Mamici de mai-iunie 2008 (54)
Raspunsuri - Pagina 9
ancaurn spune:
Buna dimineata fetelor
In ceea ce priveste regimul alimentar dupa nastere eu am procedat cam asa: Primele doua-trei zile am mancat doar cate ceva usor din cauza hemoroizilor, dar oricum trebuie procedat asa din motive de epiziotomie, cezariana, etc. Fiecare are cate ceva in primele zile. Apoi am mancat de toate. Pediatra mi-a spus sa mananc orice, chiar si asa zisele alimente interzise, ca sa se obisnuiasca bebe cu gustul lor, care trece si in lapte. Doar ca din aceste alimente sa mananc cantitati mici. Astea ar cam fi: Cafea, cacao, ciocolata, cola - agita bebelusul; anumite legume crude cum ar fi rosiile - fac colici ( dar merg cateva feliute, pana la o jumate de rosie pe zi) si alimentele cu gust puternic cum ar fi varza ( mie personal nu mi se pare ca ar avea gust puternic)- schimba gustul laptelui si bebe poate refuza masa. Cam asta ar fi, dar repet, si din astea, doar ca in cantitati mai mici.
Eu merg azi sa fac ultimele cumparaturi pt bebe si mine. Nu mai am rabdare pana pe la 10 sa fiu sigura ca sunt magazinele deschise, desi mai am de luat doar maruntisuri...dar stiti si voi cum este
31+ Dragos si mami de Cezara (19.07.2003)
YLARI spune:
alra, nu ma supar daca razi, Doamne-Fereste... Nu asta urmaream, sa imi fac diete si regimuri, ci doar sa am grija sa mananc ce nu face rau (colici) lu' bebeluna, ca tot io o sa stau pe peretzi dup'aia.
Eu am fost harnicutza deja: am dat drumul la laptopul de servici, am raspuns la mailurile pe care le primisem, am bagat o masina de spalat, am facut loc in camera ca astept pe nenii cu patutzu azi, sa vina sa mi-l monteze, acum vreau sa pap, ca asta mica imi trage niste bucati in stomac... Ceva de genul: "Hei, fetitzo, nu bagi nimic aici? Nu vezi ca nu mai e nimic???"
Ha, ha, ha!
Va poop si sunt cu okii pe voi!
YLARI
http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
ancaurn spune:
Ylari stai linistita ca daca e sa aiba colici ii are oricum, indiferent ce mananci. Gandeste-te ca si cei alimentati artificialpot sa aiba colici. Si daca-i pana acolo, de aia s-a inventat Bonnisan si Sab Simplex. Scumpe, dar merita. In cazul Cezarei chiar au avut efect.
31+ Dragos si mami de Cezara (19.07.2003)
emycor spune:
buna dimineata!
sunt asa de suparata ca ma sunat tipul cu usile c anu mai poate veni astazi.....de ce nu pot mucitorii astia sa se tina de cuvant??????
emycor34+
simonacip spune:
VIanne, sarumina mult pentru tehnicile de respiratie. Ma apuc de azi de repetitii pentru ca nu mai am asa mult. Pe mine m-au ajutat foarte mult din moment ce am rezistat pina la dilatatie 7 fara sa scot un sunet. Ma si rugam intr-una la DUmnezeu...Probabil ca as fi nascut si fara anestezie, dar stiind ca am o, am vrut s-o folosesc Cind mi-a spus dr ca am dilatatia 7 parca dintr-o data a inceput sa ma doara tare...Ce ti-e si cu creierul asta parsiv...
In orice caz, respiratia asta nu stiu cit ajuta in sine, dara macar te face sa te concentrezi pe altceva decit durerea, si sa simti ca tu esti in control. Daca te agiti si te panichezi, obosesti si automat iti pierzi energia, puterile in mod inutil si simti durerile mai tare..
Vianne, inca un rind de
Dordia, imi dau seama prin ce treci.DUmnezeu s-o ierte, roaga-te pentru ea, e cel mai bun lucru pe care-l poti face acum pt sufletul ei
Alina_anto, eu poftesc la iahnie acuma. CU alaptatul ai dreptate, sunt unele alimente cam interzise, va spun din experienta ca am mincat o supa de rosii care l-a dat rau de tot peste cap de David, mi-a plins ore bune mititelul.
Totusi, Ylari alte genuri d esupite si ciorbe ai voie
Eu am tinut doar vreo 2-3 luni un fel de regim alimentar, in sensul ca toate legumele le fierbeam, dintre fructe nu mi-a dat voie pediatra decit banane, nu varza, conopida, fasole, mazare...Cam astea erau regulile.Dar fiecare poate sa vada cam ce merge si ce nu..nu toti copilasii sunt la fel
Mi- bebelina, si eu am o stare de greata si gustul ala specific in gura, de aia tot imi vine sa maninc una alta...
Elenuca, eu nu am mai iesit d emult din casa, singura in nici un caz. De cinci saptamini iesirile au fost la Kidex, la dr saptamina trecuta trecuta, duminica la un loc d ejoaca pt copilasi si azi la policlinica d elinga mine cu david si cu taica-miu sa-i facem un exudat din git si nazal...CIca au fost cazuri la scarlatina la el in cresa...Sper sa nu fie nici o problema...Stie careva ceva despre scarlatina?
Elenuca, cind m-am intors azi ploua, cica va fi o zi mai uritica, ploioasa, dar miine e cald si soare...Miine merg cu sis la coafor pt tuns, epilat si pedichiura abia astept!
Magnetism, succes la rezultate, sa dea DUmnezeu sa fie bine
David (10 nov 2004) si
Simona AMR 11 zile
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Lilly79 spune:
Neatza burtici mari.
Condoleante dordia .
Ylari tu esti in concediu si totusi mai raspunzi mailurilor de la lucru? Te platesc pentru asta?
Eu ma gandeam initial ca dupa ce intru in concediu sa ignor cu desavarsire tot ce tine de lucru, dar numai gandindu-ma imi dau seama cat de mult imi vor lipsi colegii, discutiile din birou.
Azi-noapte am visat ca am nascut un baietel si eram socata pt ca toate lucrusoarele is pe rosu si roz. Dar apoi am mai nascut si-o fetita (aveam gemeni ).
Apropo de gemeni, mihbut nu a mai intrat pe-aici sa ne spuna cum se simte? Ce mai fac gemenii ei din burtica?
Lilly 33+
monik16 spune:
eu am reusit pe la 6 si ceva sa adorm din nou...Ma doare capul de la raceala, ma ustura gatul, nas infundat...sunt varza...
32+ Sara-Maria
YLARI spune:
quote:
Originally posted by Lilly79
Neatza burtici mari.
Ylari tu esti in concediu si totusi mai raspunzi mailurilor de la lucru? Te platesc pentru asta?
Eu ma gandeam initial ca dupa ce intru in concediu sa ignor cu desavarsire tot ce tine de lucru, dar numai gandindu-ma imi dau seama cat de mult imi vor lipsi colegii, discutiile din birou.
Azi-noapte am visat ca am nascut un baietel si eram socata pt ca toate lucrusoarele is pe rosu si roz. Dar apoi am mai nascut si-o fetita (aveam gemeni ).
Apropo de gemeni, mihbut nu a mai intrat pe-aici sa ne spuna cum se simte? Ce mai fac gemenii ei din burtica?
Lilly 33+
Lili, din fericire lucrez intr-o firma care face tot ce-i sta in putiinta pentru binele angajatului, directorul general mi-a spus ca ma ponteaza si plateste chiar daca stau acasa, pana cand ii spun eu ca vreau sa bag prenatalul :) Crede-ma, sunt niste oameni de nota 10 care atunci cand mi-a fost cel mai greu mi-au intins o mana de ajutor fara sa imi ceara nimic in schimb. Asa ca, si daca nu m-ar plati, tot i-as ajuta. Unii chiar merita :) Acum sunt in concediu de odihna + cele 5 zile de la casatorie (m-am casatorit in ianuarie, sotzului nu i le mai da, cu toate ca nici el nu le-a luat)
Pupici celor care mi-au raspuns referitor la "regimul" de alaptat.
YLARI
andreap spune:
Salutare!
M-am trezit cu in sus..nu stiu de ce..drept urmare Mariuca,care era cam plangacioasa dimineata,si-a luat-o..acum imi pare rau..da ma tampise'mami ma doare burtica'(nu o doare,asa face de cate ori nu vrea sa faca ceva..)'mami vino tu' mami..mami'si toate plangand'fals'ma rog...mama isterica...gravida si nebuna!
sper ca sunteti bine fetelor..am citi ceva de Dordia....nu stiu exact cine a decedat din familia ei,dar condoleante
Ref.la mancare dupa nastere...acum eu am mancat strict regim,Mariuca a fost fff rea si a avut colici pana pe la 3 luni.In spital am mancat iaurt,bineinteles mult ceai de chimen si anason,compot,supa de pui,piept pui la gratar.Acasa am incercat eu sa mananc,dar cand am vazut cum urla..am renuntat.Fructe numai banane,restul in compot,fara prajeala,fara legume crude,fara carne de porc..multe restrictii mi-am impus.Am renuntat chiar si la lactate si am vazut o imbunatatire la Maria..asta e.Sper ca acum sa fie mai bine...
In rest,suntem bine
mai vb
BURTICA
POZE NOI 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004
YLARI spune:
andreap, cum, ai renuntzat la lactate? Credeam ca sunt singurele alimente "sigure" si recomandate in alaptat. Nu stiu de ce, dar asa credeam...
YLARI