Comportament deviant???!!!

Comportament deviant???!!! | Autor: sorinaioana

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Am o problema cu baietelul meu de 3 ani si jumatate: de ceva timp, 3-4 luni, a inceput sa isi frece zona penisului, prin hainute, cu o jucarie de plus sau o pernuta, mai nou se aseaza pe burtica in pat si face acelasi lucru.
Nu stiu cum sa reactionez, l-am si certat, am incercat sa-i explic ca nu e bine ceea ce face, dar totusi continua. Mai nou se ascunde cateodata sub plapuma.
Noi suntem o familie normala in care nu a vazut nici o apropiere sexuala, nu stiu ce se intampla cu el. Este un copil foarte istet, vioi, prietenos, dar cam rasfatat.
Sa fie semnul unei deviatii sexuale (Doamne fereste!!!), tot timpul m-am temut de asta, nu stiu de ce.
In rest, cand facem baita, nu-mi da voie decat cu cearta sa-l spal in acea zona, in schimb prefera sa-l spal cu ceai de musetel, pe care il picur cu un tampon pe penis.
Un lucru, cred eu, foarte important: la varsta de 8 luni a fost operat de fimoza, iar caputul penisului iese mai tot timpul afara. Sa fie oare mai sensibil si acesta sa fie motivul comportamentului sau? De multe ori imi spune ca-l mananca in acea zona, se irita, dar cu ceai de musetel si cateodata cu un unguent, il trece.
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, ce-ar trebui sa fac: sa-i distrag atentia subtil, sa vorbesc direct cu el(am mai facut-o, dar nu stiu cat a inteles)sau este un semn de deviatie de comportament?!
Va rog sa-mi raspundeti cat mai repede.
Va multumesc si astept vesti, sper din tot sufletul, bune!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna.comportament deviant...nu nicidecum. Gresit este modul de abordare a problemei.Din punctul de vedere al copilului(3 ani...nu un adolescent in calduri ! )este aceea ca si-a descoperit penisul, o parte componenta a corpului la fel ca oricare alta , si pe care daca o mangaie putin simte ceva ce-i place.Asta in lipsa unei explicatii pe masura varstei lui...si slava domnului sunt o multime de carticele pentru copii in care sunt descrise corpurile atat la fetite , cat si la baietei, potrivit modului de intelegere a copilului, incat iti e mult mai usor sa-i explici ce simte el, ca e perfect normal, dar ca nu se face in vazul tuturor, si nici tot timpul.Faptul ca il certi si nu-i explici nimic il fac sa fie si mai fixat pe problema.
Gandeste-te el nu vede asta ce face ca pe ceva sexual, ci tu vezi asta asa. El nu are notiunea de sex, ci de placerea care o are cand face asta.Deci cu cat il vei certa mai mult cu atat va face mai tare, daca il vei lua alaturi(sau sotul tau daca tu nu vrei)si-i vei spune ca e perfect normal sa-i placa ce simte, ca mai tarziu cand va creste va fi un lucru important, dar nu acum , va face ca treaba in sine sa nu mai fie asa interesanta si sa o lase in timp, nu dintr-o data, sa-si gaseasca alte preocupari.
Deci relaxeaza-te...vin altele pe masura ce creste...de exemplu la mine e problema sa nu mai faca pipi pe langa weceu...asta ca sa te mai relaxezi.

Nu exclude insa si o iritatie care il face sa-l manance in zona si astfel el scarpinandu-se sa intre intr-un cerc vicios, deci rezolvi facand sa-i treaca iritatia.
Ia lucrurile mai usor si bucura-te de varsta copilului tau, ca o sa ai timp cand va fi la pubertate de astfel de ganduri
Hai ca m-am intins ca o placinta, sper ca nu te-am plictisit.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Atingerea organului sexual este o sursa de placere si pentru copii, deci in nici un caz nu e vorba de un comportament deviant.
In momentul in care copilul investeste multa energie in acest contact, poate sa semnifice o stare de anxietate pe care el incearca sa o gestioneze prin masturbare si atunci se recomanda consilierea sau terapia de familie.

Cheia vindecarii este in relatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinaioana spune:

Roxy, iti multumesc mult pentru raspuns; ceea ce mi-ai scris m-a linistit mult. Sper din tot sufletul sa ai dreptate. Cred ca nu am abordat problema asa cum trebuia. Normal ca un copil la 3 ani este...doar un COPIL!!!
Iti doresc si tie si puisorului tau, multa sanatate si veselie!!!
Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu-i nici o deviatie, am mai citit pe forum de copii care fac asa, si baietei, dar mai mult fetite si cred ca mai toti copiii, la un mooment dat, identifica sursa asta de placere, insa eu n-as lasa sa devina un obicei. Cred totusi c-ar trebui sa-i distragi atentia si sa-i dai permanent i ocupatie pentru ca, probabil, face asta cand se plictiseste. Nu trebuie nici sa faca o fixatie pe zona respectiva, este o parte a corpului ca oricare alta si asa ar trebui sa ramana deocamdata. O sa-i treaca, e clar, mai ales daca-l tii mereu ocupat cu ceva interesant.

Clipe de viata 2007 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">desenand si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">crocodil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Uite au mai fost subiecte pe tema asta:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25890&SearchTerms=masturb

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=52538&SearchTerms=masturb

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=48924&SearchTerms=masturb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

"In rest, cand facem baita, nu-mi da voie decat cu cearta sa-l spal in acea zona, in schimb prefera sa-l spal cu ceai de musetel, pe care il picur cu un tampon pe penis"

Pe mine asta ma intriga. Nu cred ca aceasta tamponare cu ceai de musetel e ok. Nu ar trebui spalat/ingrijit penisul altfel decat alta parte a corpului. Apa si sapun si gata.

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns levantzoi spune:

Copilul este absolut normal. Descoperirea organelor sexuale are loc intotdeauna. Si cum altfel sa le descoperi decat punind mana pe ele?

Atingerea cu mana este o forma de cunoastere primara - fetita mea spunea pe la doi ani "mana pe el!" atunci cand vedea ceva necunoscut.

In plus, viata sexuala este si ea parte din viata si, sa-mi fie cu iertare, tot sex e si masturbarea. Care e absolut normala si ea (ma rog, intre niste limite...).

Cat priveste fimoza, eu zic sa mergi la doctor si gata. Daca are o cauza medicala (iritatie, mai stiu eu ce) vede medicul si-ti zice. Daca din punctul asta de vedere e totul OK, nu-ti mai face griji degeaba.

Nici eu nu pricep de ce-i picuri ceai de musetel degeaba?

S-ar putea chiar aia sa-l irite.

Musetelul nu e deloc asa inofensiv cum pare. Folosit timp indelungat poate si el sa dea tot soiul de iritatii. Plus ca-i faci praf flora normala de pe penis- ca si acolo exista asa ceva. Daca asa ti-a zis doctorul, atunci stie el ce-ti spune, asa ca e bine sa continui. Dar daca o faci dupa capul tau, eu zic mai bine sa nu o mai faci.

Mergi la inceput