Sezatoarea canadiana (88)
Raspunsuri - Pagina 9
cge spune:
Lorelai, multumim ptr. articole, f interesante toate.
Bebitzu, bafta cu scoala lui Mihnea.
Nici nu cred ca as ajunge usor sa vb. cu directoarea scolii lui Victor, tot de secretara ar trebui sa trec mai intai.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
OlgaTarziu spune:
De cand am venit numai in draci o tin.
Colegul si prietenul meu a fost diagnosticat cu cancer la piele in forma foarte avansata. I-au propus nu stiu ce tratament de ultma ora dar cu niste efect secundare cumplite. Nici nu pot respira de luni de cand am aflat.(el e orientat spre baietzei si tot timpul radeam ca HIV ul e undeva pe strada asteptandu-l, uite ca nu-l astepta)
Alta e ca ieri pe autostrada am busit-o pe una. A pus frana brusc si cine sa mai opreasca? Masina mea nimic, a ei un pic "atinsa". Se da jos tipa se uita zice ca e ok si pa. Eu fericita ca trecu totul fara probleme. Dar ce ma astepta aseara? Mesaj de la politie. Bag seama ca s-a dus tipa acasa si a inceput sotul sa urle la ea, si a facut complainul. Faza e ca nu am schimbat nici o info, deci m-au gasit dupa numerele masinii. Asa ca arat acum ca un infractor. Ce se va intampla nu stiu dar spumeg.
maru spune:
la noi bb2 trebuie sa mai astepte pana se linisteste si Victor cu serviciul, pentru ca probabil ca va trebui sa stau la pat marea parte a sarcinii, intrucat la prima am facut eclampsie si l-am nascut pe brotac ;a 7 luni, dupa o coma.
Olga, imi pare tare rau, eu nu plec pana nu apare politia, si stabileste cine e devina, pentru ca asigurarea creste exagerat de mult, nu vreau sa te sperii....
nelia, speram ca Octav e bine, acasa
sanatate la toti si toate, bolnaviori si bolnavioare.
laurajr, da, serviciul meu e super, vin cand vreau, plec cand vreau, atat timp cat imi fac treaba si orele, iar cum eu lucrez numai cu cercetatori, profesori universitari, astia plutesc, si eu trebuie sa ii tin ancorati pe pamant, ca altfel e de jale.
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
nelia spune:
Da, e acasa, adica la servici! E mai bine, inca il doare, va dura ceva timp pina cind o va avea in stare de functionare (mina!). Dar sintem tare suparati, pentru ca ieri a aflat ca nu-i plateste medicalul. Sotul meu a aflat ieri ca nu are dreptul la nici o zi de boala, platita de patron, ca numai daca se duce la nu stiu ce comisie de munca si sa-i plateasca, daca nu, ori vine la servici, ori ii da zile de concediu. Si e suparat, sint suparata si eu, e mai mult de povestit si nu am timp acum, ca a lipsit o zi si jumatate si daca erau domni, puteau sa-i dea o prima de banii aia, ca tot le munceste ca un rob de atitia ani de zile, pentru ei ar fi fost un fleac, pentru noi un sfert de chirie... Si sint ingrijorata pentru viitor, ca nu are un servici bun (firma mica, salariu bunicel, stresul mai mic acum ca stie sa faca tot pe acolo, a fost mai mare la inceput ca nu stia, dar fara nici un beneficiu social - credeam ca aceste zile de boala sint tabu, sint date la nevoie, macar 5 acolo pe an!). Si supararea mea a rabufnit si mai tare cind la 20 de minute dupa ce a intrat in casa si la nici o ora dupa ce ni se comunicase ca sa stam linistiti, ca se rezolva cu zile e concediu de odihna, pentru ca medical nu exista, a sunat patronul si l-a intrebat ce facem cu nu stiu ce lucrare... vii acum sau miine? Si sotul meu, baiat bun, ii spune ca acum! Nu m-am mai suparat de fff multa vreme atit de tare pe el! Mi se parea normal sa spuna nu pot, pentru ca daca tot nu poti sa-mi dai decit concediu de odihna, mi-l iau macar pina luni, asa ca ma doare undeva de urgentele voastre. Dar va mai povestesc eu, ca acum inca sint plina de nervi, s-a dus la servici si le face urgentele cu o mina, asa cum poate. Acum as vrea sa