Firma are restante la impozite-ma afecteaza?

Firma are restante la impozite-ma afecteaza? | Autor: albinutza23

Link direct la acest mesaj

Buna ziua! Sunt o viitoare mamica insarcinata in 3 luni care are o problema arzatoare si totodata foarte stresanta. Firma la care lucrez cu carte de munca de 1 an si 3 luni nu si-a mai platit impozitul la stat pt angajati (eu sunt singurul angajat) de mai bine de 1 an. Intrebarea mea este daca pe mine acest lucru o sa ma afecteze, ma refer la primirea indemnizatiei de 600 lei de la stat.In cazul in care ma afecteaza ce este de facut?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Sper sa nu gresesc, dar e ca si cum nu ai fi contribuit deloc in ultimul an la sistemul de asigurari si, practic, nu ai dreptul la indemnizatie. De asemenea, aceasta perioada nu ti se va lua in calcul la stabilirea pensiei. Daca nu faci scandal si schimbi firma, pe cartea de munca se va face mentiunea cum ca firma de la care pleci nu face dovada achitarii impozitelor pentru perioada X. Singurul domeniu in care nu vei avea de suferit va fi cel al acordarii gradatiilor de vechime, in conditiile in care lucrezi intr-un domeniu in care se acorda asa ceva, si cand reglementarile interne nu prevad expres faptul ca vechimea se calculeaza si conform perioadei de cotizare ( cand nu se prevede acest lucru, vechimea se stabileste in functie de inscrierile in cartea de munca).

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Nu e chiar asa. Impozitul nu are legatura cu asigurarile.
Toate contributiile angajatului sunt cu retinere la sursa, adica nu este vina angajatului ca firma nu le-a platit mai departe. Pentru aceasta, firma va avea de platit dobanzi de intarziere si amenzi grase, pt ca nu erau banii ei.
La inchiderea cartii de munca nu se mai cere dovada platii integrale a taxelor, de evidenta se ocupa acum administratia financiara. Nu este normal sa sufere angajatul.
Pt indemnizatia CIC firma va trebui sa-ti dea o adeverinta, din pacate nu mai retin acum daca se face vreo referire la plata efectiva a impositului retinut de la angajati, dar inclin sa cred ca nu.
Practic, tu ai dat impozitul datorat, doar ca l-ai dat unui intermediar (asa-s legile). Nu are de ce sa te afecteze la CIC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza23 spune:

Iti multumesc mult Rozi pentru raspuns, m-am mai linistit. Am aflat si din alte surse ca odata ce firma depune declaratiile luna de luna, (care mai nou de luna asta nu sunt primite fara a plati o suma minima, ceea ce au si facut, au platit ceva) nu ma afecteaza. Sper sa fie asa.

Mergi la inceput