Sezatoarea canadiana (88)
Raspunsuri - Pagina 8
Simona73 spune:
Am si eu o intrebare ptr fetele din Toronto..Am scris si la "bebei de canada" dar nu mi-a raspuns nimeni. Cred ca aici e activitate mai intensa asa ca ma bazez pe voi. Deci: sunt graviduta si sarcina mea e urmarita de dr Dipierdomenico. La el am mers in fiecare an pentru pap si am considerat sa merg la el si acum pentru ca pare un medic atent la nevoile tale. Ma gandeam ca poate mai gasesc fete care merg sau au mers la el si aflu daca am luat o decizie corecta sau trebuie sa caut alt medic...Eu cu prima sarcina(acum 10 ani) am avut o sarcina cu cervix deschis si mi-a cam dat bataie de cap dar eram in Ro si aveam acces la medic oricand aveam eu probleme.Aici am inteles ca trebuie sa mergi la urgente daca ai o problema. Btw, cand nasti vine medicul care te-a urmarit sau nasti cu cine se nimereste? Sunt convinsa ca sunt fete care au experimentat nasterea in Ro tot atat de bine ca si aici. Unde v-ati simtit mai bine,aici sau in tara? Ca pe mine ma cam bate gandul sa fug acasa sa-l fac pe bb...
In fine,o sa va mai innebunesc eu cu 1000 de intrebari pana vine timpul sa nasc dar sa nu va suparati, eu asa sunt,trebuie sa stiu totul inainte de eveniment...
Va pup si astept povesti si sfaturi de la voi!
SIMONA
bebitzu spune:
Nelia, pentru cum te descurci singura, eu clacam de mult
Ana si Maru - va fac si eu galerie, poate poate ma molipsesc sau imi fac curaj
Mai fetelor, mai am putin si cred ca imi voi da drumul la "dulcea limba romaneasca" cu scoala asta a lui Mihnea.
A sunat sotul azi din nou (a doua oara) pentru a stabili rdv cu directorul si a raspuns madama cu care am facut inscrierea si cu care am vorbit prima data si care cu un mare tupeu insa amabila pana peste i-a zis ca directorul nu poate face nimic sa schimbe situatia actuala ca si cand el este acolo doar asa, de ochi frumosi.
Ceea ce ma deranjeaza extrem de tare este ca vorbeste in numele lui.
Mai frate, pe vremea mea directorul era o permanta constanta in scoala, aveai nevoie de el te duceai si vorbeai cu el, fara rdv-uri si alte cele.
In scolile din Qc nu este aceeasi regula?Nu au si ei un program zilnic in care ii poti gasi la scoala?Eu stiu ca sunt probabil super ocupati, insa totusi, sunt un parinte care are nevoie de timpul lui.Trebuie sa platesc pentru asta?Sa-mi spuna si este ok, dar macar asa am garantia ca o sa ne cunoastem odata si-odata, fir-ar .
In fine, czia este ca sotul i-a spus foarte ferm ca este obligatoriu de a vorbi cu el inainte de a intreprinde orice altceva cu cei de la comisia scolara Laval.Vazand ca nu are sanse, l-a asigurat pe sot ca va fi sunat si vom stabili o intalnire, en fine.
Magdone spune:
Buna fetele,
Am inviat din morti ca sa zic asa, deja sunt la serviciu, dar mi-a facut sefu asta al meu o figura de imi vine sa-i zic ca nu ma mai intorc inapoi…ce sa ma mai mir, asa e el da cu bata in balta.
Lorelaim, am fost pana la urma la doctor, dar cum m-am dus asa m-am si intors, just take nothing asa mi-a zis, am un doctor teroare, tot timpul se plange ca lumea nu e suficient de bolnava cand vine la doctor, daca te vede ca mergi pe picioare inseamna ca esti bine, doar sa vii pe targa sau mai stiu eu cum si abia atunci i se pare ca ai nevoie de doctor…in fine bine ca mi-am mai revenit.
Nelia, ma bucur ca si voi sunteti mai bine!
Ana si Maru, va tin pumnii cu bb no.2!
Simona73, eu nu am auzit de doctorul asta, la ce spital e?
