Gravidute si mamici de Constanta (22)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

andicu: ce bine k a scazut febra in sfarsit... sa nu se mai intoarca niciodata..

adryana: tu i-ai masurat temperatura? dc nu are febra saualte simptome de boala( diareie, crampe, muci,tuse) nu te sparia...toti copiii au niste perioade de crestere sau nu stiu cum sa le numesc, in care dorm mai mult si sunt mai cumintei....Dar k orice medalie..are si revers....

Mokika: of..ce naspa...bine k nu e grav..parintii fetei cum au reactionat? sper k nu v-au sarit in cap...

quote:
Madalina, in ce luna nasti, va fi programat sau natural,pana la urma? Abia asteptam baby shower-ul.

AndrebDpn-ulmeu este undeva in jur de 14 mai..dar sa vedem..fac cezariana pt k si la darius tot cezariana am avut si cred k o vom programa oarecum, daca apucam si nu ne ia prin surprindere
dspre baby shower..nu stiu ce sa spun...Inca nu stiu sigur in ce consta k sa-l fac..e inca o idee noua, pe care am intalnit-o aici pe forum, dar abordata diferit.
Din ce am mai citit stiam k este organizat de catre prieteni, k o pertecere surpriza...Din practica de pe aici, vad k mamele organizeaza inainte sau dupa(n-am inteles bine cand), dar mie una mi se pare putin cam ciudat sa invit lumea la mine k sa imi aduca [..]cadouri....Asa k nu stiu dc voi face....

Ina: esti avansata dc esti deja la calcat....eu n-am cumparat nimic nimic...nu stiu ce astept...ii ziceam lui cip k macar vata si chiloti de baba sa-mi iau...k sa ma pot prezenta in spital dc ma apuca noaptea ...
Cred k de fapt asteptam mobila k sa am spatiu de depozitare, dar cum am hotarat k pt moment sa sitam cautarile...acum chiar tb sa ma apuc de cumparaturi.
cat despre cezariana...eu sunt fan...
Stiu k medicii recomanda nasterea normala dc se poate, dar convingerile mele difera din multe puncte de vedere fata de a lor. Nu regret k am nascut prin cezariana prima data si sper sa nu regret nici acum. Durerile intre cele doua tipuri de nastere mi se par incomparabile...Chiar dc la cezariana durerea e de mai lunga durata, dar e ceva suportabil...Plus k eu consider k pt colil e mai putin riscant....dar repet, astea sunt convingerile mele...

Acum despre noi:
- aseara am fost la dr si ne-am vazut printesa. bineinteles k am intrebat dc nu i-a crescut cumva ceva intre timp intre picoare....dar nu,nu i-a crescut nimic...In schimb a crescut ea la greu...acum o luna avea cu aproximatie 1 kg..iar acum 2,300...
Mai m-am linistit si eu caci ma stresa ideea k e micuta...Colul e lung de 4 cm si inchis...deci momentan nu are de gand sa ne faca vreo surpriza. pe 3 mai avem urmatoarea vizita si atunci programam cezariana...
- cat despre darius..sa va spun ce a facut purcelul...:azi am avut in vizita o prietena cu fetita ei care e mai micuta cu vreo 2 luni k el...Cand l-am schimbat a venit si ea in camera...Nu stiu ce am vrut sa fac eu pana sa-i pun pampersul caci pt cateva secunde darius ramasese cu putza goala....fetiza pe faza...hat cu mana la ea...
Si purcelu meu a inceput sa rada..ii placea panaramei...

Madalina34
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

Adryana, din ce spui nu suna bine deloc! eu am impresia ca bebita este bolnavioara. stiu ca nu mai vrei sa auzi asta (poate ca in sinea ta si tu banuiesti acelasi lucru, dar te-ai saturat sa o mai vezi asa sau poate ca speri sa nu fie si din cauza asta sa treci cu vederea semne clare).
Somnolenta si mancatul f. putin la un copil normal (nu prematur) asta arata. Vorbeste cu pediatrul si vezi ce-ti recomanda. In primul rand un consult complet: analizat pisul, caca, starea copilului cu stetoscop, cateva analize de rutina(hemoleucograma, urocultura).

Azi am facut prima supita pentru Matei. Am fiert la legumele alea ca dintr-un litru de lichid pus la inceput a mai ramas doar 150 de grame!! ( macar are baiatul o zeama consistenta). Voi ce stiti, pot sa pastrez din cantitate (la frigider) macar pentru a doua zi ( ca din a treia o arunc sigur sa fac alta) ?

O zi superba, ma gandesc ca majoritatea sunteti in parcuri, din pacate noi nu am iesit azi pentru ca am facut piata si ceva de mancare. Zi sacrificata!

Salutari si pupici,

Mama si puiu'

Mama lui Matei (5 nov. 2007)
Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Mada, am mai vazut un magazin de mobila la comanda, cu patuturi de bebe frumoase in vitrina, chiar vis-a-vis de cimitir, pe Poporului, aproape de semaforul ala catre Coiciu ( nu stiu cum se cheama strada ). Erau frumoase si cu tot felul de desene, dar nu pareau scumpe si inauntru se vedea si alt mobilier..

