Lista Gradinite - bila alba /bila negra - sector 2

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Ankgratiela:

Urmaresc de mult discutiile din acest subiect si pot spune ca m-au ajutat mult in alegerea gradinitei.
Noi suntem la PRIMII PASI doar de 2 luni, dar parca am fi din totdeauna in famila lor.Nu stiu de altii de la aceeasi gradinita, dar noi suntem tare multumiti.
Personalul este de nota 5 cu felicitari-fete tinere bine pregatite, dedicate, fara fitze, care stiu sa se apropie de copii, baietelul meu chiar le iubeste (pleaca dimineata cu placere la gradi ca miss il iubeste mult).Baietelul are doar 2 ani si jumatate si acum 2 luni cand l-am dus era mutulica, acum nu imi vine sa cred stie poezii , cantece ,sa numere, culorile, fructe etc, el care nu stia decat 10-15 cuvinte si alea stalcite acum vorveste cursiv.
Nu pot spune mai multe legate de activitatile extra curiculare pt ca baiatul este mic inca ,abia se obisnuieste cu cele din gradinita.
Curatenie de nota 5 -totul e luna
Masa -5 puncte-gatesc ei acolo, iar copii mananca tot , chiar si super mofturosul meu,( masa diversificata ce iclude zilnic fructe si legume proaspete), iar sala de mese este separata de celelalte sali.
Dotarile cred ca sunt cele normale: calculatoare, jocuri, jucarii,plus toate celelalte.
Au facut si un carnaval -nu pot sa va spun cat am fost de impresionata si abia imi tineam lacrimile de emotie- o mica serbare cu muzica, dans si masti dar toate legate de toamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Alexandrueduard:

Am revenit si cu punctajul pentru gradinita BELL din sect. 2, str. FAINARI(Lizeanu):
personal: 5 puncte
dotari: 5 puncte
curatenie: 5 puncte
mese: 5 puncte (hrana diversificata, fructe in fiecare zi)
activitati de gradinita: 5 puncte(primim in fiecare zi de vineri activitatile facute in acea saptamana si poeziile, cantecelele pe care le-au invatat, pentru a putea repeta cu ei acasa).
Eu sunt foarte multumita de gradinita si sper sa raman asa.

Ionela: am revenit cu detalii. Activitatile extracuriculare le voi nota cu 4 si sunt achitate separat(dans, tenis, inot, aikido, germana, fun science) si as fi vrut si ceva activitati de imaginatie si indemanare (ceva gen origami, pictura).
Personalul este tanar; doamna director este educatoare cu 8 ani experienta. La fiecare grupa exista o educatoare si o ingrijitoare. La sfarsit de saptamana primim activitatile facute in zilele precedente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Ankalaura:

Pot puncta gradinita Waldorf din Popa Nan, gradinita de stat, in sect 2: mentionez ca poate fi un oarecare reper numai pentru cineva care agreeaza sisteme alternative, si care are cat de cat habar despre Waldorf.
Personal - 5 puncte. Mai ales felicitari pentru una din doamnele de acolo - cred ca este cel mai cu har educator din cati am intalnit pana acum!
Dotari - 2-3 puncte,
> aici este de mentionat ca vorbim de materiale specifice sistemului Waldorf, care sunt de nota 10, pentru cine agreeaza sistemul;
> am scazut un punct pentru ca nu imi plac patuturile (pliante, se strang ca un sezlong; Par totusi comode, ca au o salteluta destul de groasa, deci nu pot spune ca sta copilul cocosat)
> am mai scazut un punct pentru ca nu au bucatarie, ci doar un oficiu unde se pot spala vasele, mancarea venind de la catering;
> as mai scadea un punct pentru ca nu au dormitor separat - mai exact, sunt 3 grupe, si doar 3 sali.
Curatenie - 3 puncte
> de curat, e curat, dar daca umbla copilul descaltat, vine cu ciorapii cam jegosi. Asta m-ar fi deranjat foarte tare daca ar fi fost copilul mic mic, dar acum, sincera sa fiu nu mai mai deranjeaza ca nu e farmacie pe jos. Ma uit sa fie curat la baie, etc.
Masa - 3-4 puncte
> dezavantaj - nu se serveste mic dejun, ci doar gustare la 10.30, pe care o duc parintii, in fiecare zi ceva stabilit dinainte. Masa de pranz e de la catering, (intamplator) e chiar ok, dar contine un singur fel si desert. Pentru cine stie ca puiul nu ii mananca oricum doua feluri, e ok. Pentru cine tine neaparat ca puiul sa aiba si ciorbita si felul doi, nu e ok. In orice caz, acest singur fel este alternat - o zi ciorbita, o zi felul doi. Continutul e maimult decat ok. Mai au zilnic fruct si iaurt. Unii prefera mancarea de la catering, ca sa nu miroasa toata gradinita a cantina, eu una nu sunt fan catering.
Activitati in gradinita - 5 puncte, pentru cine agreeaza sistemul Waldorf. Sigur, se fac toate activitatile care se fac si in alte gradinite, doar ca se introduc "altfel" - am povestit deja la subiectul cu Waldorf. Au materiale de calitate deosebita - vopsele naturale, cuburi cerate naturale, etc. Pentru ce a trebuit sa ducem noi, ne-au indicat marcile. Eu una, am fost incantata de activitatile de la ei, si vad asta si la ceilalti parinti. Ca optionale, se fac germana si dans sportiv.
Activitati extracuriculare - 4 puncte.
Au o activitate extra cam la doua saptamani, uneori si mai des. Vine la ei teatrul Libelula, se duc ei la Tandarica, se merge la Circ, au fost si in Herastrau, la "baloane" - transportul s-a facut insa cu autobuze de RATB sau asemanator, deci n-am picat pe spate, dar ma rog... asta e la stat.
Deci, as zice un total de 22- 24. Nu am dat punctajul cu mare exigenta, mai ales pentru ca este o gradinita de stat, si in unele locuri chiar nu se poate mai mult decat ce se face. Oricum, este un loc bun pentru educarea sufletului unui copil, iar printre gradinitele de stat, consider ca nu ii stau multe alaturi!
Fata noastra a fost la Waldorf in Popa Nan incepand din toamna lui 2006 si pana acum (deci 4 luni), la grupa dnei Mary (care e si directoare)
Mai trebuie sa spun ca exista un plan de dezvoltare, iar de la anul se vor mari spatiile - ma tem ca asta se va intampla in detrimentul curtii, dar ramane de vazut.
Aaa, si inca un lucru - este singura gradinita unde nu am vazut pe nimeni plangand niciodata, pentru ca picii sunt introdusi in gradinita treptat, si prezenta unui parinte este obligatorie in primele zile. Nu exista sa se lase acolo copilul zbierand si agatandu-se de mama grabita sa fuga la birou. Nu exista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Ankgratiela

Am scris si eu despre Gradinita Primii Pasi din sect. 2, dar vad ca nu a aparut in listuta. Acum am sa revin si cu punctajul mai clar:
•Personal 5 puncte
educatoare tinere, dedicate, copii asimileaza mult si cu mare placere de la ele; copii le iubesc mult { baiatul meu a fost disperat in vacanta ma intreba mereu cand merge la nananitasi ce face miss ,daca are brad sau punea o bomboana pt miss-, iar baiatul are numai 2 ani si 7 luni}
pe bucatareasa o invidiiez cat de bine gateste( la inceput am gustat din mancare, iar acum baiatul maninca tot); ingrijitoarele sunt si ele tinere si reusesc sa faca fata cu succes picilor( sunt multi copii pana in 4 ani)
Dotari 5 puncte[/gre
jucarii frumoase si de calitate , material didactic la fel, calculatoare etc
•Curatenie 5 puncte
totul luceste de curatenie
•Mese 5 puncte
gatesc acolo, iar mesele sunt variate cu tot ce trebuie pt copii in crestere, cu fructe, legume ,iar desertul il fac tot ele
•Activitati in gradinita 5 puncte
activitatile sunt bine structurate pe grupe de varsta , diversificate,apeleaza mult la initiativa copiilor si mai ales combina foarta bine cu jocul-baiatul meu desi mititel stie multe poezii, cantecele, ceva cuvinte in engleza, iar serbarea de craciun a fost un adevarat spectacol, ficare copil s-a simtit vedeta
poate ca totusi exista si un minus- curtea este cam mititica
[green]•Activitati extracuriculare

despre acestea inca nu pot spune multe , abia de la anul am de gand sa il implic pe baiat in asa ceva deocamdata sa invete sa vorbeasca bine, sa renuntam la pampersi etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Alexandrueduard:

Si eu am avut baietelul la gradinita Primii Pasi si mi-a placut personalul, dar cladirea mi se parea inadecvata. Si am sa exemplific: curtea nu ca e mica, e aproape inexistenta, iar la dormitor nu aveau ferestre(adica e o camera fara aerisire, in care dormeau destule suflete).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Ankalaura

Ariel - taxa la Waldorf nu este chiar taxa. Este de fapt mancarea pe care o platesti in zilele in care copilul mananca acolo. Masa costa cam 120 de mii pe zi (e mai scump ca in alte parti, vine de la catering, e mai scump si decat la alte firme de catering, si nu e decat un singur fel - dar nu pot sa spun ca m-a deranjat asta. Oricum copilul nu prea mananca doua feluri la pranz... Mai include un iaurt si un fruct pentru dupa-amiaza). Copiii primesc si "laptele si cornul" - laptele chiar ne prindea bine. cei 500 de mii pe trimestru de care am spus este "fondul" gradinitei - de ex anul asta s-a cumparat un filtru de apa foarte performant, ca sa nu mai care parintii apa plata la gradinita.
Asta e suma pentru program lung. Nu stiu precis daca cei de la grupa cu program scurt platesc ceva. oricum, e clar ca nu platesc masa (una din cele trei grupe are program scurt).
Nu trebuie sa dai nici o atentie. In Waldorf esti "admis" daca intr-adevar intelegi sistemul Waldorf si daca te regasesti in el. Daca vei mai citi pe forumuri, o sa gasesti tot felul de bazaconii (sunt unii care spun ca e ca o secta!!! te doare capul, zau!). Unii parinti se simt "trasi de urechi" in Waldorf, pentru ca aici li se atrage atentia ca mai trebuie sa fie si parinti. Ca ii intrebi de ce muncesc 12 ore pe zi, iar ei raspund ca "pentru copil"... Si nu le place ca vine educatoare de la gradi cu "judecati", se simt criticati, jigniti in rolul lor de parinte. Ei bine, Waldorf iti mai aminteste sa te joci - la sedintele lunare ne-a pus sa pictam, sa lipim, sa facem hora si sa topaim, si am ascultat povesti. Unii s-au distrat, altii au stat incruntati, nu stiu daca toti au inteles ceva din asta. poti sa vezi un exemplu de serbare si activitati cu parintii la http://new.photos.yahoo.com/ankalaura/album/576460762323267632
In Waldorf, copiii nu plang. Parintii care refuza sa stea cu copiii in primele zile, sunt trimisi cu copii cu tot acasa. Iar unii sunt indignati "ce daca planga? Lasati ca ii trece". In Waldorf, asta nu se accepta.
Am facut aceasta mare paranteza, ca sa intelegi si de ce nu functioneaza "atentiile". Sigur, daca te duci cu o floare sau cu un pachetel de cafea, probabil ca nu te va refuza nimeni.
Aaa, si am uitat sa iti spun - sunt copii care incep sa plece de la 5. deci nu e nici o problema daca iei copilu la 5 jumate. Nu mai stiu daca am spus, dar o repet - fata de alte gradinite insa, in Popa Nan se tin vacantele mici ca la scoala. La Waldorf in Romana, poti duce copilul, dar nu fac activitati (o sapt in noiembrie, o saptamana in februarie) - de fapt, asta e motivul pentru care noi nu am mai putut merge acolo, desi am fost foarte multumiti de progresele copilului in cele cateva luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

BiuMil:

Gradinita Bell, este iarasi o gradinitza destul de noua, curata, cu mobilier nou...nu mi-a placut ca la grupa mica aveau ffff putine jucarii, mare parte din clasa era ocupata de mese si scaune, pentru grupa mica avea doar o camera, care dadea direct intr-un hol, apoi pe scari...educatoarea era "deosebita" genul cu ochii tulburi...nu am reusit sa avem o discutie, plus ca ne-a spus ca la grupa mica copiii fac fise!!!! ne-a si aratat cateva...
Marele avantaj insa, webcam-ul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Alexandrueduard:

cam33: eu am baietelul la Bell si sunt f multumita. Nu stiu de ce spui ca educatoarele sunt ciudate. Si nu mai stiu cine spunea ceva de jucarii ca sunt putine. Eu cred ca se pot juca si altfel decat cu masinute si papusi, pe care de altfel le au si acasa, sunt sigura, fiecare. Fac multe jocuri de grup si iti zic eu ca sunt mult mai incantati.
Alex a invatat f multe la gradinita si cred ca e un lucru bun faptul ca directoarea(una dintre ele) este educatoare cu experienta de 8 ani. De cand il am eu acolo nu s-a schimbat nici una dintre educatoare, de la nici o grupa (si acest lucru e inca o bila alba).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

exilia

Biumil esti sigura ca ai vizitat gradi.BELL?Al meu e în grupa mica; si are aceeasi educatoare de cand s-a deschis gradi.Anca,educatoarea, este asa cum speram sa fie:tanara,placutapregatita,iar dimineata cand il duc la bass il ia precum o closca isi aduna puiutii,nu mai pot de drag!A facut, de cand e la gradi,progrese,de la îmbracat-dezbracat singur,impaturit lucrusoarele,nu mai zic de numarat vorbit in engleza plus multe alte lucruri despre care pot vorbi 2 zile lejer!Dormitoarele sun curate aerisite nu pe la subsoluri,mancarea e pregatita acolo(consider ca e un aspect f. important,daca e bine si curat pregatita adaptata varstei lor etc),am fost pe la pranz sa vad cum arata,cum miroase si pot sa spun ca am salivat!Iar o bila alba mai are pt ca daca cer si a doua portie o primesc, nu zic ca nu mai au.Din 04.08.2006 de cand suntem acolo nu am vazut pe nimeni cu o privire tulbure.cred ca ai pierdut o grad. f. ok, iti doresc mult succes în continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

ENYA

* Numele gradinitei : Gradinita nr.201 "Clopotel" (de stat, sector2)
* Grupa la care e copilul si cand a inceput sa frecventeze gradinita : gr.pregatitoare, sept.2006
* Punctajul :
Personal : 5 puncte
Dotari : 5 puncte
Curatenie : 5 puncte
Mese : 5 puncte
Activitati in gradinita : 5 puncte
Activitati extracuriculare : 5 puncte
* Punctaj total: 30 puncte

Amalia si Vladi (6 ani si 10 luni)

Edit ca sa revin cu amanunte, Ioana :

-parerea mea este ca cele doua doamne educatoare de la grupa pregatitoare in care este Vladi sunt dedicate acestei meserii, pun foarte mult suflet in ceea ce fac cu copiii
-au fost alaturi de el, facilitandu-i integrarea in colectivitate si, mai mult decat atat, intr-un grup deja format, in care ceilalti copii se cunosteau de 2-3 ani (din cauza unor probleme de sanatate, Vladi nu a putut frecventa gradinita in anii anteriori)...nu a fost tocmai usor , dar cu pedagogi buni care stiu sa incurajeze comportamentul pozitiv, care au intelegere si rabdare, si exista comunicare foarte buna intre parinte si educatori, se poate!
-copilul meu se duce cu foarte mare placere la gradinita, si acesta e un indiciu important ca acolo se simte foarte bine, este intre prieteni, si are parte de atentie si caldura sufleteasca
-mancarea este foarte buna si diversa (fi-miu -un mare mofturos, surpriza, dar mananca!), meniul este afisat, ingrijitoarele (cel putin ale noastre) sunt dragute, calme, atente...au facut si lucruri care nu prea cred ca intrau in atributiile lor (avand in vedere ca e vb de un copil...aproape scolar!), adica fi-miu face parte din categoria „plopist” (cum bine spunea simali odata, e genul care „cade de pe buda” si nu-si aduce aminte ce a mancat cu cateva ore inainte , dar iti povesteste ore in sir despre planete, animale si dinozauri, de ex.)...l-au ajutat sa se incheie la sireturi, sau la haina, cand au iesit afara...au strecurat pana si laptele ca altfel nu-l bea
-oricand am dorit, am avut acces la informatii (asta daca nu mi-a spus chiar Vladi) legate de : ce anume si cat a mancat in ziua respectiva, ce a facut (activitati, lectii, conduita), a "evoluat" sau nu , ce "perle" a mai spus, ce prieteni noi si-a mai facut, cu cine s-a mai certat , cat de frumos a desenat, a fost cooperant sau nu, etc.
-grupul lor sanitar este foarte curat, si in general gradinita are un aspect foarte curat si ingrijit
-clasele sunt foarte mari, astfel incat in aceeasi incapere este un spatiu cu masute, scaunele, si putin mai incolo un loc suficient de mare ptr joaca(si fotolii, canapele ptr copii)...biblioteca proprie ( cu enciclopedii, carti din seria „oare de ce?...” si „vreau sa stiu mai multe despre...”), o multime de jocuri, statie audio, dvd, video, televizor – care nici nu stiu daca se foloseste , eu l-am auzit doar de vreo 2 ori pe Vladi spunand ca s-au uitat putin la o caseta cu un film...asta intr-un an intreg (eu m-am bucurat, bineinteles! )
-am cumparat diverse publicatii oferite de gradinita (Pipo si Piti-click) pentru ca am vrut eu (si mai ales Vladi), le-am considerat utile, distractive si educative, nu m-a obligat nimeni !
-activitati optionale : lb.engleza, muzica, dans, gimnastica ritmica si dansuri sportive, calculator
-gradinita e mare, spatioasa, primitoare, are o curte frumoasa, cu spatii verzi, locuri de joaca amenajate pentru copii, exista chiar si un mic loc in gradina, unde copiii au plantat in aceasta primavara flori ( au pus si un cartonas cu numele copilului in dreptul florii respective)...cele 2 terase ale cladirii sunt pline de ghivece cu flori multicolore

