Strumfi de iulie-august 2007 (71)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
cafera spune:
Cand a fost sanatoasa, Ilinca a beneficiat de controalele lunare si consultatii telefonice in caz de ceva nelamuriri.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Simo78/Simo78.jpg)
Simo78 spune:
otilia unui copil sanatos, medicul ii verifica greutatea, inaltime, perimetrul cranian, inimioara, plamanii, reflexele (specifie varstei), dezvolatrea motorie (iarasi, specifie varstei - adica un minim pe care trebuie sa-l faca orice bebelush ajuns la un numar de luni, minim pe care daca nu il face poate sa traga un semnal de alarma. evident, se tine cont de faptul ca fiecare bebelush are propriul ritm, dar in aceeasi masura se tne cont si de un minim), asa...si toate orificiile (nas, urechi, ochi, putzica - la baietei si testicolele, sa fie la locul lor).
Cam asta.
Cu decalotarea, eu nu pot raspunde pentru ca Matei e circumcis si imi iese dintr-o miscare.
Simo mami de Matei
Viata unei fetite de 4 ani - haideti sa o salvam
liadorian spune:
Ziua buna!
quote:
Originally posted by cafera
Sincer, consider ca trebuie instituite niste reguli. Altfel, cred ca se va ajunge la un topic unde toata lumea intra isi spune oful isi lauda copilul si...
Ba eu n-am nevoie de niciun fel de reguli, in afara de cea a bunului simt. La fel cum n-am nevoie de lideri care sa ma traga de manecutza, sa ma ghideze etc. E forum, nu-i sedinta de partid. Iar un forum e exact ceea ce fac membrii sai din el. Daca lumea se simte bine laudandu-si pozele sau spunandu-si oful, foarte bine. Asa sa fie, chiar nu vad care-i problema. Daca primeaza dezbaterea de idei, iarasi excelent.
Atunci cand discutiile nu se ridica la inaltimea asteptarilor mele sau nu ma intereseaza, ma duc frumusel si fac ciorbica la copil, citesc niste bloguri, niste carti, ma joc cu Una etc. Iarasi excelent.
Ce ramane pentru mine important e ceea ce scrisese jadila inceput de capitol: Ne-a unit sansa de a deveni mame in aceeasi perioada si am devenit o mare familie de mamici si copii, familie in care ne impartasim atat bucuriile cat si micile neplaceri ale vietii de zi cu zi. Am trait o odisee minunata in 40 de saptamani in care am jurat ca nimeni nu va “iesi din hora” si am reusit sa strangem 90 de capitole. Sentimentul asta de solidaritate cu burticile care am fost mi se pare esential.
Alina, da' o tehnica de bagat mancarea pe gatul copilului nu ne scrii? Maimutza mea traieste cu iaurt si cu orez. Si cu lapte, of course.
![](icon_smile_big.gif)
Simo, fii buna si vinde-mi si mie niste ponturi de hranit una bucata copchil de 8 luni.
![](plang.gif)
cafera spune:
Alina.a, daaaaaaaaaaaa, buna idee.
M-am gandit aseara la tine, pentru ca am fost iar la croitoreasa (e de fapt o tipa care a terminat facultatea de textile si acum face hainute de copii,supertipa)si le-am facut fetelor iar tinute asortate.
Una deja mi-a terminat-o, drept pentru care am trecut la pozat, in ciuda faptului ca Ilinca era martzaita.
Revin cu poze.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nma/nma.jpg)
nma spune:
Buna dimineata!
Lucia ai un strumf tare simpatci. Mi-a placut tare in poza cuc-bau.
Eles imi pare rau ca nu ai primit raspuns la intrebarile tale. Suntem foarte multe si unele mesaje sunt usor trecute cu vederea sau pur si simplu sunt fete care nu stiu ce sa raspunda. Si mie mi s-a intamplat sa nu primesc raspunsuri dar nu m-am supart. Au fost si cazuri cand raspunsurile le-am primit pe pm si m-am bucurat. Eu zic sa mai pui intrebari si sigur se va gasi cineva sa iti raspunda.
