Copii de 1995-1998 (17)
Raspunsuri - Pagina 16
mikimihaescu spune:
Ana, am auzit parinti care le spun odraslelor ca daca vin baututi de la scoala primesc o batuta si de la parinti, ca sunt fraieri. Dar eu nu am vrut sa incurajez latura lui batausa si acum nu stiu daca am facut bine. Off.
Azi da test la engleza, sper sa ia 10, ca vad ca in smeestrul asta merge bine cu limbile straine. O fi si de la meditatiile pe care le face, nu stiu.
alma spune:
Ana, anul trecut cazarea a fost tot la internat, ceva de groaza, Diana a facut poze, mizerie si frig... Cand plecau nu aveau cheie sa incuie camera, parca 4 sau 6 au stat in camera. I s-a furat penarul atunci. Insa ei i-a placut mult, mai mult decat in tabara. Alta atmosfera, orasul mic, au avut spectacol, discoteca. La premiere se dau si bani, premiul I a luat 150 lei parca. Nu stiu daca iti trimite cineva diploma prin posta , dar poti intreba.
ralualexandrei spune:
Fetelor sunt in curatenie de Paste,n-am murit dar nici mult nu mai am.De citit mai mult pe diagonala asa ca nu va iau pe rand.Pupici la toata lumea.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
agho spune:
Mikimiha., imi pare rau pt. And. tau! E bn ca ati mers la scoala ca sa discutati cu totii. Sigur ca e neplacut sa discuti cu niste parinti care poate ca nici ei nu cunosc prea multe despre modul de comport. in societate, dar sa-si mai educe si propriul copil.
Eu raman la convingerea ca educatia se face in primul rand acasa, iar la sc. doar se continua. Profesorii parca nu mai au resursele de a-i influenta in mod pozitiv pe copii.
Iar voi ca parinti ai victimei trebuia sa participati la discutii ca sa va prezentati punctul de vedere si sa aflati ce masuri adopta reprezentantii scolii, precum si ce sanctiuni va primi elevul respectiv. Mai rau e daca ati fost lasati mai degraba singuri sa va expuneti problemele, iar diriginta, directoarea etc. sa nu aiba niste reactii care sa-i impresioneze pe parintii elevului bataus.
S-a intamplat si-n cls. a III-a si-a IV-a sa fie mutat un elev cu probl. de comport. in cls. baiatului meu. De la sedintele cu parintii stiu ca invatatoarea a solicitat parintilor ai caror copii au fost agresati de elevul respectiv sa semneze pe foi de hartie motivele pt. care doresc ca respectivul sa fie mutat in alta clasa. A strans cateva semnaturi, dar abia in cls. a V-a au scapat de el pt. ca parintii l-au transferat la alta scoala.
And. Al meu nu e un copil care sa caute conflictele, nu e deloc genul agresiv, pastreaza distanta. Mai degraba ar aplana conflictele, decat sa le provoace. Si daca ar trebui sa se apere, tot e rau pt. ca nu-l ajuta constitutia fizica prea mult. Dar mai stii ce se paote intampla daca e provocat ff rau!?...
Eu sustin non-violenta, asa ca procedezi corect cu baietii tai.
Vazut toooate pozele si ce sa spun? Parca sunt frati si parc-ar fi amandoi copiii tai!Si toti cu ochii albastri!
Mihaela, mult spor la invatat! Interesant modul de prezentare in triunghi : elev, profesor, parinte. Chiar astept sa ne povestesti despre modul in care s-a desfasurat prezentarea, care a fost scopul, care au fost concluziile?
Ana68, mult succes lui Alex la concurs si drum bun in mai! Pana atunci mai vorbim. Bine faci ca mergi cu el. Te-ai ales cu un we ocupat. Poate pana la urma plecati cu toata familia si faceti o excursie la Galati.
Alma, felicitari pt. Diana. Important e c-a participat si sigur are calitati ca sa continue. Cum spui tu, lasa-i si pe altii sa mai munceasca pt. concurs. Imi pare rau ca asa nu va puteti intalni - tu cu Ana68. Sper sa scapi si de emotiile asteptarii si sa te ingrasi la loc. Eu daca n-am emotii, n-am sans esa slabesc.
mhldvrc, ti-am vazut pozele din parc. Si And. al meu are skate, dar de cand cu ruptul mainii a facut pauza. Oricum, in we a fost in parc si iar a venit cu glezna umflata, ca se tot impiedica.
Andra, spor la treaba! Bine macar ca ne-ai dat de veste. Eu am facut lucrurile importante, asa ca n-am de gand sa ma dau peste cap prea mult.
Sanca, special women, special mother! Deci Elliot a simtit nevoia sa pishte un pic, fiindca ai reusit sa fii foarte hotarata. Bravo!
flower_power, doar de plete-ti pasa, altceva nimic?
pe toate. Azi n-a mai plouat.
Ana68 spune:
Miki...chestia asta cu cafteala...daca veneam cotonogite acasa....o cam aplica si taica-meu...Cand se intampla invers,sa vina vreun parinte cu copilu' batut la usa noastra...primeam bani ca recompensa...Intrun fel a fost bine si asa,caci nu ne mai era teama ca vom fi batute de alti copii si in plus multi se fereau sa se ia de noi,de teama.Fara motiv nici eu si nici surorile mele nu am batut alti copii.
Pe Alex niciodata nu l-am altoit daca a venit batut acasa.Atat am intrebat intotdeauna,el de ce nu a ripostat,de ce nu a dat si el,de ce nu s-a aparat.Am incercat sa ii explic cat de rau e cand cineva se ia fara motiv de altcineva si ca e bine sa iei apararea celor mai slabi ca tine.Dar in afara de a lovi fetele,dar si acolo e cu schepsis ca i-am spus sa se apere,nu i-am interzis sa loveasca daca e lovit.Bafta la engleza!
Alma...zau ca ma termina chestia cu statul pana duminica pentru festivitate...vom vedea ce vom face si poate ca renunt la statul la internat...ma reorientez...poate.
Andra spor la treaba!
Agho....nu-i o idee rea ce scri tu cu excursia...mai ramane de convins una bucata barbat catar si capos....ca ori cu masina,ori cu trenul tot cheltuiala aia iese,adica undeva la vreo 1000 lei noi...per total.
Na,va pupez si mai vorbim,ca plec mintenas la sedinta cu parintii de la gradi.
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
mihaela_s spune:
Vin repede sa va dau vestile excelente despre Diana, imi cer scuze ca nu va iau pe rand dar nu am timp, fug la invatat.
Intalnirea de azi cu profu sicu Dianaa fost ceva deosebit: Diana a trebuit sa prezinte despre cum se simte ea la scoala, cum crede ca sunt materiile, profesorii, colegii, cum e in pauze, la masa, cum e mancarea, etc. Apoi profu mi-a prezentat-si Dianei de altfel-testele nationale la care are numai punctaje maxime, cel mult 3 greseli pe test(la unul din teste de mate). Dar la toate a trecut cu mult peste punctajul de trecere, a avut punctaje excelente.
La engleza e la superlativ, la toate testele, a laudat-o profu foarte mult.
La suedeza a mai avut 1-2 greseli pe test, dar ca apreciere finala a avut un punctaj de care profu spunea ca doar 2 colegi de ai ei mai au la fel, sau mai mult. Deci e a 3-a din clasa! O romanca venita acum 7 luni! Profu' era tare multumit, a zis ca nici nu se gandeau ca pana in toamna asta sa poata Diana sa se integreze, darmite sa ia calificative maxime sau aproape maxime. Ce mai, nu mai am cuvinte de lauda, Diana e super integrata! Sunt tare bucuroasa pentru familia mea, pentru fetele mele!
Ca sa intelegeti, testele sunt de genul: un text audio si apoi intrebari la care trebuie sa raspunzi, un text pe care sa-l citesti si apoi sa raspunzi la intrebari, unele sunt cu raspunsuri grila. Un test de vorbit, apoi un test in care sa povestesti in scris ceva(testul de scris). Astea la limbi. La mate de rezolvat probleme, de diferite genuri, dar unele cu raspunsuri grila.
Asa vor fi si testele mele la suedeza, pe acelasi principiu.
Ok, v-am pupat, am fugit la invatat! Pe maine!
ps. Mihaela, modific acum si va trec si pe voi in lista.
vorbe de copil...
Hobby
mhldvrc spune:
Alma, felicitari Dianei, pentru concurs si multumesc pentru informatie. Pacat, Sibiul este mult prea departe.
Miki, si copiii mei vin cu lectiile invatate din clasa, acasa fac doar teme, rar invata. Am vazut pozele, ai copii superbi. Mihai s-a-ndragostit de chitara lui Andrei.
Andra, spor la treaba.
Agho, imi pare rau pentru Andrei. Si Mihai e plin de vanatai,zgarieturi, dar din doua rele,l-am ales pe cel mai mic, voia agresive, sa mearga pe Hafpipe in Skate. Oricum, mie imi era o frica, dar in poza nu se vede .
Ana, nu-ti cere scuze, nu ma supar. De cand era bebe, lumea zice ca-i fata, m-am obijnuit. Succes lui Alex, la concurs.
Mihaela, felicitari tie si Dianei. E ceva dupa atat de putin timp, sa fi printre cei mai buni.
si
Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)
http://community.webshots.com/user/mhldvrc
Sanca spune:
Mihaela,
super vesti. Felicitari Dianei de rezultatele obtinute. Ai dreptate, numa dupa 7 luni de Suedia (si de fapt la timpul testarilor avea mai putin de 7 luni) rezultatele sant extraordinare.
Bravo.
Felicitari pentru chei, si ca a-ti intrat in posesia casutei. Bafta in continuare cu decoratul, cumparatul mobilei si tot ce va trebe.
Mara eu vreau sa stiu cine te-a suparat, ca sa un pic... Ce e cu tine de stai asa in umbra, si nu intrii decat cand nu te poti abtine???
Alma felicitari
Rezultatul e excelent. Ai un copil constiincios. Bravo lui Diana.
Miki, si eu as lasa scoala sa rezolve cumva conflictul. Nici eu nu i-am incurajat pe baieti sa dea. Dar aici, e alta situatie, ca scolile fie publice, fie particulare, nu tolereaza nici un fel de agresivitate. Cand sant intaratati, le zic ca arata ca sant mult mai inteligenti daca stiu cand sa intoarca spatele.
Si mie mi se pare o ora de studii cam putin, dar nici Elliot al meu nu pune mai mult timp acasa. Sa stii ca sant unii copii care prind mult in clasa, si acasa, degeaba stau la birou daca nu le e capul la invatat. Pe mine, parintii ma tineau cu forta la birou, dar numa lectii nu faceam... Dar erau ei impacati sufleteste ca studiez.
Katy, felicitari pentru WII. Vezi, ai cumparat un Wii, si acuma ai si tu parte de calculator. Poate intra MQQM si impartasiti impresii de jocuri. Poate sa practice tennis pe Wii?
Mihaela , week-end-ul asta am strans prin garaj. Cu alte cuvinte am fost in dispozitie de a arunca saci si saci de lucruri care nu mai le folosim la gunoi. Printre multe altele am dat de un afis cu Manowar din tinerete. M-am uitat la el cu melancolie, si nu-mi venea sa-i dau verdictul - Gunoi... Cand mi-am adus aminte ca prietenul unei colege merge in Germania sa-i vada in concert. Astazi i l-am adus. Parca i-as fi dat 100 de dollari, asa se bucura de el...
Agho de acord cu tine. E mult mai bine sa aplanezi conflictele decat sa le provoci. Sant pentru aceiasi metoda. Cat despre Elliot, nu stiu daca am procedat bine sau nu. Ca eu imi doresc din tot sufletul sa se socializeze cu altii de varsta lui, si sa aibe prieteni. El pare indiferent de pedeapsa primita. "Au fost pe boat .... so what...." cam ceva de genul asta...
Andra spor la
Matei e acasa si astazi. Poate maine il expediez iara la scoala.
mikimihaescu spune:
Mihaela_s felicitari!! Ai o fata extra, bravo ei. Ai vazut ce repede s-a adaptat si nu numai ca i-a prins din urma, ci le-a luat-o inainte.
Miha mhldvrc, vad ca Mihai e cu un an mai mare ca Andreiu meu, poate ne vedem in parc, sa dea cu mingea baietii si sa se converseze.
mhldvrc spune:
Poate, pe unde stati? Eu pot doar sambata si uneori duminica. Mai vorbim pana atunci.
Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)
http://community.webshots.com/user/mhldvrc