Comori de nov-dec 04 (175)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Venitam din vacanta pe 10, fuse si se duse si veniram si noi cu bateriile-ncarcate, asa spunem acum. Adriana, nu-ti fie frica sa pleci cu ei in vacanta departe. Eu acolo in resort am inteles ce ar fi insemnat sa-l caram si pe adrian dupa noi si am realizat cat de usor a fost cu alex: e independent, nu ma tin dupa el sa nu cada, spune clar si scurt cand vrea una-alta. Ce mai, sunt mari de-acum si e usor sa ii gestionezi iar timpul tau in vacanta nu aduce a daycare. Poate sa reziste usor si fara prea multe probelem si nedormit peste zi, chiar daca pica mai devreme seaa, il duceam in camera si dormea bustean si puteam sa mai ies apoi si eu cu prietenii inca o ora la coctailuri sau la barfa. Daca l-as fi luat si pe adrian acolo ar fi fost un compromis mare pt mine. Am realizat pe deplin de-abia acolo, la fatza locului. E prea mic pt a-mi permite si mie sa ma simt in concediu. Asa, doar cu alex a fost simplu, usor de dat de mancat, de pus la nani, cu crize si el, dar de copil mai mare unde mai tine vorba buna si explicatia. Daca am vrut sa stau la soare am facut-o fara sa fiu nevoita sa ma tin dupa fundu’ unui puradel mereu. Daca alex vroai in piscina si n-aveam chef sa intru cu el, il lasam doar pe el si eu stateam pe margine si doar in supravegheam (avea vestutza si aripioare si se mentine foarte bine in apa cu ele).

Doamne ce apa, cand am ajuns acolo si-am vazut apa aia ca-n reviste: verde clar si in larg albastru pur... de vis, va spun. Iar all inclusive e tot ce-ti trebuie cand ai copii mici, nu te stresezi cu gatit, cumparat, restaurante si asteptari de comanda la chelner. La noi totul a fost tip bufet: te duci, iti pui in farfurie ce vrei si mananci si slava Domnului ai ce alege. Nu astepti dupa nimeni, nu depinzi de nimeni, nu ai ora fixa etc.

Asa ca va imaginati, noi plecati din cateva grade ale toronto-ului si ajunsi la 28-30 de grade cum este. IUBESC soarele si caldura, sunt un om a carui stare de spirit depinde in mare masura de ele. Asa ca mi-a priit vacanta asta la maxim.
O sa pun si poze cand o sa reusesc sa le selectez caci barbate-miu a facut nu mai putin de 1000 (e adevarat multe doar tip vedere si atat). Nasol e ca acum imi doresc in fiecare an sa plec, asa ca doar buzunaru’ sa ne tina.
Si mexicanii ai mici, bondoci si indesati, dar cu zambetul mereu pe buze si parca bagati in priza 24h/24h care sunt acolo just to please you. La vama in canada imi vena mai repede pe buze sa-i spun lu ala hola si muchas gracias decat Hi si thank you.
Frumos a fost, asa ca adriana din tot sufletul te sfatuiesc, i-ati copii de-o aripa si sotul in bagaj si zboara si tu mai departe de marea aia neagra si urata si experimenteaza altceva, mai vezi cum sunt alti oameni, cum vad altii lucrurile cum se straduiesc altii etc. Nu vei avea nici cea mai mica unda de regret, ai sa vezi. Doar ai grija sa fi acoperita medical acolo (in caz ca ai vreo neplacere cu copii).
M-am intors acasa si am gasit toate floricele mele de primavara iesite din pamant, ce frumos si acum se vede munca mea de anul trecut, le-am aranjat frumos pe randuri caci lalelele erau de ani de zile inmultite si nerarite si erau numai placuri. Anul trecut le-am scos si le-am aliniat frumos pe siruri si doar cate-un bulb (deh, ordinea din mien si-a spus cuvantul). Cand or creste mai maricele va fac poze sa vi le-arat.

