Mamici de Noiembrie-Decembrie2008 (11)
Raspunsuri - Pagina 13
ginye55 spune:
quote:
Originally posted by i_fotache
Salutare greieraselor,
Iata ca am mai aparut si noi.
Prea multe nu am de spus, simtomele cand sunt, can sunt mai fara vlaga... Oricum, am ramas la stadiul de dureri de sani si pishu des, iar din cand in cand, am stomacu fix in gat, dar nu pentru mult timp. Singura chestie ca ma apuca cateodata cate o nebunie...joi seara aveam chef de spanac...m-am dus sa-mi fac, dar nu am avut rabdare sa se inmoaie bine ceapa...asa ca in prima faza l-am mancat cu ceapa crantanind in dinti... Ieri la pranz m-a apucat cu painea prajita...Noroc ca "gamalie" se limiteaza la ce am deja prin casa...
Miercuri cred ca ajung si eu pe la doctor.
Dintre gravidutele care deja au facut analizele, la privat, cam cat v-a costat?
Va pup dulce si o zi cat mai usoara!5+
i_fotache pe mine m-au costat tot cam 600 de ron la sanador, asta excluzand analizele gratuite date de doctora de familie care m-ar fi costat si alea vreo 250 ron.
ginye
9+Ingerasul nostru
Asa a inceput totul
O minune
Primele poze
spiridusul spune:
quote:
Originally posted by Ramo2007
Voi luati No-Spa preventiv?Eu inca n-am luat.
Ramo4+
pai, no-spa e pt durere... de ce sa iei preventiv?
scriu mesaje scurte si dese pt ca pica net-ul, si nu vreau sa mai pierd mesajele
samburica
biaz29 spune:
Sunt curioasa, ce analize ati facut voi de ati platit 600 RON pe ele? Eu inca nu am ajuns la medic, dar la cealalta sarcina, toate analizele, cu o exceptie (o analiza legata de trombocite pe care am facut-o intr-o clinica de hematologie datorita unei complicatii) le-am facut gratuit.
Bia
spiridusul spune:
quote:
Originally posted by Ramo2007
Voi luati No-Spa preventiv?Eu inca n-am luat.
Ramo4+
pai, no-spa e pt durere... de ce sa iei preventiv?
scriu mesaje scurte si dese pt ca pica net-ul, si nu vreau sa mai pierd mesajele
ginye55 spune:
Bun venit noilor gravidute! 
Fetele care aveti programare la echo tinem pumnii. Va asteptam cu vesti bune!
Miercuri la 4.30 am si eu programare. Doamne ce mult mai e!
maryb tu ce mai faci? Cum te mai simti?
ginye
9+
Ingerasul nostru
Asa a inceput totul
O minune
Primele poze
i_fotache spune:
quote:
Originally posted by ginye55
i_fotache pe mine m-au costat tot cam 600 de ron la sanador, asta excluzand analizele gratuite date de doctora de familie care m-ar fi costat si alea vreo 250 ron.
ginye9+
Saru'manutza mult si tie!
Am inteles totusi ca analizele alea care poti sa le faci cu trimitere de la medicul de familie, gratuit, nu te lasa sa le faci oriunde, ci tot acolo unde are doctora "aranjamente"... Eu de exemplu, am deja o parte din analize, pt ca abia le-am facut pe alea anuale obligatorii. Oare o sa le accepte, sau ma pune sa le refac? Sunt de acum 1 sapt...
Pupici burtici!

