UN SALARIU MEDIU PE UNITATE DACA AI NASCUT?
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
Ai nascut de doua ori? Se da pentru nastere nu pentru copil. A naste = verb, copil = substantiv.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
annasibebica spune:
”-Art. 51.-În afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil.”
nastere=substantiv.
In instanta, daca argumentezi bine, s-ar putea sa castigi un salariu pt fiecare copil. Poate si la unitatea angajatoare, ca da, e pt nasterea fiecarui copil si tu ai nascut 2.
hormih spune:
Depinde de interpretare:nasterea fiecarui copil.Gemenii nu se nasc amandoi odata ci pe rand, UNEORI LA INTERVALE DE TIMP, domnule Marius!
marius spune:
Deci cine naste gemeni a nascut de doua ori? Mai sa fie eu stiam ca a nascut o data dar doi copii sau trei dupa caz... o nastere un proces cu doi copii. Mi se pare bizar sa spui am fost si am nascut apoi iar m-am dus si iar am nascut asa ca am tot nascut... cred ca se forteaza nota.
annasibebica am inteles perfect unde bati esti isteata insa nu tine. Se inchide totul la actul medical Acesta este unul singur cel constatator cand se discuta de un act medical de un singur proces medical cu un singur rezultat medical nasterea a doi copii nu doua acte medicale nu doua nasteri.... asa incat si juridic te demonteaz rapid pe baza actului legal constatator medical. N-ai nici o sansa. Dar mi-a placut subtilitatea dar nu tine.
Cat despre gramatica inteleg faptul ca nastere devine substantiv dar am vrut sa subliniez faptul ca la baza se considera procesul de nastere actul de nastere citeste cu atentie legislatia nicidecum ideea de copil. De aceea am precizat notiunea de verb chiar daca in textul legislativ gramatical discutand a devenit substantiv.
Marius Pernes
Pagina legislativa
hormih spune:
Eu voiam doar sa ma lamuresc, nu sa intru in polemica cu cineva.Domnule Marius, cred ca toate femeile din lume ar dori sa treceti si dumneavoastra, barbatii, prin "chinurile facerii", ca sa vedeti cum e, si atunci o sa considerati ca nici 5 salarii nu ar fi sufiente sa compenseze durerile prin care trecem 9 luni, la nastere si dupa aia...
marius spune:
Nu stiu daca la aceasta sectiune se discuta de chinurile facerii timp de 9 luni si dupa aceea.
Initial am raspuns foarte exact chiar daca un pic altfel dar intrebarile sunt tendentioase asa incat ma provocati uneori. Ca uneori doamna nu ne convin raspunsurile este deja altceva. Legile nu tin cont de chinurile facerii si nici de durerile timp de 9 luni si dupa aceea si nu e vina mea in mod sigur. Si nu as putea in mod cert sa dau un raspuns atat de categoric precum ca TOATE femeile ar dori ca si barbatii sa treaca prin.... Nu as putea in mod sigur sa primesc vreodata un astfel de raspuns desi cred ca ar fi interesant .
Va doresc o zi linistita.
Marius Pernes
Pagina legislativa
cocae spune:
Buna ziua.
Am si eu aceasta problema in sensul ca angajatorul meu nu doreste sa-mi acorde acest salariu bonus. Sunt angajata in cadrul CMDTAMP (fosta policlinica 10), ce a trecut acum 1 an din subordinea MApN in subordinea Academiei Romane. Mi s-a spus ca suntem unitate publica ce nu are contract colectiv de munca si, citez, "conform art. 3, alin. (2), din CCM 2895/2006 ca se pot incheia contracte colective de munca si la nivelul institutiilor publice. De asemenea, in art. mai sus mentionat se subliniaza ca - prin aceste contracte nu pot fi negociate clauze referitoare la drepturile a caror acordare si al caror cuantum sunt stabilite prin dispozitii legale. Academia Romana, in calitate de ordonator principal de credite, in subordinea careia se afla institutia noastra nu are contract colectiv de munca. Institutia noastra nu are fonduri prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli al anului 2008 pt plata salariului mediu pe unitate pe care-l solicitati. In concluzie, unitatea angajatoare nu poate oferi un salariu mediu pe unitate pentru nasterea copilului".
Mie mi se pare ciudat ca face referire la CCM pe anul 2006, atat timp cat este in vigoare un nou CCM 2007/2010. Va rog sa-mi ziceti daca au dreptate, iar in caz ca nu au la ce for superior ma pot duce (i-am intrebat ce drepturi avem noi ca angajati si mi-au spus ca avem doar dreptul de a munci).
hormih spune:
Si totusi voi primi doua salarii bonus de la unitate deoarece sunt doi copii!Si de la primarie primesc tot doua trusouri si doua indemnizatii de nastere!
dianaterpe spune:
pentru HORMIH
as vrea sa o vad si pe asta. Adica sa primesti doua indemnizatii, cu trusou-rile nu stiu cum e, dar la indemnizatii sigur nu primesti doua. Si eu am gemeni si trebuie sa nasc in iulie si m-am obisnuit cu ideea "unei singure nasteri", desi sunt 2 copii. Asta-i viata, dar daca tu reusesti sa obtii mai mult bravo tie si anunta-ne si pe noi......