Mamici de mai-iunie 2008 (54)
Raspunsuri - Pagina 5
elenuca spune:
danah sarna mult . Eu am facut jumatate de treaba, adica am cumparat varza, acum il astept pe tati sa o taie marunt .
Elenuca 31 sapt in asteptarea minunii noastre Lizuca
http://community.webshots.com/album/563042337YGzSrI
http://bd.lilypie.com/mlCep2.png
simonacip spune:
quote:
Originally posted by DanaH
[
acum va las putin si ma duc sa mananc si sa pun o varza la calit (nu imi mai amintesc cui ar trebui sa ii multumesc pt idee, dar de aici am prins-o ieri).
mai vine io.
dana 36+
De la mine, de la mine!!! EU am facut ieri verzica calita Buuunaaa. Spor la treaba.
Elenuca, ma bucur mult ca v-ati impacat. Pana la urma sunt certuri normale. Frumoasa mamica am vazut in poze, ma bucur ca le-ai postat daca te vad prin cartier sa te trag de mineca...
David (10 nov 2004) si
Simona AMR 11 zile
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
gabitzam spune:
DanaH, ce bine ca ai lucrusoare multe ramase de la primul bb! Si bine ca ai apucat sa faci ordine in ele Categoric rochite ai voie sa cumperi Si sosetele cu volanase! Si agrafe cu buburuze
Elenuca, draguta burticuta!
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Vianne spune:
Fetelor, nu am apucat sa citesc tot dar am vazut ca in capitolul trecut Simonacip(pup fata frumoasa) ma ruga sa povestesc despre tehnicile de respiratie Lamaze.Asa ca purced..
1) Respiratia ritmica, din piept
Se inspira pe nas, se expira pe gura, incet, fara efort. Cam 20 de respiratii/60sec
2) Respiratia superficiala, din piept
Este ca o gafaiala din capul pieptului.Se inspira si expira numai pe gura. Se pune accent pe expiratie. Cam 30 de respiratii/60sec Tipul asta de respiratie se aseamana cu respiratia unui caine cand ii e caldNu stiu cum sa explic altfel
3) Respiratia combinata
Se incepe cu repiratia ritmica(de la punctul 1), din piept, pt 15 secunde, apoi respiratia superficiala, gafaiala (de la punctul 2) pentru 30 de secunde si se termina cu respiratia ritmica, cea cu care s-a inceput.
4) Gafaiala - expiratie
Se face dupa tiparul 3 gafaieli - 1 expiratie. La gafaiala gura se tine intredeschisa iar la expiratie cam ca atunci cand vrei sa stingi o lumanare.
Acest tip de respiratie se poate face si dupa tiparul 4 gafaieli - 1 expiratie.
Nu stiu cat de clara am fost dar e tare greu sa explici. Si asa usor de aratat...
Aceste tehnici de respiratie se aplica numai pe durata contractiilor.
In alta ordine de idei, am vazut ca parca Andreap a fost ingrijorata ca nu a simtit bebelushul. Aici ne-au recomandat sa mancam ceva dulce si imediat bebelushul va reactiona. Am incercat si asa e.
Cleo, stiu cum e sa mergi la piata si sa vrei sa faci pipi dar chiar si asa tb sa bem multa apa... Eventual sa bem mai mult cat suntem acasa.
Cenia, LA MUUUULTI ANI! Sa fii sanatoasa si sa ai bebe sanatos si mancacios.
Va pup!
Alina 33+
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova
elenuca spune:
quote:
Originally posted by simonacipquote:
Originally posted by DanaH
[
acum va las putin si ma duc sa mananc si sa pun o varza la calit (nu imi mai amintesc cui ar trebui sa ii multumesc pt idee, dar de aici am prins-o ieri).
mai vine io.
dana 36+
De la mine, de la mine!!! EU am facut ieri verzica calita Buuunaaa. Spor la treaba.
