SUNT DISPERATA!!

SUNT DISPERATA!! | Autor: ana_radu

Link direct la acest mesaj

Buna !!!

Sunt intr-un mare impas, mi-am facut azi testul de sarcina si este pozitiv, dar nu ma pot bucura deoarece saptamana trecuta am fost si mi-am facut radiografie la dantura, plus ca am avut niste dureri cumplite de m-am imbuibat cu medicamente Quarelin, Aulin , Tador, nurofen si algocalmin.

Credeti ca am vreo sansa sa tin aceasta sarcina avand in vedere cele mentionate mai sus ???
Imi doresc mult ca fetita mea a mai aiba un fratior dar, nu vreau sa risc(adica sa aibe nu stiu ce complicatii).

Va multumesc mult !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

Trebuie sa intrebi musai un medic.
Trebuie sa vorbesti cu sotzul tau si cu oricine in care ai incredere(mama,sora etc) ...NU trebuie sa iei singura aceasta decizie!!!
Nu cred ca ar fi neaparat medicamentele care le-ai luat o problema ,isan radiografia poate fi...acum nu stiu nici de radiografie: mi se pare ca in stadiu mai mare al sarcinii afecteaza fatul...dar ,nu stiu ...Trebuie neaparat sa NU fii singura cad iei decizia! trebuie sa te sfatuiestii cu medici si cu cei apropiati!

31 Ianuarie 2007+ Mimishoru'(07 aprilie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

citeste te rog linkurile de mai jos.
eu citisem ca in mod normal o sarcina nu este afectata de agenti externi in primele 10-14 zile ci se merge pe regula totul sau nimic - adica daca ceva cauzeaza intr-adevar pierzi sarcina in acest interval

am mai citit ca numai 4-5% din malformatii sunt provocate de agenti teratogeni, restul fiind genetice - vezi ultimul link

eu daca as fi in locul tau m-as duce urgent la doctor, as zice toata povestea si as asculta parerea lui

http://www.healthsystem.virginia.edu/uvahealth/peds_genetics/terathub.cfm
http://www.gbmc.org/genetics/harveygenetics/prenataldx/PatientInformation/teratogens.cfm
http://www.chw.org/display/PPF/DocID/22900/router.asp

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

In primul rand FELICITARI pt.
si eu am luat medicamente fiind insarcinata cu alex de cateva saptamani, insa nu am stiut ca sunt.Chiar si herpes am avut si m-am dat cu tot felu de creme si am luat medicamente.Plus ca mi s-a facut o radografie in luna a 7 a deoarece aveam ficatu exagerat de umflat din cauza loviturilor primite de la Alex, si am nascut un copil sanatos.
Eu cred ca nu are rost sa te invinuiesti ci sa fii increzatoare ca totul va fii bine.Daca DD ti-a dt aceasta sarcina, sigur El o sa aiba grija de tot

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

mergi cat mai repede sa faci o ecografie sa vezi varsta exacta a sarcinii. asa cum spunea si alra in primele 10 - 14 zile de la fecundare embrionul nu are cum sa fie afectat pt ca nu este fixat inca in uter, nu e facuta legatura cu mama, e "independent"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Cum zic fetele trebuie sa vorbesti cu medicul, dar o sarcina asa de mica nu cred sa fie afectata. RAdiografia dentara nu l-a afectat deloc, asta stiu sigur. Mie mi s-a facut o radio dentara la 6 luni, si medicul mi-a zis ca nu e nici o problema, iar la 4luni jumate am fost operata de fiere (anestezie generala si tot tam-tam-ul).

Iti doresc numai bine.

Vicky 28+ si Maya

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VonHelen spune:

si eu stiu acelasilucru ca Alra; cel mai sigur este sa faci o ecografie sa vezi exact ce varsta are sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_radu spune:

Va multumesc pt sfaturi. Sarcina nu este prea avansata eu, cred ca s-a produs minunea pe 12 martie, iar la dentist am fost acum 3 saptamani .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Mergi la un medic, si spune-ne si noua vestea! Eu cred ca sunt sanse sa fie bine! Stiu pe cineva care a luat medicamente in primele luni de sarcina, nu mai stiu exact ce dar imi zicea ca era al doilea medicament ca factor de risc pentru gravide...a fost la Tutunaru si el a fatuit-o sa pastreze sarcina, i-a spus asa " nu stiu daca va lua coronita la scoala, dar va fi un copil normal", acum are o fetita superba!Vezi si la ce docor mergi, ca sunt multi speriati pe lumea asta!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=35" target="_blank">POZA CONCURS - "primiipasi1"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Eu am avut o infectie urinara la inceputul sarcinii si m-am tratat fara sa stiu ca sunt insarcinata,dr mi-a zis ca in primele 10-20 de zile de la fecundare nu sunt interzise medicamentele de orice natura ar fii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Iti confirm si eu (ca medic) ca sarcina e mult prea mica si nu exista risc sa fi fost afectata-e legea tot sau nimic. Si eu am luat Diclofenac si Nurofen cu pumnul in primele vreo 3 saptamani de sarcina si, in ciuda faptului ca am nascut prematur (din cauza unor probleme ale mele) fetita mea, multumesc lui Dumnezeu, este bine-sanatoasa.
Curaj si mergi inainte cu sarcina, fara teama!

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput