FIV cu DONATOR sau IAD - CAP 5
Raspunsuri - Pagina 15
montytaiana spune:
da
obligatoriu
din ce am citit pe site-ul clinicii colaboreaza cu o banca de spm din budap unde tr sa te prezinti personal pt stab criteriilor de alegere a donatorului
oricum as mai vrea
montytaiana spune:
as mai vrea sa ii repet analizele sotului
si poate il mai conving desi nu cred sa mai faca o biopsie
desi nu cred ,l-a durut f tare
eu mai sper la o minune - poate se mai gasesc ceva gigei
dar oare sa o faca in ungaria
daca or gasi ceva sa ii congeleze imediat sa ii folosim la fiv
bytzi spune:
Buna fetelor!
cip
eu ma gandeam la clinica lui dr Tutunaru oare acolo nu vor face si IAD ?la MNL de unde iau
?si ce info ti-a mai dat?Montysotul tau unde a facut biopsia?analizele horm cum au fost?
Moniland
si tu te gandesti la donator?
toate fetele
Moniland spune:
bytzi, da ma gandeam la donator ca rezerva. Sotul meu are ceva spematozoizi in proba ejaculata de sperma. Din pacate sunt f. putin si nu sunt viabili.
Dar am o veste buna si una proasta. Hai sa va zic vestea proasta intai, : are pb cu tiroida si va necesita tratament.
Si vestea buna e ca si-a facut analiza estradiolului si acesta e f.f. mare. Estrogenii la barbati e caz de infertilitate. Eu nu am stiut pana nu de mult ca trebuie facut estradiolul si la barbati.
Voi ati stiut?
cipcirip spune:
Bytzi
nu am mai aflat nimic. Pt mine MNL si clinica dr T sunt rezerva de optiuni. Doresc sa fac peste granita prima IAD si dc nu reusesc poate ma reorientez catre clinici din Ro. Asta pt ca e f scump acolo si nu o sa pot pleca in f luna pt o alta IAD. In Ro as face cu dr Matei despre care am auzit numai vb frumoase.
Tu ce mai faci?
Moniland
tb sa tratati neaparat estrogenul, si sotul meu il are mare si are azoo.
Tb sa-l duci la un endocrinolog bun, dr Corina Neamtzu am auzit ca e f buna.
Montytaiana, de ce nu incerci si la MNL? E clinica serioasa .
Cip
cipcirip spune:
Moniland, tratam special pt estrogen nu a facut pt ca nu am stiut, deabia acum o luna si ceva am aflat. Sotul acum nu mai vrea pastile si datorita faptului ca are 40 ani degeaba mai face ac tratam pt ca o imbunatatire a spermei nu se va mai vedea. Are FSH, LH, PROLACTINA f mari iar testosteronul mic. Estrogenul dc ar fi sa-l corecteze nu va face mare lucru. Tb corectata si prolactina care pe asta nu o va putea corecta pt ca e enorm de mare iar tratam este extrem de greu de suportat (e vb de Bromcriptina). Ne-am impacat cu ideea ca o sa apelam la un donator si mergem pe drumul acesta.
Cip
montytaiana spune:
of cipcirip
cata dreptate ai uitasem cat e de greu si fara sanse cu tratam sotului
am vb si eu cu al meu si a zis ca nici nu mai vrea sa dea inapoi
investigatii tratam pt el
nu mai vrea sa auda
sa treaca timpul si noi sa nu avem un bebe
a hot cu donator cu donator ramane
e clar azoospermie stim asta din 2003
iar in 2007 cand am opatat pt iad stiam ca asta e singura solutie
tratamente, etc etc, in cazul nostru au fost frectie la picior de lemn
si ce rost are sa ne mai amaram
si asa e f greu au ok + donator care se presupune ca e ok si tot nu iese
daca am obtine de la sot 3 gigei amarati la ce sa-i exploatam
Moniland spune:
Of si ce usor renunta barbatii la ideea de a avea copii lor. Decat sa faca tratamente mai bine accept varianta donator. Cel putin la conceperea copilului nici nu trebuie sa fie acolo. Imi vine sa-i strang de gat.
Scuze daca pe ai vostrii nu trebuia sa-i bag in aceeasi oala, dar veorbesc si in cunostiinta de cauza (sotul meu). 
cipcirip spune:
Da Moni
, al meu e asa cum il descrii tu pe al tau. Nu mai vrea nici o pastila, s-a saturat de ele. Greseala noastra a fost ca nu am repetat prolactina , prima data a iesit proasta, a 2-a oara a iesit buna si am zis ca primul laborator a gresit analiza. Dupa un an am repetat prolactina si a iestit la fel de proasta ca prima data. Deci noi tb sa megem la un endocrinolog sa tratam ac prolactina nu sa facem tratam de stimulare a gigeilor. Tratamentele au fost frectie la un picior de lemn. Nu-ti spun cum se stramba la pastile, tb sa ma tin dupa el sa inghita , chiar ne-am certat de cateva ori din caza asta
. Am obosit sa ma rog de el, trece timpul si mi se termina si mie rezerva ovariana. Al meu ca si al tau a acceptat f usor ideea donatorului... chiar mi s-a parut ca s-a simtit usurat . Eu am fost cea care a insistat cu tratam pt ca voiam un copil cu el , sa semene cu el, sa vad in copilul meu trasaturile lui dar dc el nu mai vrea dr, medicamente... ce sa fac? Mi-au trebuit cateva saptamani in care sa ma obisnuiesc eu cu ideea donatorului, am mai citit cate ceva si dupa ce am vazut o frumusete de fetita facuta cu donator at i-am spus sotului si a zis: "DA!..... Programeaza-te!....Intereseaza-te! .... Asa ieftin e?.... Pai hai ! ... Mergem de luna viitoare dc vrei!"
Barbatii astea ai nostri sunt niste copii mari. ![]()
Cip