AndreB, felicitari pt prima supita! stiu ca e ok sa pastrezi si pt a2a zi, dar nu mai mult in primele 6-8 luni! eu nici acum nu-i dau lui Filip mai mult de 2 zile dintr-o mancare.

Adryana, daca e tot asa si maine, si eu as zice sa suni dr, macar de control! sa dea DD sa nu fie decat o perioada de crestere!

Andicu, mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=9" target="_blank">Bebe Filip Gabriel in tinuta business

Am implinit 9 luni
www.tickercentral.com/view/9fgr/8.png" target="_blank">Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela79 spune:

Adryana, mai bine dai un telefon la pediatru ca sa stai linistita.
Andreb, supa se poate pastra doua zile la frigider fara probleme. Mie asa mi-a spus pediatra.
Mokika, bine ca nu a patit nimic fetita.
Ina, trebuie sa fii optimista. Cred ca toate gravidele isi pun sute de intrebari inainte sa nasca. Este absolut normal. Ar fi bine sa ai un doctor care sa fie si dispus sa raspunda la foarte multe intrebari.
Va pup pe toate!

www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604195810998/" target="_blank">Maria la restaurant
www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604200218221/" target="_blank">Primele zile din viata mariei
www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604340884907/" target="_blank">Maria face baie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

buna fetele!

Adryana, si mie mi-a facut faze din astea, dar era la cura de indopat si nu l-am lasat dupa el! desi si inainte a mai avut perioade de somn de ziceai ca a tras la sapa...

monika, bine ca a fost toata lumea bine!!

madaluta, uite vorbeam mai ieri cu adina si kriss, mi-am adus aminte de o fabricuta de mobila la comanda unde si-au facut ai mei usile de apartament, tot langa cimitir, da' langa-langa, unde e intrarea principala. cum iesi, in dreapta vis-a-vis. o prietena de-a tatalui meu e 'patroana'. Usile le-au lucrat lemn masiv, nu stiu restul.

noi suntem in tabara la bunici, adica in zona garii. daca tot e tati plecat si mami chiauna, mai bine cu ajutor!!

si am lasat cuplchilu' cu bunica-su, i-a plans, ii plangea si in brate, cum am venit eu si l-am pus in scoica de masina linisteee. pisicher mare si bandit rau! adica nu doarme, se joaca acolo cu mainile etc. cred ca vroia doar sa o auda pe mami...

sa va spun ce am facut:
1. am fost la magazinul de pe Interioara de marfuri confiscate (pt. ca si contabila mea are biroul foarte aproape a fost un pretext ideal!!). acolo stiu eu sigur ca gasesc SANO detergent pt. bebei. si am gasit si hainde de gravida! adica aveau niste pantaloni trei sferturi, simpatici chiar, pe la 30-40 lei. cine vrea, ma intreaba detalii.

2. fetele, cine stie cum se cheama biroul la care se depun actele pentru indemnizatie si alocatie? am fost pe la casa cu lei, unde era inainte, si s-au mutat deja, n-au lasat nici o hartie in urma! si nici nu stiu sa caut pe vreun site ca nu stiu cum naiba se cheama! cine ma lumineaza si pe mine, pliiiiiiz!

cam atata de la noi, poate maine ne vedem prin parc???

Monica de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

Multumesc pentru raspuns, fetelor.
Recitind ce mi-a scris pediatra, intrai intr-o alta dilema: se pare ca imi trebuiesc tetine pentru hrana semisolida de saptamana viitoare. Imi spuneti si mie ce sa caut prin farmacii- de la Avent, Nuk First choice sau Chicco tetina normala sau WB daca stiti (astea sunt biberoanele din dotare).
Am citit pe undeva pe un forum ca cele cu taietura in stea ar fi pentru asa ceva, altii spun de cele cu flux variabil.
Cine stie sigur si le foloseste pentru ce am spus mai sus, sa scrie si pentru mine cum se numesc (adica ce scrie pe cutie, ca la prosti, please)

Mama lui Matei (5 nov. 2007)
Matei

Mergi la inceput

andreb: noi odata cu inceperea diversificarii am trecut la lingurita...Asta si pentru k n-am intentionat de la inceput sa-i dau prea mult timp zeama chioara...adica supa aia de legume, si nici cantitati prea mari ( am inceput cu 2-3 lingurite si in 2-3 zile am ajuns la 50 ml, dupa care, vazand k tolereaza si k nu se intapla nimic grav, am tecut la legumele pasate.
Doar pt sucurile de fructe ti-ar trebui poate tetine cu un orificiu putin mai larg, dar in gama de biberoane pe care o ai, nu ai si de acelea cu flux reglabil?

