Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (43)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Buna dimineata si de la noi... am baut si eu cate o cafea de la cele care au dat ... sa nu se supere nimeni.
Bianca eu l-am pus in fundulet ca noi suntem cu o luna mai mari ca voi
Va multumim pentru aprecieri...
Adina ce grasuta era Jasmina... parca e dintr-o reclama la o statiune de ski din Elvetia...
Dany.... de la supa de legume nu prea iese kk... doar de la fructe ...goale... si mai multicele... in speta prune ...pere.Sa eviti banana... Si daca bebele e constipat ... mai ales cazul vostru ... sa nu iti fie frica de para ca ar putea face moale.... La el cred ca va avea exact efectul dorit... Asta e parerea mea

Ank Raul 17.10.2007

Poze Raulito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Petro La multi ani... sotului ...si multumim de cinste... azi nu mai gatesc nimic ...... papam la aniversari

Ank Raul 17.10.2007

Poze Raulito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

quote:
Originally posted by adinag
...Floris zambeste mai sfios si nu pretinde, dar se bucura pentru orice urma de atentie.
Trebuie sa am grija sa-i si acors aceeasi atentie, Jasminei nu se putea sa nu-i acorzi, el nefiind atat de "agresiv" in pretentiilelui, poate fi uitat mai usor si nu vreau.

parca vb de stefania... nici ea nu e pretentioasa... sta cumincioara..si asteapta calma sa fie bagata in seama..si atunci cand o fac...asa ce se mai bucura... am si momente cand sunt prinsa cu altele...sau in conversatie cu taticu' ca na' tb sa mai si vorbesc cu el..nu-i ca pot sa stau mereu chiar lipita de ea... dar tb sa recunosc caci uneori mai face si scandal daca trece mult timp si nu o bag in seama...
quote:

Floris inca nu se intoarce pe burtica, doar pe laterale, si daca ii dai un branci micut la poponeata aterizeaza pe burta. De doua zile a inceput sa ia jucariile (si nu numai) cu doua manute. E atat de concentrat si dulce cand ajunge pe de laturi cu a doua mana, ca nu reuseste mereu. Progresele lui sunt tot asa ca el, mai tacute, si trec mai neobservate. Si e atat de fericit cand il laudam si bagam in seama!

In sfarsit, am doi copii foarte diferiti, si-mi sunt amandoi asa de dragi!

quote:

Azi cand a venit jasmina de la gradi Floris s-a uitat vreun minut aproape incruntat la ea (ea era cu fata ei la o distanta de vreo 20-30 cm de fata lui). Apoi a zambit si concentrat a mangaiat-o pe fata. Pana si Jasmina a fost induiosata, nu va zic cum am fost eu...

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

cuvintele sunt de prisos
quote:
Originally posted by Vasari

Adina, m-a induiosat si pe mine Floris. Va pup pe toti, sunteti tare draguti...

Maria face asa de pe la 3 luni, ma mangaie pe fata. Ma aplecam sa o pup si sa o rasfat si ea intindea cate o manuta sa ma mangaie de ma termina. Acum imi pune cate o manuta pe fiecare obraz si dupa ce se uita indelung la mine ma trage spre ea si deschide gurita ca si cand ar vrea sa ma pape, cand sunt la cativa centimetri se razgandeste. Dar e tare draguta, si doar mie imi face asa, pe sotul meu il mai prinde de barbie, ca si cum l-ar certa. :)

Alina si Maria - 3 NOV 2007
Primul orice
_
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.

si stefy a inceput sa faca cate ceva... dar ar fi mult de spus..oricum cam tot de genul asta..mai nou a luat sanul in manutze si-l studia si pe o parte si pe alta de parca ar fi spus.."stati un pic sa vad de unde pap eu..nu mai spun ca atunci cand il descopar deja intelege ca tb sa pape si se linisteste si zambeste si se vede ca abia asteapta..e dulce...

Stefania X2 ... sunt crestina!!!
avem masinutza noua :)
Nasterea unei stele...numita Stefania!
avem poze la concurs... cu 2 copilasi ...
nu sunt ai mei, dar sunt tare frumusei

ne dati un vot.. va rugam frumos!!!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank"> 2 picaturi,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=13" target="_blank">curiozitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Neata!
La multi ani!

Matei...de AndreB

Alexia Diana...de Aralia

Luca Teodor... de Roxx

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adinag

Jasmin, Ralucis, Miha, unde sunteti?

Stefi, daca nici noaptea asta nu dormi, vin cu si

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

adina noaptea asta am dormit..caci nu mai puteam sunt rupata..adormeam in timp ce ea manca ...cica am dormit..asa se zice ..cu pauzele de rigoare.... stefy si-a facut un program ziua are si cate 5-6 ore cand ma rog de ea sa pape..si nu vrea..dar noaptea... la ora 1..3 si 5 dim..cum o fi posibil..ea care dormea si cate 6-7 ore legate pe la 2 luni...oare ce o fi..ca tot am zis ca e puseu... dar.. gluma se inteteste.. are un caracter...inca nu-mi revin din oboseala asa ca nici cafea nu beau azi..merg sa vad ce pot sa dorm..daca nu cand ma bag in pat nu se trezeste din nou...

Mergi la inceput

petro sa fiti fericiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Hai sa va pun ceva dragut de la Madaluta din Constanta:
Jocuri pt 0-1 an
Aruncatul pe jos

Incepand cu un anumit moment, copilul dumneavoastra va descoperi unul dintre jocurile favorite ale celor mici. El arunca un obiect pe jos; il ridicati si i-l dati; il arunca din nou. Atunci dumneavoastra credeti ca nu-l mai doreste si indepartati obiectul. Copilul incepe apoi sa strige ca sa-si recupereze jucaria, l-o dati din nou, dar el o arunca din nou pe jos.
In ciuda unui aspect cam repetitiv, acest joc este important pentru dezvoltarea copiilor mici. Trebuie deci sa-l acceptati sau sa-l imbunatatiti in diverse moduri:
- dati-i copilului obiecte care au densitate diferita si care cad fiecare intr-un anumit mod (pana, hartie creponata, cub de lemn, lingura de metal...) ca si obiecte care, in functie de forma pe care o au, se vor rostogoli atunci cand ating solul sau vor ramane pe loc (sticla de plastic, pernuta...);
- puneti pe jos, in fata scaunului sau, un lighean de plastic, cu o tava de lemn pe fund. Zgomotul produs de obiectele care cad in acest vas ii va face mare placere copilului si va va fi mult mai usor sa adunati totul;
-in sfarsit, puteti lega jucaria de o sfoara (sau, mai bine, de un elastic) a carei extremitate o innodati de scaun astfel incat sa fie la indemana copilului. Aratati-i cum isi poate recupera jucaria tragand de sfoara, pana cand va reusi sa faca si singur acest lucru. Nu uitati sa schimbati des jucaria ca sa-i mentineti copilului curiozitatea mereu treaza.
Stimulare tactila si auditiva
Dati-i copilului cuburi din lemn si aratati-i cum sa le ciocneasca unul de celalalt. Lasati-I sa loveasca masa cu diferite obiecte. Dati-i reviste vechi, staniol, hartie cerata, frunze uscate... pe care sa le poata mototoli, sifona si rupe dupa bunul sau plac. Puneti-i in mana obiecte (care nu prezinta pericol) cu forme neobisnuite pentru el: strecuratoare din plastic, razatoare pentru branza, triplu stecher, manusa de cauciuc, palnie...

Bum!

Stati in fata copilului atunci cand este asezat pe scaunul sau inalt si ciocniti usor fruntea dumneavoastra de a lui, spunand in acelasi timp „Bum! . Apoi, indepartati-va capul si reluati de doua sau trei ori. Foarte curand, cand veti spune „Bum!" si veti inclina capul, copilul isi va apleca si el capul spre al dumneavoastra. Un joc excelent de imitare, pe care il puteti face atunci cand stati la coada intr-un magazin si copilul este asezat in scaunul caruciorului.

O carte de sarbatoare

Pastrati diferitele vederi si felicitari pe care le-ati primit. Perforati-le pe o margine, in acelasi mod in care se procedeaza cu foile unui clasor. Legati toate aceste cartoane intre ele, petrecand panglici prin orificii si astfel veti confectiona o carte originala si colorata pe care copilul dumneavoastra o va putea folosi dupa cum doreste
Jocuri cu cuburi

Puneti langa copilul dumneavoastra un cub, astfel incat sa-l poata apuca. Apoi, luati cubul si puneti-l mai departe, astfel incat copilul sa fie nevoit sa faca un efort ca sa-l ia din nou. Acest joc simplu il va ajuta sa-si dezvolte simtul orientarii in spatiu. In mod asema¬nator, puneti doua cuburi, unul la dreapta, altul la stanga copilului, tot in asa fel incat sa fie nevoit sa faca un anumit efort ca sa le apuce.
Aratati-i copilului timp de cateva secunde un cub, apoi puneti-l la spatele lui. Daca nu se intoarce spontan ca sa-l gaseasca, aratati-i-l inca o data si atrageti-i atentia asupra traseului cubului, pana cand copilul se intoarce. Ca sa puneti cubul la spatele copilului, alternati miscarile: cand pe partea stanga, cand pe partea dreapta, cand pe deasupra capului...
Dati-i copilului doua cuburi, astfel incat sa aiba cate unul in fiecare mana. Apoi dati-i un al treilea cub. Daca nu stie cum sa reactioneze, aratati-i cum sa puna pe jos sau pe masa unul dintre cuburi ca sa-l poata lua pe cel pe care i-l intindeti. Reluati pana cand copilul va face singur operatiunea.
Jocuri imitative

Daca-I vedeti pe copil lovind masa cu un obiect, luati-i acest obiect din maini si loviti in acelasi mod, imitand ritmul sau. Inapoiati-i apoi obiectul. Va reincepe sa loveasca. Incepeti din nou sa-l imitati si repetati acest joc de mai multe ori.
Faceti in fata copilului dumneavoastra miscari largi si spectaculoase: un gest de ramas bun, aplauze; atingeti varful nasului sau facand in aceiasi timp un zgomot caracteristic... Apoi, daca nu va va imita, puneti-l sa faca de doua sau trei ori gestul pe care tocmai l-ati facut in fata lui.
Cand il sarutati pe copil, aratati-i intr-un mod exagerat miscarea buzelor dumneavoastra; observati daca incearca sa imite aceasta miscare
Cutia magica

Aceasta cutie nu este altceva decat un aparat de radio. Aprindeti-I in fata copilului, avand grija ca sonorul sa fie destul de mic si plimbati-va pe banda de frecvente, sarind de la un post la altul. Schimband in acelasi timp postul ascultat si intensitatea sunetului, ii veti da copilului posibilitatea sa descopere o lume sonora de nebanuit
Mi-o dai?

Dati copilului un obiect mic (jucarie, minge, lingura...) si lasati-l sa se joace cateva minute cu el. Apoi intindeti mana spre obiect cerandu-i-l cu o voce domoala : „imi dai jucaria?". Daca v-o intinde, luati-i-o si faceti ceva amuzant (aruncati-o in aer si prindeti-o, spre exemplu), apoi dati-o din nou copilului. Cu acest joc, il stimulati sa va intinda ceea ce are in mana, acest fapt permitandu-i sa-si dezvolte aptitudinile manuale. s4t9319sk12pkn
O data ce copilul s-a familiarizat cu jocul, puteti sa-l faceti mai complex, folosind ideea de schimb: „imi dai mingea si iei lingurita in locul ei". Copilul isi va imbunatati astfel coordonarea motorie.
Bineinteles, aveti grija sa comentati tot ceea ce faceti, dezvoltand cu aceasta ocazie vocabularul copilului: „imi dai cubul tau albastru? 77-/ dau pe cel rosu in schimb. Vezi, acesta este cel rosu..."
Mirosuri noi

Dati copilului sa miroasa flacoane sau obiecte care degaja miresme diferite, necunosute inca de el: borcanase cu mirodenii (scortisoara, vanilie, cuisoare), rondele de banane, coji sau felii de portocala, saculet cu levantica etc.(fara sa uitati florile, iarba si tot ceea ce gasiti in cursul plimbarilor dumneavoastra in parc sau in padure). Incepeti prin a inspira chiar dumneavoastra parfumurile, aratandu-i copilului ca aceasta va face placere; dati-i apoi sa simta diferitele miresme, explicandu-i cu voce domoala ceea ce reprezinta fiecare
Jocuri de manipulare

Lasati la indemana copilului o cutie mare care se deschide usor (o cutie de pantofi), pe care ati umplut-o cu o duzina de jucarii sau de obiecte care nu prezinta nici un pericol pentru el. Curand, copilului ii va face placere sa goleasca aceasta cutie si sa-i exploreze continutul, atat cu mana, cat si cu gura. Innoiti frecvent continutul cutiei, astfel incat sa-i trezeasca mereu curiozitatea.
In acelasi scop, atunci cand copilul este sub supravegherea dumneavoastra, puteti sa-l lasati sa se joace cu un bol umplut cu alimente mici, cum sunt fulgii de porumb sau stafidele.
Sticlele care fac zgomot

Umpleti sticle de plastic cu pietricele, seminte, legume uscate, boabe de orez, margele de plastic, bucatele mici de crengi... dar nu puneti intr-o sticla decat un singur fel de obiecte. Veti obtine astfel un set de sticle si fiecare va produce un sunet diferit atunci cand va fi miscata de catre copil.
Ca sa evitati orice risc de accident, alegeti sticle cu capac care se insurubeaza. Ca sa le decorati si sa le diferentiati, puteti folosi abtibilduri sau banda adeziva colorata.

Simtul echilibrului

Luati copilul in brate, culcat orizontal pe o parte si cu spatele la dumneavoastra. Apoi, tinandu-l bine dar fara sa-l strangeti prea tare, balansati-va usor de la stanga la dreapta, din fata in spate, inclinati-va, aplecati-va etc. Toate aceste noi senzatii ii vor permite copilului sa constientizeze mai bine notiunile de spatiu si de echilibru.
Cutia cu surprize

La aceasta varsta, copilului ii place in mod deosebit sa atinga obiectele cele mai diverse, sa le pipaie, sa le duca la gura, sa deschida, sa inchida, sa traga, sa impinga... Este momentul potrivit sa-i oferiti o „cutie cu surprize": o cutie mare de carton sau un cos din otel umplut cu obiecte diferite (si inofensive). Puteti, de exemplu, sa puneti in ea o lingura de lemn, o cutie de plastic cu capacul ei, o perie de par, un carlig de rufe, o minge de tenis, tuburi de carton (de la hartia igienica sau de la servetelele de hartie), o palnie, o strecuratoare de plastic, o revista, o manusa de cauciuc, o galetusa de plastic (cu lopatica sa), o masca pentru scufundare si tubul ei, o vedere etc. Si aceasta lista nu este completa

Jocul de-a tunetul

Este posibil ca, atunci cand este o furtuna mare, copilul dumneavoastra sa fie inspaimantat de zgomotul tunetelor. In acest caz, puteti improviza un joc, dandu-i un cub sau o lingura de lemn si aratandu-i cum sa le loveasca de masa ca sa faca si el „ca tunetul". In acest mod, nu-i va mai fi asa de frica.
Unde este mama?
Joc clasic, care il familiarizeaza pe copil cu notiunile de absenta si de prezenta. Ascundeti-va in spatele unei usi sau unei perdele, spunand: „Unde a disparut mama?", apoi apareti din nou in fata ochilor copilului strigand „Cucul". Repetati de mai multe ori operatiunea, spre marea placere a copilului. Daca amenajarea locului o permite, puteti sa dispareti intr-o parte si sa apareti din nou, in alta.
Mai puteti „sa dispareti" punandu-va pur si simplu pe cap un prosop care sa va acopere in intregime. Lasati sa treaca vreo cateva secunde, apoi dati-l la o parte strigand „Cucul". Dupa trei sau patru incercari, copilul dumneavoastra va incerca el insusi sa dea prosopul la o parte. Ultima etapa: acoperiti cu prosopul capul copilului si puneti intrebarea traditionala: „Unde-i copilul?". Apoi, dupa cateva secunde, dati-l la o parte cu un gest vioi. Si de aceasta data, copilul va incerca sa dea el insusi la o parte prosopul.

Incepand de la opt-noua luni, copilul devine capabil sa mearga in directia in care doreste. Ca sa apuce ceea ce-l intereseaza, se va tari, apoi va merge in patru labe. Se foloseste din ce in ce mai mult si din ce in ce mai bine de propriile maini. Cauta sa-i imite pe cei mari, da deja dovada de caracter, de personalitate si chiar de... umor.

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)

Mergi la inceput

la multe lunite sarbatoritilor de azi...

eu una merg la somn... nu mai pot parca nu-mi ajunge ..is batuta cu parul..ma dor toti muschii...

lala multumim stiam eu ca preiei comanda daca nu sunt eu la bord..si nu ma supar petro daca esti si tu de servicisper ca aveai si o decafeintata..

..ma bag langa pitica(lunganca) in "patul mare"

va pup o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana8188 spune:

quote:
Originally posted by Victo

oana..parca tu ai comandat cereale de pe un site strainez..cat a costat transportu?

mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)

Transportul pt Romania e 19 euro pt pachete pana la 15 kg; nus' daca ai citit la cap anterior, dar am primit pachetul si sunt f f multumita ca fata papa acum cu f mare placere si nu mai face deloc figuri; si papa si mai mult.

Oana de Ana Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aralia spune:

quote:
Originally posted by popbianca

m-a terminat
de 23,30 cand am asezat-o in patut pana la 00,45 a marait... de 100 de ori m-am dus sa-i pun suzeta , sa-i dau o gura de lapte , ceai, sa-i trag caruselul
e constipata, acum bea humana...oare de la laptele asta?? Referitor la Humana , oricat de calda as pune apa tot vad ca raman pe peretii sticlutei particule gelatinoasa nedizolvate ... asa e si la voi? mi-e frica sa nu aiba ceva la stomac daca nu se dizolva calumea tot laptele
fetelor , care ati folosit lactogen?...e bun, are efectul descris pe cutie?? ii pun in fiecare zi un plic de biotics, dar vad ca nu are efect, ceai nu bea decat vreo 20-30 ml/zi..ff putin
poate o rezolv cu niste suc de mere...o sa-i dau maine

mami de Ana-Sofia(15.11.2007)
http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia

Asa are Humana, particule fine de amidon. Nu mai pune apa fierbinte, maxim 50 gr Celsius ca distrugi vit C!

Aralia de Piu Mic Alexia Diana
5 Nov. 2007

POZE
www.youtube.com/watch?v=fHuyBOXikpM" target="_blank">Alexia in centrul de activitate
Copacul De Hartie

Mergi la inceput