Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a-5
Raspunsuri - Pagina 13
CristinaT spune:
am luat 15/15 puncte la concursul Cambridge 
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
helbi spune:
La multzi ani, Antonia! 
Sa cresti mare, sanatoasa si sa ai numai succese la scoala si in viatza!
Oana, sa va traiasca fata si sa va umple viata numai de bucurii! Petrecere frumoasa!
La noi a fost liber pina azi, de maine merge iar la scoala si joi si vineri au iar testari. Vad ca in ultima perioada cel mult la 5 zile are o testare.
Mercedes, felicitari lui Cristi pt participarea la cross. Nu conteaza rezultatul, ci faptul ca a vazut ce inseamna competitia. Si la noi miercurea viitoare sunt un fel de "jocurile prieteniei" si copii fie alearga, fie sar in lungime, sau parcipita la alt sport, dar inca nu stiu exact la ce.
april spune:
Felicitari CristinaT pentru rezultatele Oanei!
Miercuri au excursie: plecare din Bistrita - casa memoriala Liviu Rebreanu - casa memoriala George Cosbuc - Moisei - Manastirea Barsana - Sapanta - retur. Eu sunt incantata desi ea a vazut aproape toate obiectivele. Ea nu e prea incantata. Se teme pt ca ii e rau pe masina. Si anul trecut a decatat nitel![]()
Acum bunicii ii tin isonul, sa nu mearga, cica e prea mult pt o zi. Sunt cca 150 km dus. Deci 300 in total. E adevarat ca nu e putin pt o zi mai ales ca are pb pe masina, insa vreau sa mearga in excursie. Sa fie putin si fara "fusta" mamei. Sa se descurce si singura ca prea e "copil de sera"
Voi ce ziceti? cine are dreptate noi, parintii sau bunicii?
helbi spune:
Aoleu Anto! De ar auzi Bianca mea, ar fi prima la plecat. Anul trecut, in clasa 1, a fost in tabara cu cei de la after school. Anul asta, din 02-06 iunie, pleaca toate clasele a 2a in tabara.
A mea doarme la orice cunoscut si nu mi s-a intimplat niciodata sa plinga.
Eu sunt pt a o lasa! E bine sa fie cu colegii si invatatoarea ei, sa vada si cum e asa. Si va fi bine si va erveni cu amintiri frumoasa, chiar daca ea a vazut toate obiectivele turistice din planul excursiei. Iar daca i-i e rau in masina, da-i Vomex, Vomakur, Emetiral si vorbeste sa o puna in fata, in primele 2 rinduri in autocar. Si mie imi era mereu rau pe autocar si numai asa mergeam in excursii. I-i mai dai punguta la indemina si o sa vezi ca va fi bine.
Deci, asteptam poze din excursie!!!!
oanagabriela spune:
Multumim pentru felicitari
.
Azi am sarbatorit in familie, cu un tort si cadourile de rigoare. Peste 2 saptamini va sarbatorii cu prietenii de joaca si colegii de la scoala.
Mercedes spune:
CristinaT- felicitari!
Sunt pe undeva afisate intrebarile din teste? as fi curioasa la ce nivel se afla fiul meu.
Am fost ieri la sedinta. Dna ne-a expus frumos ca tb sa citeasca elevii mai mult si sa invete sa povesteasca ceea ce au citit.
Vor merge si ei in excursie de o zi la sfarsitul lunii.
CristinaT spune:
Va multumim!
Mercedes, caut sa vad daca gasesc ceva si va dau link-ul.
Noi ar trebui sa ne pregatim pentru nivelul urmator.
A ai dat cineva acest examen? se poate sari peste un nivel?
Si felicitari lui Cristi pt participarea la cross
april, eu as vrea sa fiu ca tine dar nu pot. Si nici nu vreau inca.
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cam care este programul copiilor ca eu nu stiu cum sa fac sa ma impart.
Care este problema: dupa scoala ramane in parc. Mananca si se culca pe la 14.30. De obicei se trezeste la 17.00 . Face temele repede si la ora 19.00 o scot iar afara. De verificat temele nu am cand, de facu teme suplimentare nici atat. Voi verificati temele? mai apucati ssa faceti ceva in plus?
Va doresc o zi buna!
helbi spune:
Cristina, itzi spun programul Biancai. Ea temina in 3 zile la ora 13. Merge in after school unde ajunge undeva pe la 13,45. Maninca si apoi pina la ora 15 sunt supravegheati si-si fac lectiile. Dupa aceea e libera (poate fi libera mult mai repede, daca si-a terminat lectiile): Cind nu am nimic important de rezolvat, o iau pe acasa pe la 16,30. Ajungem undeva intre 17-17.30 si, cit pregatesc masa de seara, ea imi pov. ce a facut la scoala si ce lectii a avut. Le corectez (in fiecare zi) si, in functie de cit de mult a avut, de testele/dictarile care urmeaza si de cit e de obosita mai facem sau nu suplimentar. In general, la ora 19 e gata cu totul si are program de voie.
Si pe mine m-ar interesaa ce s-a dat la engleza.
april spune:
CristinaT, tu crezi ca mie imi e usor sa plece? deloc! imi fac griji multe insa ea nu trebuie sa vada asta. Trebuie sa invete sa se descurce si singura. E prea cocolosita si legata de mine. Nu e bine, si spun asta din proprie experienta. Cand m-am mutat in alt oras, dupa casatorie, un an am plans dupa ai mei, dupa casa, dupa tot ce insemna ACASA. Mi-a fost enorm de greu pt ca ai mei m-au tinut ca intr-un clopot de sticla sa nu ma sparg cumva. Apoi m-am dat cu capul de pragul de sus si am suferit enorm. N-am fost deloc calita. Nu vreau asta pt copilul meu. Trebuie sa invete sa se descurce si singura, cat de cat. O zi nu e mult, zic eu. N-o sa fie mami mereu langa ea.
Programul Andradei nu cuprinde somnul de amiaza de la 4 ani. Asa ca dupa ce iese de la scoala la 12, mananca, sta putin si se apuca de lectii (nu pe curat). Cand ajung eu acasa, la 5 in cel mai fericit caz, o verific, isi trece in curat si o ascult la materiile de a doua zi. Ea citeste zilnic 6-10 pagini. Inv le da pt fiecare saptamana de sintetizat in 1-2 pagini o povestioara.
La ora 9 e in pat.
Vineri dupa amiaza nu face deloc lectii, e ziua ei libera. Sambata dimineata isi face temele pt luni si marti. Duminica dimineata fac cu ea engleza. Cam putin, dar asta e.
Marti am o interventie la un ochi, de fapt la pleoapa inferioara, de la un urcior netratat mi s-a format ca un graunte care tot creste si musai sa-l extirp. Ati mai facut careva aasfel de interventie?