Elenuca, ma bucur mult ca v-ati impacat. Pana la urma sunt certuri normale. Frumoasa mamica am vazut in poze, ma bucur ca le-ai postat daca te vad prin cartier sa te trag de mineca...
David (10 nov 2004) si
Simona AMR 11 zile
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Simonel, sa stii sa si eu m-am uitat dupa tine azi in parc, a fost taaare frumos si o multime de bebei, unde te uitai vedeai numai carucioare... frumos! Abia astet si eu sa intru in randul mamicilor plimbarete. Eu o sa merg si maine, mi-am propus sa fac plimbare in fiecare zi, asa ca daca poti sa mergi si nu iti e prea greu ne vedem acolo..
Elenuca 31 sapt in asteptarea minunii noastre Lizuca
http://community.webshots.com/album/563042337YGzSrI
http://bd.lilypie.com/mlCep2.png
MissParker spune:
Vianne, multumim pt. explicatia ref. la respiratia dupa tehnica Lamaze.
Inseamna ca pe noi deocamdata la primul curs ne-a invatat altceva, fiindca moasa asta se axeaza pe inspiratia cea mai profunda, in burtica, si respiratia inca pe nas (deci nu sub stare de stres). In stare de stres (la contractii) va trebui sa respiram pe gura, sa prelungim respiratia cat putem (eventual ca respiratia sa dureze dublu fata de inspiratie) si s-o facem cu zgomot, ca si cum am stinge o lumanare.
Fetelor, nu neglijati treaba asta, se pare ca daca vom sti sa respiram cum trebuie ne vom putea scuti de o mare parte din dureri, le vom putea atenua.
Felicia 29+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
YLARI spune:
Buna, fetele frumoasele!!!
Am revenit de la shopping.
Perimiteti sa raportez: am comandat patutzul - maine mi-l vor aduce si mi-l si vor monta. Am cumparat 2 buc lenjerie de pat, i-am luat si pilota si pernutza si o saltea ptr infasat... aaaa, si o husa ptr saltelutza. Tare mai sunt fericita... Iar acum preturile:
Saltea cocos 10 * 60 = 159 RON
Lenjerie Duet Mouse = 199 RON
Lenjerie Sunny day = 99 RON
Cearceaf = 25 RON (protectia saltea)
Set pilota si perna = 40 RON
Salteluta infasat ergonomica = 59 RON
Maine le spal, le calc si dupa montarea patutzului fac poze si le postez!!!
In rest magazinashul e ok, cam mic si balamuc inauntru (poate din cauza targului). Dar domnii de acolo foarte, foarte amabili! Merita.
YLARI
http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
Simonix spune:
Salutare fetelor :)
Ma bag si eu in seama ca am vazut ca vorbiti de respiratie :) Cica depinde de cum este obiceiul - de exemplu la noi la maternitate nu se mai recomanda "gafaielile de catzel". In timpul contractiilor vom respira normal, nici profund si nici superficial. Vom incerca sa ne relaxam, cu ochii inchisi, si incercand sa mentinem o respiratie normala (inspiratie pe nas, expiratie pe gura). Intre contractii - respiratii mai profunde sa ne oxigenam. Iar la faza de expulzie, va trebui sa respiram cu burtica atunci cand impingem. Pieptul nu trebuie sa se miste. Tragem aer in noi, umflam burtica, apoi tragem de picioare :D si probabil impingem (acum doar ne tinem respiratia, sa nu nastem pe la curs hihi). Tragem de picioare (care sunt flexate) cat putem noi si cu coatele lateral (deci nu sprijinite pe masa, caci toata fortza se va duce in coate). Si in acelasi timp bagam barbia in piept (tatal va trebui sa ne ajute, sa ne mentina el capul in piept - asta e rolul lui haha - daca nu, riscam sa ne doara gatul de incordare). Buuun si impingem cat ne spunem moasa si apoi dam drumul dintr-o data si expiram pe gura scurt si cu zgomot. Si apoi, in timp ce ne odihnim, doua respiratii complete in piept de data asta, sa ne oxigenam si sa oxigenam si bebelul :)
De ce trebuie sa tragem de picioare: sa punem presiune pe burta si in acelasi timp sa ridicam bazinul, pentru ca bebele sa vina ca pe o trambulina - trebuie oarecum sa iasa ... in sus... In fine, nu stiu daca am explicat corect... dar stiu sa fac asta :D repetam de fiecare data.
Ah, si cat impingem cica tre sa tinem ochii deschisi, sa ne putem concentra mai bine :) Astfel, daca stim sa impingem si sa respiram, bebe vine din doua-trei contractii :) Au zis ca expulzia in mod normal dureaza 15 minute.
Voilaaaa... cam asta facem noi pe la curs :) Aveti grija cu repetarea exercitiilor, deocamdata nu trebuie sa ne folosim muschii abdominali prea mult si nici sa impingem. De altfel si cand ne intindem in pat sa evitam sa o facem direct, intotdeauna trebuie sa ne menajam muschii si sa ne asezam in fund, apoi ne lungim pe o parte si abia apoi pe spate si pe partea cealalta. O sa vedeti ca e mult mai usor :)
la
Simona cu
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau
dordia2000 spune:
Buna fetele....
Sunt trista si plange sufletul in mine pt ca de dimineatza a murit bunicutza mea draga si scumpa. Voua nu am reusit sa va povestesc despre ea, era ca mama mea, am locuit impreuna ultimii 10 ani siinainte....m-a crescut...si m-a invatat atatea lucruri de bine....dar nu pot intra in amanunte ca nu vreaqu sa imi amintesc pt ca sa nu sufar si sa ii fac rau bb-ului. Imi e f. greu sa ma abtin dar incerc din rasputeri sa ma detasez si si...sa fiu tare pt ca sa nu patesc ceva.
Va poop si o sa intru cand ma voi simti in stare...Acuma sunt praf...
Diana 36+ mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
Magnetism79 spune:
Mamaaaaaa ce viteza aveti? Nu am mai apucat cap trecut rec ca am citit dar doar juma, azi am fost la analize cu noaptea in cap , tocmai la medlife, am fost cu masina bineanteles, tati dormea si patul sub el desi ne promisese ca ne duce el, frectie ce sa mai, asa ca lavinio vezi cum faci pe unde te duci, si am mers pe varineta , pe Chitila , ca daca o luam pe la Lujerului , noi locuind pe uverturii nici la 12 nu ajungeam, oricum nu am mancat nimic si imi era tare foameeeeeeeeee, plus ca am recoltat si din secretie sa vedem ce e cu balaurul ala de ureaplasma , doc a zis sa nu-i mai dau nici un antib ca oricum 80 % din femei o au asa ca............
Si surprise asteptam si noi sa vina masina de familie si am aflat ca pama la sf lunii Aprilie vine asa ca plecam la plimbare............
Cand sa ies de la analize ma duc direct la Sensiblu de la iesire , si pt ca aveam un card cu pct pe el , mai multe am luat divers chestii pt bebe , cosmetice de la mustela , un samponel spuma pt el, o forfetuta cu vf bont , si nistre chestii pt mine, plus servetele umede pt bebel.
Ieri nu am avut timp sa intru m-am apucat sa fac ordine in dulapuri, si am dat gata juma de dulap, doar atat ca sa nu obosesc.
Nu stiu ce dracu am ca ma dor picioarele de la un timp de mor, ma frig talpile zici ca merg pe nisip fierbinte, imi vine sa le tai de nervi, bine am si stat in picioare ce-i drept dar asa durari nu am avut niciodata.
Pupici
Ma duc sa mai bag niste vinete si dupa niste banane
+29 cu Bogdan Gabriel