5+
toriceli spune:
Mav multumesc pentru listuta si ma bucur ca v-au fost utile site-urile ! Cind mai gasesc lucruri interesante le postez.
Bine ca m-ai lamurit cu doc/ul de familie ca deja ghindindu-ma la OBG aveam un sentiment de "paruiala". Ma bucur ca totul e ok la tine. Sper sa fie si la mine si sa reusim - si noi si toate gravidutele - sa trecem de aceste 12 saptamani infioratoare.
Am intilnit deseori atitudinea celor "12 saptamani sau mai mult" si la personalul medical si la cel "ne-medical" , gen I : "Cite luni ai ?" R : "2 luni jumatate" I : "A, doar atit ? Pai te numesti gravida abia de la 4 luni , 4 luni jumate ...la 2 luni...nici nu se pune.....Sa miste copilul si dupa aia vorbim de sarcina !"
Si mie nu imi ramanea decit sa ma intreb de ce nu sunt femeile gravide direct in 4 luni , eventual si jumatate daca doar de atunci "se pune"? Am renuntat . Daca mai sunt intrebata ceva gen : "Mai , mi se pare mie sau chiar esti gravida ?" raspunsul meu vine implacabil : "Nu , nu sunt gravida sunt doar grasa ! "
In alta ordine de idei : nici eu nu eram prea dornica sa fac TT - triplu test - si nici nu-l recomand dar mi-a fost cerut ferm de OBG si i-am promis ca-l fac desi la fel de ferm i-am comunicat ca indiferent de valorile gasite NU voi face aminocenteza.
Am o intrebare pt. fete : daca v-a fost recomandat testul Babes Papanicolau si daca l-ati facut ?
Eu l-am facut chiar pe 26 ianuarie 2008 - am ramas gravida pe undeva pe 02,03 februarie - si sincer mi s-a parut usor invaziv. A cam racait cu spatula aia de incepuse sa ma irite atita frecareala. OBG -ul meu nu face recoltari , ci doar eco - si e fff buna - control pe masa de la 20 de saptamini, aminio si latele dar nu recoltari. Restul la diverse laboratoare private.
Nu vreau sa repet PAP cu atit mai mult cu cit pe sarcina , din cite am inteles , riscul este de a urca o clasa . Eu am avut tip II deci cel mult sa fi urcat la Tip III . Alte infectii nu au fost depistate.
Voi ce parere aveti , ce informatii mai detineti depre testul Babes Papanicolau ?
Ca test din cite am vazut cam este recomandat in sarcina : http://www.kidz.ro/articol/Sarcina/1504/Controalele-medicale-in-timpul-sarcinii.html
http://www.kidz.ro/articol/Sarcina/1504/Controalele-medicale-in-timpul-sarcinii.html
http://reclama/luna2.htm
http://www.topsanatate.ro/articol/e-sarcina-ta-stii-sa-ai-grija-de-ea-25481.html
Link-ul care va aparea cu reclama este infertilitate.ro cu www. in fata , este site-ul dr.-lui Tutunaru ale carui informatii mi s-au parut complete si explicite. Cautati forumul si apoi cautare dupa cuvint . Veti gasi usor cam orice informarie legata de un subiect cu conditia sa se fi discutat . Exista si o rubrica speciala despre sarcina .
Va pup fetelor !
Iar celor cu greturi nu pot decit sa le fac galerie sa le treaca mai repede !

Ramo2007 spune:
Gata fetelor, am reusit, merci pt indrumari 

Mav, DN 17.01.1980, UM 09.03.2008, DPN...nu stiu cred ca 14.12.2008 
Am intrebat de No-Spa pentru ca stiu ca sunt unii medici care recomanda inca de la inceput cate 3/zi.Nu voi lua deact daca e nevoie, sper sa nu...
Ramo
4+
Puiutul meu scump
diana21 spune:
No-spa nu e numai pt. durere, ci si pt. a relaxa musculatura, deci e foarte potrivit in caz de contractii.
Mult succes la eco fetelor care merg azi, de-abia astept detalii.
Maryb, tu pe unde esti? Nu mai zici nimic?
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
si
cu Bebedoi 8+
Dialoguri strumfesti
biaz29 spune:
pentru toriceli: Si eu am avut probleme cu un virus pe colul uterin, pentru care am facut o rezectie cu ceva timp inainte de prima sarcina. Atunci cand am ramas insarcinata, medicul mi-a spus ca nu imi va mai face nici colposcopie nici citotest pentru ca oricum nu va interveni in timpul sarcinii. Asa ca am reluat monitorizarea cu colposcopii si teste dupa ce am nascut. Din cate stiu eu, dupa ce se instaleaza o sarcina nu se mai face control vaginal pana inainte de nastere decat daca sunt probleme deosebite.
Bia