Eu de exemplu voi naste la North York general cu Dr. Ho, si din cate stiu, nu bag mana in foc, de obicei medicul care te urmareste vine la nastere, daca nu poate, nasti cu cine e de garda. Eu pana acum n-am auzit povesti de groaza de la nasteri de pe aici si nici nu vreau sa aud daca exista , stiu ca esti tratata foarte bine la nastere, dar o sa iti spun mai multe dupa ce nasc, atunci o sa pot face si comparatie cu nasterea din Romania.
Vexi ca exista un site unde poti sa-ti verifici dr. ce zice lumea despre el, dar nu mai stiu exact adresa, o sa mai caut. Eu l-am cautat pe al meu si lumea zice de bine .
Sarcina usoara in continuare!
Fetelor, v-am zis ca s-au implinit 2 ani de cand suntem in Canada? Acum pe 6, nici nu-mi vine sa cred cand au trecut….
Multa sanatate tuturor!
Magdone 32+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Podeanu spune:
Buna seara la toata lumea.
Nelia, ma plec in fata ta, cred ca si cu 5 copii ai face fatza.Sanatate multa Tudorei si insanatosire grabnica boxeurului.
Ana, noi am fost la New York la o prietena, de fapt sta in Queens , si de acolo luam trenul in fiecare zi spre manhattan. Nu am mers cu excursie organizata dar cu siguranta au la orice agentie.
Ce am luat noi de aici si au fost f utile si ieftine ca pret, un city pass cu 5 muzee , urcat pe Empire State building si o croaziera in jurul statui. Da-i cautare pe net la city pass si apoi iti alegi orasul. parca am dat vreo 180usd pe toate 4 pass-uri. FF utile.
daca ajungi in Ny nu scapa Canal street, orasul chinezesc unde gasesti orice vrei (bijuterii, genti, tricouri) la super pret.
In rest nastere usoara la gravidutze, sanatate la copilasii bolnavi si voua restul... bucurati-va ca a venit primavara in sfirsit.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Diana2007 spune:
Buna seara,
Noi facem bine, laptele ala fara lactoza a facut toata treaba, adica l-a reparat pe V la burtica. Azi a fost la gradi, a si dormit mai usor decat saptamana trecuta, dar a avut si o perioada de plans, eu tot cred ca e de la dinti ...
Multumesc Olga, o sa-i scriu mamei sa se uite dupa praf din ala in Ro, sa am macar preventiv ... Sa inteleg ca am scapat ieftin cu o saptamana de diaree ?
Nelia, m-am gandit la voi, ma bucur ca sunteti toti bine, in frunte cu tati !
Lorelaim, ca de obicei interesante articolele, multumim sifelicitari pentru prima noapte fara tuse.
Pe curand,
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
columbiana spune:
Bebitzu, ala nu vrea sa stea de vorba cu voi, la scoala lui Tudor gasesc directoarea acolo oricind, la orice ora, insistati si dati-i si lui un exemplar din scrisoarea aceea (eu asa am facut-o cind m-am scandalizat cu fosta scoala: adresata comisiei scolare cu cc la adresa scolii si protectiei copilului).
Dana, mersi, deocamdata am gasit pe internet o singura agentie si nu am cu ce sa compar :)) ca preturi;
Lorelaim, eu ziceam ca-s multumita (cit pot fi eu de multumita de felul meu:)) de scirbiciul actual, deocamdata. foarte interesante articolele pe care le-ai postat aici, si mersi pentru cel trimis!!!!
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
lorelaim spune:
Buna dimineatza... la noi si... noapte buna la voi
Asa-i ca nu "incalzeste" pe nimeni sa stie ca la noi "kk-tul ala alb" care cade din cer a revenit! Aseara am avut lapovitza si ninsoare si acum avem un soi de "drizzle" marunta-marunta, deasa, si necontenita, uda si crunt de rece... plus o pudra de zapada peste tot! Florile sunt prapadite rau de tot! Arata ciufulite, inghetzate si nenorocite (vai de capul lor!) :-( De fapt asa aratam si noi (oamenii) da' mai pe din'nauntru!
