VIOLENTA IN SCOLI
Raspunsuri - Pagina 2
blackpanterro spune:
Eu stau acasa cu copilul si nu merge la gradi si nu o sa mearga, ador compania lui si ne jucam impreuna si facem totul impreuna, el e cel mai bun prieten al meu, asa imi zice si el mereu "mama your my best friend".Eu nu as da asta pe nimic in lume...
Cred ca don'soara aia psiholog din emisiune are mare dreptate, copiii devin agresivi pt ca nimeni nu ii baga in seama, ei sunt mici si prosti si trebuie sa asculte de aia mari si destepti.Cati parinti ii includ pe copii la deciziile care se i-au in familie?Cati ii pun pe copii sa isi spuna parerea legata de lucruri importante sau mai putin importante?
Copiii sunt de cele mai multe ori tratati ca niste efecte secundare ale vietii parintilor.
Cand cineva da copilul la gradi nu il intreaba nimeni daca vrea, trebuie sa taca si sa inghita ca asa trebuie.Alegeri exista intotdeauna si aproape niciodat nu sunt facute in favoarea copilului.Eu as putea sa aleg sa merg la scoala, US Military plateste si pt sotie/sot scoala, nu numai pt membrul militar, dar nu o fac ca sa ii acord toata atentia mea lui Aidan.Nu ma consider o mama eroina si nici nu imi trebuie statuie, dar daca am ales sa fac copilul asta pai cam trebuie sa am grija de el, nu sa il las in voia sortii sperand ca altii il vor invata ce e bine si ce e rau.
Aidan va fi mereu inclus in toate deciziile ce le vom lua pt ca e si el un membru important al acestei familii...vorba lui Horton "a person's a person no matter how small"
Si inca o chestie, toata lumea se mira mereu de cat de nebuna e societatea de azi si ca "vai se duce lumea de rapa"...de unde credeti ca vine lumea asta nebuna?Toti se nasc din parinti ca doar nu vin de pe Marte.Si imi place ca toata lumea da vina pe mass-media, pe filme, pe orice altceva decat pe el insisi.E bine sa ai o scuza cand sti ca ai dat rateu la ceva.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
blackpanterro spune:
quote:
Originally posted by ina_nzquote:
Originally posted by blackpanterro
Se tot mentioneza in emisiune de cei 7 ani de acasa....care 7?? cand foarte multi parinti isi dau copiii la crese, gradinite de la 1-2 ani cate 12 ore/zi(asta am aflat din ce citesc pe forum).Ce educatie parinteasca poate sa dea un parinte care isi lasa copiii in grija altora 8-12 ore/zi?Apoi se mira lumea ca nu e educatie?Pai pe alea de la gradi/cresa le doare in cot daca copiii vor creste educati, buni, constiinciosi, ele isi fac treaba lor si cu asta basta.
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Ce usor e sa pui etichete si sa dai verdicte! Important nu e sa stai 24 de ore cu copilul ca sa fii o mama buna sau sa ai un copil educat. Important e ca timpul pe care il petreci cu el seara si in we sa fie de calitate.
Iar la gradinita invata o multime de lucruri bune. Invata sa fie sociabili, sa imparta cu alti copii, sa manance civilizat, sa-si astepte randul, sa vorbeasca frumos....etc. "Alea" de la gradinita sunt educatoare nu o amarata de pensionara cu sapte clase care isi mai rotunjeste putin pensia numindu-se bona si urmarind telenovele la TV.
Ina
Te asigur ca si copilul meu stie toate cele mentionate de tine, fara sa mearga la gradi si e sociabil, are prieteni mari si mici, intre 5 si 50 de ani.
filofteia spune:
Avand in vedere ca suntem in clasa I, sunt din ce in ce mai dezamagita si parca imi pierd orice speranta. Ma tot gandesc ce s-ar putea face...
Vina este undeva la mijloc si la parinti si la cadrele didactice.
Cu gradinita am avut noroc sa gasesc (din a doua incercare) una in care copilul meu a crescut frumos psihic, desi la sfarsitul anului pregatitor nu stia sa scrie si sa citeasca, dar stia sa fie un bun camarad.
La inceputul scolii am fost socata... in clasa I, nimeni nu a stat cu ei in pauze din prima zi...asa ca lui fiimiu i s-a parut muuult mai frumos la scoala. Invatatorii toti vin dupa 8 si un sfert la ora...la orele celelalte nu stiu pentru ca nu ti se da voie in scoala. gardianul de la usa are treaba numai cu cine intra in scoala, nu si cu cine iese, asa ca un copil chiar si de clasa I poate chiuli fara probleme.
Un prieten al copilului meu, de la alta clasa in timpul orelor a intrat cu pulpa piciorului intr-o tabla lasata nefinisata si i-a perforat muschiul, fiind necesare 5 copci... cand i-a fost atrasa atentia invatatoarei aceasta s-a suparat si a inceput sa fie nedreapta la note cu copilul respectiv...
Mai socata am fost cand intreband in stanga si in dreapta (suntem 7 colegi cu copii in clasa I la scoli diferite) am constatat ca la noi la scoala este cel mai bine.
Eu cred ca o parte dintre probleme pleaca si de la neimplicare cadrelor didactice, atitudinea nepotrivita, lipsa de responsabilitate , iar salariile nu sunt mai mici decat ale multora dintre noi.
Asa cum am mai spus... eu chiar nu vad cum s-ar putea rezolva impasul aparut in invatamant....
fdoina spune:
Filofteia, cred ca inspectoratul scolar ar fi interesat de ceea ce povestesti tu aici, poate formulati o plangere daca spui ca sunteti mai multi parinti, dand nume, clase si exemple concrete
chiar daca lucrurile nu se vor rezolva peste noapte, o inspectie pe nepusa masa poate responsabiliza cadrele didactice, care nu sunt motivate doar de salariu, ci si de calificative anuale, de (ne)acordarea recomandarii pentru inscrierea la gradele didactice samd
iar inspectoratul astfel sesizat are obligatia sa faca o inspectie de control...care e mult mai intimidanta decat "mustrarea" complice a directorului
eu sunt profesor de liceu, dar daca se intampla sa intarzii la ora, stiu ca-mi asum o mare raspundere, pentru ca tot ce se intampla in clasa in timpul orei ma priveste direct...asta e motivul pentru care nu-mi permit nici sa "invoiesc" un elev care nu are chef de ora, nici sa scot din sala de clasa pe unul turbulent...parintii lui mi l-au incredintat pentru ora respectiva, si eu sunt responsabila pentru el
Inaioana, profit sa-ti spun ca mi-a placut ce ai povestit la topicul celalalt despre experienta didactica a sotului tau (eu am citit abia acum, mi s-a parut cam tardiv sa raspund) ...din pacate, atata timp cat invatamantul ocupa pozitia pe care o ocupa in Romania, o sa continuam sa facem carte cu studenti eminenti si cu profesori "redusi"
si am retinut ideea cu ong-urile parintilor
bird70 spune:
quote:
Se tot mentioneza in emisiune de cei 7 ani de acasa....care 7?? cand foarte multi parinti isi dau copiii la crese, gradinite de la 1-2 ani cate 12 ore/zi(asta am aflat din ce citesc pe forum).Ce educatie parinteasca poate sa dea un parinte care isi lasa copiii in grija altora 8-12 ore/zi?Apoi se mira lumea ca nu e educatie?Pai pe alea de la gradi/cresa le doare in cot daca copiii vor creste educati, buni, constiinciosi, ele isi fac treaba lor si cu asta basta.
Nu cred ca parintii trebuie sa fie 24/7 langa copii ca sa ii educe. Si eu am fost la cresa si gradinita pentru ca pe vremuri concediul de maternitate era de 3 luni si maica-mea a trebuit sa se intoarca la lucru dupa 3 luni. Dar asta nu a insemnat ca nu am primit educatie, ca nu am vazut in casa ce inseamna respect sau ca nu mi s-a cerut sa ma comport corespunzator. La noi in casa nu au fost scandaluri, nu am luat niciodata bataie, nici macar o palma de la parintii mei, am fost intodeauna apreciata, iubita si am stiu ca parintii mei ar face orice pentru mine.
Parerea mea e ca nu din cauza gradinitelor exista asa mare violenta la copiii din Romania ci din cauza violentei generalizate si stessului din societate. Sunt studii care arata ca atunci cand exista probleme in societate cum ar fi saracia, lipsa perspectivelor, etc categoria care reactioneaza cel mai evident sunt baietii intre 15 si 25 ani, unde apare agresivitatea, consumul exagerat de alcool si droguri, comportament riscant (condus cu viteza mare, sex neprotejat, etc).
olympia spune:
Sunt nascuta in '66 si-mi amintesc de niste batai zdravene la scoala, baietii intre ei(duel), dar si intre gasti , a fetelor si a baietilor. Pe vremea aceea si invatatorii si unii profesori aplicau corectii fizice, mai ales baietilor. Deci violenta era prezenta si privita ca "normala". De ce? Abia acum ma intreb...Atunci era o alta lume, aia din 4,3,2,1...
Ce se intampla azi, e putin altceva. Societatea cultiva agresivitatea ,iar nerespectarea regulilor e privilegiul celor ce-si "permit". Modelul intalnit nu e cel al inteleptului, ci al smecherului, care obtine ce vrea indiferent de mijloace.
Pe de alta parte, copiii de azi au mult si mai multa energie neconsumata, foarte putini fac sport, si sunt ca niste bombite care pot exploda oricand...
flower-power spune:
Da ,Bird ,sunt de acord ,violenta in Romania exista peste tot si e strans legata de saracie si tarele acestei societati .Acesta este motivul pt care atunci cand cineva doreste sa faca ceva constructiv sau se ridica deasupra celorlalti indiferent de domeniu ,este mintenas tras de picioare in jos,ca sa nu scape ,sa se balaceasca in aceeasi mocirla (scuze pt termen ,nu gasesc ceva mai potrivit)acesta este si motivul pt care la scoala cand unul dintre parinti doreste realmente sa faca ceva ,nemultumit de ceea ce se intampla ,este pur si simplu desfiintat de ceilalti parinti sau in cel mai bun caz bagatelizat sau ignorat ,privit ca un ciudat :"ce-i veni d'le astuia acum ?sa reinventeze roata ?"
Da ,Snee ,respectul fata de scoala nu mai este sau cel putin s-a diminuat considerabil ,e si greu ca un copil sa respecte un dascal care ,el ,in dreptul sau ,nu respecta legea (!),regulamentul scolar ,care pretinde de la altii(resp.copii)si nu in primul rand de la sine .Cum ti se pare ca cineva sa ceara respect ,comportament ireprosabil,implicare ,...,in timp ce el face invers,crezand fireste ,ca cu mintea lor acesti copii nu vor intelege .Sigur ca ei, poate, nu vor sti sa exprime in cuvinte ,insa vad ce se intampla si atunci reactioneaza in consecinta .Plus ceea ce aud acasa ,de la proprii parinti ,la adresa scolii ,a dascalilor .Pentru ca acesti parinti nemultumiti de scoala si de ce se intampla acolo ,in loc sa faca ceva legat de asta ,prefera sa se dedea la sportul nostru national vorbitul de rau in lipsa ,in diverse cadre dar din pacate mult prea rar cu cel/cei care ii provoaca disconfortul, pasand cumva pisica asupra copilului propriu .
Vezi tu ,ti-ai invatat fetita sa nu respecte nici o regula venind in tara ,fiindca n-ai avut incotro ,acelea erau datele problemei cu ele trebuia sa operezi ,faptul ca nu sunt trotuare te determina sa mergi pe carosabil ,faptul ca cei care fac legea in tara asta sunt primii care n-o respecta si nu patesc nimicsau mai nimic cred ca vorbeste de la sine .Sa ne mai mire ,deci ,ca[] conform unui studiu al OMS la 70% dintre copiii din Romania le e frica sa mearga la scoala (de teama bataii profesorilor , a colegilor),ca exista peste 4000 de cazuiri (sper ca am retinut bine )la comisia de abuzuri a senatului ,care se refera la abuzuri petrecute in scoli ,cu dosare complete care au fost inaintate institutiilor abilitate si in care nu s-a dispus nici o masura si asa au ajuns ele (cazurile) acolo? Stiti ce se intampla cu ele ,se intorc la institutiile abilitate cu parafa comisiei ,in speranta ca acestea isi vor face treaba de data asta (imi pare rau ca nu am un emoticon potrivit)
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
flower-power spune:
Revin fiindca n-as vrea sa se inteleaga nicicum ca sunt de parere ca ar trebui sa ne resemnam ,sa ne punem mainile in san si sa ne spunem :'soarta'.Cred ca putem sa le oferim copiilor nostri exemple mai bune ,sunt constienta ca nu e usor sa vii de la un serviciu pe care il faci pt ca n-ai incotro ,de unde te intorci fara pic de satisfactie si precum o oala sub presiune si sa ai disponibilitatea de a explica rational ,contextualizand si de a nu administra palme (astea rezolva mai rapid problemele dupa parerea unora).Ce te faci insa ,in momentul in care al tau copil ,care nu a primit o palma si a fost crescut intr-un climat plin de afectiune ,ajunge in colectivitatile de pe aici unde agresat fiind ,sa zicem de un coleg ,invatatorul alege sa nu se implice si sa spuna ceva de genul:'lasa ca nici tu nu esti usa de biserica i-ai facut si tu ceva' sau 'da de ce trebuie sa vorbesti tu ,ce el n-are gura ?' asta in cazul in care cel batut n-are nici macar curajul sa spuna ?Sau si mai si 'E frumos Gigel sa-ti parasti colegul ?'si sa-i mai tina si un speech in fata clasei ca sa le piara cheful doritorilor de a mai reclama pe batausi si de a o deranja pe duamna .Credeti-ma ca astfel de lucruri chiar se intampla .Ar face orice scoala si cand spun scoala ma refer de la director la ultimul cadru didactic ca sa "nu fie implicati" .Asta pentru ca nu exista preventie ,iar bruma de legi existente nu se aplica .Legea privitoare la bataia in scoala are o jumatate de pagina si nu prevede sanctiuni .E facuta pe genunchi dupa spusele avocatilor.E de notorietate cazul fetitei agresate ,slutite si arsa cu tigara (si abuzata sexual,se pare).Au trecut de atunci saptamani ,directoarea agresoarelor s-a spalat pe maini ,fericita ca nu a avut loc incidentul la ea in ograda ,desi agresoarele sunt eleve in liceul pe care il pastoreste .Am inteles ca doar doua dintre ele ar fi primit sanctiuni (desi nu a aparut din partea scolii nimic oficial ),iar cea care a fost cea mai agresiva si a infaptuit ce era mai grav inca merge la scoala fara sa se fi intamplat nimic .Ba mai mult ,tatal sau s-a oferit sa plateasca coaforul pt fetita maltratata si ciuntita .
Inaioana ,stii cumva in cat timp politia este obligata sa-ti dea un raspuns ?
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
Qamar spune:
quote:
Eu stau acasa cu copilul si nu merge la gradi si nu o sa mearga, ador compania lui si ne jucam impreuna si facem totul impreuna, el e cel mai bun prieten al meu, asa imi zice si el mereu "mama your my best friend".Eu nu as da asta pe nimic in lume...
Cred ca don'soara aia psiholog din emisiune are mare dreptate, copiii devin agresivi pt ca nimeni nu ii baga in seama, ei sunt mici si prosti si trebuie sa asculte de aia mari si destepti.Cati parinti ii includ pe copii la deciziile care se i-au in familie?Cati ii pun pe copii sa isi spuna parerea legata de lucruri importante sau mai putin importante?
Copiii sunt de cele mai multe ori tratati ca niste efecte secundare ale vietii parintilor.
Cand cineva da copilul la gradi nu il intreaba nimeni daca vrea, trebuie sa taca si sa inghita ca asa trebuie.Alegeri exista intotdeauna si aproape niciodat nu sunt facute in favoarea copilului.Eu as putea sa aleg sa merg la scoala, US Military plateste si pt sotie/sot scoala, nu numai pt membrul militar, dar nu o fac ca sa ii acord toata atentia mea lui Aidan.Nu ma consider o mama eroina si nici nu imi trebuie statuie, dar daca am ales sa fac copilul asta pai cam trebuie sa am grija de el, nu sa il las in voia sortii sperand ca altii il vor invata ce e bine si ce e rau.
Aidan va fi mereu inclus in toate deciziile ce le vom lua pt ca e si el un membru important al acestei familii...vorba lui Horton "a person's a person no matter how small"
Si inca o chestie, toata lumea se mira mereu de cat de nebuna e societatea de azi si ca "vai se duce lumea de rapa"...de unde credeti ca vine lumea asta nebuna?Toti se nasc din parinti ca doar nu vin de pe Marte.Si imi place ca toata lumea da vina pe mass-media, pe filme, pe orice altceva decat pe el insisi.E bine sa ai o scuza cand sti ca ai dat rateu la ceva.
f frumos spus.
inaioana spune:
quote:
Originally posted by flower-power
Inaioana ,stii cumva in cat timp politia este obligata sa-ti dea un raspuns ?
Nu stiu sigur daca inteleg intrebarea. Un raspus in legatura cu o reclamatie? Daca da, nu stiu sa existe un termen fix. Politia este obligata sa faca ancheta (si face, n-am auzit sa nu faca). Procuratura mai apoi hotaraste inceperea urmaririi penale si trimiterea in judecata (pentru penal). Poti oricand ca reclamant sa ceri relatii in legatura cu mersul anchetei si sa reclami tergiversarea daca ti se pare ca e cazul, la superiorii acelora si asa mai departe.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)