V-am citit, dar mi-e greu sa raspund tuturor.
Felis, era sa-ti spun welcome to the club cand ti-am citit postarea, eu inevitabil am inceput sa dezvolt o doza de indiferenta la “defectele” colegului, e probabil un soi de autoaparare, o fi evolutie, o fie adaptare, Dumnezeu stie, insa incerc sa ma bazez poate din ce in ce mai putin pe el ca o metoda de a reduce si mai mult sursa nemultumirilor. Cand ajungi sa nu mai astepti multe de la el, atunci si nemultumirea va fi din ce in ce mai mica si paharul nu mai pare asa gol. Si eu unori ajung sa ma uit la el ca la un copil mic, un fel de alex II. Cand alex imi face criza de nervi il corectez verbal, ii spun ce astept de la el, apoi, daca el continua, eu ignor si astept pana el se conformeaza la limita ce i-am impus-o. In timpul asta eu imi vad de treaba mea. Asa si cu colegu’ ii spun ce ma deranjeaza, ce astept de la el si astept sa se conformeze, intre timp imi vad de treaba mea si nu mai pun atat la suflet si ma agit pt orice rahat, incerc sa nu ma mai avant atat in explicatii interminabile, in lamentari si sa ma dau de ceasul mortii. Incerc sa ma bucur de ce am si ce mi se ofera.
Te-as sfatui sa nu panta medicatiei ca ajutor. E doar o falsa impresie ca ajungi undeva cu un astfel de ajutor. Ajutorul apare eventual pe moment. Maine o vei lua de la capat. Ajutorul trebuie sa vina din tine, cauta mai degraba un sprijin psihologic, pe cineva care te poate invata cum sa ajungi sa iti rezolvi conflictele interioare pe care le ai acum, sa te ajute sa faci compromisuri mai multe, sa iti clarifici zonele confuze din mintea ta in caz ca sunt, medicatia e doar un fals prieten, mai ales cand o iei dupa ureche. Cand ai o problema ce se intrevede a crea un conflict pe termen nedefinit in viatza ta, cel mai simplu nu e sa schimbi persoana respectiva, ci sa schimbi felul in care tu privesti persoana respectiva, felul in care tu percepi conflictul in care te afli cu persoana respectiva. Tu esti cel mai la indemana buton pe care poti apasa.

Dana, acceptarea gradinitei presupune o gramada de alte dedesubturi decat ca zambeste sau nu copilul cand e dus acolo sau daca accepta sa mearga acolo sau nu. Dupa un refuz asa categoric cum l-a avut ea anul trecut era imposibil in logica mea ca ea sa accepte ideea de gradinita in totalitatea ei. Probabil ca undeva in subconstientul ei sunt niste ramasite de refuz si respingere pe care si le manifesta si care probabil ca numai timpul le va rezolva. Si eu voi avea ceva de furca sigur cu alex din doau motive: pana la 4 ani el nu va cunoaste socializarea constanta tip gradinita, deci va fi un prim soc. doi pt ca el a prin ura fatza de gradi de cand il duceam eu ocazional cand avea mprogramarile la dr cu adrian si pt el acele escapade la gradi au fost foarte dureroase si si-au lasat amprenta. De fiecare data camd mentionez gradinita el tine sa-mi spuna ca nu merge acolo.

Am vazut totate pozele si mi-a fost usor sa recuperez ca ati scris doar un capitol jumate in 2 sapt.

Andreap, ti s-a incetosat mintea de cand cu sarcina asta? Pai sefu' te plateste 100% si tu vrei sa te duci zilnic la servici cu asa burta? Fetele prin state ar da orice sa aiba macar un juma de salar doar sa mai stea acasa si tu te simti “data de-o parte de sef”? Ia da curu’ aici la o portie de papara. Pune mana si odihneste-te, vine primavara, iesi in parc la plimbarici cu mariuca si-ti vezi de sanatate.

Dana, si noi am fost o sapt singuri si una cu alti prieteni si pt alex, dar si pt noi a contat tare mult. Zilele trec mult mai repede cand ai pe cineva cu care sa mai sporovaiesti, te antrenezi mai usor, nu mai zic de alex care era cam timid pe-acolo in primele zile si s-a rezuma la putine, dar dupa ce-au venit si fetele (mai mici ca el) a avut alt suflu si antren. Insa ne-au prins bine si zilele singuri, de fapt alea cred ca mi-au adus cea mai multa parte din relaxare, fiind si primele zile. Mi-am incarcat sufletul de energie de la soare sa ma tina pan’ la anu’.
Asa ca daca e vorba de 2 sapt., cautati sa va grupati si cu alte familii cu copii caci asa preocuparile sunt comune si vacanta trece mai frumos.

Ptii, ce doamna de doamna fusesi mey Roserb la botez. Tare mult mi-a placut fusta si taiorul tau si ce coafura faina ti-ai facut.
Onitzo, pai tu acu’ vrei sa te intorci la 14 ani? Copilitza, copilitza, nu alta.

Paxelino, nu mai pot sa-ti zic nimic decat multa sanatate.

Ele, si mie-mi place parul scurt, il tineam mai pan’ la umar pana sa il am pe alex (Felis, din acelasi motiv, maica-mea m-a tuns toata copilaria baieteste si uram chestia asta), dar dupa ce am facut 6 luni de alaptat cu el am inceput sa-mi "schimb parul” (dar naravul ba LOL) si de atunci nu mai vreau par mai lung de-o palma, nu mai am rabdarea necesara sa ma aranjez, caut ceva simplu si cat mai usor de intretinut insa n-am gasit coafeza aia sa-mi faca si mie ceva-n cap sa zic da’ dom’le jos palaria, uite-asa vreau sa ma tund de-acum incolo.

Felis, sa stii ca si eu dupa ce l-am facut pe-al doilea parca au aparut si ridurile pe-acolo. Nu-s eu de-aia sa ma afecteze treburile astea, dar n-am putut sa nu le constat si realizez ca-s definitive, nene. Pai m-am bronzat cu labute la ochi, deh. Oricum, felis, daca vrei sa nu mai ai riduri, nu mai rade si tu in poze ca de-aia le faci, de prea mult ras, mami!

Wowwwww, oti, fericito, ce ma bucur pt tine ,sti ucat de mult iti doreai, am crezu tinitial ca e o gluma si ti-ai pus la semantura de proba o burtica. Sanatate mutla gazei, uite ce frumos o diferenta de 4 ani fix o sa fie. Iti doresc de pe acum un craciun fericit LOL, sanatate multa, mutla si sa ai grija de voi doi de-acum.
Oti, iar eu am fost pana acum suparata ca nu mi-ai raspuns la intrebarea aia de acum 4 ani. Ce era ma asa de greu? M-ai perpelit 4 ani, pai e frumos. Nici nu mai tin minte, iti dai seama.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

http://picasaweb.google.com/stanescualexa/20080412 poate va era dor de noi

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by simonacip
EU intrasem la voi sa vad daca pe la alte gradinite/crese s-a dat de facut cumva exudat faringian si nazal. Cica ar fi fost cazuri de scarlatina. Eram curioasa pentru ca in afara de cresa lui David am mai aauzit la o alta gradinita..

In toamna cand am avut tentativa de a-l da pe Robert la gradi,ne-au cerut si exudatele astea.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank">2 picaturi si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=13" target="_blank">Curiozitate
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by FELIS

[purple]Uitati aici niste riduri ca tot a fost vorba despre ele... ...

Ntz...Asta nu se pune...i-a tremurat mana pozarului...

Here It Goes Againwww.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank">2 picaturi si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=13" target="_blank">Curiozitate
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...

Mergi la inceput

Cre ca am facut o varza aici de cate ori am pupat-o pe Paxela.
Merge ca naiba forumul in seara asta...ba apare...ba nu apare mesajul...Pe prima pagina arata ca-s 22 de pagini,dar de fapt is numa 20...
Merg la nani si daca e ceva de reparat repar maine.

Here It Goes Againwww.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank">2 picaturi si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=13" target="_blank">Curiozitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

CAPITOL NOU AICI

monica

Mergi la inceput