Brazuca si eu vreau cartea. Eu o mai cumparata de cand l-am nascut pe Alex dar imi trebuie pt cumnata mea care va fi mamica de iul-aug 2008.
Diana multa sanatate lui Victor!
Ioana multumesc de raspuns.
Carla la noi functioneaza tunsul. Cand Andra avea pleata reuseam sa ii pun agrafe. Era prea mica si le lasa acolo.
Mi_a imi pare rau ca ai avut asa probleme. Te pup sa poti sa treci mai usor peste toate. Ai un strumf frumos si merita sa faci totul pt el.
Valen multumesc frumos. Si mie imi sunt tare dragi strumfitel tale.
Alina.a
Andra nu vrea sa manance legumele daca nu ler fac la blender. Mai sunt pusti de 8 luni care fac mofturi?
Va pup
nico, mami de Andra 09.08.2007 si Alex 21.07.2003
liadorian spune:
quote:
Originally posted by nma
Andra nu vrea sa manance legumele daca nu ler fac la blender. Mai sunt pusti de 8 luni care fac mofturi?
Va pup
nico, mami de Andra 09.08.2007 si Alex 21.07.2003
Da, a mea.
![](bis.gif)
cafera spune:
Liadorian, pentru ce subliniezi tu acolo, v-am admirat si eu. Tocmai de aceea as vrea sa ramaneti la fel. Poate ti s-a parut pertinenta opinia mea, dar eu as zice ca nu e deloc paguboasa ideea de a lansa cineva un subiect, de a ghida discutiile, etc.
Uite, laudabila ideea Alinei. Chiar asa, sa ma intorc la cratita, ca fac o mancare bunaaaaaaaaaa. O am sustinator pe Ilinca: papa tot si dupa masa face bravo cu manutele.
otim spune:
Elena, mamica lui Denis nu mai sta in umbra , ti-am admirat ( vazut toate pozele ) si asta e preferata mea
am mai uitat o intrebare cam cate ore e normal sa doarma in aceasta perioada copilul pentru ca al meu am impresia ca doarme cam multicel
multumim Simo dar acum intreb de care medic ??? cel de familie ??? si daca da atunci cum ??? in afara de greutate , perimetrul cranian , inaltime si-l asculta la plamani si cam atat .
stiti cand eram citeam aici pe forum de foarte multe lucruri ( de care eu altfel nici nu stiam ca exista ) imi luam notite imi faceam listuta si ma prezentam la nenea doctorul .
Otilia lui Laurentiu Ovidiu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Simo78/Simo78.jpg)
Simo78 spune:
quote:
Originally posted by liadorian
Simo, fii buna si vinde-mi si mie niste ponturi de hranit una bucata copchil de 8 luni.
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
Deci, si am martori...dupa ce ajunsesem la un borcanel (again, asta mi-e masura) din ala mic de 130ml si seara un iaurt de 150....acum cum pune gura scuipa, se stramba....stiti si voi talentele! Deci regres total! Acum sunt la faza in care ii dau toate in manuta..mai mult da pe jos decat in gura, dar asta e. Face iar caca specific de bebelush (consistenta, miros, culoare) si de 3 ori pe zi.
Deci...ce ziceai?
![](icon_smile_big.gif)
Simo
![](al9leacer.gif)
![](copilas.gif)
Viata unei fetite de 4 ani - haideti sa o salvam
liadorian spune:
Simo, ia sa derulam un pic inapoi: zici ca manca un borcanel intreg?! Jos palaria! De-abia astept sa ajung si eu ziua aia! Deci te rog, vreo doua chestii tot ai avea ce sa ma inveti. Ce-i dai in manutza? Eu n-am incercat decat chestii crude - mar, morcov, cotor de varza. Chestii dintr-astea. Ii dai si legume fierte sa se descurce singur?