stiu la voi cum e cu aceste zile de boala, cu concediu medical? Nu mai spun ca daca as fi si eu la servici, numai la cite zile am umblat pe la medici anula sta, ce faceam cu copiii, cu mine, daca eu nu m-as fi dus singura, cum am putut. Octav nu a lipsit in 5 ani de munca o zi de la servici, si a doua zi dupa ce am nascut si pe Tudora si pe Lisandru, tot la servici era. Cum procedati, cine da banii? E clar ca nu mai poate sta asa, nici un beneficiu social, nici macar asigurare de boala sau ceva, acolo, cit de mic, in afara de salariu platit pe munca depusa, dar chiar asa sa se spele pe miine cind ti se intimpla o nenorocire!?! Acest concediu medical are vreo legatura cu boala (adica cu faptul ca ti-ai cauza singur problema, ca la noi data aceasta)? Sint tare curioasa sa vad ce-mi raspundeti si cum e pe la voi, pe unde lucrati... Asa-s toate serviciile pe aici!?!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
columbiana spune:
Nelia, asta e politica firmelor mici, cred; nici eu n-am nimic: nici asigurari sociale, nici REER, nici medical; barbatu-meu are medical incepind din anul asta (pentru ca a depasit 3 ani in firma) incepind medical; in schimb iarna nu are de lucru si nu-i platit nici in regie- doar administrativul e platit asa, si el nu vrea sa renunte la munca de teren...; asa ca vara munceste ca robul: 60-70 ore/saptaminal uneori, eu il vad odata pe luna sau saptaminal cind schimba haine si mincare, in rest e pe santierele patriei Canada plecat....si iarna are orele suplimentare acumulate din care isi ponteaza o parte a saptaminii, alta ii mai da firma citeva ore de lucru la laborator sau...secretariat mai nou ;
acum sa vedem ce-o fi dupa ce-si termina examenele de ordin, daca nu se schimba ceva....
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Podeanu spune:
Da, Nelia asa e la firme mici. Dar daca zici ca lucreaza acolo de 5 ani, si e f sirguincios imi par extrem de nesimtiti sa nu "inchida ochii" la 2 zile, mai ales ca a fost si in spital internat. (nu conteaza din cauza cui s-a intimplat)
Macar la urmatoarea negociere sa ceara si asa ceva, zile de medical , macar 3/ an si sa se raporteze de la un an la altul.
Daca accidentul era la munca si din cauza serviciului, atunci il plateau si recuperau de la CSST.
Si da, e absolut necesar sa-si gaseasca ul alt job, macar cu asigurari medicale, mai ales ca familia voastra e numeroasa si copilasii inca mici.
Eu mi-am facut asigurare privata cind am plecat pe cont propriu, tocmai ca este f necesara. Culmea e ca platesc mai putin decit plateam inainte cu asigurare de grup, si am si mai multe avantaje.
Ah , si e si deductibila la impozit.
Ana, la firma sotului tau e ceva necurat... daca firma are deja asigurare privata , erau obligati sa il bage si pe el din prima zi de munca. (acum citiva ani trebuia sa astepti 3 luni dar a aparut o noua lege). Chestia cu dupa 3 ani (sau 5) se aplica doar la concediu, unde incepi cu 2 saptamini si apoi se adauga cite una la fiecare 5 ani. (tot dupa lege).
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
carmen77 spune:
Eu dau exemplu de firme mari (si eu si Florin lucram la firme mari) ... inseamna ca e boierie la cele mari. Sotul are 3 saptamani de concediu anual, plus 4 zile de well-being (pe care le ia pur si simplu cand are chef), plus 6 zile de sick days .. si asigurare medicala privata completa .. cu dental bun, eye ... etc. Acuma nu stiu cum e cu plata la firmele mari, ca nu imi dau seama ce inseamna ca firmele mici platesc bine si alea mari mai prost ... dar noi suntem multumiti si financiar. Asa ca ... sfatul meu: sa caute de lucru la o firma mai mare, eu as sta ingrijorata sa stiu ca nu avem asigurare medicala cum trebuie, ca avem baietii si am apelat deja la ea de cateva ori ...