Magda - incearca, daca itzi place, sa te doftoricesti cu miere si lapte cald (aproape fierbinte - dar cat suportzi sa nu te arda). Imi pare rau ca medicul nu tzi-a putut recomanda niste produse naturite care sa te ajute :-( Apropo - nici eu nu m-am intors la acelasi servici cand am revenit din concediul de maternitate :-) Exact in ultima vineri din'naintea inceperii serviciului am primit o oferta pe care realmente nu am putut s-o refuz (dubla salarul meu de baza!) si in consecintza i-am scris sefei mele (foste) un e-mail cu multzumirile de rigoare si cu... demisia. Ei - itzi imaginezi ca efectiv a "luat foc" si m-a facut de vorba aceea... de "nici Dunarea si Marea Neagra impreuna nu ma mai spala". Prima data mi-a picat cu "pietre" la stomac... da' sotzul meu care e un dragutz atzinut sa-mi re-aminteasca toate rautatzile si magariile ei (pe care eu in timpul concediului de maternitate le cam uitasem :-)) si sa-mi spuna sa-mi vad de interesul meu in viatza ca nici sefa mea nu ar fii ezitat nici o clipa sa ma zboare (ca pe multzi altzii - in primele mele 5 luni de servici a "zburat" 6 oameni - ii angaja, nu faceau fatza si... afara cu ei!) daca munca mea (de "masina" dupa cum ea insasi m-a complimentat) nu ar fii fost f profitabila companiei ei. Asa ca - in concluzie - am baut un Porto bun impreuna si am mancat un foietaj delicios de la Premiere Moisson si am sarbatorit evenimentul :-)
Diana si Ana - cu multa placere - imi pare bine ca v-au placut art :-)
Diana - multa bafta lui Victor cu adaptarea la gradi! Cand sunt mai micutzi se zice ca se adapt mai usor si sunt mai usor de linistit.
Va tzuck si multa-multa sanatate va doresc tuturor! (m-am trezit asa dim deoarece... ma doare gatul :-( si un pic capul... asa cat sa-l simt ca-l am... nu de alta da' luni am fost cu capul gol - si la propriu si la figurat! - pe-afara! asa-i "capu' face - capu' trage!" - sa-mi fie invatzatura de minte!)
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
mikiion spune:
Eu sunt in sesiune si nu am mai avut timp de nimic.
In primul rand sanatate pt sotul tau Nelia, inca nu am citi pana la capt, sper ca pana la ultima pagina sa aud vesti bune.
Ana succes la bebe 2.
Ina feliciatri pt. bebe. sarcina usoara si cat mai lunga.....
Cge si noi vrem sa-l ducem la biodom, ca al meu e mort dupa animale. Dar oare nu e prea mic? Cand a fost ferma de pasti a fost f. f. incantat.Ce nu inteleg eu, animalele sunt vizibile, sau sunt ascunse prin habitatul lor. Si poti pune mana pe pinguini?
Diana2007 si lorelai eu am experienta la neadaptat la gradi.
Sfaturi acum: incercati sa-i tineti mai putine ore la inceput. Chiar daca educatoarele se dau mari si tari ca se descurca. e f. f. obositori mai ales pt. bebelusi , cum era si marc. Si el a picat fizic si nervos, si a devenit de nerecunoscut dupa 3 saptamani de incercari. De genul cazut din picioare. Plus diaree. Dar eu nu am fost f. panicata ca el facea des diaree. Cu lapte fara lactoza, si in general cu lapte de vaca si la noi a avut preferinte la marca. sunt diferente de gust intre firme. Incearca si lapte de soia. Noi luam unul de la Choix de president biologic, care era parca putin cu gust de vanile. Si il accepta.Vorbesc de lapte adevarat nu de formula. Asta a refuzat-o cu desavarsire, indiferent de tip.
Si de bolile de inceput. Primele 2 luni la gradinita asta noua cu multi copii, nu s-a dus nici 20 la suta din timp. Si eu platesc 30 cad pe zi. Noroc ca doar 3 zile pe saptamana.
Si am vazut ce scriati mai jos. In nici un caz sa nu-i dai cereale cu lapte integrat deja. Acum vorbesc, cat are probleme cu stomacul. Marc a facut o diaree destul de nasoala de la niste milupa cu lapte. De fapt i-a agravat-o pe cea care o avea el in general.Eu prefer sa pun eu laptele in cereale.
Pt. cine intreba de transportul bunicilor. La noi mama a venit singura. Si ea e cam dependenta in toate de tatal meu. Adica nici pana in centru nu prea se duce singura. Si eu le-am trimis harta aeroportului. I-am invatat sa zica in engleza gate( de fapt i-am explicat ce inseamana asta) si ce a fost mai important, a gasit tata in aeroport doi tineri care aveau acelasi traseu. Si ei au dus-o de la un terminal la altul. Era la Londra.....
La intoarcere nu a mai avut probleme, s-a descurcat singura f. bine.
Pe curand, cand o sa mai am timp
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
lorelaim spune:
uite (odata in plus) de ce nu e bine sa mancam de pe jos:
"Many germs could live on antibiotics, scientists find
JULIE STEENHUYSEN
Reuters
April 4, 2008 at 2:23 PM EDT
CHICAGO — Several strains of bacteria in the soil can make a meal of the world's most potent antibiotics, researchers said on Thursday, in a startling finding that illustrates the extent to which these germ-fighting drugs are losing the war against superbugs.
A study of soil microbes taken from 11 sites uncovered bacteria that could withstand antibiotics 50 times stronger than the standard for bacterial resistance.
"It certainly was very surprising to us," said George Church, a geneticist at Harvard Medical School in Boston, whose research appears in the journal Science.
"Many bacteria in many different soil isolates can not only tolerate antibiotics, they can actually live on them as their sole source of nutrition," Dr. Church said in an audio interview on the journal's Web site.
Other researchers have found antibiotic-eating strains of bacteria, but Dr. Church's study is among the most systematic. It offers more clues about why bacteria quickly develop resistance to antibiotics, and why drug companies must constantly develop new antibiotics to defeat them.
His team initially set out to find organisms in the soil that remove toxins from cellulose, the material that gives plants structure. They took samples from a variety of sites, including a cornfield fertilized by manure from cows that were fed antibiotics.
Microbes taken from these soil samples could easily defeat toxins from cellulose, which they expected. Then the researchers tested the microbes against antibiotics, something they thought would be toxic.
"We were expecting them to grow on cellulose and we weren't expecting them to grow on antibiotics," Dr. Church said.
Surprised by how easily the microbes devoured the antibiotics, his group did a broader test, exposing hundreds of microbes to 18 antibiotics representing most of the major classes of naturally occurring and synthetic antibiotics, including penicillin and the widely prescribed antibiotic ciprofloxacin.
"We could find ... bacteria that could grow on almost all of them," depending on the bacteria and the source of the soil, Dr. Church said.
The bacteria were not known to attack humans, but some were close relatives, such as members of the Burkholderia cepacia complex, a group of bacteria that infect people with cystic fibrosis, and Serratia marcescens, which can cause blood infections in people with compromised immune systems.
Dr. Church said the finding underscores the extent to which bacteria have developed resistance to antibiotics, a process that started almost as soon as penicillin was introduced in the 1940s. Overuse and misuse of antibiotics have since fueled the rise of drug-resistant superbugs.
"This is yet another way of looking at resistance," he said, adding that the microbes he found may be using a new way to disarm the antibiotics, but it may take some time to figure that out.
One antibiotic resistant infection, caused by a strain known as methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA), is blamed for killing 19,000 people in the United States in 2005."
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
cge spune:
'neata,
Mihaela, la Biodome animalele sunt in habitatul lor, le poti vedea prin geam.
Oricum, toate sunt obisnuite cu vizitatorii, de ex., pinguinii inotau sre manuta Ancutei, a fost f incantata.
Sunt si angajati de la Biodome, care dau explicatii.
Nu mai stiu daca v-am povestit, era un pelican care se plimba printre oameni (singurul animal lasat liber) si Anca cu un baietel ca ea il tot analizau.
La un moment dat, Anca se intoarce la el si ii spune :"Il va te manger", la care baietelul incepe sa planga si sa tipe "Il me fait peur, il est sauvage".
A incercat sa sperie si baieteii romani din fata blocului nostru spunandu-le ca ii vor manca "les petits chiens", dar astia nu au fost impresionati.
Bafta multa in sesiune si o zi buna la toata lumea,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005