Visele, m-am saturat de ele!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Lilia, mai mult urat. Nici visul asta nu a fost extraordinar de frumos.
Da ziceti voi ce ati visat?

mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Eu stiu ca visatul urat/obositor inseamna probleme de sanatate. Poate si un ritm de viata dezorganizat (cum a spus cineva mai sus, mancatul tarziu, etc). Primul lucru pe care l-as face ar fi sa merg la medic.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

JG, la asta inca nu m-am gandit. Imi imaginez eu la medicul de fam..........stiti de fapt eu VISEZ URAT.
Sa nu mai mananc tarziu, si sa nu sar peste mese si neste analize.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Daca medicul de familie are putin creier in cap atunci stie ca e adevarat.
Am avut acum multi ani un cosmar groaznic - era cam 4 dimineata - si am visat ca o dihanie enorma se asezase pe pieptul meu iar eu eram complet imobilizata si ma sufocam. Am avut o senzatie pregnanta ca e real, desigur la varsta aia am crezut ca a venit ala mic si negru.
Cum in ziua aceea am continuat sa ma simt f rau (am crezut ca de sperietura) pana la urma am ajuns la spital, diagnostic: preinfarct.
Nu e de joaca, nu te gandi ca esti tanara pentru ca eu atunci aveam 20 de ani.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

tyaa,

eu de obicei nu-mi amintesc deloc ce am visat, daca am visat ceva.
Insa in perioadele in care am o problema care chiar ma afecteaza - perioade destul de rare, daca e sa fiu sincera - visez ...secvente reale. Care chiar s-au intimplat. Amintiri. Chiar si amintiri pe care nu credeam ca le mai am, detalii irelevante legate de subiect, parca ar retrai din nou toate povestea cu incetinitorul, sub lupa.
De ex., m-am despartit dupa multi ani de un fost care ma lua de la scoala cind eram studenta, si mult timp, in perioada de "doliu", ma visam coborind scarile impreuna cu el, si vedeam tot la nivel de detalii ale crapaturilor de pe balustrada - lucru pe care, sincer, nu l-am bagat niciodata in seama... cind am mai trecut pe acolo am observat ca asa era, "inmagazinasem" bine informatia.
Ei, partea buna a lucrurilor este ca am observat ca asta ma ajuta sa UIT. Nu stiu care e mecanismul, dar perioada in care visez coincide cu cea in care incep sa ma detasez. De unde deduc ca au si visele astea un rol, si poate, ca si lacrimile, rolul lor este sa vindece. Ceva. Tu stii ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

In general visele sunt necesare si sunt bune, caci atunci se organizeaza informatia in creier, se fixeaza legaturile intre experienta anterioara, evenimentele recente de peste zi si preocuparile pentru viitor. Evenimentele si obiectele care apar in vis nu trebuie luate ca atare intotdeauna. Pot fi un simbol. De exemplu o colega australianca s-a visat intr-un cort sortand haine pentru o fata. A doua zi trebuia sa mearga la tribunalul pentru copii unde urma sa se decida daca fata respectiva se intoarce in grija mamei sau nu. Colega mea a avut ca avocat o tipa pe care o chema Tan - pronuntie asemanatoare cu tent = cort in engleza, si nu stia cum va face sa ia lucrurile fetei din casa mamei in cazul in care judecatorul decidea ca fata sa stea cu tatal.

Mergi la inceput

JG, am avut si eu un vis asa asemanator cu al tau. Aveam vreo 16 ani atunci, am visat ca ma tinea o femeie de cap, avea unghii lungi vopsite rosu si nu stiu ce vraja rostea, soptea si nu ma puteam misca..trezi........geamurile erau deschise afara furtuna.
Elise, visezi detalii zici. Eu mi le amintesc destul de rar. De exemplu intr-o noapte sapt trecuta stateam de vb cu Iisus, imi spunea sa tin minte un numar, lung, de care voi avea nevoie. Incepea 8201...si continua cu cifra 1 si 3 dar nu mai stiu ordinea . Ma gandeam sa pun un bilet la loto, dar am uitat intre timp.
Vic, or fi necesare si bune, dar majoritatea sunt urate, bleacc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Eu sunt prietena buna cu visele; nu ma simt bine daca intr-o noapte nu visez ceva, dar asta se intampla foarte rar!
De ce zic ca sunt prietena cu ele? majoritatea viselor mele sunt premonitorii; nu pe toate le inteleg la trezire, dar am invatat cu timpul sa "citesc" cateva. Acum, stiu sigur cand mi se imbolnaveste copilul, eu sau sotul! sau cand urmeaza ceva rau, sau bun! sau cand moare cineva, ruda sau nu!
De multe ori visele imi dau raspunsuri la problemele de zi cu zi, chestii la care nu m-as fi gandit!
De aia spun ca eu imi iubesc visele, chiar si pe cele urate; ma atentioneaza de ceva!
Sotul meu rade de mine, el nu prea viseaza, si nu ma crede bineinteles. dar nu o data i-am demonstrat ca am avut dreptate! Acum catva timp (anul trecut parca), i-a murit un coleg intr-un accident de elicopter. Eu am visat accidentul si ca pe el il durea o masea. Nu i-am spus, normal, adr ii povestisem unei tipe de aici. cand am auzit vestea i-am dat telefon tipei si am rugat-o sa- povesteasca ce i-am spus eu ca am visat! Nu stiu cat l-a impresionat (el e un tip foarte pragmatic), dar a vazut ca nu mint.
Durerea,extragerea de dinti, masele, inseamna ca auzi de o moarte; daca curege si sange e ruda cu tine, daca nu doar prieten.
V-am dat un exemplu, am multe, dar si asa m-am lungit cam mult!
dar nu m-am putut abtine cand am vazut titlul "Visele, m-am saturat de ele"!
Eu nu as putea fara ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Laura, toti visam, doar ca unii nu-si amintesc la trezire, sau in unele nopti nu ne amintim la trezire.

Asa cum a scris si Vic, si eu mai devreme, in timpul ciclului de somn cu vise are loc refacerea creierului si organizarea informatiilor in acele 90% ale creierului despre care se zicea mai demult ca nu ar fi folosite (stiti voi, mitul cum ca oamenii si-ar folosi doar 10% din creier ). Creierul il folosim noi in totalitate, peste tot sint conexiuni (sinapse) extraordinar de complexe, si toate acestea se reorganizeaza mai ales in timpul somnului cu vise. Desigur ca depinde de starea noastra psihica si fizica ce fel de vise avem, ca si de experientele prin care trecem.

Somn usor, vise placute...

Mergi la inceput

Tlaura, de aia nu imi place sa visez. Pt ca prevestesc ceva rau. Si eu stiu cand urmeaza sa mi se imbolnaveasca copilul. Visele cu durerea de masele, dinti e verificata si la mine. Cand a murit bunicul meu visasem ca mi-a cazut o masea. CAnd a avut fratele meu un accident de masina am visat ca mi-a cazut o plomba in fata, pe un dinte, si ii simteam lipsa, adica trageam aer printre dinti si era gol, dar am mers la dentist si mi-a pus alta. Fratele meu a scapat teafar.
Sau visez ca merg la o nunta, e de fapt inmormatare. Si asa mai departe.......
Siminaf eu stiam ca folosim doar 3% din creier. :) Sau poate doar eu...

Mergi la inceput