Madalina34

Mergi la inceput

Nu am mai pus demult poze cu darius pe aici...
Daca vreti sa vedeti ce indeletniciri are fi-miu..sau ce va asteapta dupa 1 an, puteti privi AICI

Madalina34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mokika spune:

Fetele, multumesc pentru gandurile bune, fetita este bine, azi a fost externata iar in afara de cateva vanatai locale, nu are nimc. Mada, parintii nu ne-au sarit in cap pentru ca si ei au fost vinovati, mai exact mama fetitei care trasese pe dreapta si fetita urma sa traverseze strada la tatal ei. Mama, dupa ce s-a uitat in oglinda i-a facut semn fetei sa treaca, fara sa vada ca venea tati. Si fata a zbughit-o direct pe capota masinii. Bine ca este bine.

Azi i-am dat lui Theo pufuleti. Maaaama ce i-au placut! Si se intinde tot timpul sa ii mai dau. Cu cei doi dintisori de soricel, rontaie la ei de-ti vine sa-l mananci.

AndreB - si noi cand am inceput diversificarea am trecut la lingurita.

Andicu - bine ca a trecut febra, pup baietzelul scump.

Adryana - e drept ca au si bebelusii perioade si perioade. Noi avem perioade cand nu se satura (perioada prin care trecem si acum). Dar totusi, ai grija, sa nu-ti manace si sa fie fara chef... urmareste-o cu mare atentie si ia legatura cu medicul. Cu funduletul cum mai e?

Mav - ce mai faceti? Las' ca trece si perioada asta si pe urma, sa vezi ce mamica de fetita frumoasa o sa avem aici.... ca Mada!

Ina, nu te mai stresa atat cu nasterea ca nu-i face bine bebelusului. Si nici tie. Oricum nu ai cum sa prevezi ce se va intampla si oricum vei fi pe mana medicilor. Eu cel putin, in agonie, nu mai puteam nici sa gandesc decat ca trebuie sa imping, in rest eram pe mana lor. Deci, gata cu temerile! Concentreaza-te cat mai mult asupra informatiilor cu privire la primele zile din viata bebelusului, asupra tehnicilor de muls, asupra pozitiei pentru alaptat. Asta o sa te ajute cel mai mult in spital. Durerile nasterii se uita prima oara cand o sa-ti vezi bebelusul. Parca nici nu au mai fost. Asta daca nu vei face cezariana. Pup fata ingrijorata.

Pup toate fetele, azi am avut o zi buna, fara evenimente.... pana acum!

Mokika - mami de Crina (11 ani) si Theodor (7 luni)
www.flickr.com/photos/12207142@N08/page2/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adryana_4u spune:

quote:
Originally posted by Mokika

Fetele, multumesc pentru gandurile bune, fetita este bine, azi a fost externata iar in afara de cateva vanatai locale, nu are nimc. Mada, parintii nu ne-au sarit in cap pentru ca si ei au fost vinovati, mai exact mama fetitei care trasese pe dreapta si fetita urma sa traverseze strada la tatal ei. Mama, dupa ce s-a uitat in oglinda i-a facut semn fetei sa treaca, fara sa vada ca venea tati. Si fata a zbughit-o direct pe capota masinii. Bine ca este bine.

Azi i-am dat lui Theo pufuleti. Maaaama ce i-au placut! Si se intinde tot timpul sa ii mai dau. Cu cei doi dintisori de soricel, rontaie la ei de-ti vine sa-l mananci.

AndreB - si noi cand am inceput diversificarea am trecut la lingurita.

Andicu - bine ca a trecut febra, pup baietzelul scump.

Adryana - e drept ca au si bebelusii perioade si perioade. Noi avem perioade cand nu se satura (perioada prin care trecem si acum). Dar totusi, ai grija, sa nu-ti manace si sa fie fara chef... urmareste-o cu mare atentie si ia legatura cu medicul. Cu funduletul cum mai e?

Mav - ce mai faceti? Las' ca trece si perioada asta si pe urma, sa vezi ce mamica de fetita frumoasa o sa avem aici.... ca Mada!

Ina, nu te mai stresa atat cu nasterea ca nu-i face bine bebelusului. Si nici tie. Oricum nu ai cum sa prevezi ce se va intampla si oricum vei fi pe mana medicilor. Eu cel putin, in agonie, nu mai puteam nici sa gandesc decat ca trebuie sa imping, in rest eram pe mana lor. Deci, gata cu temerile! Concentreaza-te cat mai mult asupra informatiilor cu privire la primele zile din viata bebelusului, asupra tehnicilor de muls, asupra pozitiei pentru alaptat. Asta o sa te ajute cel mai mult in spital. Durerile nasterii se uita prima oara cand o sa-ti vezi bebelusul. Parca nici nu au mai fost. Asta daca nu vei face cezariana. Pup fata ingrijorata.

Pup toate fetele, azi am avut o zi buna, fara evenimente.... pana acum!

Mokika - mami de Crina (11 ani) si Theodor (7 luni)
www.flickr.com/photos/12207142@N08/page2/" target="_blank">poze

funduletul trece( tot cu tratament de la d-na Dumbrava)..acuma asta..daca si maine e la fel, o sun sigur iarasi pe d-na doctor...offf...

Adriana S. - mami de puiut BIANCA(02.02.2008)
Bianca creste
de toate
www.flickr.com/photos/adryana_4u/2243343089/in/photostream/" target="_blank">Eu sunt Bianca

Mergi la inceput