fiul ei se insoara. Cred ca e superb sentimentul ala si orice lucru de care te bucuri ca mama pentru baiatul tau, mai ales pentru baiat, se impartasheshte cu cei dragi. Cred ca si-a facut mii de vise in privintza acestui moment. E un moment mare si important si in viatza ei, nu numai a celor doi care vor deveni o familie. Cred ca a visat la acest moment inca de cand s-a nascut fiul ei, poate chiar dinainte de acest moment.

E aiurea cum procedeaza, ca se impune asha tam nesam fara sa se gandeasca la copii, sa se gandeasca daca ei vor ce vrea ea, dar si ei trebuiau totushi sa vorbeasca si sa intrebe ce vor parintzii.

Prin ceea ce face va calca dorintzele voastre in picioare, dar si voi le calcatzi pe ale ei in picioare.

Pe de alta parte incerc sa vizualizez situatzia. Ea cu tot neamul, tu... doar cu mama ta. E total aiurea. Unii oameni chiar nu gandesc.

Io stii ce ash face in locul tau. Ash suna cat de multe rude ash putea si le-ash spune ca m-am gandit sa fac cununia in pripa si ca deshi vroiatzi sa fie ceva simplu, soacra a invitat tot neamu ei si ca-i rogi sa-tzi fie alaturi sa nu te faci de ras.

Bine, dar eu una pot vorbi la nivelul asta cu rudele mele.

Eu maine daca m-ash casatori iar si ash da azi telefon, nu ar lipsi unul, chiar daca nu ar avea ce sa-mi aduca. Ar trage nishte blugi pe ei si ar fi acolo, in doi timpi si trei mishcari. Nu m-ar lasa singura. Cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Aprilie, , foarte frumos spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Era mult mai bine daca zicea asa : alegeti voi ce, cum va place si imi spuneti mie si eu ma ocup de totul.

P.S. Soacra mea nu m-a vazut de 9 ani. Si intre noi e doar o distanta de 250 km.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

eu inteleg ca pentru o mama (nu inteleg de ca MAI ALES PENTRU O MAMA DE BAIAT !!)momentul in care copilul sau se casatoreste este un moment deosebit, pe care sa spunem ca l-a asteptat toata viata (vai, ce m-a zgiriat pe timpan chestia cu mai ales pt mamele de baieti!). DAR pentru cei doi miri ce este? nu este tot un moment unic? nu PENTRU EI se face si starea civila, si cununia religioasa, si petrecerea de dupa? atita timp cit ei au luat o decizie (si ii priveste DOAR PE EI in urma caror discutii s-a luat decizia cu pricina), mi se pare normal ca aceasta sa le fie respectata. la mine de ex nu am vrut chestia cu ruptul colacului deasupra capului dar am facut-o pentru parinti care tineau musai, pentru ca nu ma "costa" nimic; pe de alta parte nu am vrut formatie care sa cinte live la nunta, nu am vrut sa se filmeze la petrecerea propriu-zisa, nu am vrut sa facem chestia cu jartiera....si nu le-am facut.
acum se pregateste sa faca nunta o prietena de-a mea foarte buna, si este disperata pentru ca socrii ei (e maritata de 1 an dar abia acum face cununia religioasa si nunta) tin mortis sa o scoata din casa cu...lautari! (eu ii inteleg perfect disperarea la capitolul asta). i-am spus clar ca exista din punctul meu de vedere traditii pe care le poate respecta daca isi doresc parintii/socrii, dar exista si lucruri care, daca o fac sa se simta prost, pot fi refuzate calm dar definitiv.

am mai spus, este de admirat o relatie buna cu soacra, in momentul in care aceasta este atit de dornica sa ajute. dar sub nici o forma nu trebuia lasata nici ea, nici mama fetei, nici nimeni sa se implice in decizii care trebuie sa le apartina doar celor doi soti. si in categoria asta intra si amenajarea casei si, mai tirziu, felul in care se va hotari sa isi creasca viitorul copil. nu vreau sa ma gindesc ce scandal as face sa ma trezesc ca vine soacra-mea sau maica-mea si incep sa-mi dea sfaturi nesolicitate si sa imi explice ca ele stiu mai bine decit mine ce e bun pentru copilul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

eh da, acuma ... noroc ca mai pun si soacrele osul la fericirea financiara a familiei. siiiigur, sa zicem sar'na ca doar de asta ne-am si maritat - ca sa ne imbogatim.

la mine una nu conteaza nici obectele si nici intentiile bune. nu scuz pe cineva pt ca deh ... intentia a fost buna. ce prostie mai e si asta ...

prefer respectul versus ... hm ... intentii bune
daca a me soacra facea asa ceva ... era nashpa fetelor ... putea sa-mi aduca si un lighean cu aur ... eu nu-i cer decat sa ma respecte, ceea ce si primeste de la mine.

noroc ca am o soacra de milioane care singura spune ca realitatea e una singura: odata zburat puiul din cuib, femeia cea mai importanta este IUBITA si nu MAMA.

si asa este normal si sanatos.
sorry, da' mama pica pe locul 2.
apa curge de sus in jos si nu invers.

ce-o tot invatati sa zica saru'mana pt parchete, geamuri si alte chestii??? nu pt toata lumea astea sunt cele mai importante.