-s-au organizat lectii deschise cu parintii si copiii, pe care eu le-am considerat extrem de interesante
-avand in vedere ca e vorba de o grupa pregatitoare, cu copii care urmeaza sa intre la scoala din toamna, gradinita a organizat in februarie o intalnire intre parinti si o scoala din apropiere , reprezentata de doamnele invatatoare care urmeaza sa preia clasele I in acest an. S-a prezentat oferta scolii cu toate detaliile legate de acest lucru, si au raspuns intrebarilor adresate de catre parinti. Una dintre invatatoare mi-a placut nu mult, ci foarte mult, si aceasta intalnire a fost pentru mine decisiva in alegerea scolii ptr Vladi (am 3 scoli in zona, la exact aceeasi distanta fata de casa). In 2 zile l-am inscris la clasa acestei invatatoare. S-a intamplat ceea ce mi-am dorit de fapt, sa cunosc si sa pot alege eu invatatoarea.
-am vazut ca se acorda o atentie deosebita obiceiurilor si traditiilor (cred ca acest aspect personalizeaza intr-un fel aceasta gradinita), atat din activitatile desfasurate la grupa lor (cel mai recent exemplu, de Paste fiecare copil a pictat oua si icoane pe sticla , au facut o mica expozitie cu creatiile lor, si cu obiecte traditionale populare – din lemn, ceramica, oua ornate cu margele, etc.), cat si din participarile la tabara de creatie SCOALA D.O.R. – datini si obiceiuri romanesti...cred ca diplomele obtinute nu au mare relevanta, importanta e participarea!
-de fapt, expozitiile cu creatiile copiilor din gradinita sunt permanente, holurile sunt impodobite cu desene, picturi, modelaje din plastelina (am admirat chiar si diverse personaje din povesti pictate pe ...pietricele de diverse marimi)
-de fiecare data, interiorul gradinitei se...schimba (la „decoratiuni” ma refer ), in functie de anotimp sau de sarbatoarea care urmeaza (Craciun, Paste)... habar n-am cine se ocupa de asta, dar atat de mult iti incanta ochiul...se impodobesc holurile, ferestrele, dulapioarele copiilor, cu decupaje din hartie (frunze, flori, stelute de zapada, omuleti de zapada, mos craciuni), conuri de brad, ghinde, etc.


-educatoarele au demonstrat creativitate in conceperea si sustinerea activitatilor cu copiii
-participari la festivaluri de interpretare – poezie si muzica, concursuri UNESCO , concursuri de pictura, desen, modelaj
-vizite, plimbari, excursii, tabere
-activitati comune, alese, in aer liber
-participare la proiecte in parteneriat cu : biblioteci, Centrul Cultural Mihai Eminescu, diverse ambasade

-cred ca un rol important il are managerul acestei institutii, un om pe care eu il consider foarte competent, si foarte implicat in ceea ce se intampla acolo...o mana ferma dar blanda in acelasi timp, asa cum ar trebui sa fie...primul semn ca acest om este realmente interesat de bunul mers al lucrurilor, a fost pentru mine...un „altfel de formular" atasat cererii-tip de inscriere, adresat in exclusivitate parintilor (intrebari de genul :„ce schimbari de comportament asteptati sa observati la copilul dv. in urma frecventarii gradinitei?”...la acest aspect eu personal am scris cam o pagina si multe din punctele "atinse" de mine s-au realizat)

-si, in cele din urma (dar nu in ultimul rand) cel care ne face „ziua frumoasa de dimineata”, este `nea Sica, portarul, care – nu stiu cum reuseste, dar gaseste cuvinte frumoase pentru fiecare pitic (si parinte) care intra in gradinita noastra in fiecare dimineata : „ooo, buna dimineata, Vladi! Eee, asa mai zic si eu, baiat! Asaaa, imi place ! Bravo! S-aveti o zi buna!” O sa spuneti poate ca e un mizilic, dar oricat de suparat ai fi sau absorbit de grijile cotidiene, `nea Sica sigur iti aduce zambetul pe buze.

Imi cer scuze pentru mesajul poate prea lung, unii dintre voi vor avea rabdare sa-l citeasca, altii nu...eu le multumesc si unora si altora...mie sincer imi pare rau ca in curand vom avea parte de un „ramas bun, gradinita!”. Pe Vladi nu mai e cazul sa-l intreb, ptr ca stiu deja raspunsul.

Mergi la inceput