***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (60)
Raspunsuri - Pagina 16
carstea spune:
Salutare de la o mamnica de copil mucios si tusitor.Am inceput sa-i dau stodal ca pe asta l-am luat cu noi din tara, si ceai de frunze de ceapa cateva lingurite.Cred ca nici cu burtica nu e tocmai ok ca azi noapte nu a dormit bine.Nu mi-a venit sa cred mie si spatelui meu cand am constatat ca l-am plimbat prin camera timp de mai bine de o ora cu incercari repetate de a-l pune in patut...Mai asteptam si un dintisor central deci suntem ocupati.
Referitor la tv si eu stiu ca nu e bine sa stea la tv si nu sta cu ochii in el dar seara tv -ul e deschis iar el se joaca.Ii mai atrage atentia cate ceva dar se intoarce la ale lui.Mai rau e ca am o comoda f joasa si un tv mare pe care adora sa-l butoneze.
Cu baby einstein(mihamora)il las cam o jumatate de ora sau mai bine zis un episod cand ii fac de mancare ca altfel nu pot sa fac nimic.Uneori si seara cand mancam il mai las.
Livianasuper tortul dar eu nu ma complic anul asta ca tot nu pricep mare lucru.Desigur vom avea tort dar ceva monti care nu ingrasa ca tot mami mananca.Ziceai ceva de un blat de pandispan pe care pot sa-i manance si cei mici?
POZE rares(7 mai 2007)
bepanthen 100g -cateva tuburi de vanzare
Madi spune:
quote:
Originally posted by An@
Madi, multumim ca ne-ai impartasit din info de la dr nanu . Ff interesante si in mare sunt de accord si am respectat, mai putin cu ficatelul pe care i-l dau 1/sapt si cu jucariile la masa. TV il tin inchis la masa, ca e ca hipnotizata cum zice Doxinu, nici nu deschide gura de captivata ce e, dar la jucarii nu pot renunta.
Mai nou isi facuse obiceiul de a se “spala” in castronelul cu ciorba/supa, asa ca ii aduc un castronel cu apa calda in care se poate spala in voie, in care baga dopuri de la sticle si alte jucarii. Nu de alta, dar dupa ce se spala in ciorba isi aducea aminte (brusc si dintr-o data) de poezia cu piticul care “pe sapun a alunecat si piticul s-a inecat” si cu mainile pline de ciorba si alte cele si le pune in cap ca sa faca “ vai, vai,..” (deci, subliniez, eu nu-I recitam poezia in timpul asta!!).
mami de Ana (22 mai 2007)
Si Anei mele ii place sa isi bage mainile in castron, si daca nu sunt pe faza ramane fara mancare, ca pune mana pe castron si trage cu o fortaa!!
Si a propos de televizor si reclame, tot doctorita imi povestea de un baietel vecin cu ea, care nu manca decat daca se uita la reclame TV. Si ca urmare, parintii i-au inregistrat un calup de reclame pe care i le puneau la fiecare masa . Am inteles ca baietelul a mers foarte tarziu si, imi spunea doctorita, ca, la 4 ani, de-abia "o rupe pe romaneste".
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
lbelciug spune:
Blatul din pandispan e simplu: 7 oua, 7 lg zahar, 7 lg faina, un praf de sare, cu albusurile batute separat si incorporate la sfarsit.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Poze din APRILIE-Mai
Matei la 3 ani
angelabv spune:
Pepsi, Liviana, Ana, multumesc de raspunsuri, ne vom descurca noi...Cu siguranta vom gasi o cale, cit despre intarcat la 1 an voi incepe sa-i dau lapte si probabil va renunta ea, incet, incet....
Carstea , cum e in Regat, cum iti place ?
kokiy spune:
Buna fetele,
multumim pentru urarile din 8 Aprilie. Uram si noi tuturor capsuneilor si capsunicilor,iar mamicilor din luna aceasta le dorim sa aiba parte numai de bucurii si impliniri. Din pacate nu prea mai am timp sa scriu cu toate ca va citesc zilnic.
O sa raspund din amintiri asa ca nu va suparati daca incurc ceva....
doxinu multumim ,noi eram cu intrebarea despre rama foto....
a intrebat cineva daca e prea devreme ptr. control oftalmologic...niciodata nu e prea devreme, noi am fost cu Razvi la 4luni juma',iar acum si-a indreptat ochisorii(usor strabism )dupa ce am urmat indicatiile medicului...din pacate copii strabici isi deformeaza si vederea cu timpul,din cauza aceasta noi avem ochelarei pentru dioprii....cu timpul o sa-si revina...
-multumim pentru pontul cu spaghetele din borcanel...le devoreaza...deasemenea pestele din borcam e mai bun ca cel facut de mami....
-eu chiar nu am de ce sa ma plang pentru ca Razvi e un mancacios,acum mancam banana si biscuitii din mana....si eu i-am dat pufuleti de la Gusto,dar nu mai mult de 5-6....
-al meu sot nu prea mai e de acord sa cumparam asa multe jucarii, in primul rand avem multe de la fata ,iar in al doilea rand ce am cumparat ptr.Razvi se pare ca nu-l prea intereseaza....ii place sa se joace cu lucruri de oameni mari ...tastaturi...mouse-uri...aparate foto...telefoane mobile...telecomenzi....singurul joc care-l amuza este acesta http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2342&e=demo&pid=41425 din pacate nu l-am achizitionat la timp (vindea cineva la mica pub. pe DC),iar acum ne multumim cu demo ...o sa-i achizitionam o bicicleta si eventual o masa cu cuburi ....
- din fericire pentru el ,eu nu ma prea uit la TV pe timpul zilei,dar cand vine fiicamea de la gradi'si deschide Tv-ul la desene s-a terminat,ne da la o parte,ne impinge,ne certa ca nu vede...se distreaza si aplauda cand se canta pe Cartoon Network....sunt niste aratari care canta ceva cu " duda duda "...,la fel face si la muzica de pe mobile.....
-desi avem peste 10 kg reusim sa ne tinem pentru cateva secunde in picioare sprijiniti.....in schimb ne-am imbogatit repetoriul...mama....nana...cel mai mult tata....iar de curand tzatziii pe care daca o vede incepe sa dea din cap si sa cante ....
Va si fug sa invat ,duminica am examen,asa imi trebuie daca vreau sa ma specializez...
P.S. -am pus si noi pozici noi(impreuna cu Bruno) si vroiam sa va intreb daca bebei vostrii au cearcane ,la Razvi se vad foarte pronuntat mai ales in poze...incerc totusi sa nu-mi fac griji pentru ca si eu si fata avem
Razvanel soricel
Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)
addinel spune:
bunaaa
la multi ani pentru toti puiutii nascuti zilele acestea si pentru toate mamicile.
un la multi anispecial pentru DidiAlex si pentru Andrada (scuzati intarzierea). si tot ce va doriti voi sa se implineasca.
un alt la multi ani special pentru raducu de lavini! sa cresti mare, sanatos si... sa vina ami repede surioara [multumim pentru urari]
multumim tuturor celor care ne-au urat la multi ani de ziua naostra.
uite ca am implinit si noi 10 luni. nici nu imi vine sa cred ca avem o dodoloatza asa mare. si zbuciumata pe scurt despre noi: avem (doar) 4 dintisori, mergem de-abusilea toata ziulica, ne ridicam si mergem tinandu-ne de pat/ masutza/ dulapuri si cam tot ce intalnim in cale si... radem! mariucu rade toata ziua, de multe ori chiar fara sa aibe vreo persona sau jucarie prin preajma. si se misca. tot timpul. si bombane. tace numai cand doarme. prin parc se "leaga" de toata lumea care-i iese in cale, 'vorbeste" cu oricine o baga in seama si chiuie. mie (nu ca as fi maica-sa, nuuuuuuu :P) mi se pare adorabila. si ma simt implinita. si vreau si bb2. baietel, de preferat. lavini, facem schimb daca iese pe invers
astazi am fost sa ii facem poze pentru pasaport (plecam in concediu de paste). i-au facut vreo 10 poze pana sa iasa una in care fi-mea sa stea serioasa. se stramba, radea, ridica mainile, intocea capsorul. ce mai... mi-a dat Dumnezeu o fetita exact asa cum mi-am dorit-o: frumusica (v-am mai zis, nu ca ar fi a mea :P), cuminte (nu plange, doarme noaptea, etc), vioaie (chiar daca e ft obositor ptr noi mie asa imi plac copiii) si vesela.