26S cu bb Vlad

http://bd.lilypie.com/STIcp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Eu vad lucrurile cam asa cum le vede si Pisigri, la nunta personajele principale sunt mirii, e momentul lor, in care isi oficializeaza relatia si sentimentele care ii unesc, nu evenimentul parintiilor, prilej de facut Public Relation. Asa ca e dreptul mirilor sa decida cum isi doresc evenimentul. Binenteles, frumos este sa se tina cont si de dorintele parintilor, insa primeaza dorintele mirilor, atunci cand cele din urma sunt opusul dorintelor parintilor.

Eu am avut nunta pe care mi-o doream, asa cum ne-o imaginam eu si sotul. Cum as putea sa le refuz aceeasi bucurie copiilor mei. Nu coincide ce vreau eu cu ce vor ei? E nunta lor, nu nunta mea. Eu copiilor mei le doresc sa fie fericiti si sa isi indeplineasca dorintele pe cat posibil, chiar daca dorintele lor nu coincid cu ale mele. O problema pentru mine ar fi daca nu ar coincide dorintele mirilor intre ele.

Daca soacra face nunta fiului asa cum si-o imagina ea, Moruna la randul ei face nunta visurilor ei la nunta copiilor ei, si continua generatie de generatie sa isi transpuna dorintele neimplinite in viata copiilor, ignorand dorintele lor.

Inca o chestie pe care nu o inteleg: nu pricep de ce nu se poate acorda ajutor si tine cont in acelasi timp de dorintele celor carora le oferi ajutor. Ca altfel pentru mine e o forma de santaj, un fel de " va ajut, dar faceti cum vreau eu "
Foarte frumos din partea soacrei ca a vrut sa ii ajute cu redecorarea dar e de bun simt sa afli cum isi doresc ei lucrurile mai intai. Eu personal ma gandesc ca nu imi pot respecta mai putin copilul decat imi respect un prieten, ori daca as vrea sa ii ofer unui prieten o reamenajare a casei ( sau o mobila sa zicem ) nu mi-as permite sa fac asta fara sa stiu ce isi doreste exact. Atunci cum as putea sa ii fac una ca asta propriului meu copil.

Nu cred ca soacra Morunei e rau intentionata, insa cred ca ar trebuii sa ii lase pe copii sa isi gestioneze singuri viata si sa tina cont de dorintele lor.

PS: Nici eu nu prea m-am prins cum vine faza cu " mai ales pentru o mama de baiat ". Daca ai vrea sa imi explici, ca nu as vrea sa inteleg gresit, si poate e o explicatie la care eu nu m-am gandit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

quote:
Originally posted by petaluda

PS: Aprilie, nici eu nu prea m-am prins cum vine faza cu " mai ales pentru o mama de baiat ". Daca ai vrea sa imi explici, ca nu as vrea sa inteleg gresit, si poate e o explicatie la care eu nu m-am gandit.

Petaluda,ai facut o confuzie ! Reciteste postarea mea (unica la acest subiect)te-as ruga. Faza cu "mai ales pt o mama de baiat" nu-mi apartine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Mi se pare culmea ca soacra sa imi faca lista de invitati!!!
Inteleg ca ne sfatuim, ca imi spune pe cine ar vrea sa invite, dar nu sa hotarasca complet ce si cum!
Si daca acum face asa petrecere mare la nunta pe cine mai invita?
Dar botezul a hotarat cand "il faceti"?
De nume nici nu mai vorbesc ca presimt tensiuni

La cununia civila eu si sotul meu am invitat parintii, fratele meu si viitorii nasi. Asta a fost decizia noastra si chiar daca unii s-au suparat treaba lor.
La nunta am invitat rudele si prietenii, in numar mult mai mare se intelege.

Si cum vine sa te chestioneze daca ai ramas insarcinata planificat sau nu????
Voi cum v-ati simti sa fiti chestionate asa???????????
Poate mi-am pierdut eu simtul comun, dar mi se pare o totala lipsa de respect.
Inteleg intentiile bune, dar sa nu uitam ca "tonul face muzica". Daca ati fi si voi intrebati ce culoare vreti, in ce colt sa aseze nu stiu ce corp de mobila, etc, dar la felul cum procedeaza soacra ta mi se pare ca va considera doi copii de gradinita.

Nu mi se pare normal sa ai familie in care deciziile sa fie dictate de o terta persoana, oricat de bineintentionata ar fi.

Ar trebui sa aveti o discutie in 3, tu, sotul si mama lui in care sa ii multumiti pentru cele facute, dar sa si subliniati ca aveti nevoie sa luati si decizii numai voi amandoi.

Sarcina usoara si casa de piatra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

quote:
Originally posted by Aprilie

quote:
Originally posted by petaluda

PS: Aprilie, nici eu nu prea m-am prins cum vine faza cu " mai ales pentru o mama de baiat ". Daca ai vrea sa imi explici, ca nu as vrea sa inteleg gresit, si poate e o explicatie la care eu nu m-am gandit.

Petaluda,ai facut o confuzie ! Reciteste postarea mea (unica la acest subiect)te-as ruga. Faza cu "mai ales pt o mama de baiat" nu-mi apartine.

When there is nothing left but God, that is when you find out that God is all you need !

If you want to learn to love better, you should start with a friend who you hate !

Ai dreptate Aprilie, scuzele mele! Chiar ma miram ca tu sa fi spus una ca asta. Am sa editez sa rectific
Insa nu mai regasesc in ce postare sa afla acest comentariu, dar exista cu siguranta de la remarcat si Pisigri.

Mergi la inceput