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc
nelia spune:
Am inteles, asta este, bine ca macar nu e singurul, ca ieri ma gindeam ca diferenta intre Romania si Quebec e mare si nu in defavoarea Romaniei. De fapt nu tarile conteaza, ci oamenii si anturajul creat de acestia. Pai nu s-ar fi intimplat asa ceva acolo si sa nu sara toata editura sa ne ajute... Cind am stat ultima oara in spital, cu pietrele mele la rinichi, ca eu altfel nu am avut probleme de sanatate, Liiceanu a vorbit cu profesor, mi-a trimis carti, bani sa dau la medici (nu imprumut, ci de la el), colegii veneau cite unul pe ora, au facut lista cu ore, ca sa nu ma deranjeze toti odata si sa vina la fiecare citeva ore cineva, in caz ca am nevoie. Stiu ca generalizez, dar nu ma pot raporta decit la serviciile avute de noi. Tare trista am fost ieri si astazi inca mai sint, daca ii dadeau macar o zi de la ei sau macar daca dadeau un telefon sa vada cum ma descurc eu, ca stiu ca avem trei copii si nu avem pe nimeni aici. Daca ar avea caruta de angajati si le-ar fi imposibil sa faca asa ceva, dar el e omul lor de baza acolo, e o tipografie mica, cu un singur infografist care face de toate, inclusiv pre-press, design, corectura... tot. Si mai sint contabilul, seful de productie si tipografii. Deci... m-au dezgustat rau de tot. In rest, stim de mult ca trebuie sa caute servici intr-o firma mare, dar in imprimeriile mari intra bunica, ca noi nu avem nici o sansa. Asa si eu as fi avut servici, nu m-as fi dus la 39 de ani la scoala. Si stim meserie, amindoi, chiar sintem buni in ceea ce facem... sau, ma rog, am facut, chiar daca nu sint meserii cautate si pe care le cunoaste toata lumea. Sint suparata! Ce au facut ei e departe de ceea ce se numeste omenie! Pe el se pare ca nu-l deranjeaza prea tare, isi doreste un servici intr-o firma mai serioasa pentru ca stie ca e necesar, si tot trimite CV-uri... degeaba, ca nici macar interviuri nu a mai avut. Dar in rest, el nu asteapta sa-i dea nimeni nimic, pe degeaba. Eu in schimb nu sint asa, la mine functioneaza niste principii, nescrise, dar pe care daca le incalci, nu te mai poti numi om asa cum pretinzi ca esti. Asa ca, pentru mine serviciul lui a intrat pe linie neagra, nu mai accept de acum incolo sa fiu lasata pe planul doi, pentru ca ai lui patroni au urgente, stresindu-l pe Octav ca nu se poate imparti intre urgente si familie, pentru ca nu are cum sa o faca in mod egal. Am spus!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
nelia spune:
Ana, stai ca mi-am adus aminte cum au inchis tipografia asta vara, fara sa-i anunte din timp si fara sa-i plateasca, si el a stat aici si eu in Romania cu fetele!
Dana, stiu ca noi sintem cei care trebuie sa caute un servici mai bun, dar tot nu ma pot abtine sa nu ma revolt. Eu nici macar doua zile nu aveam nevoie ca sa inchid ochii, macar una daca ii platea sau macar sa-l intrebe daca are nevoie de ceva... ca la urma urmelor nu a lipsit decit o zi jumate, ca ieri la 1 il chemau la servici. Si cu accidentul lucrurile stau cam asa: el are tendoanele slabite si din cauza faptului ca lucreaza cu mina pe mouse toata ziua, i-a spus si unul dintre medici si se face tendonita de mouse. Faptul ca a dat neincalizit cu mina intr-un sac de box (nu e prima oara) nu a fost decit picatura care a umplut paharul. Ia zi-le asta, sa vezi ce figura mirata vor face.
Lisandru a ris pentru prima data in hohote!
columbiana spune:
Dana, cred c'a fost el cascalici in trecut, cind mai statea cu Tudor acasa cite o zi-doua cind era bolnav si nu cerea zile de maladie; acum am aflat ca are dreptul saptamina trecuta- cind i-au cerut hirtie de la medic si i-au platit toata saptamina de scarlatina;
altfel suntem multumiti de asigurarile ce le are (si eu si copilul suntem inclusi la el), si de salariu; doar programul asta e imputit rau, dar astea sunt constructiile...mai greu sa faci autorute iarna in Quebec ;
Nelia, si eu am amintiri de genul asta, cind m-a operat profesorul Copotoiu-seful clinicii de chirurgie din tgmures de o banala apendicita-pentru ca directorul meu de atunci era amic la catarama cu el...s-a dus;
apropo de job- aici unde sunt eu se dau minele de creion numarate pe consum de ex, iar temperatura o ridic eu cind nu-i pe faza lumea de la cele 17C cit o pune presedintele...; cel mai penibil moment mi s-a parut cind am constatat ca hirtia igienica (!) din dulapul meu din birou a disparut; o dusese controloarea la wc-ul comun, crezind ca eu o luasem de acolo (era de acasa )
sa rizi si sa plingi, in Canada unde e ieftina energia; in Romania aveam in firma doar rotring+ si alte scumpeturi la rechizite si birotica....
nu stiu Octav unde e, dar eu tiganeala asta am constatat-o doar in firmele qc-coase; intre anglofoni e cu totul altfel.
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul