Calendarul gradinarului vesel (3)
Raspunsuri - Pagina 5
olympia spune:
Merci, Daniela, ce bine ca nu sunt singura...Mi-am pregatit si niste ghivece sa pun seminte de floricele, dar asta ramane pe maine. Vestea buna e ca mi-a rasarit salata si loboda, iar ceapa si usturoiul sunt deja mari, ca le-am pus din toamna.
Ma bate gandul ca mi se pleostesc rasadurile fiindca le ud prea des. Se mai intampla sa le ude si mama dupa mine sau invers...
A! Gugustiucii mei au doi pui, nu unul cum credeam! Azi ne-a stropit un vecin pomii, mai putin marul cu pricina si cu ocazia asta i-am vazut pe gugustiucii bebei!
gabiarama spune:
Ce bine ca s-a facut frumos afara !
E o mare bucurie sa vezi schimbari de la zi la zi .Uite ,de ex . acum ma laud cu 23 de boboci la narcise .Saptamina trecuta aveam doar 6.A rasarit si mararul si patrunjelul pus anul acesta.Si salata si spanacul.Leusteanul e chiar spectaculos .La el e cea mai vizibila schimbarea .
Si eu m-am hazardat sa pun rasduri de flori ,dar cind vad in oras deja panselutele inflorite ,in piata rasdurile destul de mari ,am impresia ca ale mele nu vor ajunge nici in toamna asa de mari
valentinag spune:
Martie sarumana!
Irina,nu da sticlele jos inca,mai lasa-le pana in mai!Eu asa am facut intotdeauna si mi s-au prins fara probleme trandafirii!
Noua ne-a mancat ceva rasadurile de catravetide alea de dovlecei nu s-a atins!rosiile mele sunt inca mici,abia au fro 5 cm acum!
"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita
Ramona J spune:
Nu te lasa Olympia! Citeodata merge, alteori...
Eu la rosii si ardei am apelat la trei variante: am cumparat rasaduri - alea sint mari, unele au si flori; am pus seminte in pamint - a rasarit cite ceva, anemic deocamdata; am pus si seminte in ghiveci, au rasarit bine si sint mult mai mari decit ce a rasarit direct afara - desi le-am pus mai tirziu.
Cu florile e alta poveste - nu sint multumita de rasaduri. Unele sint OK, altele cam anemice si o buna parte n-au binevoit sa rasara.
Asa ca astazi am luat plicurile cu seminte si am inceput sa le raspindesc direct afara, in cele patru zari! Vedem daca rasar si ma joc cu ele dupa aia, le mut dupa cum s-o potrivi mai bine.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
irinabobe spune:
Multumesc fetelor. Deci mai las sticlele la trandafiri putin insa ma enerveaza ca au crescut buruieni sub sticla pe langa ei si mi-e ca ii omoara de tot.
Eu in toamna am pus 2 lilieci unul alb si unul mov. Desi ala alb dadea semne ca s-a prins adica mai facuse ceva muguri, acum frunzulitele de pe bobocii de flori, alea de deasupra s-au uscat. oare asta inseamna ca moare?
irinai spune:
quote:
Originally posted by LiMusquote:
Originally posted by irinai
Glumesti cu faptul ca au fost scumpi?
Ca si eu am luat vreo 250 de fire (care sunt deja plantate de mai bine de 3 saptamani) si nu au fost scumpi.
Eu pe 100 de fire am dat 2 milioane de lei. Mi se pare mult, pentru ca am gasit in piata rasaduri de gard viu si costau undeva la o zecime din cat am dat eu pe ulmul meu.
Nu conteaza, sper sa se prinda, ca nu vad nici o frunzulita rasarita inca.
Spor la gradinarit...
Am nevoie de un sfat referitor la o arcada. Ce plante as putea pune pe ea ca sa o imbrace repede? Ca trandafirii cataratori am impresia ca ar creste tare greu. Ar arata frumos cu zorele?
olympia spune:
Irinabobe, curata buruienile cu grija si pune sticla la loc.
Irinai, mie imi plac mult zorelele, mai ales ca acum am vazut de mai multe culori:mov, bleu si roz.Si mai e o floare cataratoare, frumoasa, tot anuala, Thunbergia, portocalie.I se mai spune si Suzana cu ochi negri(are o bobita neagra in mijloc)
catinuta spune:
quote:
Originally posted by irinai
Haideti ca am reusit in week-end sa plantez niste fire de Ulm de turkestan. Sper din tot sufletul sa se prinda, ca arata taaare firav, saracul. Sunt niste bete foarte subtiri, pe care le-am mai si taiat conform instructiunilor la inaltimea de 20 de cm.
Conform reclamei, planta asta creste intr-un an cat altele in 10
Deocamdata nu a dat nici o frunza. Sper doar sa nu fi dat banii degeaba, ca tare scumpi au mai fost...
Irinai, sa ne dai de stire despre ulmul de turkestan, ca si eu am fost tentata sa iau dar...poate daca-ti merge tie pun si eu la anul. Pe mine m-a facut sa ezit tocmai reclama prea acerba, ca ar creste atat de mult in asa scurt timp, m-a facut sa mai astept, mai ales ca eu vreau mult buxus, mi se pare si rezistent si frumos, numai ca trebuie sa ai rabdare...
catinuta spune:
Sa dau si eu raportul din gradina mea.
In primul rand toti pomii pe care i-am plantat anul trecut s-au prins, au niste frunzulite mici si verzi, o splendoare.
A rasarit mazarea, ceapa, salata, nautul, din ceea ce am semanat la inceputul lunii martie, mai astept ridichile, varza, spanacul, morcovul, patrunjelul, mararul - in fiecare seara merg in inspectie in gradina.
Am semanat saptamana trecuta tot felul de floricele frumoase: craite, galbenele, zorele si altele carora nu e stiu numele. Trandafirii pe care i-am pus anul trecut sub sticla, s-au prins si au frunzulite deja, iar buruienile care au crescut le-am smuls si am pus sticla la loc. Mi-au rasarit si bujorii 6 bc, desi am fost un timp stresata ca rasarisera numai 4, saptamana asta au iesit si ceilalti 2, incepe totul sa prinda contur. De-abia astept vara.
cllara78 spune:
Eu am de gand sa pun in seara asta in gradina niste rasaduri
de rosii si ardei.Sunt bietele asa inghesuite incat nu mai vor sa creasca de loc.
Mentionez ca sunt incepatoare asa ca s-ar putea sa fie gresit.Daca cineva crede asta il rog sa-mi spuna cat mai repede ca sa nu o fac.
De obicei cand i-mi intra ceva in cap ma obsedeaza si o cam dau in bara