pupici la mamici si capsunici.
p.s. scuzati "lauda de sine" (ma rog, de copilul propriu) dar astazi, de ziua ei, nu m-am putut abtine sa nu va povestesc ce mandra sunt de dodoloatza mea. si cat de implinita ma simt clipa de clipa.
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
Graviduta spune:
Kokiy, si eu am vrut sa iau pt o fetita jucaria aia de la Fisher Price si mi-a zis d-na respectiva ca nu mai e disponibila. Dar, ulterior, m-a anuntat ca persoana pt care o rezervase renuntatse sa o mai cumpere. Eu nu am mai luat-o pt ca merge doar la tastatura de calc, nu si la laptop. Asa ca poti sa o mai intrebi daca o mai are.
Mama lu' Maria, m-ai facut sa rad cu iesitul pe invers, ca se intelegea altceva. Bine ca am mai citit o data mesajul.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
tudorcatalin spune:
Irinuca_usa, pentru Erika
Addinel, pentru Maria
Lavini, pentru Radu Andrei
Abras, pentru Sara Kaly
Vali5turta se rupe numai la fete, nu si la baieti, cand se taie motul.cel putin eu asa stiam.iar despre banutul legat in fundita nu stiam,"cate bordee atatea obicee", dar cat traieste omul invata.
madi foarte utile sfaturile de la doctor,eu inca nu i-am dat ficatel de pui
graviduta, eu fac branzica calcica dintr-un litru de lapte semidegresat UHT, de la Brenac, in care pun, in timp ce fierbe 10 pastile calciu lactic pisate si storc putina lamaie(cateva pic)si se branzeste imediat.mai las un pic sa dea in clocot si nu o storc foarte mult ca nu iasa prea inecacioasa.
Astazi am fost la Baby Expo.Nu s-a speriat si nici nu a plans.a mers deabusilea,dar impins de la spate, putin ajutat.era un baietel care s-a asezat in fund si a inceput sa planga,alta fetita s-a plictisit,s-a ridicat si a inceput sa mearga in picioruse.mie mi s-au parut haiosi,era galagie mare,sa vezi fiecare maamica cum incearca pe copilas sa-l faca sa mearga drept si repede.
inca nu am pus filmuletul, trebuie sa fac rost de cablu ca sa pot sa descarc imaginile
doxinu,sa stii ca si al meu se uita la reclame
magda,mama lui Tudor Catalin
pozeTudor
cristinamaria spune:
Salutare!
Am scris aseara ditamai mesajul si mi-a aparut eroare! ...apoi n-am mai putut intra pe forum
Vali5 si noi tot pe 19 vrem sa-i luam motul dar caut ceva in oras! De banut nu stiam dar noi vom avea turta pt ca soacra mea tine mult la asta!! Poate deschidem un topic pe prima pagina cu obiceiurile legate de mot/turta!! Ce ziceti mamici??
Doxinu si al meu sot a fost la fotbal!! Or fi colegi de echipa??
Graviduta mi-a placut mult cofetaria recomandata de tine!!!Torturile sunt la fel de bune cum arata??? In legatua cu branzica... mama m-a invatat sa opresc focul imediat ce fierbe laptele si apoi sa pun iaurtul!! Mie asa mi-a iesit cremoasa! Bafta!
Va pup ! Incerc sa intru mai tarziu!!
cristina cu Rares
rares
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor pentru sonia