Aveti fobii?
Am deschis acest subiect in speranta de a gasi mai multe pareri in privinta acestor fobii?Aveti fobii?Exista intr-adevar aceste fobii?
Eu de exemplu simt o adevarata fobie fata de soareci,sobolani,hamsteri......si unii gandaci!!Acum vreo cativa ani am invins fobia pe care o aveam pt caini(chiar si de cei mici)Acum sunt foarte multumita pt ca mi-am mai castigat cativa prieteni!!!
Asa ca cine stie,poate cu ajutorul vostru voi scapa si de astea pe care le am acum!!
Va multumesc anticipat pt interes si raspunsuri1
Totul e bine cand se termina cu bine!!!http://www.flickr.com/photos/24984384@N08/
Raspunsuri
Mindy spune:
Mi-e o frica teribile de soareci (de sobolani ce sa mai zic) ceva de speriat.
Odata am venit din concediu si am gasit in living pe covor un soricel mort asa cu picioarele in sus. Din ziua aia asa groaza imi era si sa dorm sa nu se urce vre-un soarece pe mine. Greu a fost pina ne-am mutat.
Si am dat de alt apartament cu gandaci imensi (alta fobie) ce veneau de afara.. trezirea noaptea sa beau apa era un chin. Imi duceam apa cu mine sa nu trebuiasca sa aprind lumina noaptea.
acum la casa m-am mai linistit.. trebuie sa ma obisnuiesc.. avem ceva sopirle mici in curte un fel de cameleoni, a inceput sa nu mai imi fie asa frica.
si insectele imense ma sperie, ma mir cum am putut prin clasa a 6-a sa le pun in insectar :)
nu stiu ce e de facut sa scapam de fobii.. cred ca trebuie sa ne gindim ca ele - animalele de care ne ingrozim mor de frica cind ne vad/ simt. (nu ma refer la cainii rottweiler) :)
alex_ioanid spune:
nu stiu daca se poate incadra in categoria fobii, insa eu am inteles ca da, de aceea scriu aici.
nu mi-e frica de animalutze, nici macar de soareci... de fapt imi este sila de ei, in niciun caz cand vad unul nu ma urc pe pereti
ceea ce nu-mi place este sa ating, si sa "pipai" covorul, sau materiale asemanatoare... chiar simt ca o iau razna daca ating eu, sau, uneor, chiar daca aud zgomotul acela produs de frecarea mainii unei alte persoane cu covorul. si sa va povestesc ceva amuzant anul trecut am mers cu mama iubitului meu sa cumpere un covor... va dati seama cat de fericita eram eu cand imi zicea pune mana pe el sa vezi ce pufos eu atunci n-am avut curaj sa-i zic, pentru ca ma gandeam ca o sa ma considere nebuna intre timp am aflat ca si iubitul meu are o astfel de "problema" cu materialele de catifea
Anca Wish spune:
Mi-e frica de inaltime, de locuri stramte (si hainele stramte ma fac sa ma simt incomod), de apa mare (cand nu simt nisipul sub picioare ma panichez).
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
cllaudia spune:
Eu am o multime de fobii:
1. mi-e frica de ape mari, vazute seara, cand par negre... Sa nu radeti, dar mi-e frica de Lacul Morii chiar si cand il vad pe harta, nu stiu are o forma asa ciudata. Sau pe Google Earth, de exemplu, se vede asa o pata neagra printre nori. Nu stiu de ce dar am impresia ca e plin de cadavre fundul acestui lac...
2. Mi-e frica de turnurile hidrocentralelor... Cand ma uit de la gemul meu vad in departare deasupra blocurilor cu 10 etaje, varful unui asemenea turn... si m-i se pare infiorator...
3. mi-e frica si in lift cand se nimereste sa nu functioneze lumina inauntru.
4. mi-e frica de bisericile inalte, in special de cele care au in varful turlei o cruce, care se vede atat de impunator deasupra cladirilor din jur ....
Si mai am multe alte fobii, din cele care s-au mentionat aici, cum ar fi frica de soareci, gandaci, serpi... etc
http://b1.lilypie.com/CAyRp2.png
maria_bunica spune:
Buna fetelor si va multumesc pt raspunsuri!!!
Sa va povestesc ce patesc eu in unele seri cand ma ia frica tare de soareci cu toate ca nu am in casa.De ex eu nu pot dormi la perete pt ca tot am impresia ca vin soriceii pe mn,ca intra pe langa pat si se urca langa mine..........sau daca din greseala intind mana pe sub perna,am aceeasi impresiestiu ca e exagerat.....dar deocamdata nu pot sa nu gandesc asa!!
Si mai am si frica de inaltime....daca ma uit in jos de la etajul 4-5 ma ia tremuratul!!
Va pup si multumesc inca o data pt raspunsuri!!
Totul e bine cand se termina cu bine!!!http://www.flickr.com/photos/24984384@N08/
Danelutza spune:
Mi-e frica de scorpioni, de serpi, toate animalele astea bintuie pe timpul verii, primii intra si in casa, iar ceilalti se odihnesc la soare ca coboara din munti . Daca-i sotul acasa, incep sa urlu cit pot sa ma scape de indivizii care nu se sinchisesc de prezenta mea, dar daca nu-i el acasa, omor fara mila si scorpionii si serpii (pe astia ii rezolv cu hirletul), doar de frica, ca s-ar putea apropia de fetita mea .
Imi mai este frica de apa cind merg la mare, a incercat sotul sa ma invete sa innot, cind am lasat picioarele in jos si n-am mai simtit apa sub ele, m-am panicat si eram sa ma innec
Avem poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (puiutul in galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella
danyalo spune:
Aceleasi fobii le am si eu ca Danelutza...deosebirea la mine este ca eu nu am vazut scorpioni si serpi ca daca se intampla...muream de inima rea demult!!!!!!!
Plus de asta: mi-e frica de apa adanca( nu stiu sa innot) in rest acasa in cada...as sta cu orele.... mi-e frica de locurile subterane(saline pesteri) usoara claustrofobie...de lift dar cobor ca nu am incotro desi am ramas de multe ori blocata...de spatiile mici si f. aglomerate din metrou/RATB...de aceea de multe ori o mai iau pe jos...offff...e greu..incerc sa ma autoeduc...dar de multe ori nu pot controla asta....deh...
Gabriela19 spune:
Mi-e imi este frica foarte tare de serpi si cand ii vad la Tv nu pot sa ma uit, de unde se trage aceasta fobie stiu de fapt;
Aveam vreo 15/16 ani si niste copii apropiati de varsta mea "färä minte" fugeau cu serpi mici si subtiri de vreo 30-40 cm dupä mine si se amuzau ca mie imi era frica de moarte.
Cred ca atunci am fost traumatizata si am ramas din päcate pana astazi:-(
Salutari:-)
Luna75 spune:
serpi - la zoo tip din rarunchi daca ii vad,la fel si daca ii vad pe ecranul TV
am vorbit si cu un psihoterapeut pe tema asta si mi-a spus ca e tratbil dar trebuie sa ma "imprietenesc" cu ei
primul pas : o poza la vedere
nu am reactionat la tratament
de asemenea mie frica de inaltime dar si de apa marii daca nu simt pamantul sub picioare
o croaziera nu ma tenteaza chiar deloc desi mi-ar face placere
Cu gandul la copilarie traiesc din plin www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">emotia copilariei m-am transformat din in , si lupt neinfricat PENTRU EGALITATE
maria_bunica spune:
Aseara am visat numai sobolani Azi am fost toata ziua terminata!